Inlägg

Inlägg som GreeM har skrivit i forumet
Av GreeM

Fiio k3 500kr +frakt

Av GreeM

Startar av ljudkortet med 400 + frakt.

Av GreeM
Skrivet av Ghuntax:

Enligt userbenchmark så får du typ 10% höjning med rx kortet och ungefär 16% i spel I nått spel runt 30%.

Sök på youtube där dom jämför korten i nyare titlar o se va som skiljer där. Då får du ett hum om de är värt det eller inte.
Vill du en högre ökning o plånbok så vänta på bignavi som komme snart

Finns en sida som heter SweClockers. Du kanske hört om den?
Finns ett bra prestanda index som man snabbt kan se överblick, gillar den då man ser över flera spel osv.

Av GreeM

Om du kör 3.3 ås har du tappat väldigt mycket prestanda. Att köra dagens amd i static GHz är inte så jättesmart. Ska du underclocka/undervolta så sätt en minus offset o låt cpun clock stretcha istället.

Att bara kasta omkring siffror här o där som du inte förstår dig på kan vara raka vägen till en förstörd cpu

Av GreeM

Min bror kör en 3700x med en pure rock i sin o den är väldans tyst o håller ner tempsen förvånansvärt bra.

Av GreeM
Skrivet av Laxpudding:

@GreeM: Låter som min vardag med att testa skärmar med VESA Adaptive. Oväntat beteende hör till normen.

Ja, Frame counter bör ändra sig med panelens frekvens. Om den inte gör det och är still på 144 Hz, medan FPS i spelen är lägre och du ser tearing är det tydligt tecken på att den adaptiva synken inte är aktiverat och du har traditionell v-sync: OFF

Vad är det för AMD-kort? Exempelvis 5700 XT upplevde jag som betydligt mer konsekvent med 20.2.2-versionen av Radeon-mjukvaran.

Som sagt är det fixat nu.

Min första freesync skärm så hade inga tankar om att det kan va buggigt eller så. Kör ett rx 580x nu o är på sista 19 versionen av drivare. Inte vågat uppdatera till nya interfacet, verkade ha problem med 500 serien grafikkort.

Av GreeM

Aoc 24g2 freesync trasigt?

Edit: straxt efter ja gjorde tråden så fick ja till en fix, efter 6 timmars felsökning. Disablade mina extra skärmar i windows o sen enablade dom. Sen vipps hoppade frame counter igång. Helt dum är ja inte för ja testade i början av dagen att bara köra min main skärm utan att det hjälpte. så vet inte vad det va som fixade nu.

Så ja har haft skärmen ett par dagar nu o märkte precis i divinity original sin 2 att ja får tearing. Testat o sätta fps mellan 60-144 med jämna mellanrum men alla inställningar får tearing. Jag har freesync påslaget i både skärm samt amd inställningarna.

Sätter ja igång frame countern så är det lockad i 144, oavsett vilka inställningar eller spel jag testar(förutsatt att ja inte sänker hz på skärmen då förstås). Läste till mig att den borde röra sig upp o ner beroende på fps i spelet. Kört på både fullscreen/windowed med samma resultat.

testat med både hdmi samt displayport kabeln som följer med, samma resultat.

Är det något tokigt med min skärm?

Av GreeM
Skrivet av LillaGrynet:

@GreeM: Powercolor Red Devil ligger bra till. Väldigt bra kylare som kan ställas in i silent mode.

verkar stå mellan red devil eller nitro+. nitro+ för temps devil för ljudvolym. Tvekar väldigt mycket mellan 2070super vs 5700xt nu. Verkar ju som att amd kommer få 5700xt bra om ett tag.

Av GreeM

Nu verkar det som amd faktisk kommer klara av problemen 5700xt har. Så nu funderar ja på om det kanske blir ett sådant istället framöver.

Vilken är den absolut bästa kylaren på 5700xt sett till ljudvolym? Vill ha en så tyst dator som möjligt utan att slänga på annan kylare både i Idle o load.

Av GreeM

275 kr från mig förutsatt att det går o använda till vem o vad som helst. ska ta o kika upp det.

Av GreeM

Coilwhine. Anledningen att du inte hört det tidigare är nog att dina förra fläktar va mer högljudda än de nya så det försvann i ljudet.

Coilwhine är inget du kan göra åt om du nu inte vill leta upp exakt vilken det är som låter o sen ha på något lim. Men det är nog inte att rekommendera

Att det låter i början kan ju bero på att menyer osv ofta inte har någon FPS cap.
Skickades från m.sweclockers.com

Av GreeM
Skrivet av omfghi:

Jag förstår dig till fullo. Gällande ljudvolym så ligger Sapphires 5700 XT Nitro+ på en riktigt behagligt nivå. Jag har pulse med en lite enklare kylare och det är relativt tyst medans storebror Nitro är avsevärt tystare och även svalare.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo hört att nitro o send något powercolor är hyfsat okej ljudvolymsmässigt. Är så bra sugen på något av dom, attans besviken på drivare problemen. Tänker att ja köper ny skärm först o väntar med grafikkortsköp till senare i vår i hopp om att amd har bättrat sig. Vill väldigt gärna ha ett 5700 xt nämligen.

