Inlägg

Inlägg som JJ har skrivit i forumet
Av JJ

Hej, vet någon om Bahnhof har fixat till det här eller om det fortfarande är knepig routing? Funderar på att byta från Svenska Stadsnät till Bahnhof Villafiber.

Av JJ

En av routrarna måste ha stöd för antingen s.k trådlös brygga (bridged mode) eller klientläge (client mode) för att det skall fungera.

DIR-635 hade detta i tidiga revisioner av mjukvaran, men vet att detta sedan plockades bort helt ur gränssnittet.

Av JJ

Hm, säker på att det finns stöd för detta i routern? Den måste ha stöd för antingen s.k trådlös brygga (bridged mode) eller klientläge (client mode) för att det skall fungera.

Jag har kollat både i datablad och senaste mjukvaran utan att finna någon information om stöd för detta.

Av JJ
Skrivet av MultiMan:

Är de händiga med knappar borde de ju klara av det galant eller hur?

Underbara särskrivningar, kunde inte låta bli.

Du menar att Waxinators påståenden är felaktiga? Jag vet inte, men är nyfiken. Har själv Telia för närvarande ute i ödemarken. Glad att de tillhandahåller ledningar hit.:)

Kan vara så. Om en bostad ej har något abonnemang på sin telelina är det inte säkert att det finns någon färdig kopplingsväg hela vägen till jacket. En tekniker måste då ut (oavsett om det är tele2, telia etc. som beställer abonnemanget) och lösa detta.

Uppgifter om vilken kopplingsväg man kan välja rent fysiskt bistår Skanova, men man måste ha någon som ska göra det, vilket inte "skrivbordsoperatörerna" har/vill betala för.

Bekvämt när de skyller på / vill att Telia ska stå för notan.

Av JJ

Antar att de drar pengar genom ett betalkort?

Ett tips är i så fall att kontakta banken och reklamera kortköpen. Du slipper då sitta i support etc. själv.

Av JJ
Skrivet av belga:

Nu vet jag inte hur man lyckas klanta till det och flytta tillbaka ett bredband igen, det är ju helt klart en miss, men att det tar tid att flytta det igen (som det faktiskt då blir även om det är Telias eget fel att det måste göras) är ju inget som ändras oavsett vems fel det är att det måste göras. Det är ju inget att göra någonting åt utan bara att kräva ersättning för.

Jag förstår inte hur folk tror att det på något magiskt sätt ska gå att flytta en bredbandsinstallation ögonblickligen. Det är ju inte direkt som att det magiskt följer med en osynlig sladd mellan där man bor och den leverantör man har. Detta måste ut och och först kopplas ur innan det sen kan kopplas in, och har man analog telefon måste det fixas först. Lägger man sen till detta att Skanova äger hela nätet och att de i praktiken gör som de själva vill utan förklaringar och utan att någon kan göra någonting åt det så kommer det att ta tid.

Telia kan göra expressbeställning och få det fixat på under 24h. Själva inkopplingen i telestation tar max fem minuter (beroende på hur stor stationen är). In- och urkoppling sker givetvis under samma tillfälle.

Det är en kostnadsfråga från Telias sida att lägga er sist i kö på en snigelbeställning, tyvärr.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Likvid
Det går ju inte att mäta en ledning om man inte har någon slags terminering i andra änden.

Joho, går att mäta obalans etc. utan problem. Både via automatmätning i LIC och med manuella verktyg. Usch vad en serviceteknikers jobb skulle varit jobbigt annars...

Fråga vem som helst som jobbat med service i Telias spridningsnät för telefoni.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Likvid
Då säger jag, hur kan du mäta fram till modemet när modemet inte ens har synk med DSLAM i er station?

Uh jag vet inte säger han, då svarar jag att du mäter ju bara fram till er station och inte hela vägen till modemet.

Nääh det är klart säger han då, varför säger du att ledningarna är bra när dom uppenbarligen inte ÄR DET!!

Det är inga problem att fjärrmäta fram till ditt jack, oavsett om ditt modem är inkopplat eller inte.

I regel vill man mäta utan modem inkopplat för att få rätt värde på ledningen utan att modemet kan störa.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
Men herregud, 3500:- för en 5850. 5870 ska inte kostar mer än 3200:- och det gjorde dem också i vissa fall, men nu har alla butiker som fått in enstaka kort höjt priset som in i h-vette.

