Inlägg

Inlägg som Tobi the Dobi har skrivit i forumet
Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Ok great. Hur är det med tillverkare på gfx-kort. Om man jämför HD5850 mellan olika tillverkare, är det stor skillnad då? Eller är det ungefär samma kvalitet/prestanda oavsett?

Det enda som skiljer dom är bilden på kylaren och den kommer inte synas eftersom den sitter neråt i lådan. Annars så är det inget som skiljer.
Fast när jag tänker efter så tror jag XFX har några typ HD5850 XT/XXX/Black Edition som är fabriksöverklockade. Men eftersom det är gratis och överklocka så ser jag ingen anledning att slösa pengar på ett sånt.

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani

Nån som vet om det verkligen är gfx-kortsbrist?

Det är brist på nästan alla high-endkort, både ATI och Nvidia. Men det är bara att beställa och hoppas man får ett kort inom ett par veckor.

Citat:

Ska ta mig en kik på den också. Frågan är om den är bättre än min CNPS9500? Annars lägger jag nog hellre de 400 kr på ett bättre gfx-kort eller proller liknande. Men tack för tipset!

TRor din Zalman presterar minst lika bra så du sparar nog på att använda den.

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skez
Jag har testat båda minnena i varje ingång var för sig utan problem.

Ok, då kan vi nog vara säkra på att det är grafikkortet eller nätagget. Du behöver testa ditt kort i en annan dator eller testa med ett annat nätagg i din dator för att kunna säga vilken del det är som krånglar.

Av Tobi the Dobi

550W från Corsair ska räcka så det är troligtvis fel på någonting. Du kan även ta och köra lite memtest och så bara för att vara helt säker på att det inte är minnena som ställer till det. Brukar visserligen bli blåskärm då men man kan ju alltid testa

Av Tobi the Dobi

Det enda du kan göra är att testa grafikkortet i någon annan dator som du säger.
Det skulle iofs kunna vara ditt nätagg som är för svagt för systemet. Du skulle kunna testa med ett annat kraftigare nätagg och se om problemet kvarstår. Dessutomskulle det vara bra du skrev vilka delar du har i datorn så skulle det vara lättare att hitta felet

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Ok tack.

En fundering till bara.

Om jag jämför i7-860 mot i7-920 så har den första en klockfrekvens på 2,8GHz medan den andra har 2,66GHz. Borde det inte vara tvärtom? Alltså att 920:an har högre klockfrekvens? Eller vad är det egentligen som skiljer dessa två?

Edit: Oj såg nu att det var socket 1156 mot 1366. Är väl det antar jag som gör det?

Ja det är det som skiljer dom + att de i7 till 1366 har stöd för triple channel medans de till 1156 bara har dual.

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Ok tack för bekräftelsen. Då behöver jag inte tänka på triple channel iaf då. Är det STOR skillnad mellan dual och triple?

Enda skillnaden blir att du får 6GB minne ist för 4GB men det kommer inte göra någon direkt märkbar skillnad.

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Ah grymt. Tror att jag fick med någon sådan. Aja annars var det ju inte så dyrt. Synd att det var beställningsvara.

Dom där Corsair minnena klockar bra?

Japp det är 1600MHz minnen som i princip räknas som klockningsminnen.

Av Tobi the Dobi

Dom verkar va slut och även borttagna ur listan vilket tyder på att de ska ersättas

Av Tobi the Dobi

Hehe 37st beställda av SweCmedlemmar på drygt 2h sen de sett denna tråd

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Jag har en Zalman CNPS9500 i min nuvarande dator.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=312473

Duger den tro? Fast den passar väl inte iofs på denna socket..?

Den blir bra men du måste som sagt köpa ett till ett monteringskit för socket 1156 Tror iaf denna ska passa. Det står även att det ingår om man köper en ny CNP9500 så det borde funka.

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Tack så jättemkt för dina tips. Och du hamnade precis på kronan också
Naturligtvis kan man sträcka till lite mer pengar om man kan få nåt betydligt bättre om det skiljer några hundralappar. Men kanske inte 2-3000 till.

