Inlägg

Inlägg som Clew har skrivit i forumet
Av Clew

Ma kan ju räkna med att en disk drar ca 1A på 12v och 1A på 5v, så brukar det vara ungefär på de flesta, vilket innnebär att om du tar ett agg på 30A+ på 12v/5v så ligger du nog förhoppningsvis på den säkra sidan. 6800ultra drar ju en del kräm också.

Jag skulel kört på OCZ PowerStream 600w

Av Clew

Synd bara att grafiken inte är så jättesnygg, men den är fin för att vara ps2!
Men känslan är ju oslagbar, att få trimma och fixa och köra mums!!

Av Clew

Jag tror du kan köra dualchannel med 2st 512 och en 1gb men 256an skulle bara förstöra, och du skulle inte märka nån skillnad på 256mb till ändå

Av Clew

Har bara hört bar saker om OCZs support, äger dock inga såna minnen själv

Av Clew

Jag kyler min 466mhx passivt så det ska nog gå fint, den har iofs hjälp av ett psu med fläkt på undersidan. Men med en chassifläkt nära ska det gå bra, jag har en FOP 32 kylfläns på den, det är en gansk aliten 60mm aluminium fläns. Den är på 27,5watt min processor, är det en fc-pga eller en ppga prolle du har? För de nyare fc-pga drar ju bara 11watt

Av Clew

Det har kommit upp vissa KVR minnen med UTT-chip, dvs samma som twinmos speed premium.

såhär ser dessa ut:

http://www.people.freenet.de/darkcrawler/ram/kingston/5.jpg

Har du de där två urfrästa hålen på din chipp?

Av Clew

Inte så oväntat med ett gf4mx420. Sämre kort får man leta efter, men kul att du fått ut en del gratisprestanda

Av Clew

De kommer från lite olika OEM-tillverkare nuförtiden, och på alla dellmoderkort jag tittat på så har de inte haft ett PLL-chip som har stöd för att ändras via cpufsb/softfsb/clockgen eller liknande. Dvs det ända att göra är att byta moderkortet

Av Clew

Coolermaster Hyper6 skulle jag nog säga

Av Clew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Syk1
din dator suger

Moget svar...

Du behöver nog bara resetta bioset, dra ur nätsladden och ta ur batteriet på moderkortet i några minuter.

Av Clew

Har en k700i nu så det känns inte så nödvändigt att uppgradera.
Men jag undrar vad den egentliga skillnaden är mellan w800 och k750, förutom att man får med mer minne. Är den mkt billigare finn sju ingen anledning att köpa w800.

Har testat att koppla in mina Koss UR40 i min k700 och det låter faktiskt helt acceptabelt, trodde inte att den skulle orka driva lurarna ordentligt. Så på den biten har w800 inge fördel.

Hursomhelst så är båda lurarna otroliga, de har vad min k700i saknar =/

Av Clew

Låter som bra grejer du har plockat ihop, vem det nu var som tvivlade på AMD's prestanda i spel, läs detta tex:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2330

Dagens processorer testas i HL2, Lite kul när man ser att 3200+ är bättre än Intels 3,8ghz. 1690:- kostar 3200+, 5790:- kostar intels 3,8ghz.

Samtidigt så är hela AMD's utbud av processorer kallare än prescott.
En FX-55 är alltså kallare än exempelvis intels 3ghz.

Av Clew

Ändra till 2T timings i bioset, funkar det bra då så är det dålig minneskontroller i 3500+ antagligen.

Av Clew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cooper
Jasså så ni tror inte att minnena är för varma. Man bränner ju sig när man petar på kylflänsarna efter att man har spelat eller kört Benchmarktest. Men det är lite bättre nu när jag har mina två 80mm bracketfläktar som blåser på grafikkortet. Hur voltmoddar man då? Måste man löda något för det?

Det är möjligt att det är mitt 360W Chieftech nätaggregat som inte orkar driva allt när det är klockat. Jag har inte kopplat pumpen till nätaggregatet, det är kopplat rätt in i väggen så det enda som borde göra att datorn slukar mer ström är att jag har klockat processorn lite mer och höjt spänningen till den och att GPUn är lite mer klockad.

"DrOst" det var inte dåligt med sådan mycket bättre överklockning i det nya chassit. Jag har också ett Chieftech chassi. De kanske inte är de bästa överklockningschassina då.

