Inlägg

Inlägg som tOPO har skrivit i forumet
Av tOPO
Skrivet av tOPO:

Fick hem Ugreen 8k 3m hdmi kabel idag och den funkar klockrent med min PS5. Ifall någon vill ha en lite längre sladd så funkar denna fint. Dock verkar 3m vara slut på amazon de/se/fr (köpte min från fr)
https://bit.ly/2VYQnFc

Skärmdump på PS5 video signal med kabeln.
https://imgur.com/a/6drTcO3

Testade fortnite tidigare i 120hz med denna sladd och en LG gx. Funkade fint. Kan varmt rekommendera om någon fortfarande nyfiken på om den klarade av 4k@120hz.

Av tOPO
Skrivet av dopeey:

Vet du vad skillnaden mot tex ATV4K där jag kan använda DD 5.1 genom ARC utan fördröjning?
Har det med ”spelläget” att göra?

Ingen skillnad. Det är en fördröjning där med. Tror man inte känner av det på samma sätt eftersom du inte förväntar dig en reaktion på fysisk kontakt jämfört med när man spelar.
Detta är självklart från person till person, är säker på att många inte känner av denna fördröjning alls. Jag snackar bara tekniskt sett, att det introduceras en fördröjning vid komprimering on the fly.

Av tOPO
Skrivet av Kaz:

Den söm medföljer är nog 1m.
De på amazone hade ju riktigt bra pris..
Köpte Nikabe 3m på Kjell, var tuvigen att ha den, kostade 699kr..
Mycket bättre kvalitet än den medföljande.

Hur vet man att kabel verkligen klarar av 4k 120hz?
Hitter Inga mer info om det..

Skärmdumpen som jag bifogade i mitt inlägg tog jag själv med min PS5 + LG tv. Den visar att den klarar 4k@120hz. Frågan är om den verkligen klarar att hålla signalen. Jag kan tyvärr inte testa då jag inte äger något spel som jag kan spela 4k@120hz såsom CoD. Feedback på produkten har fler och fler som nämner att de får 4k@120hz med både PS5 och XBSX.

Av tOPO
Skrivet av MrWhizeguy:

Skall hålla utkik på den, tackar! Hur lång är sladden som medföljer?
Tänkte ha min konsol på golvet till vänster om TVn och såklart är alla uttag på höger sida 🤷‍♂️😂 3m bör vara det jag behöver, sen blir det 4k 120hz för min del

https://www.amazon.se/UGREEN-48Gbps-Kompatibel-Monitor-Legeri... måste vara samma?

Tror den som medföljer är 1.5m.
Den sladden ser på papper ut exakt som min, det enda som skiljer är utformandet på kontakten.

Av tOPO

Fick hem Ugreen 8k 3m hdmi kabel idag och den funkar klockrent med min PS5. Ifall någon vill ha en lite längre sladd så funkar denna fint. Dock verkar 3m vara slut på amazon de/se/fr (köpte min från fr)
https://bit.ly/2VYQnFc

Skärmdump på PS5 video signal med kabeln.
https://imgur.com/a/6drTcO3

Av tOPO
Skrivet av ktd:

Jag har inget delay när jag kör DD via ARC. PS5 - LG CX - Yamaha RX-V681.

Tekniskt sett så har du det då du inte får en direkt feed utan en komprimerad signal, aka. ljudet bearbetas innan du tar emot det. Jag avundas att du inte ser/hör/känner av det

Av tOPO
Skrivet av Kaz:

Lyckas inte få 5.1 ljud från ps5., får endast stereon.
Har kört både optiskt från tv till recvien och ARC.
Ps5 > LG oled GX> AVR.

Inte någon av de ger tyvärr något resultat.
Någon som har tips?? Börja bli tokigt snart..

Jag har samma setup som du.
Det går inte att få 5.1 genom ARC om du inte ändrar till "bitstream" i PS5. Detta introducerar dock input delay på ljudet, väldigt märkvärt imo. Om du vill ha PCM passthrough med 5.1+ till din AVR så måste du ha en eARC kompatibel AVR.

Edit: Detta gäller HDMI

Av tOPO
Skrivet av Kevinfilm:

Hur gick det med allt? Är själv sugen på o testa på deras grejer så skulle vara skönt o veta vad du tyckte om dem?

Mvh

Tjena.

Gick hur bra som helst. Hade hål i den mindre radiatorn 240mm men fick full refund på den så kör på endast 1x360mm. Allt är så tyst och smidigt. Inga läckage eller konstigheter på över ett år. Kan varmt rekommendera. Bra kommunikation med säljaren också.

Av tOPO
Skrivet av Chrillthebill:

Kan också meddela att min beställning från Amazon 23:55, kommer imorgon som lovat.

Samma här. Min 23:57 DE beställning fick precis en uppdatering. I push notisen står det onsdag, på beställningssidan står det "imorgon" (tisdag) och när man spårar beställningen på amazons sida så står det onsdag igen. Så länge jag får den är jag glad

Av tOPO

Chattade precis med någon på Amazon (engelska) som bekräftade att min beställning inte gått till .se (det visste vi redan). Fick bara "reach around" med förklaringar om hur det funkar så jag antar att personen inte har mer info än det vi har Bara att vänta, tyvärr.

