Inlägg

Inlägg som OMG har skrivit i forumet
Av OMG
Skrivet av Future Vision:

Det skulle förvåna mig om det spelade någon roll. Prova att avinstallera drivrutinerna för att se om den funkar då som min gjorde.
Du kan även prova innan du avinstallerar drivrutinerna om du får bild om du går in i BIOS, det funkade för mig då drivrutinerna inte har hunnit laddat då.
Har lämnat tillbaks min för reparation, blir förvånad om dom fixar det. Jag hade dessutom problem med HDMI porten som glappade på moderkortet och USB 3.0 porten som inte verkar klara av att ge tillräckligt med ström till USB 3.0 enheter som drar max ström.

Har du fått tillbaka den från reparationen? Hur gick det? Har samma problem med min Zenbook nämligen...

Av OMG

Ser att ni har lagt upp UX31A med i7 på er hemsida. Kommer ni även ta in UX31A fast med i5?

Av OMG

Hehe mitt tips vart stornyheter, men tipstack vore väl nice?

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HerrKanin
Är dessa biljetter helt gratis att beställa?

Fett fail av cougar isf ^^

Japp är helt graits, inget porto eller något alls. Vart rätt glad när jag hittade det förra året

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Limo
sweclockers fail? hehe

Fail PR trick av Cougar

Av OMG

Vem som helst kan få gratis biljetter...

Vill inte förstöra tävlingen, men var på Cebit 2009 och fick då gratis biljetter till alla dagar av Deautsche messe's sverige kontor GRATIS och de gäller som färdbevis på lokaltrafiken i hannover med.

Och verkar gå att göra samma sak i år igen, här är instruktioner för hur:

Citat:

Vi har påbörjat utskick av inträdesbiljetter till CeBIT 2010 och beställning måste vara oss tillhanda före den 24/2 för att biljetterna skall hinna levereras. Beställ dina biljetter genom att skicka ett mail till liselotte@messe.se, ange antal dagskort ni behöver samt komplett adress med telefonnummer. OBS: Biljetterna gäller som färdbevis på lokaltrafiken i Hannover.

Från:
http://www.messe.se/

Jag skickade bara mail till den adressen med namn, adress och antal och fick biljetterna hem ett par dagar senare

Av OMG

[Guide] Windows 7 och Windows Server samverkan för svenssons

Windows 7 och Windows Server samverkan för svenssons
Tänkte i denna guide gå igenom hur man på ett smidigt sätt kan använda Windows Server tillsammans med Windows 7 för att enkelt göra dokument, bilder, musik mm enkelt tillgängligt till alla datorer i hushållet. Tänkte för detta ändamål använda mig av Windows 7s bibliotek vilket gör det hela smidigare och enklare. Anledningen av detta ämne är att det är något jag själv använder och anser vara väldigt behändigt om man har flera datorer i hemmet, och är väldigt aktuellt i och med Windows 7 lanseringen och något kanske inte alla känner till hur man gör.

Kraven för denna guide är:
- En Windows Server 2003/2008 server, vissa delar går även att göra med Windows XP/Vista på servern.
- En eller flera Windows 7 datorer.
- Grundläggande Windows kunskaper.

Har man tillgång till MDNAA kan man få tag i båda dessa gratis där. Vilket beskrevs i en annan guide.

1. Installera nödvändig programvara på servern (Utförs på servern)
Vi ska börja med att installera den programvara som krävs för att lägga till delade nätverksmappar i Windows 7s bibliotek. Vad programmet gör är att det indexerar de delade mapparna och låter Windows 7 utnyttja detta index.

[Windows Server 2008]: Om du kör Windows Server 2008 räcker det med att installera Service Pack 1 och 2. Viktigt att starta om datorn efter detta är utfört!

[Windows 2003/XP]: För dessa operativsystem behöver du ett installera ett separat program, kalla ”Windows Search 4”. Det kan du ladda ner gratis från:

http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/desktopse...

Ladda ner och kör filen och följ instruktionerna på skärmen för att installera programvaran. Använd standardinställningarna under installationen.

Viktigt att starta om datorn efter detta är utfört!

2. Skapa och dela mappar (Utförs på servern)
I denna del är det självklart frivilligt hur man strukturerar sina filer.
På valfri plats skapar vi följande mappar:

http://img39.imageshack.us/img39/2735/bild1vk.png

Nästa steg är att dela ut mapparna för att de ska bli tillgängliga från de övriga datorerna. Detta gör du genom att högerklicka på varje mapp och välja ”Egenskaper” -> ”Delning” -> ”Dela”. Välj här vilka som har rätt att läsa mappen, är viktigt att du även ger skrivrättigheter. Detta varierar mellan om du kör Windows Server 2003/XP eller 2008. Nedan är hur det ser ut i Server 2008:

http://img19.imageshack.us/img19/1549/bild2lh.png

Upprepa detta för alla fyra mappar vi skapade tidigare.

