Mitt Louqe Ghost S1 bygge

4.1
12 röster
Skapat
2018-11-21
Senast ändrat
2018-11-27
Visningar
2 656

Fick till slut hem mitt Ghost S1 Mk II i färgen Limestone vilket är sandblästrad aluminium som är anodiserat utan färg för att få den så vit som möjligt. Köpte även till en Medium tophat där jag planerar att ha två Noctua F12 PWM-fläktar på 120x25mm, men den har inte anlänt än. Hoppas ni gillar mitt första galleri!

PS. Skrev först en väldigt utförlig beskrivning av alla bilder som sedan försvann när jag förhandsgranskade galleriet, så håll till godo med Mk II, less is more.

Första bilden efter uppackning från postpaketet. Beställde även en Medium tophat som ska husera två Noctua F12 PWM fläktar antingen i botten eller toppen, men den har inte anlänt än.

Jämförelse med mitt nuvarande bygge i en Fractal Design Node 202 vars komponenter ska flyttas över i spöket.

Vill inte repa chassit det första jag gör så mjukt underlägg får det vara.

Helt naket spöke, redo att fyllas av en massa goa komponenter.

Eftersom grafikkortet bara är att "släppa ner" i Ghost S1 så tänkte jag börja med det och här stötte jag på först problemet... Mitt Asus Dual GTX1060 passar inte då plastshroud:et tar i chassits aluminiumprofil.

Det saknas cirka en centimeter innan kortet sitter som det ska och det är omöjligt att vålda in det då plasten blir stum mot grafikkortets metallbracket... vad gör man?

Man tar fram sin gamla trotjänare Bacho-sågen och ordnar lite mer plats. Lite sandpapper och tryckluft på burk ordnade slutfinish:en.

Success! Efter modifikationen så gick det att få grafikkortet på plats med lite våld.

Som ni ser så är det helt stumt mellan plast och aluminiumprofilen. Kommer sidopanelen passa? Det ska vi snart få se...

Om ni ska bygga i en Ghost S1 så kan jag rekommendera att vänta med grafikkortet tills efter ni monterat moderkort och PSU, vilket även står i instruktionsboken...

Grafikkortet fick släppa på svångremmen och vila en stund så att PSU kunde monteras, valde det översta läget så att man får maximal plats att dra kablar. Som ni ska få se så kommer de extra utrymmet väl till pass. Nu är det "bara" kabeldragning kvar!

Originalkablarna från Corsair är sjukt styva och svåra att jobba med, sedan hjälper det inte att SATA(ns)-kabeln har ett helt pärlband med kontakter när man bara behöver en.

Om ni undrar över den custombyggda hårddisken som är inkopplad på SATA(ns)-kabeln så är det en Transcend Jetdrive 725 960Gb från min numera GPU-döda Macbook Pro Retina. Hittade en konverterare från Apples egna kontakt till SATA och nu använder jag den som andra hårddisk då jag har en Samsung SSD 960 EVO 250GB under moderkortet som primär disk.

Ser tomt ut på GPU-sidan! Så länge man håller sig till en äkta 2-slots GPU så finns det gott om plats.

Sidopanelen går in, men det är sjukt tight! Får nog göra något åt det här i framtiden...

Nu är allt på plats, men grafikkortet hänger väldigt snett. Hade samma problem i mitt Node 202 och det är nog sista grafikkortet jag kommer köpa utan backplate som stadgar upp det hela. Hur löser man det här då?

Buntband såklart! Nu sitter allt rakt och fint som det ska. När jag uppgraderar till ett Corsair SF600 V.2 så kommer jag göra om kabeldragningen med förhoppningsvis mer lättarbetade kablar. Ska även se om jag kan få tag i en enkel strömsladd till SATA.

Första kortet efter uppstart, i dämpad belysning, allt fungerar!

Knäppte även en bild med taklampan på med väldigt starkt ljus. Färgen Limestone är svår att fotografera men den upplevs som någonstans mellan Apple-aluminium och vitt beroende på ljus och vinkel. Mycket nöjd med mitt val!

Och nu till det tighta grafikkortet...

Som jag beskrev tidigare så satt grafikkortet fortfarande väldigt tight och eftersom jag tänkt leva med det här chassit väldigt länge så kapades ännu en bit av plasten på fläkthållaren. Nu passar grafikkortet utan att ligga mot chassit.

Här ser ni tydligt att det nu finns plats för sidopanelen att glida ned i sitt läge utan att röra grafikkortet. Vill man inte modifiera plasthållaren på sitt grafikkort hade det säkert fungerat att fästa exempelvis en eller två Noctua NF-A9x14 PWM direkt på kylflänsen på något sätt, men som sagt enklast är om ni direkt köper ett äkta 2-slots grafikkort!

Tack för denna gång!