Inlägg

Inlägg som Lux har skrivit i forumet
Av Lux
Skrivet av Kethsi:

skulle rekommendera att byta till palit gtx 1070 jetstream från proshop för 4399kr jag köpte det själv och har inte haft några som helst problem (dock har jag inga spel än seg download) jag har testat unigine valley benchmark dock och det gick finemang 65C i 100% load fläktarna hördes inte ens det var något svagt bzzz ljud men man fick verkligen höra efter för att höra det och det var utan hörlurar eller andra ljud runt omkring

sen hade jag bytt cpu kylare till noctua nh-d15 eller d15S och kan rekommendera om det är din första gång att bygga, dra kablar efter du satt in moderkortet det var ett helvete att sätta i cpu och cpu fläktkablarna efter jag satte in min noctua kylare jag fick montera ut skiten 2ggr..

bortsett från det så kör på ser bra ut men ska du inte ha windows också? och kanske 850 evo istället för 750?

Har byggt ihop datorer själv (för) många gånger tidigare så det är nog inget problem.

Bytte till noctua nh-d15 + 850 evo, blev inte mycket skillnad i pris så det är ju bra

Kollade runt lite på proccesorer också, finns det något vits i att ta en 6800k istället för 6700k när man (typ) bara ska spela? 6800k har ju fler kärnor, men jag kan så här på rak arm inte komma på något som jag skulle göra som drar jättemycket nytta av det.

Av Lux

Speldatorpaket ~16-17k

Hej!

Nu är det dags för mig att köpa ny dator, har satt ihop ett paket som jag tycker verkar vara prisvärt, men tänkte kolla så att det inte är något som ser galet ut.

Datorn kommer framförallt att användas för spel och utveckling, och jag vill helst inte lägga mer än 17k på kalaset.

Är det värt att vänta på någon speciell komponent nu, eller det är bara att köra på? Skulle vara lite småtråkigt om något nytt väntar (precis) runt hörnet! Kan det vara värt att vänta till Black Friday? Hur mycket tror ni jag skulle kunna spara in på att vänta till dess?

Så här ser paketet ut just nu:

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9861697/

Av Lux
Av Lux

Det viktiga är inte vilket språk man väljer, det viktigaste är att man förstår sig på den övergripande teorin bakom programmering. Kan man skriva pseudokod så är det inte så svårt att sen föra över det till ett riktigt språk, och kan man ett språk (någorlunda bra) så är det inte heller så himla svårt att lära sig andra.

Sen beror det helt och hållet på vad du vill programmera, vill du pyssla med webbprogrammering så är det kanske bra att lära sig hantera Python, Ruby eller (ve och fasa) PHP. Spelprogrammering utförs rätt mycket i C++, vill du skriva lösningar åt företag så är det nog Java och C# som är starkast nu. Vill man pyssla med inbäddade system så är det C som gäller.

Sen gäller det att programmera, programmera och programmera för att bli bra, skriva hello world kan alla göra, men vill man verkligen lära sig att programmera så måste man vara beredd på att lägga ner väldigt mycket tid på det (som med allt annat man vill bli bra på).

Så... läs _om_ programmering, inte bara om ett specifikt språk, skriv mycket kod, kolla i andras kod, håll dig uppdaterad, lär dig flera olika typer av språk, skriv mer kod, så ska det nog gå bra

EDIT: Spel kan såklart göras i vilket språk som helst, vet inte varför jag bara nämnde c++, har fina minnen från ett spel där man var en apa som kastade bananer, som hängde med som exempelprogram till qbasic.

Av Lux
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Breddas
Klart att man ska pilla i grub.lst!
Gör man allt grafiskt så lär man sig inget och sedan tar det bort det roliga med linux.

Nu är det väl iofs. så att Ubuntu (och liknande distributioner) finns för att underlätta användandet av Linux för den "breda" massan?
Jag förstår inte direkt varför en vanlig hemanvändare, som kanske använder Ubuntu för att skriva dokument i OpenOffice, skicka och läsa mail eller surfa med Firefox skall behöva pilla direkt i configfilerna när det inte finns någon anledning för det.
Utvecklingen går frammåt, om man fortfarande var tvungen att bemästra vim för att göra alla ändringarna så skulle användarbasen nog inte ökat så pass mycket som den har gjort de senaste åren.

Sen är ju definitionen av roligt högst personlig.

Av Lux

Det här löstes ju smidigt av er, DB.
Jag lyfter på hatten och önskar er god fortsättning

Av Lux

Fick också precis ett telefonsamtal från DB, där dom erbjöd DQ6 för det sänkta priset, igen. Han som ringde sa något om att det hade blivit fel i deras databas, och för att inte göra oss missnöjda så erbjöds DQ6 till det sänkta priset, igen. Jag hade till och med bytt ut DQ6-kortet mot ett DS4, när det stod att det hade utgått, men erbjudandet stod kvar.

Sen vet jag ju inte hur mycket sanning det var i att det blev fel i deras databas, det var ju fler sidor som sänkte priset, kanske kom det här erbjudandet som något svar på kritiken som dom har fått sen incidenten.

Av Lux

Trevlig överraskning
Sitter och väntar på att db skall få hem delarna jag har beställt, hade ett ds4 i paketet där, men nu byttes det snabbt ut mot ett dq6

Av Lux

Ny dator (10-12k)

Nu när Q6600 har fått sitt pris sänkt en bra bit så tänkte jag slå till och byta ut min gamla dator mot en ny fin maskin.

Jag hade tänkt mig att priset skall landa någonstans runt 10-12k, och det här är vad jag har plockat ihop själv; http://static.pici.se/pictures/LjWqobIZr.png

Det jag undrar över mest är ifall Scythe MINE fungerar bra tillsammans med Q6600, och om nätaggregatet är godkänt. (Både generellt och i kombination med chassit.)

Har jag glömt något?
Bör jag kanske byta ut något?

Tack på förhand