3. Indexera mapparna
Nu ska vi lägga till mapparna i indexet för Windows Search. Det är ett krav för att de ska gå att inkludera i biblioteket i Windows 7.
[Windows Server 2008]: I Windows Server läggs delade mappar automatiskt till i index som standard, därmed kan du skippa detta steg. Om du ändå skulle vilja lägga till mappar manuellt kan du göra detta genom att skriva ”index” i sökfältet i startmenyn och välja ”Indexing Options” alt. ”Index inställningar”.

[Windows 2003/XP]: I Windows 2003/XP måste du manuellt ange att mapparna ska indexeras. Detta gör du genom att trycka på Annat/Other i Windows Search, som visas nedan och sedan välja ”Indexerings inställningar” alt. ”Indexing options”.
Detta kommer visa följande dialogruta:

http://img18.imageshack.us/img18/5586/bild3qe.png

Välj i den första ”Modify” alt. ”Ändra” för att visa den högra dialogrutan. I den navigerar du fram till de mappar som du delade ut och kryssar i rutan framför dessa. Sedan trycker du ”Ok” och ”Close” för att stänga och spara ändringarna. Rutan är snarlik den i Windows 2003/XP.

http://img12.imageshack.us/img12/219/bild4z.png

4. Lägga till mapparna på klienten (Utförs på klienten)
[Fungerar endast i Windows 7]: Nu är det dags att lägga till mapparna på klienten. Detta gör vi genom att klicka på ”Dokument” i startmenyn och sedan ”Bibliotek” i vänstra navigationsfältet (Se nedan). Högerklicka sedan på Dokument och välj ”Egenskaper”:

http://img146.imageshack.us/img146/6901/bild5q.png

Då får vi upp följande dialogruta. Här trycker vi ”Include Folder” (”Lägg till mapp”) (1) och skriver sedan in sökvägen till datorn (2) alternativt navigerar fram till den genom att välja ”Nätverk” i vänstra navigationsfältet. Markera mappen som ska användas (3) och välj sedan ”Inkludera mapp” (4). Om du vill att alla filer som du lägger till i biblioteket ska sparas i denna mapp (rekommenderas) trycker du på ”Set save location” (5). Tryck sedan ”ok” (6).

http://img19.imageshack.us/img19/3673/bild6p.png

Upprepa detta för Dokument, Mina Bilder och Min Musik. Du kan även skapa egna bibliotek om du vill det.

5. Lägg till Favoriter (Utförs på klient)
[Fungerar i Windows XP/Vista/7]: För favoriter ska vi inte använda ett bibliotek, utan en metod som även kan användas på Vista och XP klienter. Detta innebär att filerna även synkas över till datorn och sparas lokalt konstant. Detta är inget större problem då storleken på dessa filer sällan är speciellt stor. Det ger även en liten ökad hastighet när IE laddar favoriterna.
Vi börjar med att trycka på användarnamnet i startmenyn. Sedan högerklickar vi ”Favoriter” och väljer ”Egenskaper” och får då upp följande ruta:

http://img18.imageshack.us/img18/8338/bild7r.png

Här går vi till tabben ”Plats” (1). Tryck sedan på knappen ”Flytta…”(2). I nästa dialog ruta navigera återigen till nätverksplatsen där mappen ”Favoriter” på servern är belägen (3). Markera mappen (4) och tryck ”Välj mapp” (5) följt av ”ok” (6).

6. Färdigt att använda!
Nu var det färdigt att använda. För att lägga till det på flera datorer är det bara att upprepa steg 4 och 5 på de datorerna också.

7. Fördelar och nackdelar
Det finns som med det mesta både fördelar och nackdelar med detta, och det är något man bör granska för att se om detta är något för dig.
[+] Enkelt att komma åt alla filer från en plats
[+] Avlastar indexering från huvuddatorn
[+] Säkrare om man är flera användare och inte vill att andra ska komma åt ens filer kan man skapa separata konton på servern. (Se del 8 för förslag).
[+] Du kan låta servern sköta backup vilket gör din data lite säkrare vid hårddisk krasch, virus mm. (Se del 8 för förslag).
[-] Om inte servern är igång när klienten startar ökar starttiden med ca 10sekunder då den försöker ansluta till servern.
[-] Inte speciellt användbart om man endast har en dator.
[-] Lite högre accesstider, dock knappt märkbart i de flesta fallen.
[-] Filer endast tillgängliga när man har anslutning mot servern, mindre smidigt med bärbar dator. (Se del 8 för lösning).

8. Hur kan man gå vidare?
Det finns flera sätt bygga vidare på detta. Här är några idéer:
- Installera VPN på servern för att komma åt filerna även om man inte är hemma eller från kompisar. Här finns en bra guide för detta: http://www.howtonetworking.com/Windows/2008vpn1.htm
- Skapa flera användare på servern för att låta olika personer bara ha åtkomst till sina egna filer och kanske även en gemensam samling musik mm?
- Ställ in automatisk backup av användardata ifall olyckan är framme. Här finns en bra guide för detta i Windows Server 2008: http://www.netometer.com/video/tutorials/windows-server-2008-...