Av GreeM
Skrivet av omfghi:

Kan du tänka dig att returnera kort om problem uppstår är det definitivt värt att testa 5700. Det är ett riktigt bra kort sett till pris/prestanda.

Skrivet av S1im:

Jag köpte ett returnerat 5700 XT THICC II från Netonnet för 3700 kr. Använt i 4 dagar utan problem. Var första versionen av deras kylare som var kass. Fungerar utmärkt nu så var ett kap.

https://www.tweaktown.com/reviews/9197/xfx-radeon-rx-5700-xt-...

På senare tid vill ja att saker ska fungera out of the box bara. Hållit på med datorer över 15 år nu o börjar tröttna lite på barnsjukdomarna vissa saker har. Så antar det är bara o spara ihop o köpa ett nvidia. Lite synd då ja alltid kört amd pga deras fina pris/prestanda.

Sen vill ja ju ha datorns ljudvolym så låg som möjligt o där antar ja att nvida är top med? Mitt nuvarande rx 580x spinner på rejält mycket vid last.

Av GreeM

Sitter o funderar på nytt grafikkort ifrån mitt rx580. Vill ha ett 5700xt men vet inte om ja vågar pga alla problem man Hart talas om. Är det fixat nu med drivare osv?

Eller ska ja bara ta o spara ihop till 2070 super istället? Alltid haft amd/ati kort tidigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av GreeM

@filski:

@daspunner

Problemet är mer eller mindre åtgärdat. Sista ja har o göra är att byta grafikkortet då det har lite av ett irriterande åååhh ljud. Annars är allt så pass tyst att ja knappt hör det på natten ens.

Av GreeM

@mrwu: 2st 150mm o 1st 140mm noctua testade, alla hade ett hummande om sig. Så jag håller med dig. Trodde noctua gjorde bra saker överlag. kommer hålla mig långt borta från deras 140mm hädanefter.

a12x25 där imot, redigt trevlig fläkt o låter lustigt lite på hög rpm ändå.

Ska nog klä om r6:an med silent wing 3 fläktar med, se om ja kan få upp luftflödet lite utan att förstöra ljudet något.

Av GreeM

Slutlig update.

Bytte cpufläkten på min noctua u14s till en noctua 12x25. Resonansen är som bortblåst. Även fast bakre fläkten lät innan så har den slutat låta nu nästan helt.

Tempsen under aida ligger på samma som innan +- 1 grad.

Fläkten är mer högljudd under max load tyvärr men det va o vänta sig. 2000 rpm på en 120mm vs en 150mm på 1500 rpm. Funderar på om ja ska ha en till 12x25 som pull på flänsen o kanske kunna få ner tempsen några grader så han lugnar ner sig lite o inte skjuter på 2000 rpm så ofta. Elelr kankse till o med använda originalfläkten i pull o maxa den på 500 rpm eller så.

Av GreeM
Skrivet av sINsen:

Jag körde Dram calculator, ser detta rätt ut? har aldrig gjort detta förut @GreeM

http://www.bilddump.se/bilder/20200211154726-82.196.108.16.jp...

Jag har för nån månad sen satt ihop min 3800x o inte börjat med minnes klockning än, så kan inte säga vad man ska göra där. Vet bara att dram calculator är något man ska använda.

Ska börja nu i helgen o pula med minnes överklockning, får se hur det går

Av GreeM

Allt som har med cpun o göra borde va på auto. Den gör ett så pass bra jobb själv. På sin höjd pbo eller 1usmus power plan du vill läsa på om.

Minnena är vart du har lite o hämta i och. Precis som du gjort. Tights åt timingsarna med hjälp av dram calculator.

Skickades från m.sweclockers.com

Av GreeM
Skrivet av sweborn:

https://www.inet.se/produkt/6903754/phanteks-enthoo-719-svart

Min erfarenhet är att ljudisolering är bra men luftflöde är prio 1, och denna bör ha både flöde och inga direkta utgångar för ljudet.

Har kört med ett Lian Li utan dämpning för något år sen med noctua fläktar. Det va för jäkligt högljudda. Har datorn i ett ljud behandlat rum så enda som låter är då datorn. Vilket i sin tur gör att den kanske låter mer än va andra uppfattar det som med ljud ikring.

Därför måste ja nu ha ett dämpat chassi.

Skickades från m.sweclockers.com