3500:- är lite saftigt för ett 5850, men ni ska veta att ATI/AMD har höjt priserna mot sina partners och det är därför det blivit/blir en prisuppgång på marknaden.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
Men det går att köra G/N samtidigt hursomhelst. Får ut cirka 50-60Mbit via min Dir655 när jag kör med G/N samtidigt.

Absolut!

Enligt mina tester ger ett blandat nät cirka 30% prestandaförlust på N-korten jämfört med ett nät som är renodlat med N-klienter.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Poison
En router som har dual band (eller fler) eller möjlighet att köra 2 SSID klarar av att köra både G och N samtidigt utan problem, dock måste de köras på varsin frekvens, dvs 2.4Ghz samt 5Ghz.

Som Neonxz säger så stödjer DIR-655 denna funktion.

DIR-655 har ej dualband.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Newklear
Hos inet har det i alla fall inte hänt någon nämnvärt med priset... Och det där prisdyket du visade, det hände ju i juni... det prisraset vi pratade om skulle ju ske i Juli... så jag kommer ju helt klart vänta lite till och se vad som händer

Jag tror inte det kommer ytterligare sänkning under Juli månad än den i Juni, men den som lever får se.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Newklear
Gör som Zimonk sade, och vänta på den prissänkningen... Ett mer prisvärt alternativ än ett HD 4890 för 1500 kommer du få leta länge efter.

Ett HD 4890 kommer antagligen räcka ganska långt, i alla fall tills det börjar komma spel som faktiskt stöder DX 11... så vänta lite bara!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zimonk
Annars kan du vänta lite på detta: http://www.sweclockers.com/nyhet/9490-radeon_hd_4800_billigar...

Sänkningen har redan slagit igenom hos de flesta. Kolla ex. prisjakt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=446826
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=383163

Av JJ

Hej Robin,

Det är tyvärr svårt att spärra enskilda protokoll i konsumentprodukter om användaren själv kan välja vilken port applikationen skall köras på (vilket är fallet med bittorent och direct connect). Du får då installera någon form av spärrprogram på datorn som inte skall kunna nyttjas fullt ut. En annan sak är att ställa in routern så att en specifik dator endast kan använda ex. port 80, dvs. endast kunna surfa. Detta försvårar avsevärt fildelning. Men som jag tidigare nämnde klarar i princip inga konsumentroutrar av att känna av fildelningsprotokoll, utan endast olika portar.

Det som också går att göra är att spärra åtkomst till internet på specifika portar för att göra fildelning svårare, m.m

Enligt Sitecom skall det gå och lösa enligt nedan.

Citat:

[i]Länk till Manualen.

Schedules
Click on the Schedules link in the navigation menu. Schedules can be created for use with enforcing rules. For example, if you want to restrict web access to Mon-Fri from 3pm to 8pm, you could create a schedule selecting Mon, Tue, Wed, Thu, and Fri and enter a Start Time of 3pm and End Time of 8pm.

Name: Specify a name for the schedule.

Day(s): Select the days at which you would like the schedule to be effective.

All Day – 24 hrs: Place a check in this box if you would like the schedule to be active for 24 hours.

Start Time: If you do not use the 24 hours option, you may specify a start time.

End Time: If you do not use the 24 hours option, you may specify an end time.

Click on the Save button to add this schedule into the list.

Virt. Serv.
The Virtual Server option gives Internet users access to services on your LAN. This feature is useful for hosting online services such as FTP, Web, or game servers. For each Virtual Server, you define a public port on your router for redirection to an internal LAN IP Address and LAN port.

Enable: Place a check in this box to enable the virtual server rule.

Name: Assign a meaningful name to the virtual server, for example Web Server. Several well-known types of virtual server are available from the Application Name drop-down list. Selecting one of these entries fills some of the remaining parameters with standard values for that type of server.

IP Address: Specify the IP address for the virtual server entry.

Protocol: Specify a protocol or select one from the drop-down list.

Public Port: Specify the public port number.

Private Port: Specify the private port number.

Schedule: Select a schedule, Always, or Never from the drop-down list. If a schedule does not exist, you may create it in the Tools > Schedule section.

Inbound Filter: Select an inbound filter from the drop-down list. If an inbound filter does not exist, you may create it from Advanced > Inbound Filter section.

