Inlägg

Inlägg som FortuN har skrivit i forumet
Av FortuN
Skrivet av Yamatza:

Är ju helt dött om man ej kör crossplay på pc..

Det är för att folk man vill köra icke crossplay med måste också ha tryckt ur det i inställningarna så det bara blir PC servrar, vilket inte många lär göra eller ha gjort. Alla kör med default inställningarna bara.

Av FortuN
Skrivet av LessHack:

Testa dlss och ray tracing I witcher 3 nu.
Utan dlss och ray tracing gick det att spela på ultra+ och 4K med ca 140 fps.

Med Ultra+ och ray tracing gick det att spela med nästan 30 fps.
Alla under ultra+ hamnade sedan nära 60 fps, även low.

Så testade dlss och hela spelet började glitcha. Blommor och annat smått på avstånd blev bara en smet då de laddades in.

Så medan sånt här är kul, känns de väldigt onödiga. Bättre att skippa ray tracing och köra med HDR för lite bättre bild i nästan alla fallen. Kanske I spel med mycket fukt och regn kan ray tracing vara värt det om spelet är bra optimerat. Men känns fortfarande som något som inte kommer vara värt att ha igång fråns kanske 6000 serien släpps.

Dlss är bra i många mer situationer än bara med RTX. Kör aldrig mer RTX i spel då jag knappt tycker det gör något. HDR för mig är 10x bättre. Hur som vill jag jämt ha 120+ fps i spel och gärna utan att grafikkortet kokar (har ändå 3080) och då är DLSS ett bra alternativ som funkar bra i de flesta spel så länge det är DLSS 2.3 eller nyare desto bättre. Tyvärr i visa spel typ Warzone 2 blir det för mycket blurr enligt mig och Fidelity CAS är överlägset för bästa skärpan. Men DLSS är annars framtiden och vi kan bara se här på bilderna hur bra de presterar och lyfter hela bilden. Man behöver inte utesluta DLSS bara för att man inte kör med RTX. Har aldrig vart med om att det buggat så som du beskriver det.

Av FortuN
Skrivet av Nozomi:

Alla uppskalningstekniker i MW2/Warzone leder till prickiga väggar. zworms tar upp det i hans videor och testar av/på

Vilken video är det? Kan bara hitta där han testar olika DLSS

Av FortuN
Skrivet av Nozomi:

Alla uppskalningstekniker i MW2/Warzone leder till prickiga väggar. zworms tar upp det i hans videor och testar av/på

Ska kolla den, måste ju vara någon bugg, då FidelityFX bara gör uppskalning och ska förbättra bilden med sämre prestanda till skillnad från nästan resten av alla andra tekniker

Av FortuN
Skrivet av Nozomi:

Har inte med DLSS att göra i mitt fall. Kör med FidelityFXcas då DLSS är alldeles för grumligt.

Av FortuN
Skrivet av Frantz3n:

Har ni också så pass gryning runt håret samt lådor o dylikt i warzone? Se foto nedan.

https://ibb.co/kSrR8LY https://ibb.co/kSrR8LY

https://ibb.co/p150hnR https://ibb.co/p150hnR

Ja, irriterande som fan. En del lådor ser hemska ut i visst ljus pga det. Även sett att vissa väggar får grynigheten också. Testat olika grafikalternativ men inte lyckats hitta vad det är. Tror att Anti-Aliasing på filmic och högsta inställningen hjälpte lite.

Av FortuN

Ja, tycker TTKn är något för hög. Rycker warzone 1 var närmare en bättre balans på det. Har faktiskt bara hittills hört klagomål om att den är för hög.

En dålig grej vad jag tycker, och som inte många vet om, är att man kan köpa i shops nu armor piercing ammo som dödar mycket fortare. Ogillar det som fan då det påminner om de där starka skotten man kunde hitta i wz 1. Föredrar en jämnare balans där. Dem dödade mycket fortare dessutom.

Av FortuN
Skrivet av DST:

jag å polaren testade å testade men hade dessa buggar/problem, dock så inatt några timmar senare så verkar det ha börjat funka, så problemet verkar vara löst.

