Inlägg

Inlägg som gruvan88 har skrivit i forumet
Av gruvan88
Skrivet av niagi:

A6000 är ju, som du säger en äldre modell, som släpptes 2012. Om det inte är för mycket utanför det du vill lägga kan det vara värt att ta en titt på A6100 som är modellen som ersätter A6000 (den presenterades 1 år sedan typ nu, funnits i butik sedan Oktober/November något). Med det sagt så, beroende på hur du fotar och vad så kan A6000 vara mer än tillräcklig åt dig.

Om du kan tänka dig hålla ut lite ryktas det om en Nikon Z30, beroende på vilken sida man kollar, ska kunna komma redan nu i höst eller nästa år åtminstone. Det är en klass under Nikon Z50 som jag tycker kan vara värd att ta en titt på. Den är mycket dyrare än A6000, snäppet dyrare än A6100 beroende på vilket kit du vill köpa. Om du har fotat med Nikon väldigt länge tänker jag att det kan vara en lättare övergång till en annan Nikon. Z50 är inte alls gammal och Z30 kommer nog då som sagt bli billigare när den väl dyker upp.

Kan rekommendera denna video, lite längre dock, om du vill ha en genomgång av Sonymodellerna (även om det kanske bara är en, eller max två modeller som är intressanta för dig)

https://www.youtube.com/watch?v=2Daqp35zNj0

jämförde modellerna på prisjakt och a6000 blir rätt stor uppgradering mot d5100 det jag dock funderar på är om man införskaffar z50 så kan man använda gluggarna man redan har (med adapter till fattningen då vad jag förstå är de ej samma) z30 ska släppas tydligen i november. men återstår att se va de blir.

Av gruvan88

Sony a6000 köpråd

Sitter nu i tankar om att skaffa mig en ny kamera då min nikon 5100 har börja ha gjort sitt. Vill ha en mer behändig kamera och snubblade in på Sony a6000.

Priset gjorde det än mer intressant. Dock så ser jag att den har varit med ett tag. Är den värd att ge en chans?

Av gruvan88

Skulle vara kul om vi kunde börja dela med oss lite fina fiskebilder?
Någon som har några fina bilder?

Av gruvan88
Skrivet av Rasmus123:

Hej!
Någon som har tips på att smidigt teleskopspö för mindre drag (från 6-7g ungefär) som inte är helt värdelöst? Gärna under tusenlappen.

Gunki Street Fishing S-210 ML 1,5-10g just under 1000 kr på sportfiskeprylar. Sitter och funderar över det själv och vad jag har hört så ska det vara grymt.

https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/gunki-street-fishing-s-210-ml.html

Av gruvan88

Någon mer än jagh som är taggad att så komma igång med isfisket?

Av gruvan88

Kan inte säga annat än att jag är nöjd med mitt hue system hemma.

Av gruvan88

Skillnad mellan billiga och dyra filter?

Är inne att införskaffa polarisationsfilter till mitt vidvinkel men då det är 82 mm så skjuter priserna rätt fort iväg. Finns billigare för 400 men också för 1200+. Är den för 400 bara skräp eller är det något att satsa på?

Av gruvan88
Skrivet av Ink7:

Körde runt Molde förra sommaren i juli, mest från land. Men jvlar va kul det va att fiska makrill! Som att få världens ilsknaste iller på linan, magiskt.
Skeddrag ca 45mm i silver och blått.

Skickades från m.sweclockers.com

Makrill skulle finnas där jag ska i sommar. Så blir inte mindre pepp. Hur var set med jiggar? Något du provade?

Av gruvan88
Skrivet av Henrik-W:

Jag kör en sådan Jula-kajak sedan 2016 och det räcker längre än man tror. För min del så är det skillnaden mot att tvingas stå på land eller komma utanför vassen. Har funderat på om jag skall uppgradera till något större och mer välutrustat men jag gillar att den är liten och smidig. Lägger hellre mer pengar på annan utrustning just nu.

Tycker jula kajaken är väldigt prisvärd. Man har som allt och den är väldigt smidigt. Sen är priset grymt bra. Hade jag inte fått min felfrie lite 10 billigt så hade jag kört med jula kajak med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gruvan88
Skrivet av Simon^L:

Vad tycker abborren om forsande vatten så här års? Fiskar i skellefteå här (från bryggan i mitten), väldigt nära ett vattenkraftverk och vattnet rör sig rätt mycket just nu på våren, blir det svårare att fiska då? Har varit ute två gånger och dragit jigg längs botten (ca 2-3m djupt) från brygga och det enda jag lyckats få upp var en kräfta.

Fick inte allt för långt där du står o fiska en borde på 1,2 kg förra sommaren. Men det var på en sjupkant ifrån båt. Min erfarenhet år väl att där de är störmt är det svårare att få dem

Skickades från m.sweclockers.com

Av gruvan88
Skrivet av Bläjd:

Låter gött. En annan har en 16 mil tills närmsta vettiga laxälv... siigh

Var i byskeälven brukar du stå? Är skeåbo och ska börja med att jaga med flugspöet i sommar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gruvan88
Skrivet av Implor:

@gruvan88: Jag har kommit fram till att "start up" tiden är viktigast att få kort.

