Inlägg

Inlägg som Lajto har skrivit i forumet
Av Lajto
Skrivet av amanito:

Är det Haswell processorer? Är skärmen bra? Är du nöjd med den annars? Hur bra är batteritiden på ett ungefär? Sist men inte minst, touchpaden hur bra är den? Krånglar mycket?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte en aning, det är en intel core i5 så mycket vet jag

Det är 1920*1080 FullHD med IPS panel så det är mycket bra färger och mättnad. Min skärm hade dock lite bleed uppe i högra hörnet, märks bara när skärmen är svart, inte annars.

Batteriet är bra, kunde sitta i skolan med word och chrome uppe och skriva rapport i drygt 5-6 timmar med regelbundna pauser innan jag pluggade in strömkabeln.

Touchen är mycket bra, bra respons och gester man kan ställa in, stor är den också. Har provat en Macbook touch vilket kan ses som en bra referens och skillnaden är inte alls så stor.

Är fortfarande inne i härvan med att byta hårddisk på den, man märker ju att hybriddisken som är mekanisk är slö ibland. Men jag fattar inte hur man klonar, dessutom vill jag inte ens klona utan kunna sätta in ett helt rent windows 8 utan massa ASUS bloatware vilket verkar jävligt svårt.

Av Lajto
Skrivet av DjRaven:

Laptop modellerna: 7mm
Standard modellerna: 9mm

Ja det var en detalj jag hade missat tydligen. Kan nog bli att jag köper en ny SSD igen (Samsung 840 120 GB) som är 7 mm tjock så sätter jag den gamla i min stationära som för tillfället huserar en 6 år gammal WD black.

Fast nu har problemen förflyttat sig från hårdvaran till mjukvaran, jag vill ju kunna lägga in windows 8 x64 på en bootbar USB men jag hittar ingenstans vart man legalt kan ladda ner det. Det har man ju kunnat med windows 7. Dessutom verkar nyckeln ligga inbakad i mjukvaran och inte på en klisterlapp längre.

Av Lajto
Skrivet av _deliverance_:

Sitter lite i samma sits, har en 128GB Ssd ligger så ska stoppa i den i datorn, tror det är vanliga torx-skruvar så ska väl inte vara så svårt att öppna upp den. Sitter nu och hoppas på att få den levererad imorgon.

Se till att din SSD är en 7mm tjock en, och inte 9mm som min :). Får lämna kvar hybriden så länge, om man nu inte vill skruva upp SSDn och på så sätt få ner tjockleken, då går den i. Men samtidigt bryts garantin.

Av Lajto

Jo en Macbook Air var ju aktuell, men tyvärr lite för dyr. Jag vet att det är bra maskiner, har en iPad Air.

Men det blev en Asus Zenbook, den jag länkade ovan. Hämtade den nyss och det verkar gå att öppna chassit som jag ser det, har inte prövat än men Torx T-5 mejsel behövs.

Av Lajto
Skrivet av _deliverance_:

Sitter lite i samma sits, har en 128GB Ssd ligger så ska stoppa i den i datorn, tror det är vanliga torx-skruvar så ska väl inte vara så svårt att öppna upp den. Sitter nu och hoppas på att få den levererad imorgon.

Köpte min också precis, hoppas också på leverans imorgon

Av Lajto

Nu är jag jävligt nära på att köpa http://www.inet.se/produkt/1972348/asus-zenbook-ux32a-i5-6gb-...
Dels för att den är relativt billig och 1080 full-hd skärm.

Sedan så ringde jag inet och frågade om hårddisken var utbytbar, det var den. Så jag tänkte stoppa in min intel 330 120 GB istället för hybriddisken som sitter där, det ska väl kunna gå? Man behöver väl inga specialverktyg, bara kryssmejsel?

Mycket tacksam för svar!

Av Lajto

Ja jo, det är därför jag funderar på en Macbook iom mecenat. Men har sett klasskamrater småstrula lite med dem eftersom det inte riktigt är samma ui i t.ex. Office. Men det borde väl gå att lära sig rätt fort.

Av Lajto

Laptop för surf och skolarbete

Tjena,

Jag behöver en ny laptop till mina universitetsstudier då skärmen på min 3 år gamla Acer nu slocknade permanent. Kommer mest att använda den till rapportskrivningar och surf.

