Inlägg

Inlägg som clumsyandshy har skrivit i forumet
Av clumsyandshy
Skrivet av Valiumballong:

Eftersom det rör sig om en prenumerationstjänst så kommer du garanterat inte kunna köra det utanför Steam.

Hur menar du att det är en prenumerationstjänst?
När kommer de att börja sälja film då kan man ju undra? De har ju redan sålt Indie Game: The Movie så bevisligen har de redan tekniken "klar".

Av clumsyandshy
Skrivet av Mocka:

Så var det ja, tack så mycket Men skrev de inte att de kanske kunde tänka sig släppa ett HD paket i framtiden eller även förbättra spelet med patcher när det är släppt?

Det känner jag inte till då jag varken läst eller hört något sånt. Förhoppningsvis blir det en förbättring från 360 iaf.

Av clumsyandshy

Hej
Jag har kört trådlöst länge och tycker att det fungerar hur bra som helst. Då kan jag också sitta i soffan och dra över spelet på TV:n om jag skulle ha lust med det.
Kan varmt rekommendera denna tillsammans med en mottagare för PC: http://www.spelbutiken.se/catalog/product/57687-xbox360-contr...

Av clumsyandshy

Intressant val av ämne och bra skrivet.
Jag gillar't

Av clumsyandshy
Skrivet av flipp3n:

bara jag som tycker dark souls ser ut som en billig kopia av skyrim ?

Kanske inte bara du, men det beror på vad du menar med att det "ser ut" som en billig kopia. Rent visuellt från screenshots eller?
Till gameplay kan försäkra dig om att DS inte alls är likt ES serien. Bättre eller sämre får du förhoppningsvis avgöra själv när du spelat båda.

Av clumsyandshy
Skrivet av Marticus:

Lät ju inte alls lockande, nog för att jag väckte min nya (och första) speldator till liv igår (yehaaaaw!), men vill ju inte tvinga mig själv till att enbart spela dator nu bara för att få ut max av köpet, det är ju spelupplevelsen jag vill ha! Så kanske (för en gångs skull) är bättre att köpa till xbox än dator?

Kan jag läsa mer någonstans om hur spelet fungerar? Vad man gör och hur man gör? Innehåll etc etc, vill inte kolla massa Let's Plays och sådant, förstör mer än gör nytta om jag faktiskt funderar på att spela spelet.

Personligen skulle jag säga att ju mindre man vet desto bättre nästan Gillar man fantasyäventyr med utmaning så kommer man säkerligen att gilla Souls. Spelupplevelsen som du vill åt tror jag helt klart att man bäst får genom att bara uppleva spelvärlden (innan man sedan börjar fördjupa sig i alla detaljer).
En av de främsta styrkorna tycker jag att man inte får allting förklarat för sig vad gäller story, karaktärer, platser osv. Finns inga in-game böcker eller NPC:s som ger en detaljerad historia om allt och alla à la Dragon Age t.ex.

Om man skulle spela helt offline så är det nog inte så mycket som man måste läsa på för att förstå även om det säkert finns vissa saker som ex Bonfires och humanity.
Online så introduceras en hel del koncept som kan vara luriga att förstå i början, då finns alltid en wikidot: (specifikt om funktioner)http://darksouls.wikidot.com/concepts

Av clumsyandshy
Skrivet av Mocka:

Jag minns inte vart jag läste det (var nog antagligen på FZ) men utvecklaren snackade om att inte kunna ge oss bra FPS utan att det troligtvis kommer att gå rätt så knackigt (som på PS3 versionen vad jag hört).

Stämmer bra att utvecklarna From Software gått ut med att de har problem med portningen till PC och att vi inte ska förvänta oss några underverk om ens förbättringar alls mot konsollversionerna. Detta samtidigt som utgivarna NamcoBandai vill spendera så absolut lite pengar som möjligt på PC versionen då de ser projektet som finansiellt riskfyllt. Finns säkert källa på RPS eller PCGamer eller liknande.

