Inlägg

Inlägg som Timpppa har skrivit i forumet
Av Timpppa
Skrivet av morxy49:

återigen, skulle vi kunna acceptera att vi alla tycker olika?

Va måste alla tycka lika Skämt åsido, smaken är som baken. Klart man måste få tycka som man vill.
Jag hade dock gått på en Nexus 5. En riktigt bra telefon för minimala pengar.

Av Timpppa
Skrivet av RasmusC:

HTC ONE (M8), helt klart den bästa telefonen på många punkter. Den kanske inte har störst batteri, bäst kamera eller fetast display på 62", men det är utan tvekan den telefon som kombinerar allt en telefon ska ha bäst. Gjord i aluminium exakt som iPhone vilket ger kvalietets intryck och ligger sjukt skönt i handen, inte kina plast som samsung och resten av alla kinakopior.

Den är verkligen grym på många sätt men den dåliga kameran och den massiva döytan på framsidan förstör ju allt.
Hade gått på S5 av dessa. Riktigt bra lur på många sätt. OneplusOne är helt okej men har haft enorma problem med bla touchen, gul display osv. Och om du reklamera den så är det jäkla meck. Går fetbort.

Av Timpppa
Skrivet av mtntwg:

Hände det utan jailbreak också? Då är det ju katastrof...

Japp på en helt ren telefon...
Men problemet var borta efter ytterligare en återställning.

Av Timpppa
Skrivet av mtntwg:

Har inte haft något strul, varken med Apples appar eller grejer från Cydia. Det enda är App Store-problemet, att man inte kan uppdatera eller ladda ner appar. Har inte hittat någon annan lösning än att byta språk och sedan byta tillbaka, men problemet uppstår igen så fort en respring/reboot görs. Någon annan som också upplever detta?

Jag fick upp det här problemet när jag återställde min 5S som ska säljas. Gjorde dock en ny återställning och då var problemet borta. Nått med IOS8!?

Av Timpppa
Skrivet av Juicis:

njae, inte jag som har jailbreakat men sambon som inte har jailbreakat har problem med frysningar. Men det gäller de flesta appar.

Däremot så fick jag lära mig den hårda vägen nu att se efter ordentligt vilka tweaks som är anpassade efter IOS 8 eller iphone6.
Suttit o lekt med 3 olika enheter samtidigt och installerat saker och glömde bort vilken enhet jag satt på, lockinfo7 på en iphone 6 med IOS8.1.... det sket sig totalt
kan jag säga (inte ett dugg konstigt) Har äntligen fått igång luren efter 8 timmar och fått göra en total återställning.

Skrivet av juniorjesper:

Det enda jag märkt är att den blir lite segare ibland på vissa ställen, lite lägre fps om man säger så

Ett tips är WiFi Booster, den tar bort spärren som Apple har satt dit tydligen.
Lite nyfiken varför man ens sätter en sån gräns när inte t.ex Android har sån? (Iaf frivilligt är det).
Kan det vara så att det drar mer batteri kanske?

Tack för svar. Undrar om det jailbreaket eller om det finns i omoddad mjukvara också?
Fler som har frysningar?

Av Timpppa

Ni som har jailbreakat era enheter, har ni haft några problem med frysningar? Tex i sms appen.

Av Timpppa
Skrivet av improwise:

Var ett tag sen jag Jailbreakade nu (Androidlurarna har tagit hand om behovet av att pula ) men hur är det, hävdar Apple även i Sverige att garantin inge gäller vid Jailbreak? Och hur är det med möjligheten att göra reverse på Jailbreak, går det, t.ex. genom att göra nån factory reset eller motsvarande på telefonen? Eller är det bättre att köra en backup via iTunes och vid behov göra restore på den?

Är du från Swedroid? PM:ade jag dig för en timme sen?
Garantin är iaf körd vid jailbreak om dom upptäcker det. Men i dom flesta fall så går det att återställa luren och då syns det inget om luren varit jailbreakad.

Av Timpppa

Det är nog samma visa som med Apple. Blir man för stor så sticker det i folks ögon.
Sen ska det sägas att Samsungs TouchWiz har varit fullproppat med bloat och lite segare än andra tillverkarnas UI. Men S5 är ett steg åt rätt håll när det gäller bloaten.

Av Timpppa

Textra är snabb och bra sms app.

Av Timpppa
Skrivet av mtntwg:

Jag rekommenderade Untrusted Hosts Blocker (inte light-versionen, den vanliga) och använder det själv. Har ingen reklam någonstans, varken i Safari, Chrome eller YouTube. Tweaket har inga inställningar, den går in i /etc/hosts och lägger till svartlistade hosts.