Du rekommenderar Asus kortet stället för Gigabyte som de flesta verkar välja här?

Sen en annan fundering. Klockning. Jag läste klockningsguiden som finns här. Gäller den fortfarande med dagens processorer och minnen etc? Eller fungerar det helt annorlunda idag?

Hur skulle dessa delar fungera att klocka? Tycker jag har läst mig till att i5-750 ska vara rätt klockvänlig.

Klockningsguiden fungerar utmärkt än idag, det enda man kan kolla är om det finns några nyare verisioner av de länkade programmen.

Och angående moderkortet så gör både Gigabyte och ASUS bra kort men ASUS brukar klocka riktigt bra (Inte för att Gigabyte klockar dåligt men jag har för mig att ASUS är snäppet bättre). Och de dyrare moderkorten brukar klocka bättre än de billiga så det kan man lägga några hundralappar på om man känner för det.

Och om du ska klocka så är det nog bäst att du köper till en bättre kylare till CPU'n. Den kylaren som är populärast här på SweC är Noctua NH-U12P SE2. Den kostar en del men den presterat därefter (sitter själv med en och jag är helnöjd.) Om du vill ha en billagare kylare så får du nog vänta på svar från nån annan då jag inte är så insatt och då känns det dumt att rekomendera nån randomfläkt:P

Av Tobi the Dobi

Tack för tipset. Mitt tangentbord har behövt en ersättare i ca 2 år nu men jag har varit lite lat:P Men detta kunde jag inte motstå

Av Tobi the Dobi

Delarna du har nu kan du använda i ditt bygge.

SSD får du nog vänta med med din budget men det är nog bra för de är dyra samt väldigt låg kapacitet. Om något år eller två så kommer de nog vara mycket bättre och även billigare.

I övrigt så tycker jag du ska satsa på detta:

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/pemani.jpg

Du kommer märka STOR skillnad jämfört med din nuvarande dator och det håller sig inom budgeten

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pemani
Tack för ditt svar. Anledning att jag undrar hur gfx-kortet står sig var att det kostade över 4000 kr när jag köpte det och undrar om det trots det är helt värdelöst idag jämfört med kort på 2000-3000 kr i dagsläget.

Ja det kortet räknas nästan som värdelöst idag då nästan alla kort som går att köpa är bättre. Det händer mycket på kort tid inom datorvärlden

Hur är det med chassi, hårddisk, nätagg och DVD-läsare? Har du redan det eller ska det också köpas nytt? Om du redan har det så bör du iaf skriva vilket nätagg du har, både märke och antal watt.

Av Tobi the Dobi

Så länge du lägger till en hårddisk och en DVD-brännare så ser det riktigt bra ut

Av Tobi the Dobi

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/ALXkopia.jpg

Detta är ungefär det som du får om du köper ALXen men som sagt inget chassi och inget tangentbord

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/15k.jpg

Detta är det jag skulle rekomendera till samma pris men bra mycket bättre prestanda. Enda problemet är att grafikkortet och SSD'n är bristvaror med obestämd leveranstid på nu.
Med 750W kommer du även kunna lägga till ett HD5870 i framtiden mär de blivit billigare eller om du tycker datorn börjar bli slö (inte i första taget skulle jag tro ). Om du av nån anledning vet att du aldrig kommer köpa ett till 5870 så kan du ta ett svagare nätagg.

Av Tobi the Dobi

Jag testade att bygga ihop ett likadant paket på inet och utan chassi och tangentbord så gick det på 11,5kkr. Så om du tycker chassit och tangentbordet är värt 4000 så kan du väl köpa en Alienware men jag tror knappast du skulle bli nöjd.

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DataNusse
Nej det hade de (nVIDIA) inte.

Det hade dom visst
Höll sig bara över 7000 i någon månad eller så men ändå

Av Tobi the Dobi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orici
Vad är det för idiot som röstat på ">7000:-"?

De har ju haft kort som gick på ca 8000kr så varför inte?