4.5
60 röster
Skapat
2019-09-27
Senast ändrat
2019-09-27
Visningar
6 755

Hej Swec,

Efter att fransmännen misshandlade min resväska på Charles de Gaulle så att ena hjulet låste sig och jag i vredesmod släpade resväskan till hotellet så är det nu dags för moddning!

Det fanns inga reservdelar till resväskan, alltså nya hjul, så jag tänkte att ett par inlines-hjul kanske skulle kunna göra susen med sina lättrullande ABEC 5-kullager.

Efter lite research på the old interwebs så fann jag delarna till vad som skulle komma bli en episkt lättrullad resväska (iallafall bättre än original).

Inköpslista:
-2 st hjulbult
-4 st Supreme ABEC 5-kullager (krävs två till vardera hjul, 2 st hjul = 4 st lager)
-2 st 6mm Spacer
-2 st Inlines Hjul (72mm, Gyro Free Ride F2R) rätt mjuka så att de dämpar ev stötar väskan möter
-Lite brickor för att kunna göra hjuljustering, dvs centrera dem i hjulhusen på resväskan

Kolla in bilderna för byggprocess och resultat. Moddningen gjordes 2017.

/NUKEGREEN

PS. Den observante swec-läsaren kanske ser avsaknaden av kisel i denna modd, men tror mig att den är perfekt för att optimera transport av utrustning till och från LAN!

Såg här såg resväskan ut efter min rage-promenad från tunnelbanan till hotellet i Paris. Tur att det inte var någon demonstration för då hade jag nog joinat dem i rent och skärt vredesmod.

2 km släpad resväska med låst hjul. De är lite platt väl!?

Dags att börja modda! Började med att lossa infästningen för hjulhuset.

Hjulen är fastnitade för att omöjliggöra lagning, men skam den som ger sig. Kapskiva på dremeln ska nog visa vem som bestämmer. Denna del av modden görs bäst i badrummet som tillåter lätt rengöring av slipdam medelst dusch.

Leverans av inköpslistan från the interwebs.

Krävs några brickor för att kunna centrera hjulet så att det rullar fritt i hjulhuset. Märk olika storlekar på brickorna. De inre är så pass små att de bara ligger an mot den inre delen av kullagret så att hjulet kan rulla fint.

Jämförelsebild mellan det nya och det gamla, tänker inte säga vilken sida tycker det är rätt uppenbart Jag valde grön färg för att enklare känna igen väskan på bagagebandet.

Resultat, den rullar fint och mjukt med ABEC 5.

Så stolt över att ha räddat denna väska från fjärrvärmeverket.

En sista bild på hjulen som passar clock-rent på väskan. Visst man kan ju nu undra vad denna modd kostade mig och huruvida det var en bra affär ekonomiskt. Men låt oss inte väcka den björn som sover! //NUKEGREEN