Inlägg

Inlägg som Timpppa har skrivit i forumet
Av Timpppa

Mina ikoner i statusbaren är större i lockscreen än i hemskärmen, har ni också så? Kan man åtgärda detta?

Av Timpppa
Skrivet av Arnzeal:

Jag är inte så pass kunnig inom systemkameraområdet eftersom jag aldrig har fått för mig att skaffa en. Det ända jag säger är att slutresultatet på de bilder som blev tagna den dagen blev ungefär likadana om en okunnig tittar med blotta ögat. Och då ansåg jag att S4'ans bilder kom nära en systemkamera kvalitetsmässigt.

S5'an kommer såklart ha ännu en bättre kamera vilket betyder att bilderna från den blir ännu bättre.

Plus, hur kommer det sig att alla började prata om systemkameror när TS ville ha en ny bra mobil där jag gav mitt förslag och motiverade varför.

Ta saker med en nypa salt, huvudämnet i min konversation är att S4'an har en fantastisk kamera för att vara mobilt och S5'an kommer ha en ännu bättre kamera. Jag försökte endast ge läsarna en överblick igenom att ta upp systemkameror i bilden.

Det var du som började surra om systemkameror och att din S4 var lika bra. Grejen är att du ger TS en totalt felaktig bild av en din S4's kamera även om den är bra.
Det låter på dig som du har förhandsinfo och kunskaper om S5 och dess kamera, när det i dagsläget är det svårt och säga hur bra den bil även om den borde bli bättre men det är inget du kan garantera när inget information har släppts om den. Visst rykten men det finns ingenting bekräftat.

Av Timpppa
Skrivet av Arnzeal:

Vid många tillfällen har jag och min kompis gått runt lite överallt i Stockholm och jag har tagit ungefär lika fina bilder med min S4 (kvalitetsmässigt) som han gjorde med sin enorma Canon kamera. Den högsta upplösningen man kan få från en S4 med 13mp är 4128x3096 vilket är otroligt mycket från en mobil och S5'an ska ha en ännu bättre camera än S4'an.

Och batteriet på S4'an räcker i flera dagar bara man inte har på högsta ljusstycka. Inte vet jag hur länge S5'ans batteri kommer räcka men 300mhA är hyfsad bra uppgradering endå.

Läs på om ämnet innan du börjar hacka på folk.

//Tompa

Ok att kameran är bra i S4, det köper jag. Men om den tar lika bra kort som din polares systemkamera, då är han antingen kass som fotograf eller hans kamera trasig, eller att hans systemkamera inte är bra alls.
Angående batteritiden, i flera dagar? Jo möjligtvis om du stänger av vissa synkning, tex mail och vissa andra appar och luren får ligga utan att den används så värst mycket. Men en standbytid är helt onödigt att veta, det som är intressant och veta är din skärmtid och hur länge batteriet räcker när luren används.

Av Timpppa
Skrivet av Arnzeal:

Du gör som du vill TS, men personligen skulle jag rekommendera att vänta till Samsung Galaxy S5'an, metallversionen. Den verkar skit nice. 64bit, supersnabb processor och grafik, bra byggkvalite, superhög upplösning, skärm med gorillaglas, stor 5 tum skärm (Stor enligt mig), mycket större batteri som räcker längre, och en överlägsen mobilkamera (Nästan bättre en en systemkamera) och mycket mycket mer. Android är generellt mycket mer öppen än IOS ändå.

Jag har S4'an och kunde aldrig bli nöjdare. När S5'an kommer ut slår jag till och ger mamman S4'an

Nästan bättre kamera än en systemkamera? Hoppas du skämtar. Mycket större batteri? Det ryktas om en 2900 mhA batteri, då är den 300 mhA större än S4:ans och den räcker inte ens en dag. Och då har förmodligen S5 högre upplösning som drar mer batteri, så kanske liknande batteritid som S4. Här ären LG G2 nästan dubbelt så bättre, samma sak med Note 3.

Av Timpppa
Skrivet av Fatmajk:

Själv vande jag mig med knapparna på baksidan redan första dagen och det faller väldigt naturligt nu. Dock använder man typ aldrig de knapparna ändå ju? Men men, alla har ju sitt tycke och smak

Vill man ha stock android och alltid senaste uppdateringar -> Välj N5

Vill man ha en grym mobil med sjukt bra batteritid -> Välj G2

Vande gjorde jag också men gillade inte placeringen alls. Och sen när den ligger på bordet så gör bakknapparna att luren "gungar".
Och att sen "knock on" inte är 100% gör ju saken inte bättre.
Men gillar man knapparnas placering så är nog G2 den bästa luren idag med Note 3. Men den kräver root så man kan minska storleken på all text, tex i sms:en är texten enorm.

Av Timpppa

Jag klarade inte av knapparnas placering på baksidan på G2 så jag sålde luren. Men det är en bra lur om man kan leva med det. Men kameran är mindre bra på båda. Nexus 5 är betydligt skönare och hålla i för G2 är bra hal. Sen tycker jag att N5 har ett betydligt snyggare gränssnitt.

Av Timpppa
Skrivet av Sweets589:

Jasså? Jag har bara 4.3 på min och får inga uppdateringar när jag kollar?