Hoppas att guiden var användbar och lättförståelig. Påpeka gärna fel och fler idéer hur det kan användas!

Detta är slutgiltig version!

Av OMG

Fick kolliid på min igår vid 20-tiden, så borde skickats idag och förhoppningsvis dyka upp imorgon

Beställde från komplett.

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Ring istället.

Slog en signal, han kunde inte förklara varför andra som beställt senare hade fått, men sa iaf att jag var 2a på listan och de förmodligen kommer in ett gäng idag, så förhoppningsvis dyker den väl upp snart

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eaan
10:e Augusti, så nästan 1,5 månad (typ )
Har du kollat orderstatus på hemsidan?

Jag beställde min 24 juli hos komplett, och står fortfarande bara bekräftad...märkligt att de inte tar i ordning som man beställt...
Skrev ett mail och fråga vad fan de håller på med...

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Jag köpte en 160gb i fredags... då fanns 10 stk 80gb i stock.... så dom skickar ut men dom sålde 40 stk den dan och det var alla dom fick inn pga efterfrågan... det är nog bara att försöka tills man lyckas få tag i den man vill ha... det är svårare att få tag i en 160 gb.

Vart köpte du den? Beställde min från komplett i slutet av juli...

Av OMG

Ser inte ut som det ne

Har med beställt en 80gb...väntat ett bra tag nu...

Av OMG

PC City

Tjabba Tjena där ute i forumvärlden!

Tänkte bara göra ett inlägg angående det som har pratats om här angående oss.

Är själv tekniker i linköpings butikerna och va med under hela perioden nere på DH.

Ni som pratar om att vi, EG, SIBA & OnOFF är samma typ av butiker måste jag nog säga emot lite.

Jo visst vi har alla stora butiker med rätt lik typ av inredning etc, men vad är skillnaden?! Framförallt så har vi tekniker i butikerna som är där för att komplettera säljarna som vi vet inte har full koll på det tekniska, och det är väl en av dem stora skillnaderna att vi har några som verkligen kan, visst det skiljer nog från butik till butik exakt hur mycket dem kan men överlag så är den tekniska kompetensen extremt mycket högre än liknande firmor.

Sen också utbud i butik, vi har komponentcenter med allt från hårddiskar, minnen, fläktar etc...och att vi har stort utbud att beställa från via komponentcenter.com

Men vill säga att vi är nöjda med den insattsen vi lyckades med nere på DH med endast en kort tids planering!

Hoppas så många som möjligt blev nöjda med det vi hade med oss, och om vi kommer ner nästa event igen så har vi bara med oss mer erfarenhet och vad vi kan göra bättre samt vad vi ska ha med oss!

Vi hade ganska svårt med att få en bra range då vi inte riktigt hade koll på vad som går mycket under dagarna där nere men vi har tagit med all kritik till framtiden .

Andreas
Tekniker
PC City

Av OMG
Citat:

Asus...Exempelvis har de ensamt stöd för blåtand

Hävdar att min MSI wind har lika mycket blåtand som Asusen...

Och från http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodpage2&maincat_no=... :
"802.11b / g Wireless Lan with Bluetooth "

Av OMG

Nice bygge, har ett likadant stacker chassi till min server, riktigt bra chassi. Vart har du köpt de där Hotswap enheterna?, de verkar rätt nice

Av OMG

Tycker inte min wind blir så varm alls trots rätt så kraftig belastning och fläkten hör man ju inte alls nästan.

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av allban90
OjOj hoppas min vita kommer snart Eller så var du den lyckliga som fick Sveriges första och webhallens ända svarta Wind, men det låter ju rätt osannolikt eftersom du beställde så sent. :S

Jo en del andra borde med fått den. Vart rätt glad när man fick SMS:et på jobbet Förvänta mig den inte förrens 10 sept

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kladobe
En annan sak: av bilden på webhallen-Winden ovan att döma så är det, som jag gissade, exakt samma dator som den som säljs i danmark. Båda har samnordiskt tangentbord.

Japp, samma tagnentbord. Dock så ligger det med klistermärken för alla "mixade" tagnenter så man kan få ett helsvenskt tagnentbord.

Av OMG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av allfault
Vaddå precis? När beställde du den?

vid 22.08 den dagen som den kom upp på webhallen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Inga bilder på det du säger nu? Har lite svårt att tro på det du säger.

Ok, hoppas bildbevis duger ;):

http://img368.imageshack.us/img368/4586/sl741060ta1.jpg

Av OMG

Fick min svarta MSI Wind jag beställde från webhallen precis, så de borde fått in ett par stycken iaf. Oerhört nöjd hittils