Inlägg

Inlägg som Lavve har skrivit i forumet
Av Lavve

Snabba puckar var det här. Den nya routern är installerad och allt fungerar som det ska.

Nu ska jag bara se till att fixa streaming av .mkv-filer från datorn till WD TV Live-boxen, sen är jag nöjdare än nöjdast. Tack igen för all hjälp, Waxinator!

Av Lavve

Det låter onekligen som en stabil router, så mycket som du belastar den.
Nu är beställningen lagd och hoppas kunna hämta ut den imorgon, senast torsdag. inWarehouse hade den för 690:- nu så jag kände att det var lika bra att slå till.

Tack för länkar och hjälp, hoppas allt fungerar som det ska sen.

Av Lavve

D-Link DIR-665 har jag faktiskt kikat på, och ligger i en lagom prisklass känner jag. Den är rankad #1 på Prisjakt, men det verkar vara en del som har stabilitets-problem med den, buggig mjukvara, problem med att köra LAN och WLAN samtidigt m.m. Detta är inget som du har märkt av?

Av Lavve

Japp, det verkar som att en ny router måste inhandlas... Det känns som att jag har testat alla möjliga scenarion utan positivt resultat. Uppdateringen till 1.9beta9 hjälpte inte, men gick att genomföra även med WLAN.

Så... Tips på en bra hemma-router?

Av Lavve

Stort tack Waxinator för att du tar dig tid.
Jag har också läst vad de olika firmware-uppdateringarna gör, men hittar inget som har med LAN att göra. Delikat problem, men samtidigt frustrerande att jag verkar vara den enda i världen med detta problem.

Tänkte slänga in 1.9beta9 och se om det, i brist på annat, kan lösa strulet, men vet inte om jag vågar göra det via WLAN. Uppdaterade iofs från 1.8 till 1.9 via WLAN så det kanske kan funka ändå. Skulle det skita sig så får jag göra en facory reset. Igen...

Ja, lamporna för LAN-portarna på routern blinkar och visar på aktivitet. Datorn har inga lampor, men WDn har, och de blinkar också.

Av Lavve

Jag har just nu endast möjlighet att testa trådlöst med en dator och mobilen. Men datorn har också en LAN-port som inte vill ta emot IPt, och inte heller min Popcorn Hour eller den nyinköpta WD TV Live som endast kan få nät via kabel.

WD TV Live testade jag att koppla direkt till modemet, vilket fungerade utan problem, därav fastnade jag vid att routern var problemet.

Av Lavve

D-Link DGL-4300, WLAN funkar, men inte LAN

Uj, det var ett tag sedan jag var här på Sweclockers, men kikar nu tillbaka i hopp om att få hjälp från folk som vet vad de pratar om.

Jag har en D-Link DGL-4300 som fungerat fantastiskt bra ett par år, men nu verkar det som att den börjar ge upp. Om nu ingen av er sitter med en lösning på problemet.
Saken är att WLANet fungerar smärtfritt, och jag får IP via DHCP till både min bärbara och min mobil, men när jag ansluter en enhet med kabel får den inget IP, bara en 169-adress. Jag har självklart testat olika kablar, och efter många reset, uppdatering av firmware och test utan WLAN får jag LAN ändå inte att fungera... Det skumma är att när jag går in i GUIt ser jag att routern har satt ett IP på mina trådbundna enheter (192.168.0.xx), men enligt enheterna själva har de bara en 169-adress. Det spelar heller ingen roll om jag anger fast IP på enheterna, de får ändå ingen kontakt med varken nätverket eller internet.

Är det någon som har haft liknande problem, eller som känner igen problemet?

Av Lavve

Kanske räcker det att köra med två olika variabler, en för visningen av ett objekt och en för att dölja det eftersom funktionen blir "unik" för varje onMouseOver.
Lite spekulationer från min sida bara, men detta ska självklart testas. Tack för tipset totoo!