Beställde 18 nov, 23:57~

Av tOPO
Skrivet av aegon:

DE. Har suttit i samma båt som du och massa vändor med deras kundtjänst. Bytte också leveransmetod och då stod inte längre tisdag utan "förbereder för försändelse" utan datum. Sen idag plötsligt har det ändrats till "skickat" från ingenstans. Känns som att du kan hoppas på detsamma

Hoppas jag har bara kontaktat dem en gång på torsdagen så om inget händer med mitt paket innan imorgon kanske jag borde höra av mig igen. Riktigt nice ändå att den äntligen är på väg!

Av tOPO
Skrivet av aegon:

Jag har beklagat mig en del över Amazon (med rätta utifrån kontakterna jag haft) men har också haft rätt i att deras kundtjänst har noll koll. Min beställning (från 23:58 den 18e som oförändrat stått som "Förbereder för försändelse, vi behöver mer tid att ange leveransdatum"-ish) som de senast igår, genom två olika personer, påstått är 100% helt körd för mig att få innan de får nästa leverans av PS5 uppdaterades för någon timme sen till att bli skickad, leverans imorgon, har fått kollinr från Postnord etc. (även om det än så länge bara är "elektronisk förhandsinformation mottagits"). Vågar inte ropa hej för tidigt etc. men kan ju finnas hopp för oss som trodde att hoppet var ute, mao

Skrivet av legis:

Grattis, här har det inte hänt något överhuvudtaget. Står fortfarande Tisdag för mig.

Beställde ni DE eller SE?
Min DE beställd 23:57 den 18e har fortfarande inget datum (visade tisdag tills jag ändrade leveransmetod

Av tOPO
Skrivet av aegon:

Jag har exakt samma problem, har varit i kontakt med dem typ fem gånger varav två idag. Är enligt uppgift idag kört för oss att få denna leverans utan blir nästa gång de får in i lager...

Fyfan vad ruttet och orättvist. Känner mig grumpy som ett barn Vi beställde ju först. Ahja, får väl sitta still i båten. Får min LG GX 65" på måndag som jag kan leka lite med. Dock Inte lika kul utan PS5.

Av tOPO
Skrivet av Chrillthebill:

Ni som beställde från Amazon innan 00:00 och skall få leverans på tisdag - var inte oroliga. Har haft kontakt med Amazon-support och de säger att de kommer skickas senast på måndag från Eskilstuna. Alla kommer få sin konsol.

Fick du tag på en innan midnatt? Jag fick tag på en innan midnatt och den visade "tisdag" men sen när jag ändrade min leveransmetod till prioriterad så försvann det estimatet och nu står det bara "Förbereder för försändelse". Skulle vara kalas om den dök upp på tisdag

Av tOPO
Skrivet av YaKoStar:

Det som skrämmer mig lite är att det står tisdag för mig medan alla andra verkar ha haft måndag

Jag hade tisdag först, sen ändrade jag leveransmetod till "Prioriterad" och efter det stod det "Förbereder för försändelse" =D kanske aldrig får den.

Av tOPO
Skrivet av Entash:

Standard efter 00. Sjukt att de som beställde innan midnatt inte får någon konsol samtidigt som vi som beställde efter midnatt.

Håller med

Skrivet av TheBodyLotion:

Jag vill påpeka att jag har Amazon Prime, kan det ha hjälpt?

Nä tror inte det. Tror helt enkelt att beställningarna innan midnatt var bokningar? Jag minns inte om det stod köp nu eller om det var "lägg till i kundvagn" eller "förbeställ" eller vad, i all panik så tryckte jag bara och betalade snabbt som fan.

Men men. Den kommer till slut.

Av tOPO
Skrivet av Entash:

Där skickades ÄNTLIGEN min Amazon order. Får den först på måndag vilket är lite synd men man ska inte klaga att man ens får tag i ett PS5 för msrp, särskilt att man bara får den ett par dagar efter release.

Beställde du DE innan midnatt?

Av tOPO
Skrivet av aegon:

Så j-a surt att man i princip beställt "först" (nåja, men typ 23:55, orderbekräftelse på mailen 23:58) på Amazon men inte rört sig ur fläcken från "Förbereder för försändelse". Vet inte ens vad dessa "streck" i leveransstatusen är som ni pratar om? Men:

Är det någon som
- beställt kring 00-snåret natten 18e-19e (t.o.m. före 00?),
- beställt en DE,
- betalat med kort (t.o.m. Amex?),
samt
- bor i Stockholm (oklart om det har betydelse)

Som redan fått sin konsol, fått någon form av spårningsnummer eller åtminstone kommit förbi "Förbereder för försändelse"? Tänkte sätta lite press på Amazon att få ur sig något då det känns som jag knappast borde vara sist i kön

Nej, däremot beställde jag 2357 på amazon, DE, inget bekräftelse mail men däremot hade jag en tracking som visade att leverans på tisdag skulle ske. Ändrade sen min leveransmetod till prioriterad och sedan dess har jag "förbereder försändelse". De reserverade mina pengar under natten och de är fortfarande reserverade. Låga förhoppningar nu. Bor i Stockholm.

Av tOPO
Skrivet av Öltorp:

Hur uppdaterade du ordern? Allt är låst för mig, enda man kan göra är att avbeställa.

https://imgur.com/undefined

Innan jag uppdaterade såg jag min leveransadress under dessa knappar och där fanns en liten knapp med "Ändra".

Tror att det kan vara för att din order redan är bekräftad och debiterad? Min är inte det så då kanske jag har lite fler alternativ. Maybe.

Av tOPO
Skrivet av Jejje:

What? låter wierd
Screenshot?

Skrivet av TrackN:

Pic or didn't happen

https://imgur.com/PVKdRCm