Inlägg

Inlägg som csungam har skrivit i forumet
Av csungam

Först och främst, tack för förslagen! Det jag sitter och funderar kring är om jag verkligen behöver ett så dyrt chassi, är det verkligen så stor skillnad mellan de dyrare i jämförelse med de lite billigare, kring 5-700?

Sen har jag sjukt mycket problem med att hitta ett moderkort som passar mig, jag kommer att uppdatera mina komponenter allt efter de blir utdaterade och då vill jag ha en vettig grund att stå på. Kommer jag behöva SLI? Räcker det inte med ett kraftigt grafik kort istället? DDR3? När blir DDR3 komponenter så pass prisvärda att de är värda att sätta på kortet? Bör jag helt enkelt lägga mer pengar på ett moderkort med DDR3 nu, eller vänta och köpa ett om 1-2år istället i samband med andra uppgraderingar?

Av csungam

Speldator 11k

Tja!
Behöver hjälp med vad jag bör välja för komponenter!

Datorns användningsområde: spel och musik
Budget: 11k

Motivera gärna varför ni väljer just den komponenten, måste lära mig någon gång

/Magnus

Av csungam

Spel- och musikdator (11-13k)

Hej!
Jag behöver hjälp angående datorköp - datorns användningsområden kommer att kretsa främst kring musik och spel.

Min budget ligger runt 11-13k (inkl skärm) och jag behöver råd kring datorns olika komponenter. Det jag vet så här långt är att jag bör föredra snabbare dual-core framför lite långsammare quad-core, dock bör jag sätta in ett moderkort som klarar framtida uppgraderingar till quad. Utöver detta är ordet fritt och jag är väldigt öppen för förslag

Släng gärna in en motivering till varför ni föredrar någon komponent mer än någon annan, måste lära mig någon gång

//Magnus