Click on the Save button to insert the entry into the Virtual Server list.

[/i]

Hojta till om något är oklart!

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
"Man får vad man betalar för" är ett uttryck som man inte kan använda för mycket.

Input-lag uppstår inte bara sådär ut tomma intet, utan det är ett välkänt fenomen hos många olika paneler. Märks inte alltid utan kan variera från vad man än gör som spel och film och från ingång till ingång. Finns t om hos en del dyrare apparater.

Summa summarum, tvn är frisk och han vill reklamera en fullt fungerande tv.
Det är ändå kundens ansvar att ta reda på vad man köper speciellt när t om medelsvensson känner till problem som man kan uppleva med just "platt-tv"

Så tycker ni fortfarande att han ska reklamera något som är fullt friskt och dessutom ett fenomen som personer världen över upplever dagligen på ett eller annat sätt?

Har själv en Samsung platt-tv med samma problem.

Ljudet varierar från att vara i sync till en sekund eller två innan. Samsung lägger på fördröjning på TV-högtalarna, men INTE på ljudutgångarna.

Då fördröjningen är olika beroende på hur mycket information som visas går det inte att använda en fördröjningsbox eller liknande. Detta gäller främst komponentingången. Via ex. HDMI är fördröjningen försumbar och helt acceptabel (även om den finns där).

Då det bevisligen inte går och använda TVns alla in- och utgångar som produktspecifikationerna säger uppfyller inte TVn de krav man kan förutsätta. Detta såvida man inte blivit upplyst om denna defekt vid köptillfället.

Såvida TVn är köpt som konsument är konsumentköplagen applicerbar.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Markosgames
Gamecom gick inte i konkurs utan lades ned pga alla anklagelser samt att jag inte hade ork att besvara det som jag anklagades för. Gamecom var en del av min personliga konkurs.

Var Gamecom en konkurs eller inte?

I citatet ovan säger du först att fallet ej är så för att i meningen efteråt säga att det var en konkurs.

Av JJ

superboss, dina inlägg är helt klart läsvärda och tillför mer i tråden än vissa andras.

Mitt tips är att gå in på denna lista och fylla i ett visst användarnamn.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Det vore intressant om någon inklusive du kom med mer fakta om något nytt av reellt värde som sagt och inte bara one-liners.

Tjae, ny information är exempelvis att han skall skapa ett bolag i England då han enligt svensk lag ej är tillåten att bedriva enskild firma. Detta då han flertalet gånger innan drivit företag i konkurs (inklusive personlig konkurs) med stora fordringar från leverantörer och privatpersoner som resultat.

Enligt Sveriges lagar är han starkt olämplig att bedriva företagsverksamhet då han ej klarar att bedriva detta på ett bra sätt utan att personer och leverantörer går skadelösa.

Dock är det upp till var och en och bedöma, utifrån befintlig och historisk fakta, om man anser att han är en lämplig affärspartner.

Av JJ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Niklas90
Inet gjorde samma sak som Datorbutiken för nåt år sen och därför tog jag Datorbutiken som exempel. Sen ville dem andra diskutera Datorbutiken istället för Inet. Ville veta hur många gånger Inet hade gjort det och om det fanns en risk att det kunnde hända igen inom en snar framtid. Man ser om en konkurs är på gång. Har aldrig handlat av Inet så jag kunnde själv inte bedöma den risken. Inet verkar att vara säker i dagsläget.

Nej, Inet gick inte i konkurs "för något år sen". Det är enkelt att kolla upp genom ex. Alla Bolag.

Däremot gick Inet Data i konkurs år 2000. Därefter köptes konkursboet upp och ett nytt företag startade under samma företagsnamn mot marknaden. "Nya" Inet Data har ej gått i konkurs någon gång vid dagens datum.

Jag har ägnat kvällen åt att läsa igenom dina inlägg och du verkar bara komma med antaganden och spekulationer. Du känner säkerligen någon som var anställd vid datorbutiken, men troligtvis inte någon högre upp. Det konkreta som du visat dig veta hittills skulle vem som helst med något bakom pannbenet kunna räkna ut.

Snälla, kom med något konkret om du ska göra fler inlägg och kolla upp fakta innan du börjar smutskasta fler butikskedjor.

Av JJ