Inlägg

Inlägg som mrvision har skrivit i forumet
Av mrvision

Hmm hur ser din budget ut??

Av mrvision

Så....

Ni/vi som har haft WP7 ett tag.

Vad tycker ni? Vad är bra? Vad är dåligt? Svårt att få tag i telefoner? Är det en "iPhonedödare"? Är Zune bättre än iTunes?

osv osv

Vill bara höra lite feeback.

Av mrvision

Jag har uppgraderat till 1.30EU men jag har fått starta om routern några gånger (typ 3-4). Den har funkat felfritt i 2 år innan. Jag ville få igång den dära shareporeten.
Fick inte igång den heller....

Av mrvision

angående vilken ISP du/ni bör välja (iallafall i mina ögon):

Stockholm 2007-07-09

Bahnhof vägrar tillämpa Polisens censurlista

I veckan väntas Polisen lägga in en populär fildelningssajt i sin spärrlista, en lista som noggrant följs av flera svenska internetoperatörer. Men inte av alla.

– Det är inte operatörernas ansvar att kontrollera vad som finns eller inte finns på internet. Vi har att följa Sveriges lag, där står det ingenting om några listor om vilka åsikter som är acceptabla och vilka som inte är det, säger Jon Karlung, Vd på Bahnhof.

Bahnhof står för yttrandefrihet. Det är en grundpelare i det svenska rättssamhället. Om den yttrandefriheten tillämpas på internet, i radio eller under ett torgmöte är ointressant, och borde vara det även för polisen.

Bahnhofs kunder kommer åt hela internet, helt utan spärrar eller godtycklig censur. Vi lämnar inte ut några kunduppgifter, vi gör inga bedömningar om vad som är ”bra” eller ”dåliga” åsiktsyttringar och vi skyddar våra kunders integritet.

– Polisens utspel är helt uppåt väggarna. Deras spärrlista bygger på ett godtyckligt urval som polisens IT-brottssektion har gjort – utan en formell utredning, och utan att någon åklagare varit inblandad. Eftersom polisen inte har något mandat att reglera yttrandefriheten ser vi heller ingen skyldighet att följa deras uppmaningar. Anser de rättsvårdande myndigheterna att en sajt bryter mot svensk lag får de ta upp det med ägaren. En operatör ska inte reglera innehållet på internet.

Den aktuella sajten har aldrig fällts i svensk domstol och bedriver därmed, tills motsatsen bevisats, en helt laglig sajt. Bahnhof kommer inte att blockera tillgången till den.

Bahnhof har alltid stått på barrikaderna för yttrandefriheten. För drygt ett år sedan lanserades initiativet ”integritetsmärkt bredband”.

Ladda ner som PDF här.

Läs gärna initiativets stadgar på www.integrity.st.

Presskontakt: Jon Karlung, Vd, 070-977 49 06, e-post: jon.karlung@bahnhof.net.

Pressbilder: Högupplösta pressbilder finns för nedladdning på www.bahnhof.se/press.

Av mrvision
Av mrvision

Hmm. Nu såg jag att Apple(!) har en Airport extreme variant som också har gigabit på WAN porten. Den har också en fungerande USB port (vilket inte DIR-655 har).

Kolla här:http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.w...

Av mrvision

Just så. Tack för uppmärksamt svar där!

Av mrvision

Router

Jag har 100/100 från Bahnhof med en DIR-655.

innan hade jag en DGL-4300 (D-Link) Gamers lounge. Den funkade bra på allt utom min ut där jag bara kom upp i ca 35-40 Mbit ut. Men med DIR-655 så har jag inga problem med farten ALLS. Den gör iallafall mitt bredband maximalt. Så gott som ingen fartreducering alls.
12.08 MB på tptest vad sägs om det.

Och du skall välja Bahnhof för att det inte lämnar ut IP-adresser i onödan /torrent och så).Om du nu MÅSTE köra trådlöst så blir det en kompromiss kolla här;
http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=5972&page=7

Keep on surfin och lycka till.