Lenovo ThinkPad T430, tankar och uppgradering av ram + SSD disk.

3.6
8 röster
Skapat
2019-01-04
Senast ändrat
2019-01-04
Visningar
1 050

Hej!

Köpte mig en begagnad Lenovo ThinkPad T430, byter ut min gamla HP EliteBook 8530w. Det är en gammal dator med Core2Duo T9400 processor, 4GB DDR2 ram, FullHD Display och ett uruselt Quadro FX770M.

Köpte Lenovon ifrån Inrego, de hade ute den för 1499:- (mellandagsrea).

Den var väldigt bra paketerad! Fick med ett "kvitto" där det stog att det var en andrasortering med kosmetiska brister men fullt fungerande. Kännde väl lite oro när jag läste det men jag fortsatte med unboxingen, när jag tog upp datorn och förde den bakom ljuset såg den nästan ny ut! Den hade två nötmärken på locket, men annars är den i väldigt bra skick!

Det skulle vara en i5-3210M, 1366x768 Upplösning.
Men jag upptäckte sedan att jag fick en I5-3320, och 1600x900 upplösning! En väldigt glad överraskning! 3320 har 100mhz högre base clock, 200mhz högre turbo, och 100mhz snabbare igpu.

Köpte ett 16gb DDR3-L 1600mhz kit här på forumet och en 120GB Kingston SSD på NetOnNet.

Tog lite bilder när jag uppgraderade som jag tänkte att jag kunde dela med mig av Det var tyvärr kväll, dåligt upplyst rum och en mobilkamera a lá Oneplus 5T! Så ni får hålla tillgodo med dom bilderna.

Här ser man nötningen på locket. Annars är den i väldigt bra skick!

Då börjar vi! Skruvar bort dom två skruvarna som håller i locket som är i centrum på bilden.

Då möts man av det här, en WAN modem ifrån Ericsson, samt en tom SO-DIMM slot. Skruva bort dom utmarkerade skruvarna för tangentbordet.

Bänd lite försiktigt upp tangentbordet i nederkant. till slut får ni upp det.

Såhär ser det ut under. Här finns även WiFi kortet som jag kommer uppgradera till ett med dual band. Vik bort den svarta plast flärpen för att blotta den andra SO-DIMM sloten.

Här är WiFi kortet.

Nu är det gamla minnet ute, bara att klicka in det nya. Sätt sedan tillbaka tangentbordet. Man får sätta in det i bakkant först, sen bända ner ett clips i taget i framkant.

Vänd på datorn och ta ut det gamla, sätt in det nya. Sätt sedan tillbaka skruvarna till tangentbordet och skruva fast dom. Sätt tillbaka täcklocket och skruva fast.

För att byta ut hårddisken ska du sedan ner till vänstra nedre hörnet (sett framifrån). Skruva sedan bort den här skruven och vik ut plastbiten.

Pilla ut plastflärpen som du ser i bild.

Skruva ut skruvarna ur den befintliga hårddiskvaggan.

Sätt in din nya SSD på samma sätt som den gamla slöa mekaniska disken satt! Styr in hårddisken med vaggan och allt in i datorn igen. Sätt tillbaka plastbiten och skruva tillbaka skruven.

Klart! Kollar så att allt fungerar. Jag skådar 16Gb ram.

Även SSD Disken hittades! Nu är det bara att installera Windows, alla drivrutiner sen är det klart!