Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

För Intel att ha ungefär samma prestanda och pris som konkurrerande grafikkort duger tyvärr inte. Inte när de har ett avsevärt sämre varumärke än Nvidia och AMD. De behöver nischa sig som good enough-alternativet till ett lägre pris.

Av Frux
Skrivet av Pontuff:

samma nivå som sommar-torka-nyheter om Ingegerd 79 som hittade sin vigselring i morotsrabatten

Fast Ingegerd blev ju glad åtminstone. Ingen blir glad av grafikkortsnyheter numera.

Av Frux

Tycker det är luddigt vad ATX 3.0 innebär rent praktiskt...

ATX 3.0 får en del gemensamma specar med 12VO men fortsätter vara två helt olika standarder?
ATX 3.0 ger en smidig strömkabel till GPU men fortsätter med gamla klumpiga 24-pinskontakten + 4/8 pin på moderkorten? Ska vi ändå ha kabeladaptrar från PSU under en övergångstid så kunde man väl krympt ner de kontakterna också i samma veva.

Av Frux

Att vi över huvud taget diskuterar bristerna vad gäller att kunna "allting" i hela världen säger ju ändå en hel del om hur otroligt långt AI har kommit. Den stannar ju inte här utan kommer att bli bättre och bättre för varje år.

Jag är inte lättimponerad vid det här laget när det gäller "AI" som buzzword, en klisterlapp som oftast bara sätts lite på allt möjligt för att det ska låta häftigt. Men efter en stund med ChatGPT så tycker jag det svindlar en smula ärligt talat för vad detta kommer att innebära för mänskligheten på längre sikt.

Av Frux

Jag misstänker att de jobbat mycket på att få mobilskärmarna precis lagom sköra för att få sprickor i sig inom 2-3 år (för att locka till att köpa en ny). Man kan ju konstatera att det är otroligt vanligt på folks mobiler iaf.

Annars är det ju surf och appswitchande som man vill ska gå rappt på mobilen och så snabba är de ju redan sedan ett par år.

Av Frux

Härligt att få tillbaka en bråkdel av pengarna som jag redan har haft en gång, men blev tvingad att "låna ut" till ett dysfunktionellt elsystem.

Av Frux
Skrivet av Toarulle:

Alltså vad är det med tekniktillverkare och hata mjukvara.

Ja grafikkort med hårdvaruaccelererad raytracing, DLSS3, CUDA, tensor-kärnor, decoding, encoding, osv osv... Men en egen app för att ställa in hastigheten på fläktarna är för komplicerat.

Av Frux

Nvidia får en allt större andel av inkomsten från försäljning mot datacenter. Om det säljs färre grafikkort så är ju risken att Nvidia (alltså ledning/investerare) riktar sig allt mer ditåt istället och ännu mindre försöker tävla om att sälja prisvärda grafikkort. Dvs man utvecklar mot datacenter och sen får några gamers köpa kretsarna som blir över om de vill. Det är dock inte riktigt där. Ännu. Men trenden verkar gå mot det hållet, särskilt om ledningen på Nvidia drar "fel" slutsatser av försäljningssiffrorna.

Jag kör själv med köp-bojkotten av svindyra grafikkort än så länge men jag är tyvärr inte helt säker på att det kommer få avsedd effekt. :/

Av Frux

Äh så farligt namn var det väl inte? Finns ju redan HD och UHD-upplösning.

UDR är alltså HDR... Fast för nits... eh...

Ok lite förvirrande kanske. Problemet var väl att HDR 2000 låter som ett sci-fi-namn från 80-talet.

Av Frux

När får vi den första 1 kHz- skärmen?

Av Frux

Historiskt så har en ny Playstation kostat ungefär som ett aktuellt 80-grafikkort. Det finns ju många likheter i tillverkningskostnader och målgrupp. Men trots långvarig brist så kostar PS5 "bara" runt 8000kr, 7000kr om man har tur.

Dvs inte i närheten av 16-17000kr för 4080. Så "bara inflation och dollarkurs vettu". Nja.

Av Frux

Om det saknas en distans i mitten av moderkortet så kanske det sviktar och böjer sig när du försöker trycka in grafikkortet?

Av Frux

Bra: OLED har kommit till datorskärmarna på allvar.
Dåligt: Fortfarande inga vettiga OLED-storlekar för min egen skärmuppgradering. Allt är antingen litet eller gigantiskt eller lågupplöst. Heja 2023.

Sen priserna på grafikkort... Behövs ingen vidare kommentar.

Av Frux

Jag tycker Youtubes kommentarsfält (oftast) har en förvånansvärt hyfsad nivå med tanke på omständigheterna, rentav informativt ibland i vissa kategorier. Så det lär ju redan förekomma en hel del moderering. Jag kollar aldrig på livestreams riktade mot yngre iofs.

Eller så har alla tröttnat på att skriva "u r gay lol" kommentarer. Kanske inte så troligt...

Av Frux
Skrivet av perost:

Det hade varit underbart om det faktiskt gick att diskutera saker på det sättet, men politikdiskussioner på Sweclockers spårar alltid ur.

De flesta kan argumentera lugnt och sakligt, men efter ett par sidor så är det ofta mestadels 3-4 st av de mest "engagerade" som får upp farten och blir väldigt produktiva i att kasta wall of texts på varandra. Det skrämmer bort mer nyanserade inlägg.

Av Frux

Över 200.000, shit det är över 9000. :/

Av Frux

Jag har avinstallerat BF2042 3-4 gånger nu. Får kanske installera igen för att se vad som är nytt, spela två veckor, bli irriterad, avinstallera, gå tillbaka till BF1.

Av Frux

Jag var positiv vid första intrycket, men ju mer jag kollar på bilderna desto mer känns det som någon på 70-talet har designat "framtidens datorchassi".

Av Frux

Jag har haft X2HR i flera år, bästa hörlurarna jag har haft. De är värda sitt pris även när de kostar 2000 kr. Jättebekväma i timmar i sträck och med stor ljudbild.

Men man ska veta att det som sagt är öppna lurar och de dämpar ljud utifrån väldigt lite. Så är man ute efter att dämpa musklick, datorfläktar osv så bör man nog välja något annat.

Själv provade jag först ett par slutna Sony-lurar för över 4000 kr. De dämpade omgivande ljud jättemycket men de kändes varma och innestängda efter 20 minuter så det funkade inte för mig. Så på den punkten får man hitta en avvägning utifrån ens egna preferenser och datormiljö.

Kan även nämna att jag köpte X3 men de kändes som en nedgradering, gick tillbaka till X2HR.

Av Frux

Var nära att köpa Compact tills jag insåg att de senaste grafikkorten inte får plats. Iaf inte med de stora fläktarna monterade där fram som man vill ha dem.