Japp ser att vänlistan verkar funka nu med Steam iallafall (F2).

Av FortuN
Skrivet av willienelpson:

Någon annan som har problem med att inte komma in på battle.net Launchern men kommer in i spelet via Steam?

Verkar som att Social fliken (F2) fungerar om du loggar in via Steam men går inte att komma åt om du startar spelet via Battle.net
Lite struligt om du försöker spela med någon som startar det via annan klient. Finns inget sätt att skicka invites om man sitter på olika plattformar och inte bägge tar sig in på blizzards launcher

Fliken buggar för mig i Steam, går inte att få upp. Man får göra en ny "voice channel" och invita den vägen.

Skrivet av DST:

Någon som vet varför det är så svårt att få spelet att funka med kompisarna? säg att man invitar eller blir inbjuden till en spelrunda av en vän så får man man upp meddelandet att alla spelfunktioner inte finns med om man inte äger mw2?

är det så att man bara får spela med vänner 1gång per dygn i warzone2 läget om man inte äger mw2?

Nej verkligen inte. Dem kanske är inne i shoot house eller något annat mw2 spelläge när du får invite i menyn, eller så buggar det bara. Aldrig hänt mig.

Av FortuN

Launch Trailer för Warzone II och det finns nu tillgängligt att Preloada på Battlenet, ihop med ett nytt blogginlägg som visar lite nytt som kommer till WZ II

Warzone II Blog nyheter

Av FortuN

Warzone II - Allmäna tråden, Spelare / Frågor / Info

16 November är releasen satt för nya Warzone II och deras tillägg DMZ

Spelet kommer som tidigare Warzone vara Free to play och innehålla ett nytt spelläge kallat DMZ som liknar Tarkov mer vad det gäller loot och så vidare där du kommer att kunna hämta loot inne i en karta och sedan extracta, du kan sedan nästa gång du går in ta med denna loot. Detta kommer också vara free to play.

Warzone II Hämtas när det släpps via Battlenet klienten.

Känn er fria att diskutera spelet i allmänt, ställa frågor och att söka folk att spela med osv här i tråden.

Vi har redan nu bilder på Battlepass för säsong 1

https://www.callofduty.com/content/dam/atvi/callofduty/cod-touch...

Saxat från deras senaste blogg

"Säsong 01 för Modern Warfare ® II och Warzone 2.0 ™ går live den 16 november kl. 10 PT. Modern Warfare II kommer att få sin säsong 01-uppdatering den 14 november kl. 10 PT. Alla plattformar kan förbelasta Warzone 2.0 från och med 14 november kl. 10 PT."

Al Mazrah, kartan till Warzone 2,0: Använd 18 viktiga intressanta platser för att kämpa dig till din seger i Battle Royale eller utforska dem på väg till extraktion i den helt nya DMZ-upplevelsen.

Redo för den nya eran: Massor av nya funktioner gör Warzone 2.0 en otrolig upplevelse.

En skift i perspektiv: Third person spellistor som kommer under säsongen till Warzone 2,0: För första gången in Warzone historia, vi välkomnar fans av third person Battle Royale-action under säsong 01.

https://www.callofduty.com/content/dam/atvi/callofduty/cod-touch...

Mittpunkten till Modern Warfare II universumet, staden Al Mazrah i Förenade republiken Adal är där dina första strider för Warzone 2.0 kommer utkämpa sig.

De som spelar Modern Warfare II just nu får du lite seriös träning på Al Mazrah. Till exempel är följande Multiplayer-kartor underavsnitt av denna massiva region:

-Al Bagra fästning ( Kärnkarta )
-Ambassad ( Kärnkarta )
-Zarqwa vattenkraft ( Kärnkarta )
-Taraq ( både Core och Battle Map )
-Sariff Bay ( Battle Map )
-Sa’id ( Battle Map )
Vi gav redan en kort överblick över Al Mazrah här. Förvänta dig en utvidgad kartguide innan lanseringen.

https://www.callofduty.com/content/dam/atvi/callofduty/cod-touch...

