Inlägg

Inlägg som Didonk har skrivit i forumet
Av Didonk
Skrivet av nmc:

Dock ska sängen inte så direkt mot väggen, inga material som kan mögla ska det då den som sagt kan börja mögla pga av fukten och kylan på vintern.

Tack för upplysningen, det visste jag inte om. Utgår ifrån att det endast gäller ytterväggar, stämmer det?

Av Didonk
Skrivet av Mr. Bravo:

Tror detta blir mycket bättre. Sammla den lilla lediga ytan framför dörrarna istället, så känns det mycket större, och blir smidigare att röra sig i. Rekommenderar att överväga ett väggfäste till dator-skärmen, och då även fixa ett smalare "skrivbord". Typ en bänk-skiva eller dylikt som man delvis fäster mot väggen. Sparar massor av plats och ser läckert ut! Fönsterkarmen kan du slänga, eller fixa nån smalare om du nu verkligen måste ha en

Edit: Vill du att det ska kännas ännu större så måla iaf 3 av väggarna vita, och sätt upp en stor spegel (Typ en lång och smal horisontellt ovanför soffan). Det ger en kännsla av mer djup!

http://i166.photobucket.com/albums/u96/Da__Tobb/LE4genhetKarl...

Edit: Haha vafan, turbi hann före med typ samma bild. Jag flyttade upp tvn lite också

Så ambitiöst av både dig och turbi att hacka i bilden. Tack båda för ännu ett vettigt alternativ till hur möblerna kan stå. Alla väggar i hela lägenheten är vita utom en del kakel. Det ser bara grått ut för att Sketchup renderar det så ur det perspektivet. En spegel för att skapa rymd är ingen dum idé, fast en horizontell över soffan blir det nog ingenting med. Vill hellre ha en helkroppsspegel att beundra.

Måste säga att det nu lutar mer och mer åt den stora soffan, till farsgubbens förtret. Finns ju bevisligen ett gäng sätt att möblera på som alla är hyfast vettiga. Soffan går tack och lov att spegla så att 3- och 2-sitsen byter plats, öppnar för en del nymöbleringar det också. Utbytbar klädsel gör ju också att man kan förnya sig en del.

Av Didonk
Skrivet av nmc:

Om du skulle göra så här då?? Kan du rita upp det o länka?
http://img199.imageshack.us/img199/4710/lgenhetkarlstad.jpg

Så här blev det utifrån hur jag uppfattade beskrivningen:

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/Didonk%20L%E4genhet2.jpg

Skrivet av -=FULLMOON=-:

Jag hade nog tyckt det kan passa bra även om det är 'trångt' man kan ligga och glo på tv och det finns plats. sen så kan man sitt ai soffan och kolla på datorn. sen så kan du ju faktiskt ha 3 olika placeringar av soffan i rummet.

Nog att soffan kan placeras nästan var som helst men att ställa sängen mot fönstret med väggen är lite kinkigare. Det är nämligen ett element under fönstret som gör att man inte kan skjuta sängen hela vägen intill väggen.

(5 minuter senare)

Testade att ställa sängen så som jag från början ville undvika och det visade sig bli riktigt bra. Får mer plats för datorstolen, och inte trångt mellan soffbord och någon annan möbel, soffan undantagen.

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/Didonk%20L%E4genhet%20Altern...

Av Didonk

Tack för många snabba svar. Verkar som att ganska många tror att soffan är för stor för rummet. Kan tänka mig KARLSTAD i 3+schäslong också. Den är lika bred men det blir mer synligt av väggen mot fönstret. Skulle det hjälpa intrycket lite tro? Fortfarande lika trångt där man rör sig dock men kanske inte det som är största problemet?

Skrivet av Muji:

Du menar inte tvärtom?

Öh, jo... Får bjuda på den antar jag.

Skrivet av anton_mjor:

Det ser jävligt trångt ut och soffbordet ser litet ut
Den avgörande frågan för mig är: Har du matbord i köket eller har du bara en liten kokvrå?
För om du inte har nåt annat atbord lär det bli jobbigt
Men en stor soffa är najs, då kan nån polare slagga där om det behövs också.

