Inlägg

Inlägg som Keh har skrivit i forumet
Av Keh
Skrivet av Lasergurka:

Låter som du använder alldeles för mycket kylpasta. Man tänker kanske med kylpastan att "ju mer ju bättre, det kyler ju", men för mycket pasta får helt motsatt effekt. Inte mer än storleken av ett okokt riskorn.

Ska testa igen snart med mycket mindre =), använder för övrigt TRÖD som jag hittade här hemma och har ingen aning om hur gammal den är, men gissar på att den rengör lika bra som vilken annan skit som helst, men vad rekomenderas för att rengöra bäst?

Av Keh

samma här typ, core 0 + 1 idlar på 33 -37 och core 2 + 3 ligger på 40-44, Fattar inte varför mina temps är så höga med en noctua nh-d14 kylare, monterat om den 4 gånger och använt upp en hel kylpasta typ och vart extremt noga med rengöringen....

Av Keh

Får bli att ta kontakt med dom, tänkte mer om nån visste rakt av ifall det är ja eller nej i dessa fall, jag menar jag om de säger att jag inte har rätt till de pengarna vet jag ju inte om det stämmer eller inte.

Av Keh
Skrivet av LeVvE:

Du skulle ha kontaktat dem och be om en sån där retur fraktsedel grej.

Vadå är det försent nu för sånt? Har jag rätt till dom pengarna eller inte ?

Av Keh

Ska postavgift betalas tillbaka?

Hej!

Skickade nyligen tillbaka ett moderkort till komplett då det var DOA, kostade ju mig 150kr att skicka paketet till dom enligt de regler hade, men på deras sida står inget om att dessa pengarna ska återbetalas då det nu var fel på mitt moderkort, själv tycker jag ju detta är en självklarhet men jag vet inte om jag har rätt till att de ska betala den postavgift jag fick stå för.

// Johan

Av Keh

Kan ju meddela om någon fortf följer denna tråd att Komplett har skickat ett nytt moderkort till mig nu, vet ju dock inte om mitt problem var piggarna för jag såg inte bra nog med de förstoringsglas jag hade hemma, men det var enligt dom doa iaf så det finns kanske hopp om jag nu hade piggar som problem

Av Keh

Vet inte om detta skrivits innan men jag tycker ni ska ändra från 64 - 50 players, tycker de flesta servrar med 50 slots är mycket stabilare och roligare att spela på.

Av Keh
Skrivet av mfm:

ASRock UEFI är överlägset Gigabyte BIOS och det är inte pga av nått musstöd... Allt är mycket smidigare och fungerar bättre på ASRock-korten.

På P35 och P45-tiden gav Gigabyte mest för pengarna, nu ger ASRock mest för pengarna. Svårare än så är det inte.

är det lätt att överclocka med ASrock korten?

Av Keh

Gissar att du har samma problem som jag och flera andra har haft, dina piggar på CPU socketen detta kan du kolla med förstoringsglas och försöka fixxa själv om du vågar eller chansa på att din leverantör ger dig ett nytt moderkort.

har även läst att för mkt tryck på processorn med kylaren kan skapa cpu LED så med tanke på det du beskriver med att det var lite väl spänt kanske orsakar det om du har tur.

Själv har jag skickat in mitt moderkort (har samma) och hoppas på nytt men eftersom det kan vara böjda piggar (jag kunde själv inte se med förstoringsglas) så kan de mycket väl säga att det är mitt problem även fast jag säger att jag tog bort plastskyddet HUR försiktigt som helst, personligen hatar jag det nya systemet med piggarna på moderkortet dom är ju för fan förstörda på leverans....

Men som sagt kolla: Piggarna!
Testa med annan cpu kylare där du kan reglera hur hårt den spännner!
testa med ett annat nätaggregat om du har ett, kan vara dom som strular ibland.

sen om det är piggarna får du ju göra ett beslut om du vågar skicka in eller försöka fixxa själv ELLER helt enkelt köpa ett nytt.

Av Keh
Skrivet av BME:

Jag var skit utan tur, men jag hade inte köpt mobot hos dem hursomhelst. Utan hos webhallen vars policy säger

Hade vad jag tror var samma problem med mitt första mobo som jag reklamerade hos CDON vars verkstad sa att kortet var trasigt, men jag tror faktiskt att de var inkompetenta och inte visste vad de gjorde, antagligen är de mer inställda på trasiga DVD-spelare och löda runt lite i dem som värst, och inte mikrochip. så det sa antagligen "hmm, this shit broke, next!"

Jag har själv redan skickat in mitt moderkort till komplett, kan bli en dyr affär om dom säger att det är mitt fel....