Krav:
13" skärm
Bra batteritid

Resten är jag nog ganska liberal med, priset får väl helst inte överstiga 8000 kr.
Helst får den gärna ha en utbytbar mekanisk hårddisk eftersom jag redan sitter på en SSD som är redo att användas.

Har tittat på följande:
Apple Macbook Air
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1980530

Asus Zenbook ux32A
http://www.inet.se/produkt/1972348/asus-zenbook-ux32a-i5-6gb-...

Samsung Ativ book 7
http://www.inet.se/produkt/1970871/samsung-ativ-book-7-np730u...

Tacksam för tips!

Av Lajto

Sisådär, nu har skärmbelysningen på min 3820 pajat. Det är en stor mörk fläck som sprider sig från underkanten och uppåt i en kon, som om man har eldat på skärmen. Kan vara en diod som har gått sönder? I vilket fall så har väl garantin försvunnit sedan länge, bara att köpa ny när jag irriterar mig för mycket på det.

Av Lajto
Skrivet av Devildoll:

vill jag ha nått snyggt så köper jag väl en tavla kanske

Klockrent

Mer kött på benen, tack så mycket! Det lutar åt BenQ-skärmen i nuläget. Någon som har koll på kommande (120 Hz) skärmar? Om man kanske ska lugna sig lite.

Av Lajto

Acer GD245HQ vs BenQ XL2420T 120 hz

Hejsan!

Sitter på en Samsung Syncmaster T220 och känner att jag behöver en uppgradering på skärmfronten. Jag har bestämt mig för att lägga vantarna på en 120 Hz. De spel som gäller är bl.a. Team Fortress 2 och QuakeLive och jag kollar även på en del filmer och serier. Föredrar helst 23"-24" framför 27" eftersom det känns för stort.
Det verkar inte finnas så speciellt många 120 Hz ute (särskilt inga 16:10), men jag har landat på två skärmar:

http://www.inet.se/produkt/2203191/benq-tft-24-xl2420t-120hz - BenQ XL2420T 3190:-
+ Bra omdömen
- Ful, speciellt foten

http://www.inet.se/produkt/2204790/acer-24-tft-gd245hqabid-12... - Acer GD245HQ 2990:-
+ Snyggare
+ 3D Glasögon medföljer (prislapp ca 1000:- )
- Få och halvbra betyg

Nu vill jag ha feedback på dessa skärmar! Ta gärna med en annan skärm om ni anser den vara bättre!
Samsungs 120 Hz åker eftersom den kräver displayport vilket mitt MSI GTX580 saknar.
Det skulle vara häftigt att prova på 3D så därav ett plus för Acern med medföljande glasögonen, några tillägg ang. 3D?

Mvh

Av Lajto

Hej!
Jag skickade tillbaka mitt Corsair HX 750 W eftersom det pep/susade mycket högfrekvent. Men det lät bara när jag stängt av datorn efter en lång session och försvann bara när man bröt strömmen. Underligt att det inte lät något när datorn var på?
Men som sagt så skickade jag tillbaka det och fick ett nytt likadant, till min förskräckelse så uppstår exakt samma problem. Måhända har jag fått tillbaka samma PSU? Inte troligt. Läste i tråden att det inte behöver bero på nätaggregatet utan en olycklig konfiguration av övriga delar.
Som det är just nu stör det mig inte nämnvärt utan jag bara bryter strömmen när jag stänger av datorn. Men kan detta "Coil whine" skada datorn i längden, bör jag då byta till en annan modell?

Av Lajto

Behöver lite åsikter angående mitt kommande inköp: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1011439/beslutsangest

Jag ska använda datorn till spel, lite filmredigering/rendering och annan eventuell multimedia, mina frågor riktas kring moderkortet och hur övriga komponenter matchar min nuvarande rigg.

Förstår inte skillnaden mellan z68 och p67 men jag vill helt enkelt ha ett bra moderkort för en bra slant (no shit), har kanske planer på att klocka.

Just nu sitter jag på ett Antec p182 och planerar att behålla det, som systemdisk har jag redan en WD Caviar Black från 2008, ett inköp av ssd får framtiden avgöra. Har även en dvd-läsare/brännare.