Alltså tiden att faktiskt ta sig ut på sjön och börja fiska.

Bästa är båt vid brygga och därefter båt på trailer.

Med kajaken hade man typ 15min start up tid.

Först skulle den av från takräcket och släpas till vattnet. Sedan skulle man tillbaka till bilen och hämta gear. Var ju minst 1-2 vändor.

Då var dags att "kitt" kajaken med spö, ekolod, packning osv.

När man var klar så är det samma procedure i omvändordning. :(.

Slutar att man lägger 20-30min på skit. Svärfar gör det rätt med båt trailer. Lägger ner båten i älven. parkerar bilen och han är redo och fiska. Gissar det tar 3 minuter :).

Förstår tanken. Bara få ned den ifrån taket på bilen är lite bökigt. Men har försökt göra allt så smidigt det bara går så man slipper det. Har kajaken en vända. Innan jag drar ned den till sjön så har jag de mesta på kajaken så jag slipper gå ofta. Men fortfarande så tar det 15 min. Brukar dock ställa mig och se hur vattnet ser ut innan också. Men som din svärfar har det är drömmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gruvan88

Hur är det med Norgefisket här på tråden? Ska iväg över midsommar till å på lofoten och blir första gången jag provar på Norgefiske.

Tar emot tips och råd.
Vad har ni för beten?

Av gruvan88
Skrivet av Implor:

Hade en kajak ett år. Men är för mycket meck och paddlande å för lite fiskande. Missförstå mig inte. Det var väldigt kul men man blir alltid ensam och fiska. Svårt att tvinga polare att lägga 10k på en egen kajak

Köpte en båt. Funderar på en 80trailer också.

Verkar vara lite av en fluga med kajak. Tycker det är mång som säljs efter ett år om man kollar fb köp/sälj inom fiske.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo men så är det helt klart. Och man blir inte så mobil som man tror att man ska bli. Och visst, jag håller med om att det är en fluga faktiskt. Många ser kajakerna som står på mässor med utrustning för 50k och tycker det ser sjukt häftigt ut. (jag är en av dem) Men samtidigt så är det lite av grejen med den. utrustar man dem rätt så kan man få något som är ruskigt fint att ta sig fram med.
Och som du säger så är det svårt med att få polarna att köpa något så saftigt. Dock så har jula fina kajaker nu. överraskad över vad man får för det priset (tror det var 3 k)
Men har polare som sneglar på flytringar (även jag då för dem är så ruskigt smidiga)
men att fiska själv har jag inte riktigt något problem med även om det skulle vara så sjukt mycket roligare att vara med fler som har kajaker.

Av gruvan88
Skrivet av Henrik-W:

Japp, köpte en Jula-kajak på hösten 2016. Har byggt på lite tillbehör så nu är den riktigt bra. En himla skillnad mot att bara kunna fiska från land!

Jula kajakerna är grymt prisvärda. sneglade faktiskt på en sån men då jag fick min för 5000 så var de tinte så mycket att fundera på. håller på att samla på mig lite grejer som ska på båten när det börjar närma sig sjösättning. Oja verkligen. tycker framförallt att smidigheten väger upp det hela.

Av gruvan88
Skrivet av Tizzue:

Det låter perfekt. Sitter och tittar lite nu på kajaker finns så otroligt många olika... Men ser ut så roligt fiske

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ett mörker med kajaker. Men oj så roligt. se efter vad de har för tillbehör. Hur de har löst med ekolod och om de går att skaffa fotpaddel och roder. ett tips bara

Av gruvan88
Skrivet av Tizzue:

@gruvan88: Jag gör inte det men funderar på att skaffa det eller flytring... Har svårt att bestämma mig för vad jag vill köra med. Kajak är ju stabilare men betydligt dyrare medans flyring är billigare smidigare men kan även gå sönder på vattnet.

Hade turen at få köpa min feelfree lure 10 för 5000. ångrade inte en sekund av det. Sen så kan man ha med sig betydligt mer och göra som en heldag med den. kan rekommenderas. har köpt in ekolod och lite annat roligt till den som åker på i vår

Av gruvan88

har jag någon mer som fiskar ifrån kajak?

Av gruvan88

Personligen så brinner jag verkligen för det jobb jag har så svarar alltid ifall de ringer och ställer oftast upp, mest för att jag tycker det är roligt. Men fara och festa med jobbet är jag klyven. gillar samtidigt att man har ett privat liv som verkligen är privat.

Av gruvan88
Skrivet av Aktsu:

Har LGn och tycker den är riktigt trevlig iaf, operativet är väldigt snabbt och lätt att använda. Hade tidigare en vanlig LED Philips och tyckte Ambilight var skoj men gjorde inte så mycket i längden faktiskt. Från vad jag läst i tester skulle jag iaf inte betala mer för Philipsen, saknar HDR10 och Dolby Vision t.ex..

JO men de tär de som jag funderar om philipsen är värd de ca 3000 kr extra som den kostar. osäker om den är det.