Call of Duty: Warzone 2.0 är redo att påverka som ett ombyggt, fritt att spela, fritt för alla som tar på sig Battle Royale-spelet som har omdefinierat Call of of Duty ® franchise.

https://www.callofduty.com/content/dam/atvi/callofduty/cod-touch...

Custom Loadouts är tillbaka för Warzone 2,0.

Liknar originalet Call of Duty: Warzone , Loadouts spelar en stor roll i det som gör detta spel unikt, och i denna nya era kommer spelare att ha snabbare tillgång till deras Loadouts främsta fördel: Primärvapen. Det finns tre sätt att få en loadout på eller åtminstone ett primärt vapen:

  • Butiker – Spelare kan använda pengar i matchen i butikerna ( nytt namn för Buy Station ) för att köpa sitt primära vapen från deras skapade Loadouts.

  • Loadout Drop Public Event – Loadout Drops kommer att släppa in i Al Mazrah mitt i Battle Royale-matcher. Dessa är emellertid inte begränsade eller tilldelade enskilda trupper, utan kan istället nås av alla spelare.

  • Strongholds och Black Sites – Spelare kan också tjäna sin Loadout i det tidiga spelet som belöning för att rensa en Stronghold eller en Black Site.

Dessutom kan kontanter i match användas för att köpa ditt primära vapen från skapade Loadouts.[/li]

https://www.callofduty.com/content/dam/atvi/callofduty/cod-touch...

Warzone 2.0 kommer att implementera ett nytt Backpack-system, helt integrerat för DMZ och gjort just för Battle Royale-lägen.

I Battle Royale, som föregående Warzone, kommer Supply Boxes att kasta ut föremål att hämta. När en spelare interagerar med någon annan lootbehållare, till exempel en duffelväska, medicin väska, kommer de att fungera med loot-menyn.

När en spelare dör kommer de att släppa sitt primära vapen på marken och sin ryggsäck, som innehåller resten av av loten, och nås via en loot-meny.

Den nya Gulagen

https://www.callofduty.com/content/dam/atvi/callofduty/cod-touch...

Gulagen kommer att vara en 2v2-miljö där slumpmässigt parade Duos måste samarbeta för att vinna över sina motståndare. Alla spelare kommer att få en fördefinierad Loadout — vid lanseringen, kommer det att vara en pistol eller ett hagelgevär, en dödlig granat, och en taktisk granat — med bättre vapen och utrustning placerat mot mitten av kartan

Gulagen kommer också att innehålla en fängelsevakt som kommer att dyka upp i mitten av matchen för att påskynda striden. Att besegra fängelsevakten kommer att återlämna alla fyra Gulag-fångar tillbaka till Battle Royale, som erbjuder ett dilemma: Håller båda Duos med på att vänta och slåss mot denna mäktiga fiende tillsammans, eller blir man girig och försöker döda varandra?

I stället för en traditionell övertidsmatch, om varken lag eller fängelsevakten elimineras efter en kort tidsperiod, förlorar alla fyra operatörer.

  • För fortsatt och mer utförlig beskrivning läs vidare här

Warzone 2 New Features blog

Som sagt, känn er fria att diskutera vidare här i tråden

Av FortuN
Skrivet av Rebe1:

Vad som folk missade är att 899$/999$ är SEP, som står på presentationen, inte MSRP.

https://www.lawinsider.com/dictionary/single-exit-price

Isf det är slutpris som vi får se på affären, från ~11.200 Sek för 7900 XTX och ~10.000 Sek för XT.

