Söker delar till en custom loop (+eventuellt allt till en nas/server) Köpes

Annonsör
Tdoll
Medlem sedan
Dec 2015
Antal annonser
5
Foruminlägg
1197
Pris
-
Plats
Västra Götaland / Upphärad
Publicerad
2019-03-23

Edit: Jag var visst lite dum/klumpig så jag har ändrat lite i texten. Om ni vill skratta/skämmas/bli upprörda över originaltexten så bjuder jag er att läsa Vzanos kommentar.

Nu är det bestämt, datorn ska bli vattenkyld... (Är även eventuellt intresserad av nas/serverkomponenter, se längst ned för info.)

Allt är mer eller mindre av intresse. Det finns däremot ett par punkter med saker jag önskar:

 • Välkända tillverkare

 • Bra skick

 • Jag vill veta vad jag köper så jag är tacksam ifall du skriver märke/modell på prylarna på en gång för att spara både din och min tid

 • Om radiatorn är 420 får den inte vara tjockare än 30mm

 • Tjockleken för andra radiatorstorlekar är inte lika viktigt men de som är "mellan"tjocklek är av störst intresse.

 • Helst vill jag ha radiatorer som har 140 som bas, d.v.s. 140, 280 eller 420

 • Jag har visserligen tänkt köpa pumpen ny men om du har en i bra skick (D5 med PWM) kan du förstås komma med ett prisförslag, inget är omöjligt.

 • Jag har en Gigabyte 980 Ti G1 Gaming så om du har ett block till den är jag intresserad. Jag är dock inte intresserad av block som bara täcker delar av kortet

 • Fläktar har jag hemma men om du har några liggandes av hög kvalité (tänk Noctua) anpassade till radiatorer kan jag vara intresserad.

 • Har tänkt köra med mjuka slangar

 • CPU:n som ska kylas är en 6700k

Så för att sammanfatta letar jag efter i stort sett allt (reservoar, slangar, block, fittings, ja... allt). Det enda jag är lite tveksam till att köpa begagnat är pump men som sagt, kom gärna med ett prisförslag om du har en liggandes.

Jag är tacksam om ni kommer med prisförslag på en gång, antingen i diskussionstråden eller i PM.

Jag bor mellan Göteborg och Trollhättan (längs E45) så jag kan hämta sakerna på plats däromkring. Kan mötas i Trollhättan med omnejd nästan varje dag men då Göteborg ligger en bit bort har jag bara möjlighet att mötas för lite större affärer.

Om sakerna ska skickas vill jag först se bild på sakerna tillsammans med ditt nick och aktuellt datum. Jag står förstås för fraktkostnaden.

Angående serverkomponenterna:
Ska skaffa fler diskar till min NAS vilket gör att jag måste köpa nytt chassi. Det plus att det inte skulle skada med en kraftfullare CPU gör att jag funderar lite smått på att uppgradera hela systemet.
Jag är inte insatt i serverkomponenter och beroende på hur det går med vattenkylningen m.m. har jag kanske inte heller ekonomin för en server. Därför har jag satt den här delen som en liten parantes. Men om du har någon minut över så kan du alltid säga vad du har så kan jag kolla om det passar mig.

Det jag söker är:
-Chassi för minst 8 diskar men inte så jättemånga fler än så.
-En CPU som är relativt strömsnål men ändå klarar av ett par transcodes från Plex. Helst en som klarar av en 4k transcode i full bluray-kvalitet. Men jag antar att de kostar mer än vad de smakar.
-ECC-ram
-Det mesta runtomkring, förutom hårddiskar.

Servern kommer köra freenas om det på något sätt är relevant.