Av Keh
Skrivet av Demonoidz:

LGA-sockeln är enkel som tusan. Skaffa en liten flattång, ett par små nålar, bra belysning och förstoringsglas. Vrid upp dem på samma sätt som resten är. Om det ser bra ut, släng i CPUn, och testa. Fungerar det? Success! GL, och posta gärna lite bilder i galleriet, så att andra kan se proceduren, vare sig det failar eller inte. (:

MvH DemoNoidz, sockelpetare sedan 2005.

Hur farligt är det för cpun att jobba i en socket med böjda piggar?

Av Keh
Skrivet av BME:

har också ett asus p8p67 pro jag lämnade in till inet på felsökning, fick mess idag att det var en "böjd pigg på moderkortet"
Hur är det ett så vanligt problem helt plötsligt?

Fick du ett nytt moderkort eller sa dom att du var shit out of luck typ?

Av Keh
Skrivet av Antzo:

Jag kommer vid nästa köp av moderkort filma när jag öppnar upp moderkortet så man kan, om eventuella defekta kontaktpinnar, visa att det var så från box. Man blir bra nojig när risken för ett DOA moderkort är större än chansen att vinna 10´000kr på Triss..

Sjukt att det ska behöva komma till det, får se vad komplett säger om några dagar om mitt moderkort.

Av Keh

Skickar in mitt ASUS p8z68-v pro till komplett idag på RMA, tror det är krökta piggar på mitt med kan dock inte se men lider av CPU led vid varenda uppstart, kan omöjligt vart jag som gjort det då jag var sjukt försiktig... Hur mkt kommer det kosta mig om dom säger att det är mitt fel eller att kortet är felfritt i vilket fall min cpu måste ha pajjat på nått sätt...

Produkter som testas felfria, utifrån din felbeskrivning, av samarbetspartner eller där din produkt inte faller
inom garanti kan du bli fakturerad för arbetskostnaderna samt frakt enligt samarbetspartnerns gällande prislista.

Av Keh
Skrivet av Gunner357:

Har du byggt datorn själv eller köpt färdig byggd dator. Vilka mer komponenter har du i den.

Jag testa ju senast med bara moderkort + i5 2500k processor + D-14 noctua kylare och 2 olika nätaggregat med det integrerade grafikkortet + 1 Corsair Classic 8GB Kit PC3-12800, 1600MHz, 2x240 DIMM minne utanför chassi på antistatiskt material så det blev en RMA på det moderkortet, hoppas på snabbt svar från komplett nu bara.

Av Keh
Skrivet av NiiVeN:

hur ser man om man har det installerat?

Googla, har för mig att det ska finnas en lista med vilka windows updates man har installerat, min polare prövade dock att ta bort SP 1 men det var fortf problem, så han installerade om windows så funkade SLI, riktigt udda.

Av Keh

Min kompis hade samma problem, har du installerat service pack 1 på ditt windows? isåfall får du installera om windows för att SLI ska dyka upp, så var det iaf för min polare.

Av Keh

Hur vet jag vilken komponent som felar? asus p8z68-v pro

Hej!

Har redan sedan köp av min nya dator lidit av random LED lampor som lyser upp vid start av datorn, pci ex16 led ibland, i bland CPU led, ibland boot device led + cpu led etc, ibland startar den normalt. Men nu har den helt plötsligt börjat få CPU led vid varenda start.

så min fråga är nu att jag har testat köra moderkortet utanför chassit med bara det som behövs och ska nu testa med ett nytt nätagg för att se om det är det som felar. MEN om det blir samma problem med ett annat nätagg så vet jag ju inte om det är moderkortet eller CPUn som felar så hur kan jag ta reda på det?

tack på förhand

Av Keh

Kör själv ett asus p8z68-v pro med en 2500k + samma kylare som dig i ett Fractal design 3 chassi och är inne på vecka 3 med ungefär samma udda problem som dig, för mig är det dock CPU LED som lyser vid varenda jävla start, den har liksom funkat helt prima ibland men har sedan köp fått helt random LED upplysningar vid typ alla starter förutom när jag har tur och den startade ordentligt, nu har den gått och bestämt sig för att lysa CPU led varenda gång och jag är helt kört i huvet så mkt jag har testat.

Testa köra moderkortet utanför chassit, vet dock inte vilket material man borde lägga det på men har läst att undersidan av chassit kan ge ifrån sig stötar på moderkortet vid start.

Testa ny PSU.

Testa kör med sladden rakt in i vägguttaget och ingen sån dosa (funkade för nån inte för mig dock)

om allt det failar testa köra STOCK kylaren för det var nån som sa att hans Noctua fläkt kortslöt moderkortet vid start ibland ska sjäkv testa detta nångång men är för deprimerad av datorn just nu.

hoppas du fortsätter felsöka ska själv jobba på mitt problem också och uppdatera snälla du om du löser det!

// Same boat as you

Av Keh

Bump!