Skapade en tråd ett tag sedan med en blygsam respons.
http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...

Av Lajto
Skrivet av Ridder:

Har ni fortf problem? Jag fick detta problem för andra gången och fick en ny mus på garantin. Dock så fick jag behålla den som var paj, så idag när jag hade lite tid över så löste jag problemet. Kan lägga upp en guide om det finns intresse!

Gör det gärna, för mitt klickljud återkom nu sådär ett halvår senare.

Av Lajto

http://www.inet.se/kundvagn/visa/890148/2011-09-20

Har nu bytt ut minnena och moderkortet. Någon som har några anmärkningar?

Av Lajto

Jo jag har hört en hel del om att i5 ger mer prestanda/krona än vad i7 gör. Men jag har även hört att i7 klarar t.ex. Battlefield 3 mycket bättre eftersom spelet utnyttjar HT. Corei5 må vara det "bättre" alternativet idag, men hur framtidssäkert är det gentemot Corei7?

Angående minnena; Det låter mycket vettigt, LP it is!

Fler tillägg? Behöver lite råd och tips, och det ganska snart.

Tack på förhand

Av Lajto

Uppgradera 3 år gammal dator

Hejsan,

Har en trotjänare sedan oktober 2008 innehållande:

Asus P5Q PRO
Intel Core2Duo e8500 3,16 GHz
ATI Radeon HD4850 512 MB
Western Digital Black 32 MB cache, 640 GB, 7200 rpm (lite osäker på siffrorna)
Kingston ValueRam 4 GB
Corsair HX 520 W modulärt

Nu vill jag uppgradera innehållet så att jag klarar av Battlefield 3, Skyrim, Diablo 3, Batman: Arkham City, Saints Row 3 m.fl. Med fokus på främst Battlefield 3 och Skyrim.

Jag har byggt ihop denna vagn http://www.inet.se/kundvagn/visa/890043/bf3-skyrim-batmanac-d...
Sedan så byter jag helt enkelt ut komponenterna, behåller chassit som är ett Antec p182.

Frågor:
Vilka komponenter kan jag behålla från den gamla och använda i den nya?
Ska förmodligen köpa en SSD-disk senare när marknaden är mer mogen/jag känner för det, kommentarer?
Kommer också att köpa hem en Samsung 120 Hz 27" vid ett senare skede, ändringar kan göras framöver. Kommer det funka?
Moderkortet är också ett ganska stort frågetecken.

Tillägg:
Jag är rätt säker på att jag vill ha ett GTX 580 och ett core i7 2600K, min budget tillåter det.
Har fått idén om att behålla min WD Black och ha den som systemdisk igen, ev. tills jag skaffar en ssd.

MVH Fredrik

Av Lajto

Switcha mellan USB headset och högtalare

Hejsan, köpte lite impulsivt hem en ljud-switch ifrån Clas Ohlson, närmare bestämt: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=161762668
Switcha mellan högtalarna och mitt USB headset har jag gjort mjukvarumässigt i windows, men det är lite omständigt så jag ville kunna göra detta hårdvarumässigt via just en adapter liknande den jag köpt.
Men det gick inte riktigt, jag måste fortfarande ändra i windows. Någon som har provat nåt liknande?

Jag har ett integrerat ljudkort (Realtek) och mitt headset är Corsair HS1.

Mvh

Av Lajto

Bra att veta MultiMan! Då ska jag inte låta nästa externa hårddisk vara inkopplad konstant.
Jag fick äntligen väck plasthöljet och kunde koppla in den i datorn direkt, tack och lov så fungerar den fortfarande. Alltså var det förmodligen nätdelen som gick paj. Nu är bara frågan hur jag ska göra, har nämligen alla HD filmer på disken och brukar flytta den till mitt mediacenter för att se film på TV:n.

Av Lajto

haha, suttit i 1,5h och försökt ta ur den ur skalet. Följt en guide som visar hur jag gör men mitt exemplar verkar vara ihopsvetsat på riktigt. Nu går jag och lägger mig, lämnar hårddisken -vilken nu är helt trasad i kanter och repad- åt sidan.
Läste nånstans också att andra som hade My Book också hade haft problem, de pratade om att själva strömförsörjningen ska ha ballat ur.