Inlägg

Inlägg som Tallkotten har skrivit i forumet
Av Tallkotten

Användare: @Korgan
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Skicka, Swish
Produkt: GPU

Positivt:
Bra kommunikation, inga konstigheter alls. Gick snabb och smidigt!

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Tallkotten

Användare: @mixxo
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Skicka, Swish
Produkt: moderkort, cpu, minnen

Positivt:
Bra utbyte av information, inga konstigheter alls. Snabb och tydlig!

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Tallkotten
Skrivet av Haseman:

Prova och stoppa in en annan disk (den gamla??) och installera windows 10 där och se om felen kvarstår? Då är det ju med stor sannolikhet fel på SSDn.

Det låter som att den tappar kontakten med disken och att en omstart får liv i den igen.

Har laptopen senaste bios förresten?

Jag har redan en annan disk i, den kör windows 8. Har jag kört diverse tester på den disken och det fungerar som det ska.

Jag har precis pratat med Samsung, de ska ta emot disken och testa den. Antingen är det fel på disken eller porten förmodar jag.

Laptopen har senaste bios

Av Tallkotten

Skumt återkommande problem (freeze & bsod & unable to boot)

Sedan några dagar tillbaka (runt nyår) så har jag haft en massa problem med min dator.

Det hela började med att jag skulle visa film på min dator, när den hängde sig efter en wake-up så valde jag tillslut att hålla in avstängnings-knappen. Efter detta stod den i all evighet och försökte starta, jag höll in knappen igen och efter lite väntan så fick jag en bluescreen med meddelande om att det handlade om "Unmountable boot volume".

Jag lyckades reparera detta med hjälp av Win10 på en USB sticka genom startup-repair. Jag använde datorn och sedan 2 dagar senare när jag skulle starta var det samma problem igen.

Denna gång mycket värre, jag fick köra en massa kommandon i CMD innan jag till slut lyckades laga den med kombination av startup-repair. Problemet var corrupt boot configuration data.

Efter detta uppstod det andra problem i form av att den ibland hängde sig, dock endast enskilda program, ibland kunde jag vänta ut frysningen. Men sista hängningen fick den att inte hitta boot på den disken igen. Så jag körde memtest86 i 7h+ utan några errors.

Jag installerade sedan om windows 10 och stötte till min fasa på samma problem ännu en gång. Det händer väldigt frekvent att den fryser sig.

Min laptop är en Yoga 2 13 från Lenovo. Jag har för ca. 4 månader sedan installerat en 250 GB SSD i datorn, fram tills nu har allting fungerat perfekt och jag har jätte svårt och tro att det är några problem med denna. Dock så kan det kanske vara problem med anslutningen (vet dock inte hur detta skulle kunna hända, ingenting märkvärdigt hade hänt med datorn innan den blev såhär).

Innan ominstallationen så klagade Samsung magician på att SSD'n var inkopplad i 3 Gb/s SATA, efter så stod det att den var i 6 Gb/s SATA. Programmet säger att den har status GOOD.

Har en likadan (fast 2.5") på min stationära som jag haft i över ett år, den fungerar felfritt.

Det är röd dag idag så jag kan tyvärr inte ringa support, men vad tror ni är fel och hur skulle ni ta er till väga?

Laptopen har jag haft i ca 1.5år

EDIT:

Kan tillägga att vissa filer blivit korrupta efter dessa problem och att datorn flera gånger indikerat på att filer "låsts".

Av Tallkotten
Skrivet av mrqaffe:

Du får nog vara specifik och fråga var servrarna står och om datan passerar landsgärnserna.

Det ska jag

Av Tallkotten
Skrivet av mrqaffe:

Då får du se till att följa lagarna också, det kan tex vara olagligt eller kräva mer jobb/rutiner för företaget om servern är utomlands.

Absolut, det är givet!

Tänkter inte ha den utomlands dock.

Av Tallkotten

Kan även tillägga att det handlar om känslig information. Personuppgifter, avtal och liknande

Passar även på att tacka för alla svar hittills

Av Tallkotten
Skrivet av krilleoh:

Jag rekommenderar dig att hålla dig borta från CityNetwork i största möjliga mån. Priserna må kanske verka lockande, men det speglas inte i vad man får. Har haft både VPS och dedikerat server samt webbhotell från dom. För att dra det kort, vår dedikerade server var helt oåtkomlig för att deras webbhotell låg under en ddos attack. Nu vet jag ju inte vilken nivå det är på era krav ni ställer på en leverantör, men det där fick mig att säga upp det direkt.

Vad för tjänster är det exakt ni ska köra? Jag kan varmt rekommendera Softlayer för de allra flesta tänkbara uppgifterna. Suttit med dom i flera år och det har aldrig någonsin varit ett problem.

