Inlägg

Inlägg som clumsyandshy har skrivit i forumet
Av clumsyandshy

Hej alla Windows-kunniga!

Jag sitter med en ny laptop köpt i tyskland och med ett (konstigt nog...) tyskt operativsystem (Vista Home Premium 32bit). Nu önskar jag byta operativsystem till Vista Home Premium 64bit svenskt el. engelskt. Obs min nya laptop saknar optisk enhet.

Kommer följande att fungera för mig utan version- eller licensproblem?:

Jag använder min Vista Home Premium OEM 64bit DVD tillhörande min gamla stationära dator för att skapa ett bootbart usb med installationsfilerna. Sedan installerar jag från detta minne och anger min nya licensnyckel som sitter under laptopen. Vips så har jag ett svenskt el. engelskt 64bit operativsystem... eller?

Fråga två: I mitt köp av laptop ingick en gratis uppgradering till Windows 7. Kommer jag att gå minste om denna om jag gör om ominstallation med gamla DVD-filerna? Eller är uppgraderingen bunden till produktnyckeln. Eller bunden till hårdvaran?

Jag är tacksam för all hjälp då supporten från Tyskland inte verkar vilja veta av mig

Mvh
A

Av clumsyandshy

Fick datorn från UPS idag efter drygt en veckas väntan. Tyvärr verkar det dock inte riktigt gått fram att jag önskade en engelsk windows version, så nu sitter jag med tyskt och är ganska besviken.

Kommer nog inte att kunna göra några tester nu då jag vill röra den så lite som möjligt, om jag skulle bli tvungen att skicka tillbaka den.

Kommer försöka posta lite resultat från div. tester nån gång i framtiden.

A

Av clumsyandshy

Råd/åsikter innan jag slår till! Timeline 3810TG från notebook.de

Hallå alla!

Jag sitter här och är på gränsen till att beställa en Acer Timeline 3810TG från notebook.de och tänkte höra om någon här har några tips eller åsikter vad gäller mitt ev. köp?

Modellen jag kikar på:

http://www.notebook.de/acer-aspire-3810tg-944g50n-mit-intel-c...

Har letat efter en laptop länge nu och fastnade ordentligt för 13,3" timeline då den har allt vad jag letar efter: lätt, liten, bra batteritid och snygg!! (har varit på ONOFF och klämt på en flertalet gånger ). Som alternativ har jag haft LG P300/310, men den känns lite dyr och jag tar hellre längre batteritid över bättre prestanda.

Jag tänker använda laptopen till vardaglig computing som skolarbete, musik, film, chatt, surf osv. Lite mindre krävande spel hoppas jag också på att kunna köra, men det är inte livsviktigt. Dock så har jag hört och läst att Core 2 Solo cpu är lite i klenaste laget, och då de är det enda alternativet vid köp i Sverige så funderar jag på importera en tysk.

Så, vad tycker ni, är det värt de extra pengarna för att få den bättre cpu:n samt grafiken?
Någon som har erfarenhet från att handla på notebook.de? Hur har det funkat? (Har haft lite mailkontakt och de verkar trevliga och kunniga). Svenskt tangentbord kostar tydligen 99euro extra? Låter mycket tycker jag...

Har alltid världens beslutsångest i sånna här lägen, så några second opinions vore skönt. Kort sagt - tror ni att detta blir bra för mig?

Stort tack!
Mvh
A

Ps. Innan någon säger det, nej jag är inte intresserad av att lägga till några tusen och få en macbook/macbook pro. Gillar pc helt enkelt.

Av clumsyandshy

Är lite sugen på att veta hur ni klarade er ang. tullavgift och moms och så. Vad blev kostnaden för att få datorn till Sverige? Bra att veta när man sitter och räknar och jämför olika alternativ...
Tack!

Av clumsyandshy

Tack för era svar.

Har provat att koppla in usb mottagaren till flera olika datorer nu och tyvärr verkar det som att den är död, då absolt ingenting händer. Ska den inte lysa eller dyka upp bland ny maskinvara eller någonting (även om jag inte hade installerat medföljande software i alla fall)??

Av clumsyandshy

Hej
Köpte mig en trådlös x360-kontroll till PC idag men kan inte få den att funka.
Kan någon vara vänlig att berätta vad det betyder när alla 4 gröna lampor kring X-knappen blinkar oavbrutet. Den söker efter connection eller? Jag har aldrig haft Xbox och är därför inte så hemma i detta blinkande och vad det kan betyda.
Någon som haft liknande problem med att få det att fungera?

Enligt programvaran Xbox 360 Accessories Status så (gissar jag) har jag ingen connection mellan kontrollen och usb-mottagaren då ingen lampa lyser. Kan det vara p.g.a. 64-bit OS?

Förlåt OP om jag kapade din tråd lite... vore tacksam för hjälp dock.

PS. OnT så känns kontrollen grymt skön, men hur den funkar kan jag tyvärr inte uttala mig om.

EDIT: upptäckte att det sitter något som ser ut att vara en lampa på toppen av usb-mottagaren. Är detta något som ska lysa när man kollar in den?

