Cement

Jag såg galleriet "Betong" (http://www.sweclockers.com/galleri/9949-betong) och tänkte att det där borde man utveckla lite... Det är ju ett snyggt bygge men jag tyckte inte att det var så där värst originellt. Det är ju egentligen ett vanligt chassi med lite betongskivor runt om kring. Det finns ju ett gäng byggen där folk sänker ner moderkorten i olja (http://www.sweclockers.com/galleri/5917-oljekyld-dator) så jag tänkte mig en hybrid av de två. Sänka ner moderkortet i cement!!!
Ok, idén var klar men går det att genomföra? Vilka problem kan uppkomma?
Värme: Sten leder ju värme helt ok så då borde gjuten cement göra det också. Visst kommer man ha samma problem som "akvarie"-byggen att värmen inte kommer att försvinna utan hela kolossen bara kommer att bli varmare och varmare. Komponenterna jag använder genererar inte så mycket värme och sen tänker jag att chassit kommer att avge en del värme.... Vi får se.
Kortslutning: Hur bra (eller dåligt) leder cement ström egentligen. Jag säkrar med att flytta ut nätagget utanför cementklumpen så att jag i alla fall inte dör på kuppen. Cementen måste låtas brinna klar ordentligt och då försvinner huvuddelen av fukten. Jag räknar med att jag testar förs efter en veckas torktid.
Nu är det bar att skrida till verket!

Delar
Chassi: HTPC-chassi av okänt märke.
Nätagg: ?
Moderkkort: ?
CPU: ?
RAM: ?
Fyllning: Cement A

Kostnad
69kr (Cement), delarna har jag fått och skulle ändå kastas.

Temp
Vi får se om en vecka då jag drar igång datorn. (3/9-2012)

Vikt
ca 30kg

Resultat
http://www.youtube.com/watch?v=0_4OKP7HXIk