Tyvärr verkar det inte blir 1080p med högupplösta texturer och 60 FPS som man först hade drömt om Dock så kommer ju PC versionen att ha en del extramaterial som inte finns till PS3/360 ännu på ett tag.
Sen så kan man ju alltid hoppas på att de ändå lyckas göra en bättre portning än vad de hittills har sagt.

Av clumsyandshy
Skrivet av SideWinder86:

Måste man spela ettan om man ska fatta handlingen i 2'an? Funderar på att köpa 2'an nämligen men har inte tid att lira igenom ettan med

Skrivet av SideWinder86:

Tack för svaret!

Perfa, bra! Då lär vi ses online med mina polare (19-26 år är vi, använder TS vid kommunikation) Spelet ser riktigt lovande ut

Härligt
Jag kan varmt rekommendera att först spela igenom en gång utan att använda er av någon alls extern kommunikation som TS. Det kanske låter tråkigt, men spelvärlden och multiplayer-funktionerna i Souls spelen bygger mycket på att man inte kommunicerar direkt med andra och att man inte kontrollerar vem man kommer att spela med/mot. Alla spelare existerar i parallella världar och kan endast träffas genom att någons entrar en annans värld i form av en phantom. Hela multiplayer-aspekten är lite svårförklarlig och knepig att förstå i början, men är en av anledningarna till att Souls är så annorlunda och bra.

Sen är det klart att det går att styra detta om man vill - något som nog främst är aktuellt om man vill ge sig in i seriös (grupp) PvP. Det blir också spännande att se vad de gör för förändringar/förbättringar nu med PC versionen.

Lägg gärna tlll mig på Steam så kanske vi kan spela tillsammans, eller så kan jag försöka svara på andra frågor :). Jag kör samma Steam namn som här på swec, clumsyandshy.

Av clumsyandshy
Skrivet av SideWinder86:

Måste man spela ettan om man ska fatta handlingen i 2'an? Funderar på att köpa 2'an nämligen men har inte tid att lira igenom ettan med

Dark Souls är inte en uppföljare till Demon's Souls i den bemärkelsen och de har ingenting med varandra att göra vad gäller story. Det enda jag kan komma på är att vissa karaktärer och items förekommer i båda Souls-spelen (och även i King's Field-spelen?).

Du behöver alltså inte alls vara rädd för att ha missat någonting om du vill ge dig in i Dark Souls. Hoppas att vi ses online sedan

Av clumsyandshy
Skrivet av Kardizz:

Du borde ta och sponsra Castle Story! Ser fint ut! Förmodligen mer i din genre
http://www.sauropodstudio.com/
http://www.kickstarter.com/projects/902505202/castle-story?re...

Jag har sponsrat med 25$ haha

Tack för de länkarna! Börjar bli lite för många Kickstarter-projekt nu att hålla kolla på. Inte nog med att man har ett väldigt stort back library att ta tag i, nu börjar man bygga upp ett "future library" också

Av clumsyandshy

Antingen så har jag som spelare växt ifrån genren eller så har de misslyckats med att skapa en tillräckligt spännande spelupplevelse. Troligtvis lite av det första men betydligt mer av det andra.

Av clumsyandshy

Kanske är dags att installera spelet nu snart som man köpte innan release Gillade Betan skarpt så den första expansionen låter trevlig.

Av clumsyandshy

Tekniken är helt klart intressant. Precisionen i dagens konsolers motsvarigheter är ju ingen höjdare direkt...

Av clumsyandshy

Tycker detta verkar riktigt häftigt om det blir en bra produkt. Kan tänka mig många smarta användningsområden för en liten touchscreen som komplement till bordet.

Av clumsyandshy
Skrivet av Valiumballong:

Men vem fan bryr sig _egentligen_ av vad gamla dammiga moralkärringar inom public service anser om en bransch och underhållningsform de varken kan eller vill förstå? Det handlar inte om att ha ihjäl folk, det handlar inte om att det är roligt att lämlästa och kriga. SVT ser inte längre än sin egen näsa och då är det rätt meningslöst att ens försöka ha en konstruktiv debatt.