Ang prestanda, efter siffrorna från AMD och result från test på SwC (https://www.sweclockers.com/test/34980-nvidia-geforce-rtx-409...):
* Cyberpunk @4K, utan RT
1.7 x 44 = 74.8 [FPS]
* Watch Dogs @4K, utan RT
1.5 x 70 = 105 [FPS]

Ser ut som 7900 XTX ska vara ~10% bakom 4090 i råprestanda @4K

Jävlar vilken pris per prestanda det är med 7900XTX då, 10% sämre prestanda men inte ens halva priset och inte ett rum som nästan tar eld av all värme och extra generatorer som får pumpa extra ström, AMD kan verkligen lyckas med detta mot giriga Nvidia som fan dubblat sina priser för samma serier

Av FortuN
Skrivet av K-D][Aramis:

Den nya kartan, kolasala mängden vapen och perks gör mig riktigt jävla förbannad alltså. Warzone var så jävla bra och kul i början. Nu känns det som dunderbloatat piss.

Ja, att de fortfaradne inte tagit tillbaka Verdansk nu innan släppet av Warzone 2 är konstigt, för att hinna få tillbaka lite folk och att få dem sugna. Hoppas nya Warzone 2 kartan är något att ha, inte många dagar kvar nu. Satt och kollade lite på gameplay när vi körde förut och fick sån nostalgi av Verdansk. Kan återigen inte fatta att dem ersatte den med den dåliga öken bana

Av FortuN
Skrivet av Lussarn:

Realtids grafik har alltid handlat om att fuska så mycket som möjligt men ändå nå bra resultat.

Man skulle ju kunna vara raytracing-purist också och säga att all raster-grafik är fusk och får absolut inte användas för att mäta GPU-prestanda då ljussättningen och reflektioner ligger allt för långt från verkligheten. Men du hör ju hur knasigt det låter.

DLSS3 skall bedömas utefter vad det ger och tar och ifall det är värt det eller inte. Många tycker ju DLSS2 är en total bild-slaktare och skulle aldrig använda det, meden andra tycker det är kanon. Kommer bli samma sak med detta. Innan detta provats av allmänheten skall man nog ta det ganska lugnt med uttalanden om att det passerat gränsen för "vidrigt". Jag personligen bryr mig inte om hur mina frames är genererade så länge dom ser bra ut. I fallet DLSS3 måste man väl även räkna in latency förståss.

Problemet är att deras graphs inte ger en rättvis jämförelse när de använder DLSS 3 på 4000 korten och annat på andra. Jämför äpplen med äpplen, inte annat.

Av FortuN

Fyfan vad 4000 serien känns helt ohypad. För första gången på länge bryr jag mig knappt och tycker man ser att intresset av denna serie är i botten överallt. Hoppas skiten floppar och att de får sänka priserna rejält så folk som vill uppgradera/behöver kan göra det. Och hur dem fular sig med att visa prestanda i DLSS 3 som skjuter in extra bildrutor för att det ska "se bra ut" i prestanda test är ju helt vidrigt. Skillnaden utan DLSS 3 var ju bara ca 20%. Och det med en kraftig prisökning. Ser bara hur alla stora reviewers på youtube är arga och besvikna på denna lansering.

Av FortuN

Har mött på ett fåtal fuskare som jag märkt, ca 3 stycken, har då ca 50 timmars speltid senaste 2 veckorna. Vet inte om det är några som sitter och smygfuskar som man inte märker av.

Det jag märkt att jag stör mig sjukt mycket på nu efter ca 3 veckors lirande är hur galet mycket fordon dem har. Försöker köra Breakthrough och möter 3 stycken tanks som rullar in och 2 attackhelis på 64 spelare. Helt galet. Och då har jag inte räknat med bilarna med kulsprutor på taket heller. Hade önskat dem MINST halverade antalet fordon eller kör någon typ av weekly maps med infantry only eller fåtal fordon, kanske 1 tank per lag och typ 1 vanlig Nightbird helikopter.

Stealth helis är ju helt galet insane. Räcker med att någon som kan köra lite tar över en så kan han rensa hela laget utan problem. Omöjlig att skjuta ner nästintill också då den går Stealth i minuter och sedan poppar flares för att bara göra om processen, ev downtime gömmer den sig bakom en kulle eller byggnad. Borde bli en fet nerf på dem, förstår inte hur dem inte kan ha upptäckt att den är helt OP när dem testat den?