Du kan endast lägga in 4.4 KitKat med custom ROM idag. Stock så kommer det nångång Q1 troligtvis.
Om du har G.P.E versionen av HTC One så hade du kunnat få den.

Av Timpppa
Skrivet av mhj:

Tack så mycket för förslagen. Ingen rekommenderar Samsung Galays senaste eller?

S4 är bra men börjar blir lite gammal. LG G2 och Nexus 5 har båda nyare och snabbare processor. Men det är fortfarande en jättebra telefon.

Av Timpppa

Har haft HTC One, S4:an och LG G2. Av dom så föredrar jag S4:an i dagsläget när 4.3 har släppts. Hade vi pratat innan 4.3 så hade jag tagit LG:N.

HTC:
+ preniumkänsla
+ bra högtalare
+ snyggt gränssnitt

- dålig batteritid
- dålig kamera

S4:
+ bra batteritid
+ bra kamera
+ rapp lur (i.o.m 4.3)

- skärmen visar onaturliga färger
- gränssnittet ser ut som en 10-åring skapat det

LG:
+ snabb
+ grym batteritid
+ många bra funktioner

- dålig/långsam kamera
- knapparna på baksidan

Z1 har jag inte med för den har jag ingen erfarenhet om.
Idag så finns ju också S4+ med samma processor som i LG:n. Dessa telefoner är alla snabba som du radat upp, gå ner och känn på vilken som känns bäst.

Av Timpppa

Många på Swedroid precis ni som blivit drabbade av deras pinsamma agerande. Kämpa och stå på er. Har dom skickat kvittot så är detta väl ett kontraksbrott!?

Av Timpppa
Skrivet av fabazo:

Hejsan

Tele2 har detta erbjudande där man köper en Samsung Galaxy Note 3 så får man en Samsung Gear (klocka) på köpet. Klockan kostar cirka 2500 kr att köpa separat, fast med det erbjudandet så kostar det bara ungefär 1200. Fast saken är att man måste köpa den med abonnemang vilket jag inte vill.

Så min fråga är då ifall det finns något ställe där de har ett sådant erbjudande då man INTE behöver köpa med abonnemang?

Förvisso ingen affär men men....
http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=103184

Av Timpppa
Skrivet av maskh:

Nyss gått från iPhone 5 och köpt en Samsung Galaxy S4. Mycket spännande måste jag säga, väldigt mycket nytt. Men har så här i efterhand hört att det ska gå att dra in riktiga android i den, alltså den som utges av Google och finns i Play-versionerna av denna S4. Hur gör jag det? Finns det någon som vet var jag kan hitta en bra guide eller som har lust att skriva ihop något?

Undrar också vilka här som har erfarenhet av att göra just detta. Har ni fixat det själva? Och hur fungerar det?

Läs mer här: http://www.swedroid.se/forum/forumdisplay.php?f=230

Av Timpppa
Skrivet av anon4992:

Som ny HTC ägare, är det något man inte får missa, eller något man absolut inte ska göra?

ROOT och en custom ROM efter smak.

Av Timpppa
Skrivet av sskludde:

Är du säker, en del säger att den svarta färgen "gömmer" smuts men får en del fingeravtryck?

Den är ju väldigt mörk så mörk smuts syns inte lika väl som på den silvriga. Men alla fingeravtryck fick mig byta min svarta mot den silvriga som är betydligt fräschare men detta är ju en smaksak.

Av Timpppa
Skrivet av Theshawty:

För det är common sense att superLCD slår amoled.

Njaa många säger nog tvärtom. Jag skulle nog säga att det är en smaksak. One's skärm är ju brutalt skarp vid tex textläsning medans S4:ans har andra fördelar.

Av Timpppa

S4 med TW har lagg, har en sån så jag ser det varje dag. I5 är för gammal och för dyr. Skulle lätt valt en HTC One!
Laggfri, kameran är helt ok, hyfsat bra pris redan, grymma högtalare som sitter fram på luren och inte baktill och SNYGGASTE (smaksak) luren som finns ute!

Minus:
3-dots knappen
Ljudet i högtalarna är inställt för högt på det lägsta.

Av Timpppa

Bytte idag min svarta mot en i silver. Dels så störde jag mig på alla fingeravtryck som fastnar på baksidan och sen tycker jag att den silvriga är fräschare. Imorn blir det root och Android Revolution 9.0 som släpptes idag och en annan kernel som har sleep2wake funktionen

Av Timpppa
Skrivet av Red Beaver:

Hur ska första laddningen ske? Ladda till fullt batteri innan man använder telefonen första gången?

Du behöver inte ladda dagens batterier alls direkt. Du kan leka med och ladda när det behövs.

Av Timpppa
Skrivet av Dejch:

Nu är HTCn utskickad så nu blir det svårare för mig att välja =), men just nu lutar det åt att köpa en lur för 4000kr och ett par bra hörlurar. Nexus 4 är väl det bästa för pengarna, men batteritiden där gör mig lite rädd, hur hade ni valt?

Jag hade plockat ut Onen när den kommer. Den är kanonfin.

Av Timpppa

www.phonehouse.se har den svarta för beställning.