Testa att avinstallera det (även Adblocker om du har det kvar) och installera Hosts Cleaner från samma repo. Efter det: respring, avinstallera Hosts Cleaner och installera Untrusted igen.

Här kan du läsa lite http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/2lkng4/adblocker_2...

Kort sagt så döljer Adblocker annonser, men de ligger fortfarande och rullar i bakgrunden. Med Untrusted Hosts Blocker så förhindras annonser att ens starta i bakgrunden.

Tack för tipset!
Nu väntar vi bara in så att Springtomize blir kompatibelt med Iphone 6.

Av Timpppa
Skrivet av improwise:

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Då kanske det är läge att avvakta lite med JB:t. Iof kan man väl göra det och inte installera några andra appar men då uppnår man rätt lite

Det står på sidan jag länkade vilka mods/tweaks som fungerar. Bara man tänker efter före så är det oftast inga problem med cydia.

Skrivet av nacud:

Om man bara är intresserad av att appsync, skulle detta funka? För det står varken som kompatibel eller stöds ej enlig denna lista: http://phonerebel.com/list-ios-8-tweaks/

Det finns en beta av appsync som ska fungera, har själv dock inte provat den. http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/2l4kj8/release_app...

Av Timpppa

Jailbreakade min 6:a ikväll, allt gick utan problem. Stängde av "hitta min iphone", lösenkoden och och satte luren i flygplansläge.
Inga problem alls. Sen senare la jag in Jellylock från Cydia och valde nån genväg, då kraschade luren och hamnade i safe mode. Tog bort appen/modden och allt var bra igen. Så man får passa sig vad man installerar från Cydia för det är ganska lite som är omgjort till IOS8. Här finns en lista på vad som ska vara kompatibelt: http://phonerebel.com/list-ios-8-tweaks/

Det jag mest saknar i dagsläget är Springtomize.

Av Timpppa
Skrivet av Bazer:

Nej, har inget plus / sparläge / stamina mode på alls..

Märker du nån skillnad på när datatrafiken går via wifi eller via abonnemanget?

Av Timpppa
Skrivet av Bazer:

Hejsan,

Har skaffat mig Sony Xperia z3 Compact för en månad sen och hade Samsung S3 innan.

När jag bytte till Xperia Z3 Compact så märkte jag att chatt program som what´s up och facebook funkade segt..

När man skriver nåt och skickar iväg så tar det oftast jätte lång tid innan texten är blir skickad från mobilen och samma sak om nån skriver till mig..

Är dock lite osäker om det beror på mobilen men har aldrig haft nån problem med Samsung..

Har testat what´s up, facebook chatt, ICQ mm .. samma sak på alla..

Har gjort reparerad återställning av telefonen och allt är uppdaterat till senaste utan framgång.

Är det nån annan som upplever samma sak som jag?

Tacksam för svar!

Har du ett litet plus vid batteriet? Det är strömsparläge och den fimpar datatrafiken och det kunna förklara att det tar lång tid och få meddelanden. Men det förklarar inte att skickandet tar lång tid.

Av Timpppa

Det är väl bara en del av 3's 4G nät som inte fungerar här!?

Av Timpppa
Skrivet av CyberBigfoot:

Jag funderar på att köpa en ny telefon då min Samsung Galaxy S3 börjar o bli rejält nedgången.
Nu är min fråga vad man ska välja. Jag har hittat S4+ o Z2 för runt 3.500 kr
Min fråga är nu vilken av dessa man ska satsa på. Skriv gärna för o nackdelar.

Du kan hitta S5 för 3500 kr också så ta en sån.

Av Timpppa

Båda har ju sina fördelar helt klart. Har en Nexus 5 och en Iphone 6 och måste säga att det närmaste man kommer Iphone flyt överallt är med en Nexus 5. Då är man ruskigt nära om inte lika. Sony Z3 är också grymt bra men har inte riktigt samma flyt. HTC One M8 likaså.
Men inget slår Iphonens fingeravtrycksläsare som är så grymt bra så det finns inte. Men kortfattat är Android ikapp men dock inte alla tillverkare. Sony och HTC är där........bara och välja egentligen vilken lur man gillar mest.

Av Timpppa
Skrivet av Juicis:

Skönt att höra!
De börjar jobba på att uppdatera springtomize nästa tydligen. Bör inte ta så lång tid innan den släpps

Skickades från m.sweclockers.com

Goda nyheter!

Av Timpppa

Underbart! Dock har det gått överraskande smidigt och köra IP6 utan jailbreak. Springtomize är spontant den app/mod man saknar mest.

Av Timpppa

Givet val, Nexus 5!