Inlägg

Inlägg som mrvision har skrivit i forumet
Av mrvision
Skrivet av LinusNeuman:

Stämmer delvis, det skiljer sig mellan program och program. Programmering kräver inga förkunskaper, medans grafik kräver det. Vi har haft flera som aldrig skrivit en rad kod innan som kommit till oss.

Fel av mig! Måste ha varit nationellt på alla högskolor i så fall, har för mig att det var runt 500 eller något som examineras varje år. Jättekul att ni på skövde får jobb, men är det i spelbranschen eller övrigt? Vi har t.ex. krav på att jobba med spel 6 månader efter examen.

Jag vet inte vilka "oss" är.

Av mrvision

Om ni är intresserade av andel kvinnor i dataspelsbranchen så kan det vara värt att lyssna på deras spelutvecklarindex.

Det kanske kan räta ut en del frågetecken. King (en av de störst aktörerna) har tydligen fler kvinnor än män (55%). Står i indexet...

Av mrvision
Skrivet av Olaeli:

Tack för all input!

Tyvärr känns Stockholm inte som ett alternativ riktigt (60 mil enkel resa), därför känns Malmö och The Game Assembly som ett bättre alternativ eftersom jag bor strax utanför Lund, men som du säger, det är nog inte lätt att söka in utan att vara väl insatt i ämnet redan innan utbildningen.

Införskaffade den här kursen på Udemy (nätbaserad), som verkar vettig vad jag kan läsa mig till, tyvärr blir det lite sporadiskt med tid när man har heltidsjobb och andra fritidsaktiviteter som stjäl tid.

Hade varit perfekt med några distanskurser på 25% eller liknande för att biffa på ämnesorienteringen men det verkar svårt att finna.

Ja den där kursen kanske kan vara en början. Personligen föredrar jag lärarledda lektioner eller sitta i grupper och göra spel.
Bara en liten fråga, är det koda du vill göra eller 3D eller något annat som du siktar på?

Av mrvision
Skrivet av Olaeli:

Jag ber om ursäkt, ser att jag har varit otydlig i mitt förra inlägg.
När man söker på "Spelutveckling" och "Malmö" är det givetvis The Game Assembly som dyker upp, och det är genom denna sidan jag har försökt beställa mer information.

Dock är det ju så att det inte är säkert att de olika skolorna får ha kvar sina utbildningar, så de måste ju ansöka om att få fortsätta hålla i utbildningarna kontinuerligt, det var det enda svaret jag fick när jag försökte få mer information om utbildningen.

Jag blir lite osäker på om du är elev eller lärare när du skriver "oss som yrkeshögskola" men jag tolkar det som att du är elev.
Kan du berätta lite kortfattat om hur utbildningen ser ut?

Ser att det är lite förkunskapskrav, t.ex ska man tillhandahålla egendesignade banor om man vill läsa till leveldesigner, hur fungerar det?
Vad har du haft för utbildning/kunskap innan?

Den texten du har skrivit har varit mer informativ än den informationen jag funnit på nätet.

Jag kanske kan fylla i lite här.

På skolor som The Game Assembly (Malmö) och FutureGames (Stockholm) vill de endast ha folk som är i stort sett klara som spelutvecklare. Folk som de verkligen tror på ska lyckas som spelutvecklare. Du måste veta vad du håller på med samt vad du vill göra.
Motorer som Unreal och Unity måste du ha bra kunskap om och det får man på vissa utbildningar som till exempel DSV/SU Stockholm Universitet.

Stockholms Universitet (DSV) har inte varit speciellt bra tidigare mer numera verkar de faktiskt (med ny ledning) ha en bra och grundlig utbildning att erbjuda.

Man kan säga att det finns två inriktningar inom spel, 3D design och kodning. Problemet som YH-skolorna är att få dit kodare för att koda spel är inte särskilt attraktivt om man jämför men en ren systemvetarutbildning om man vill koda dvs.

Och det positiva med YH-skolorna är att de ENDAST gör spel och inget akademiskt. Men på FutureGames kan det råda en viss oordning tyvärr. Annars är det dit de flesta vill i Stockholms trakten för i stort sett 100% får jobb efter avklarad utbildning på FutureGames. En del går från DSV till Futuregames. Det verkar vara rätt vanligt.

Lycka till.

Av mrvision

Ok börjar med 1800 och kan hämta.

Av mrvision

kan hämta i stockholm för 800:-

Av mrvision

9000 är på tok för mycket

Av mrvision

Ok budar 1800:- + frakt

Av mrvision
Skrivet av Cfcv86:

Avslutar auktionen lördag morgon. @mrvision du har det ledande budet.

Aye captain!

Av mrvision

ok jag börjar med 300:- och kan hämta i STHLM

Av mrvision

1250:-
+frakt

Av mrvision

ok ni bad nästan om det... jag budar 1151:-

Av mrvision

har nu en "stream will start soon..."

Av mrvision

Samma.hmmm

Av mrvision

Bjuder 375:-

Av mrvision

330:- bjudet

Av mrvision

Jag köpte en med 1 TB utan SSD. Uppgraderade till 16 GB RAM och en EVO SSD M.2 256GB och nu flyger den. STänger av på tre sekunder och kan dessutom driva min 4K tv.
Overatch funkar bra med bra fps och Doom fick man ställa ner till medium men det fungarade det ock så.
1060 är såklart bättre men inte till det här priset.

Av mrvision
Av mrvision

Finns skärmen kvar?

Av mrvision

Produkt: COMHEM TV-guld 299:-
Länk: https://www.comhem.se/tv/tv-guld-black-friday
Ordinare pris: 439:-
Nu 299:- i 24månader.