TV-möbeln och soffbordet plockade jag in från 3D warehouse mest som platshållare. Soffbordet är ur serien lack LACK vilket i princip betyder att det är skitbillig skit. Jag har matbord i köket. Får plats 3 att äta där.

Skrivet av baggeman:

Är du säker på att du kan ställa soffan kloss mot väggarna? Det brukar ofta vara saker som man inte tänkt på som gör att man får ställa soffan en liten bit ut (tex, fönsterbräde och eluttag). Då äts golvytan snabbt upp.

Jag är säker på att jag inte kan det. Syns inte så bra i modellen då den är renderad med perspektiv, men soffan står 10 cm från väggen med fönsterbräda och element. 5cm från den andra.

Av Didonk

I Windows saknar jag GNOME. Att kunna högerklicka på titelraden till ett fönster och kryssa i "Always on top" är guld värt.

Av Didonk

Är soffan för stor?

Ska köpa en lägenhet (en 1:a) till min nya soffa. Vill helst ha plats för många gäster så jag har spanat på Ikeas hörnsoffa KARLSTAD. Provsuttit den och tycker den är mycket skön samt snygg. Andra som jag frågat (läs: mina föräldrar) tycker absolut att soffan är för stor.

För att utreda frågan har jag nu modellerat den tänkta möbleringen i Sketchup. Personligen tycker jag att det ser okej ut men mor och far hävdar annat. Har lite svårt att föreställa mig hur det blir i verkligheten därför vill jag veta vad ni tror. Är soffan för stor?

Den övre öppningen leder till hallen. Den högra öppningen har dörr (öppnas mot rummet på bilden) och leder till en klädkammare.

Referensmått: Sängen är 200x140 cm.

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/L%E4genhet%20Karlstad.jpg

Av Didonk

Se till att du använder utf-8 eller annat åäö-kompatibelt charset vid all kommunikation med databasen och att databasen använder sig av samma charset. Om du avslöjar vilket programmeringsspråk & databasgränssnitt du använder så kanske vi kan hjälpa dig genom att tala om hur du ska göra för att utf-8 ska användas.

Av Didonk
Av Didonk
Skrivet av You:

Förvånar mig varje gång att webbutvecklare har så dålig koll på HTTP-protokollet.

Samma här. Jag är dock inte webbutvecklare.

Av Didonk

Om det var PHP du sökte så är det följande som gäller.

header('Location: ' . $url);

EDIT: Sorry. Glömde att det skulle vara 3 sekunders fördröjning. Det kan du inte göra alls i PHP. Får bli JavaScript eller META-refresh då.

Av Didonk

Noll decibel tror jag inte på för en sekund. Möjligt att den är ohörbar men snarare skulle jag gissa på att en ung person kan höra surr från kondensatorer och spolar.

Gillar idén och tycker det är positivt med datorer med starkt fokus på ljudnivå. Borde finnas i alla datasalar på skolor. Bullret från en enstaka dator är uthärdligt men med många datorer på en liten yta blir det snabbt ett seriöst arbetsmiljöproblem.

Av Didonk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lisianthus
Ifall detta projekt blir verklighet så vore det faktiskt väldigt trevligt ifall det inte bara var för ex, webbdesign. Det skulle kunna bli lite som nästa "project euler" Fast för många olika språk och plattformer. C++, PHP eller databaser. Jag tror det kan bli riktigt bra ifall du skapar en sådan webbplats.

Project Euler är ju helt språkagnostisk så jag vet inte vad du pratar om där. Ett Project Euler för webbutveckling snarare än datorvetenskap/matematik. Tyvärr är det ju inte möjligt att ha automatisk rättning av svaren på samma sätt som Project Euler har. Lite roligt att jämföra hur många problem man klarat att lösa så det är ju en förlust. Kanske något som går att ordna med jury eller domare?

Tips för den som kör såna övninsuppdrag: Försök att göra en tidsplan för att uppskatta kostnaden för projektet och jämför med hur lång tid det faktiskt tar. Det kan man vinna mycket på om man funderar på att arbeta som webbkonslut.

