Inlägg

Inlägg som Tallem har skrivit i forumet
Av Tallem

Har knappt jobbat ett år som vägprojektör nu och trivs väldigt bra än så länge. Det är dock mycket att göra i stort sett hela tiden och ett par kollegor har sagt upp sig under första halvan av det här året vilket är tråkigt men det är väl att förvänta sig som konsult antar jag. Överlag gillar jag i alla fall jobbet.

Av Tallem
Skrivet av KeyCat:

Inga banbrytande nyheter preceis. Jag har haft det du nämner i W7 i många år. Visst det krävs två små 3:e parts program men funkar kalas.

Nej absolut inget som egentligen inte går att lösa i Windows 7. Problemet är bara företagets IT policy om att installera program som inte erbjuds via det interna systemet. Får se till att bli lokal IT samordnare så att man kan installera lite vad som istället

Av Tallem

Jobbdatorn (ZBook G3) kör fortfarande Windows 7 men det ska snart bytas till Windows 10 har jag hört och jag längtar till den dagen, mest för att få aktivitetsfältet från Windows 10 (dvs att det syns på alla skärmar) och kunna scrolla i alla fönster oavsett vilket som är aktivt.

Av Tallem

Köpte en TI-84 Plus när jag började på gymnasiet, följde med mig under högskolestudier och ligger på arbetsplatsen där jag jobbar nu också. Väldigt bra pryl.

Av Tallem

Skulle själv inte lägga 4.5k på något som inte ger något direkt prestandavinst. Men är det något du känner är värt det så är det väl bara att köra på. Annars https://www.inet.se/kundvagn/visa/10427948/ , men CPU kylare och tillverkare av GPU kan tänkas över om man vill möjligtvis vill ha en något tystare dator.

Av Tallem
Skrivet av Flamso:

Det är första vattenkylda nätaggregatet som har Platinum-märkning, precis som det står i texten även om det var aningen otydligt.

Jo fast det står även "Tillverkaren FSP blir först ut på marknaden med ett vattenkylt nätaggregat i form av Hydro PTM+, en helmodulär modell med 80 Plus Platinum-certifiering och en effekt på 1 200 W." Vilket läser som att det är det första vattenkylda nätagget, som utöver det är helmodulärt och har 80 Plus platinum.

Av Tallem

Först ut?

Långt ifrån först skulle jag nog vilja påstå.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&...

Av Tallem

Acer datorn från CDON är den enda vettiga av de där, resten är i stort sett bara skit i jämförelse.

Av Tallem
Skrivet av SolidReactor:

@HenKenny: https://iptvking.me/forum/viewtopic.php?t=200

Lite blandade info.
I regel, underdimensionerad stadsnät påverkar samtliga leverantörer vid högtrafik, inte bara Bahnhof.
Skulle vara intressant att höra om denna 10x10 grej admin på iptvking pratar om från en "nätverksexpert"

Jag har haft dessa problem med Bahnhof via Helsingborgs Stadsnät jag med. Från 500mbit ner till 10-20mbit och knappt användbart nätverk, gick knappt att kolla på Youtube ibland. Blivit bättre den senaste tiden dock.

Av Tallem

Flöt ju på rätt så bra. Sugen på att testa med Vive också.

http://i.imgur.com/soXL4pE.jpg

Av Tallem

Så, att köpa allt nytt (med ett 1060, för 780 finns ju inte att köpa) kostar 1600kr mer. Tur att du nämner att minnena är SUPERSNABBA för det kommer du behöva om du ska kränga datorn på Blocket till det där priset.

Av Tallem
Av Tallem

Låter rent spontant som en HDD som inte mår så jättebra.

Av Tallem

Råå Lager denna fredagskväll

Av Tallem

Kan absolut rekommendera Bahnhof. Deras tjänst har fungerat utmärkt för mig under ett par år som jag bott i Helsingborg. Har i dagsläget 500/100 och det är helt underbart vilka hastigheter man får.

http://i.imgur.com/buPeffB.png

Av Tallem
Skrivet av Rattnalle:

Högskoleingenjör antar jag med den ingångslönen?

Ja inte fan ville jag läsa 5 år inte.

Av Tallem

27500 innan skatt som nyexad ingenjör inom byggsektorn. Konsulttjänst.

Av Tallem

Köp för fan inte från alla skitsidor som G2Play och G2A och annat. Det är bara gråmarknad som rent allmänt förstör för industrin.

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/2yjipo/keyrese...

Av Tallem
Skrivet av Jonas79:

Prestanda på Ultra 2 disken är sämre en Wd Black 2 mekanisk disk som start disk och vet att Trion150 fick kritik på denna punkt när jag läst test att den funkar som snabbare lagring men rekommenderas inte som startdisk.

Eh va?

Edit: Skulle Sandisk Ultra 2 vara en dålig disk? Njae... http://www.anandtech.com/show/8520/sandisk-ultra-ii-240gb-ssd...

Av Tallem

Lirar just nu Mafia 3 i 1080p på min 4K skärm och jag tycker det ser mycket sämre ut än vad det gör på en native 1080p skärm.