Just nu handlar det mest om att kunna ladda upp filer. Skulle dock vilja skapa en bättre utvecklingsmiljö också, versionshantering osv

Av Tallkotten

Ett väldigt bra exempel är att man inte kan ladda upp bilder osv från webbsida till FTP:n som CityNetwork tillhandahåller, bara pga av detta så skulle jag behöva en egen server/FTP. Citynetwork tillhandahåller även dessa, men vet någon vilken kvalitet det är på de jämfört med t.ex. Bahnhof server?

VSP låter intressant!

Av Tallkotten

Frågor om webhotell och hyra server

Hej!

Vi leker med tanken och säger att jag har ett företag som gått från litet till lite större och jag känner att det kommer att växa ännu mer.
Just nu så använder jag bara vanlig webbhotell hos citynetwork/surftown/dylikt, dessa har restriktioner på vad jag kan göra med FTP servern jag är tilldelad, jag känner att jag vill kunna göra vad jag vill.

Min fråga till er är då:

När bör man gå från webbhotell till egen server?
Vilka företag erbjuder dessa tjänster?
Vad är fördelarna?

Tackar ödmjukast för svar!

Av Tallkotten
Skrivet av hasenfrasen:

Var lugn, du kommer att få Windows 10 inom det närmsta året. Själv väntar jag till efter nyår så andra får slåss med buggarna.

Joo, visst kan jag vara lugn. Kommer nog ändå vänta lite innan jag installerar det på min stationära, men jag stör mig väldigt på att jag borde ha den där men inte fan är den där

Av Tallkotten

Ingen Windows 10 ikon

Börjar bli smått galen nu..

Har en dator Win7 SP1 och en laptop Win8.2. Båda har alla uppdateringar från Windows Update och har kört batch scriptet som man hittar här (alla alternativen). Ändå så syns inte ikonen.. Vet inte riktigt vad jag ska göra längre för att få det och fungera

Har till och med kollat manuellt att alla uppdateringar som behövs är installerade

Någon som har någon idé om hur jag löser det?

Av Tallkotten

Bara att vänta och se. Om inte annat så lär ju Sony sätta press på Oculus att göra ett så bra jobb som möjligt och det dröjer nog inte allt för länge förrän ytterligare en spelare kommer in i bilden.

Av Tallkotten
Skrivet av Brajan:

Hur ska PHP veta vad för färg floden har?

PHP som i programmeringsspråket PHP?

Man får ju skriva algoritmer för det, venne hur man läser bilddata från PHP då jag aldrig gjort det. Men tycker det borde fungera.

Av Tallkotten

Om det nu är så att du inte själv genererar floden utan bara tagit en bild och vill "scanna" av den bilden för att få informationen, så går även det.

Men du måste ha vissa standarder t.ex. att floden alltid har en viss färg (SOM INTE DELAS AV ANNAT). Gör du detta kan du ta bilden och sedan dela upp "scanning"-areor utefter dina rutor. När du sedan läser av bilden i dessa areor så letar du efter en färg som stämmer överens med flodens färg, hittar du en sådan så sätter du den rutan till "ej klickbar" och hoppar till nästa.

Detta kan ganska smärtfritt byggas upp med nästlade for-loopar.

Av Tallkotten

Allt går. Min första tanke är att göra en kollisions check med rutan och floden. Kolliderar dom så sätt dem rutorna till "ej klickbar".

Av Tallkotten

Kan säga att det med störta sannolikhet aldrig kommer att göra det.

Spelet utvecklades exklusivt för Xbox One och även om kontraktet någon skulle ha något slags utgångsdatum så tror jag inte det är värt besväret iom att spelet inte mottogs speciellt bra.

Av Tallkotten
Skrivet av sgtspiff:

Nu ska vi se...
Har hittills betalt ca 500kr till Netflix. I vardagen ser jag kanske en film en ett serieavsnitt per vecka.
Mao inte värt det.
Förra veckans maginfluensa = 10 filmer = oersättligt(streamtjänst som streamtjänst).

Så 79/89kr per månad ställs mot inte värt och oersättligt. Svårt att räkna på om det finns plats i ekonomin för det.

Du kan ju avsluta abonnemanget och sedan starta upp det igen när du vill se något. Finns inget som hindrar dig!

Av Tallkotten

Testa att stänga av brandväggen eller alternativt öppna rätt portar i routern. Finns en massa information online på hur du tar till tillväga om det inte vet hur du göra något av det.

Av Tallkotten

Dota 2 är roligt om du kan komma över att bli kallad lite fulheter. Har man några att spela med så slipper man det för största delen