WOW "Clew"!!! Det var verkligen imponerande klockning du har lyckats med med ditt Radeon 9700PRO. Du verkar rätt så kunnig. Kan du förklara exakt vad du har gjort med ditt kort för att lyckas med det? Hjälper det verkligen med att byta från floppykontakten till en molexkantakt? Är det inte samma spänning för de båda?

Jag testade att sänka GPUns klockfrekvens till sin standardfrekvens (310MHz) och så höjde jag frekvensen på minnena men det blev prevcis som tidigare. Så fort jag kommer upp över 350MHz så blir det massor sträck över hela skärmen.

Detta började tidigare efter att jag hade klockat upp GPU/Minnen till 385/358 och körde ett 3DMark05 test. Det gick fint då, bara några få grafikbuggar. Sen när jag hade startat om datorn efter att jag hade installerat Catalyst 5.2 och skulle testa att klocka upp den igen så blev det alla dessa grafikbuggarna. Jag testade att installera den gamla drivrutinen igen men det var precis samma sak också med den. Efter detta kan jag inte köra med nästan någon överklockning på minnena. Visst verkar det konstigt?

Jasså så Hydor L30 pumpar är så rötna. Hoppas att min Hydor L20 är mer stryktålig och håller längre.

Jag vet itne hurmkt molexkontakten gjorde, jag gjorde den samtidigt som kondningmodden, men det hjälpte, nu kanjag köra hög core samtidigt som minnena är över 400.
Lycka till med ditt 07++

Av Clew

Är det palomino eller t-bred? Ganska stor skillnad på värme där.
Jag skulle satsa på en extremt tyst cpukylare istället, med så stor fläkt som möjligt, blir i princip helt tyst men kyler mkt bättre än passivt.
Testa även att undervolta den lite, de flesta prollar klarar det i originalfrekvens.

Av Clew

9700pro har ganska kass strömförsörjning, jag kan klocka högre på coren om jag sänker minnena tex. Om du sänker core till 378mhz igen och höjer minnet till 358mhz, går det?
Annars är det att minnena fick aktiv kylning förut av fläktarna.
Jag har delvis fixat min strömförsörjning, bytta floppyströmkontakten till en riktig molex, har satt dit fetare kondensatorer och dragit +5v rätt in i en diod på andra änden av kortet som tydligen itne får tillräckligt med kräm.

Mitt 9700pro klarar 412mhz på core med en gammal 60mm cpukylare, och 389mhz på minnena. Voltmoddat så klarade det 448/404, har nu vattenkylning och kan köra 3dmark i 462/403.

Kolla 3dmarkresultat i signen, det kördes på 448/404, har inte kört ordentligt med vattenkylningsen eftersom pumpen pajade (köp inte hydor L30...)

Av Clew

Du får mata på mera spänning eller möjligtvis modda ditt moderkort så det klarar högre fsb

Av Clew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gagg
Just ja! Har jag sett förut, får nog ta inspiration från dig. Men jag undrar verkligen om det går in en Black Ice Pro i fronten, har mätt och mätt, kommer alltid fram till att det saknas ca 5 millimeter på höjden, lite åverkan på 3,5"-racket kanske fixar biffen.

Edit: Nu ser jag på overclockers.se att den är 128,6mm på höjden, inte 133 som det står på gtek. Perfekt, borde väl förresten gå lika bra med en BIX i fronten? Får nog bli en BIX, hydor L30, 2x5,25"-tank och något trevligt block.

Jag har inte gjort några modifieringar på floppyrakcet, däremot fick jag pressa lite för att få dit den, det är precis på millimetern.
Ska du ha BIX får du flytta tillbaka hdracket ännu längre än vad jag gjort, eller skippa det, men då mister man en del funktionalitet.

Av Clew

De är stabila genom Test #5 i memtest iaf, har inget OS installerat, körde bara på biosets inbyggda memtest (tack dfi).
Corsair 3200xl version 1.2 har brainpower pcb och tccd vilket borde göra dem jämförbara med gskill i teorin.
Dessa är väldigt nya, äldre XL-minnen presterar inte lika bra.

Givetvis körde jag 1T och 3,1v, de gillar spännig upp dit.

Av Clew

Sorgligt att IE är så kasst, att behöva göra massa fulhack för att det ska funka