Av Lavve

Problem med setTimeOut() i meny

Jag har en kod för att visa och dölja ett block med hjälp av onMouseOver(), men setTimeOut-funktionen fungerar inte riktigt som jag vill:

function swapMenuBlock(id){ var timeoutTime = 500; // Time in millisec before swap submenu item for (i = 1; i <= 16; i++){ if (id == i){ if (document.getElementById('menuBlock'+id)){ t=setTimeout('document.getElementById("menuBlock'+i+'").style.display = "block"', timeoutTime); } } else { if (document.getElementById('menuBlock'+i)){ t=setTimeout('document.getElementById("menuBlock'+i+'").style.display = "none"', timeoutTime); } } } }

Som det är nu så byter den ändå meny om man råkar komma över ett av de andra 15 menyalternativen på vägen ut till själva blocket. Jag vill att den ska byta när man hållit muspekaren över menyalternativet i 0,5 sekunder oavsett om man råkar "snubbla över" ett annat alternativ.
Finns det någon vänlig själ som hinner ge min en hint om hur jag ska tänka i detta fallet?

Av Lavve

Tack alla för hjälpen, jag ska kika på vilken lösning som passar mig bäst.

Av Lavve

Jo, självklart. Jag syftade mer på automatiken. XP vet ju om att jag har nätdiskar, så varför den ska envisas med att använda en upptagen enhetsbeteckning när jag pluggar in en USB-pinne är ju bara dumt.

Av Lavve

Jo, det finns en hel del nätverksenheter som mappas upp vid uppstart. Och visst är det så att den får en enhetsbokstav som redan är upptagen.

Jag kan missta mig om att den fungerar ibland. Det var ett tag sedan det var så nu...

Finns det något sätt att ta sig runt detta frustrerande problem? För detta måste väl anses som ett fel i Windows XP?

Av Lavve

Mappa upp USB-enhet per automatik

Ska inte USB-pinnar som man pluggar in mappas upp per automatik? Som det är nu måste jag ibland logga in med pinnen inpluggad för att den ska få en enhetsbeteckning. Låter onekligen som en bugg i XP, eller har jag missat nån käck inställning?

Av Lavve

Ett förslag är att tvinga besökaren att bekräfta inlägget innan det sparas, vilket är en relativt enkel lösning. Ett annat är att besökaren måste mata in en slumpad kod som visas på en förvrängd bild.

Av Lavve

Har gjort detta och hittar inga alternativ alls, förutom att välja filformat (*.fla eller *.*).

Såg nu att man kunde exportera (image eller movie) till lite olika format, men vettefasen om något av alternativen är nåt använbart format... Vad är t.ex. Generator Template (*.swt)?

Av Lavve

Gött, tack för tipset Erik!

Har fixat hem en demo av Flash 5 och kan nu redigera *.fla-filen.

Vad menas med en kompatibilitetsversion? är det ytterligare en applikation som man måste installera för att konvertera alltså? Var tankar man hem denna? Har kikat på Adobes hemsida under produkter med hittar ingenting som kan liknas vid detta...
Hjälp igen! =/

Av Lavve

[Flash MX] Unexpected file format

Sitter här på jobbet och ska till att redigera en flash-fil (*.fla), men när jag öppnar denna i Flasch MX Pro 2004 får jag följade meddelande:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload4/unexpectedjpg.jpg

Det är inte jag som gjort flash-filen från början. Vad har jag missat? Går det att lösa på nåt sätt?
Hjälp! =/

Av Lavve

Du kan ju testa några av de som finns på nedanstående länk. SnapFiles brukar ha en hel del bra program, många är dessutom gratis.
http://www.snapfiles.com/Freeware/downloader/fwoffline.html

Av Lavve

Kan det vara denna du letar efter?
https://addons.mozilla.org/firefox/1455/

Av Lavve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petrucci
freebsd på servern...

Jag blir så jävla trött...