Annars, så har jag svin kul. Älskar Kalediscope banan och Manifest och även Renewal kan vara kul, för att inte tala om ökenbanan, Arica Harbor. Men som sagt, tycker fordonen förstör ALLDELES för mycket. Spelar bara 64 spelare så har ingen aning hur 128 ser ut.

*Edit

Kollade nu om Breakthrough fanns i Portal där de kanske hade lagt mindre fordon, men icke. Inget Breakthrough i portal. Tråkigt

Av FortuN
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag köpte msi z690 för 1890:- den kostar 2300:- nu,
Går man på asus så är billigast lite över 3k, dock är den väldigt begränsad kontra de dyrare versionerna

Jämförde mest mot den befintliga Asus z390 F-gaming som jag har, köper tyvär inte MSI's produkter har haft för mycket problem med dem och efter deras fiasko med recensenter så är det total nej.

Verkar iallafall som man på rak arm ungefär kan jämföra att priserna för nya Intel moderkort är dubbel så dyra sen några år tillbaka och dessutom dubbelt så dyra än likvärdiga AMD moderkort. Lär förlora många kunder om det fortsätter så

Av FortuN
Skrivet av Swedishchef_90:

Z690 låg runt 2k vid släpp, tror inte amd ligger under det i alla fall

Låter ju inte för farligt iallafall, tycker man ser annars att moderkort gått upp något så inni... Iallafall Intel.
Gör Amd bra ifrån sig här kanske det blir att lämna intel skutan

Edit* Wooow kollade nu. Z690 till Intel, samma, Asus F-Gaming kostar fan 5.000 spänn idag... Hur i helsike är det så mycket dyrare än för bara några år sen? Blir ju definitivt övergång till AMD om de har fortsatt tänkt köra på dessa svin priser för moderkort och om AMD håller det nere

Av FortuN

Vad ligger moderkort på idag då? Köpte mitt Asus z390 f-gaming när det nästan var nytt till min 9900k för 1600kr, vad är ett likvärdigt moderkort för pris idag till denna serie? Är inte insatt så mycket i amd och deras beteckningar. Tänker då på kommande Ryzen 7 serien, vet att det inte finns priser ännu men kanske ett hum?

Av FortuN
Skrivet av Dinkefing:

Just därför ser jag pc-försäljningen återhämtar sig efter 1-2 år just pga dessa tre punkter och peaka uppåt igen. Det är många som sitter på gammal hårdvara idag även jag. Detta är bar en dipp glöm inte det. Förr eller senare kommer nedgången i det långa loppet att avta när man verkligen inser fördelen med en stationär eller rentav bärbar, inget kommer ersätta detta segment då man kan göra så mycket mer än vad man göra på en platta eller mobil.

1. Du kan inte göra något annat än att princip kolla media och spela på en konsol med en stationär eller bärbar dator där du kan göra så mycket mer.

2. Du kan inte uppgradera en konsol heller men det kan man göra med en stationär. De är dessutom relativt svaga prestandamässigt mot en midrange dator och de blir bara långsammare kontra dator ju längre i konsolens liv man går.

3. Spelen till konsollerna är svindyra kontra spelen till en dator även rea inräknat. Många strategispel, simulatorspel mm fungerar inte bra med en handkontroll med är utmärkta med en mus och tangentbord.

4. En dator gör att du sitter ergonomiskt i en bra kvalitets kontorsstol medan spelar man konsoll sitter man i en oergonomisk soffa.

Både 1,2 och 3 struntar dem totalt i. De har laptops och sin gamla dator de kan göra allt förutom spela sina nya spel och att dem är svaga struntar de i då de kan spela alla nya spel på dem och de slipper betala 30-40k var 3-4 år och köper istället bara en ny konsol för ca 7k och det flyter på hur bra som helst för dem. Det går dessutom koppla in både mus och tangentbord och spela på en konsol.

4an är ju från person till person vad man tycker är skönt. Kan tycka det är hur skönt som helst ligga i soffan och chilla med steamlink istället för att sitta vid ett bord med en stol. Vill man så kan man annars bara ansluta konsolen till en datorskärm vid ett bord och köra.