Av clumsyandshy

Köpte Mass Effect för några dagar sen.
Riktigt, riktigt grymt spel även om man inte är någon rymd-nörd!

BioWare chefar!

Av clumsyandshy

Problem med gammal HD - Quantum Fireball ST

Hej

Jag har köpt en gammal Quantum Fireball ST 3.5 Series HD i hopp om att kunna använda den kopplad till en 16bit trummaskin. Problemet är att varken trummaskinen eller någon av mina datorer märker att jag har kopplat in HDn. Jag gissar att det inte direkt är plug n' play hårdvara
Jag har försökt att lägga till maskinvara manuellt utan framgång...

Då jag själv är väldigt dålig på gammal hårvara och killen som jag köpte HDn av säger att det funkade problemfritt för honom så hoppas jag verkligen att någon här kan hjälpa till.

Några idéer? Hur gör jag för att väcka liv i den gamla burken?

Mvh
/A

Av clumsyandshy

Ok skönt att vi har det avklarat!
SLi (och tydligen inte heller crossfire) är ingen att satsa på i dagsläget om man redan har ett high-end kort.

Vet inte varför men just tanken på DUBBLA grafikkort är ju tyvär så spännande bara den. Shame...

Av clumsyandshy

Tack för alla svar först och främst!
Som jag trodde så verkar det alltså som snacket om "upp till 100% bättre prestanda med SLi" i själva verket vara ganska långt ifrån siffran 100 i nuläget.

Så det man får för alla pengarna är mer AA/AF och ett litet antal fler FPS, no? Låter ju inte helt bra om man (jag ) dessutom måste skaffa kraftigare nätagg... det blir ju inte helt billigt.

/A

Av clumsyandshy

Någonsin värt med SLi?

Hej

Jag sitter på ett Gigabyte 8800GTX och funderar väl lite smått på om man någon gång (under nya året kanske...) skulle gå SLi och skaffa ett likadant kort till. Jag är inte jätteuppdaterad på SLi fronten utan vet bara att "utvecklingen har gått fram mycket på sistonne" och liknande som man läser om lite här och där (främst hos nVidia kanske)

Någon som kör ett par 8800GTX kort i SLi som kan säga om det är värt pengarna, eller är det bättre att helt släppa tanken på 2 kort??

Jag vet inte varför, men tanken på dubbla grafikkort är väl något som lockat länge bara det.

Tacksam för svar
/A

Av clumsyandshy

Passiv kylning till WD RaptorX

Hallå!

Är det någon (som jag själv) som sitter på en WD RaptorX 150GB 10.000rpm 16MB SATA Gamer HDD och som kan rekommendera en bra passiv kylare? Den får gärna dämpa ljudet en del också, men primärt bra kylning.

Tacksam för hjälp!

/A

Av clumsyandshy

Tack för ett snabbt svar!

Av clumsyandshy

Dual channel x 2

Hallå

Kort fråga:
Kan jag använda minnen med olika hastigheter (och eventuellt också tillverkare)? Dvs. ex: 2x1GB 800Mhz i en dual channel och 2x1GB ex 1000Mhz i den andra dual channel... 64bit os

Jar har ett Striker Extreme - visst funkar DDR2 snabbare än PC6400/800MHz då?

Tack för hjälpen
/A

Av clumsyandshy

Osäker på mycket... nya DDR2 minnen bl.a.

Hallå!

Jag är i behov av att köpa nya/fler minnen till min 6mån gamla dator, men är ganska osäker på vad som är mitt bästa alternativ. Tyvärr är jag inte själv så duktig på datorkomponenter, och tänkte därför höra här på forumet då det helt klart finns många kunniga persnoner här!

--Jag ber om ursäkt om exakt denna fråga har ställts tidigare--

Mina nuvarande spec:

- Asus Striker Extreme 680i SLI
- Gigabyte 8800GTX
- Intel Core 2 Duo E6700

- Apacer 1024MB DDR2 800Mhz x 2

Är nu sugen på att installera Vista (64Bit) igen efter att det legat på hyllan ca 6 månader (sist bytte jag till XP efter några dagar) och tänkte däför gå upp på 4GB RAM.

Mina allmänna funderingar:
Kan jag använda 4x1 GB minne till mitt moderkort, och i så fall utan att behöva pilla alltför mycket i BIOS? (Jag vet att Asus SE har 4st 240pin DIMM sockets, men ändå...)
Måste de minnen som jag köper vara "SLI ready", eller klarar alla av det? (Jag har ev. tänkt att skaffa ett till 8800GTX någon gång i framtiden om det någonsin blir värt det)
Hur viktigt är minnets klockfrekvens, och kan jag använda minnen snabbare än 800Mhz till mitt moderkort?
Är Apacer bra minnen alls?

Jag har inte direkt någon prisrange jag måste hålla mig inom, men är inte jättesugen på att lägga ut 3,4+ tusen här då jag är en fattig student... nästan

Jag är jättetacksam om någon kunde peka mig i rätt riktning!
Vad tycker ni jag bör göra?

/A