Av Didonk

Det är mycket klokare att köpa en i sammanhanget billig dator (kanske 15 000 kr) och nästa år sälja denna för 10 000 kr (man kan säkert få mer ändå) nästa år och köpa en ny för 15 000 kr. Varje år bränner man endast 5 000 kr back och klarar sig därför minst 5 år med en budget på 30 000 kr.

Fördelarna är att det blir billigare och att man alltid kan hålla sig med den nyaste tekniken.

Prestanda ökar inte linjärt med priset, kom ihåg det.

Av Didonk

Tack för svaren. Det är mycket riktigt tearing jag upplevt, visste inte termen innan. Måste rapportera att av någon oförklarlig anledning verkar problemet ha försvunnit av sig själv. Det enda jag gjort är att byta upplösning från native, till 1680x1050 för att sedan byta tillbaka till native. För att konstatera att jag inte fick någon tearing i den lägre upplösningen.

Efter det skrev jag mitt första inlägg i tråden. Jag tänkte inte på det då men nu verkar problemet ha försvunnit helt. Kan det vara så att den synkade om och synkade rätt när jag bytte mellan upplösningarna?

Av Didonk

Jag hämtade min U2711 på Posten idag. Tidigare hade jag en 22" med 1680x1050 upplösning. Jag uppskattar verkligen den ökade arbetsytan. Intrycket så här långt är mycket positivt förutom vid ett användingsområde.

Problemet är att vid filmtittande, speciellt panoreringar, så kan drygt halva skärmen släpa efter och bilden får en påtaglig skarv där övre och nedre halvorna är förskjutna i sidled. Jag vill inte klandra skärmen då jag misstänker att problemet snarare kan ligga i ett för svagt grafikkort (ett 8800 GTS 320 MB) eftersom problemet försvinner när jag ställer ner upplösningen till 1680x1050. Nu vet jag inte om det är grafikkortet (hoppas på det) men skulle det visa sig vara det så är det definitivt en sak för er som går i köptankar att fundera på. Man kan åka på att uppgradera grafikkortet i samma veva som man köper skärmen.

Snälla någon tala nu om för mig att problemet kan avhjälpas genom att köpa nytt grafikkort. Om skärmen inte klarar film så är jag rädd att jag måste byta tillbaka.

Av Didonk

Skapa video av separata frames?

Håller på att skriva ett program som animerar och renderar en serie scener ur ett 2D-spel, baserat på nätverkspaket fångade under en spelsession. Just nu sparar jag varje frame som separata bilder på hårddisken men målet är att skapa video som lämpar sig för att streama. Det är just det jag behöver hjälp med nu.

Vad finns det för program för att skapa video från separata frames? Helst ska det kunna styras från kommandoraden så att jag kan automatisera hela processen.

Av Didonk

Det är ingen meningsfull skillnad mellan VB.NET och C#, det hänger mest på vilken syntax och IDE du föredrar. Personligen rekommenderar jag VB.NET över C# för allt utom spelprogrammering eftersom biblioteken XNA och Managed DirectX är bättre anpassade för C# och dess IDE.

Av Didonk

Jag har själv funderat på att sälja mitt P182 i Gun Metal Black utförande. Synd att du inte bor i närheten. Har t.o.m. skyddsplasten på sidorna kvar.

Av Didonk

Om nu så är fallet, hur kommer det sig att man över huvud taget blir utloggad? Menar du att de inte enbart skulle använda sig av sessioncookies utan även spara känsliga uppgifter direkt i dem?

Om det bara rör sig om en sessionscookie så blir den ju fullkomligt värdelös efter att sessionen stängts på servern.

Av Didonk

Om du vill att den ska skicka direkt måste det skickas genom någon annan SMTP server än den användaren har inställd för sitt e-postprogram. Det finns inget sätt att göra det genom ren HTML och JavaScript, det kräver skript på servern som tar emot formuläret och skickar det.

I vanliga fall får man genom sitt webbhotell möjligheten att lägga upp såna skript, men det finns även reklambaserade tjänster som åstadkommer samma sak. I gengäld kan t.ex. infoga annonser i mailet, eller vidarebefodra användaren till en reklamsida efter att formuläret skickats.

Googla gratis epostformulär.