Inlägg

Inlägg som Clew har skrivit i forumet
Av Clew

Haha det här är ironi på hög nivå.
För det första så får man inga spyware om man inte använder microsofts webläsare, vilket gör programmet onödigt.
Och sen att den räknar FireFox som ett osäkert program är ju pricken över i.

HAHA säger jag till microsoft

Av Clew

Mitt ti 4200 gick i 352/720 de senare ti4200 är ju i princip samma sak som ti4600, samma pcb, minnen osv..

Av Clew

Det borde gå bra, flänsarna på taisolen ligger inte så jättetätt så luften borde tränga ner fint. Med en SLK-fläns eller liknande skulle det nog inte vara så bra.

Av Clew

På mitt gamla dfi kan man ibland behöva ändra spänningen en gång, sedan sparar man och startar om, sen går man in i bios och bara sparar igen och startar om, sen så har den ändrat spänningen. Har hänt några gånger vill jag minnas, det åtgärdades med senare bios versioner tror jag.

Av Clew

http://sidewindercomputers.com/de12tfexhisp.html

4600rpm 220cfm, ganska lagom

Varför vill du ha en fläkt som blåser just över 2500rpm?

Av Clew

Jag kör 238x11 2618mhz 24/7. Det är för att jag har en sticka BH-5 och en Corsair XL v1.2 (tccd+brainpower pcb) och tccd-stickan gillar inte mer än 238 i 2-2-2-5. Annars kan jag köra BH-5 i 270mhz 2-2-2-5 eller tccd i 307mhz 2,5-3-3-7, men för 24/7 vill jag ha 1gb minne och bästa kompromissen är då 238x11. Denna klock ger 33 eller 34s i superpi om jag minns rätt

Av Clew

Egentligen ger det mer att voltmodda ett 9600 än att investera i bättre kylning. 9600 producerar såpass lite värme så det den behöver i första hand är mera kräm. Gäller ju förstås inte om du mest är ute efter tystnaden.

Menar inte att man slänger pengarna i sjön om man investerar i bättre kylning, bara att originalkylaren räcker en bit till med voltmod.

Av Clew
Av Clew

Han har nog redan en, utan den funktionen bara
Jag skulle på något sätt försäka mäta hur signalerna kommer till varvräknaren, jag vet itne hur det funkar i praktiken men vid det varvtalet du söker borde den ha en viss frekvans eller spänning.

Av Clew

De där monteras ju i lian-lis specialhål som finns där på fronten.
Möjligt att de passar på beantech eftersom de har extremt mycket likt med varandra, men jag tvekar på det. Kan någon med beantech kolla om det finns små gängade m3-hål i fronten på sidorna längs 5,25" platserna? Annars om tjockleken på fronten är densamma så kan man ju borra och gänga själv.

Av Clew

Men det betyder ju inte att man inte kan försäka få ut max prestanda ur det man har.
Det är ju det som överklockning handlar om, att få till så bra med det man har.

Av Clew

Jag har inte sett en enda tualatin äver 1,5-1,6ghz, "taket" för den prollen verkar ligga där ungefär. Går att pressa lite med extrem kylning men tualatin är ingen vidare klockare.

Av Clew

Du har ju ett gammalt ti4200 som inte ens har BGA minnen, går inte att få till en såndär jättefin minnesklock då. Mitt gamla körde jag i 352/720, coren voltmoddad och med ganska stor fläns.

Av Clew

Jag kör en Black Ice Pro i fronten och en BIX 2 i taket på mitt Lian-Li pc6070b, det ser ju likadant ut inuti som ditt pc60.
Kolla här för bilder: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=38761...

Av Clew

Ett SLI-kort kostar inte mkt mer, även om man tänekr köra ATI-kort så kan det ju vara kul att ha möjligheten, och kan vara en kul grej att ha i framtiden.
Så resonerar jag iaf.

Av Clew

Japp det är helt normalt för prescott, gillar din dator i signen bättre, amd64 är både kallare och spöar skiten ur prescott i det mesta.

Av Clew

Annars ett waterchill entry-kit med ett separat gpu-block, blir också billigt och presterar nog bättre.

Av Clew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaptenperre
Men det står ju 201 på FSB till processorn. Ger det inte mer att öka FSBn och köra lite slappare timins på ramminnena istället?

Det är bara ORBen som har lite ryck, han kör 264mhz FSB

Av Clew

http://www.lengstrand.com/lars/projekt2/fardig2.jpg

En Black ice pro i fronten och en BIX2 i toppen, lite gammal bild där men vattensetupen är densamma.

Av Clew

Med corsair 3200xl så kommer de ungeför 230-240mhz i 2-2-2-5 men i 2,5-3-3-7 uppåt 300.
Mitt 3200xl klarar 307mhz 2,5-3-3-7, så kör hårt