Kan vi inte en gång för alla separera spel från verklighet. Det som sker på skärmen kommer aldrig - oavsett hur realistisk grafiken än blir - att vara verklighet. Det är inte ett substitut till verkligheten heller; jag tvivlar starkt på att fler än några få personer vill ut och kriga och döda folk efter att ha spelat Call of Duty.

Man blir så oerhört jävla less på den efterblivna debatten som drivs av mediala dinosaurier och påeldas av förbannade kids i nedre tonåren. Vi ser mycket mer grafiskt våld i film och böcker beskriver våldtäkter, misshandel och mord på sätt som varken spel eller film ens kommer i närheten av. Ändå envisas traditionella media lite då och då att passa på att moralisera över något de är oförmögna att förstå.

Sluta intervjua tolvåringar som inte kan beskriva varför de gillar att spela våldsamma spel för att det är för svårt att med ord beskriva varför spel är så pass underhållande som det är. Det är klart att det blir ett infantilt svar som "det är kul att kriga" eller "jag gillar att skjuta på folk" när någon kör upp en mikrofon i ansiktet på dig och ber dig förklara varför du gillar att spela krigsspel.

Ett av de bästa inlägg som jag har läst här på swec. Hatten av.

Av clumsyandshy

Det har säkert sagt flera gånger i kommentarer innan, men alternativet ULTRA är inte aktiverat i denna BETA, utan det är HIGH som gäller även om man faktiskt valt ULTRA under options. Därmed får vi vänta ett tag med snacket om att "maxa" inställningarna.

Spelet flyter på mycket bra med ett 570@stock och 2500k@4,5GHz och senaste beta drivisarna från Nvidia. Alla inställningar på högsta möjliga.

Tillägg: 1080p

Av clumsyandshy

Har själv K750 till PC. Funkar hur bra som helst och man behöver som sagt inte sitta speciellt ljust för att det ska laddas. Har aldrig haft problem med vare sig räckvidd (testat max ~3 m) eller fördröjning.

Snyggt men dyrt.

Av clumsyandshy

Då The Witcher 2 redan är ute och införskaffat dag ett så finns det bara 2 riktiga MÅSTE spel kvar i år: Max Payne III och Dark Souls.
I övrigt känns det ganska meh för min del, men dessa två håller förhoppningsvis ett tag.
RAGE ser bättre och bättre ut, kanske blir ett köp där.

Verkar som att Diablo III, Skyrim och BF3 är det som efterlängtas mest här.

Av clumsyandshy

Wow, det där var minst sagt en actionpackad trailer! Kan faktiskt sträcka mig så långt som att säga att jag tyckte det såg riktigt coolt ut

Sen att jag personligen inte är särskilt intresserad av att köpa spelet är väl en sak, men jag tror att trailers som denna verkligen kan hypa massorna till tusen när de börjar matas ut på TV, bio och alla möjliga webbsidor.

Som tidigare sagt: The hype is on!

Av clumsyandshy
Skrivet av Footstomp:

För att återuppta denna tråd. Anser ni denna backlight bleeding vara acceptabel? Köpte tv'n på mediamarkt för 1 vecka sedan. Modell: Sony Bravia KDL-46EX710

Blev direkt avrådd att köpa Samsung UE46C6005 pga. clouding/bleeding-problem. Sony'n skulle tydligen hålla en mycket högre standard, men verkar tyvärr inte som så är fallet.

http://www.footstomp.se/ovrigt/clouding.jpg

edit: länk för större bild http://www.footstomp.se/ovrigt/clouding.jpg

Hej.

Jag köpte exakt samma TV som dig på MM i Uppsala för nu ca två veckor sedan (var egentligen ute efter en annan modell som tyvärr precis tagit slut ) och min lider nästan ännu mer av bleeding än vad som visas på din bild. Jag försökte snacka mig till att få lämna tillbaka TV nästa dag, men tyvärr utan framgång p.g.a. ovan nämnda "inom specifikationerna" argument från tillverkaren. Har försökt hitta optimala inställningar runt på nätet men har ännu inte riktigt orkat leta på allvar. Om du hittar något så posta gärna länken här! Jag lovar att göra detsamma om jag hittar något.

Mvh