Inlägg

Inlägg som ekano har skrivit i forumet
Av ekano

Sämre prestanda efter uppgraderat ramminne på macbook?

Har en vit macbook 2.4 ghz Intel Core 2 Duo från juli 2008 (generation 5) med 2 gb ramminne. Har fungerat bra men tänkte att jag skulle uppgradera den till 4 gb till OSX Lion. Sagt och gjort, kollade upp ramtypen jag skulle ha http://store.apple.com/se/memorymodel/ME_13_2_1_MB. Köpte dessa http://www.inet.se/artikel/5305388/corsair-4gb-2x2gb-so-dimm-...

Klickade i dem och det fungerade, visar 4gb ram i datorn men när jag t ex startar en film nu så hackar den till några gånger varje gång jag t ex hoppar fram i filmen med tidslinjen i vlc. Bytte tillbaka till de gamla 2gb och det flyter perfekt..

Vad kan det detta bero på?

Tack på förhand!

Av ekano

32" Samsung C535 eller 32" LG LD 450?

Hej!

Kan börja med att säga att jag använder en TV främst för XBOX 360 och lite film, har den inte inkopplad som "vanlig TV".

HDTV är nytt för mig och jag köpte min första tv väldigt nyligen och det blev efter mycket läsande en 32" LG LD 450.. Har varit jättenöjd med den fram tills jag skulle sätta i hörlurar och upptäckte att det sprakar så fort en ljudkälla kommer in.. Har läst om detta och andra kan bekräfta att det verkar vara en produktionsmiss på just denna modellen.. Eftersom jag är beroende av att kunna ha hörlurar när jag spelar för att inte störa omgivningen så blir jag därför tvungen att returnera tvn.

Har då fått upp ögonen för en 32" Samsung C535 som också har fått goda omdömen på forum men en del klagar på "motion blur". Läste någonstans att den hade ca 14 ms och LGn hade bara 3 ms... tyckte det lät som ganska stor skillnad..

De ligger ju i samma prisklass.. vore intressant att veta om de olika modellerna skiljer sig mycket åt..

32" LG LD 450 http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/32LD450N/lg-32-...

32" Samsung C535 http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/LE32C535XXE/sam...

Kommer jag bli besviken på bild och prestation om jag väljer att byta till samsungen tror ni?

Tack på förhand!

Av ekano

Lånar tråden till annan fråga

Har inte en iPod Touch själv men om en kompis kopplar in sin iPod Touch i min macbook, kommer då dokument/word-dokument osv från min dator då automatiskt att synkroniseras med hans iPod Touch? Vill ju inte att alla mina dokument ska kopieras över på hans iPod Touch bara för att den ansluts för att föra över musik.

tack på förhand!

Av ekano

Val av billig netbook

Har fått i uppgift av min far att hitta en netbook till honom. Han vill ha datorn till skype och surfa.

Har kollat runt ett tag och sökt lite här på forumet. Har kommit fram till två billiga netbooks jag hittade på pricerunner:

ASUS EEE PC 1001HA Intel Atom N270 1.6GHz / 1GB / 160GB / LED10.1 / WinXP Home http://www.pricerunner.se/pi/27-2557362/Baerbara-datorer/ASUS...

Pris 2290 SEK

eller

Lenovo IdeaPad S10e Intel Atom 1.6GHz / 1024MB / 160GB / TFT10 / WinXP Home http://www.pricerunner.se/pi/27-1183208/Baerbara-datorer/Leno...

Pris 1999 SEK

Har hört bra om båda men vad anser ni, någon känd kvalitetsmiss jag inte fått med mig?

Något annat tips i prisklass under 3000 SEK, helst under 2500 SEK?

Tack på förhand!

Av ekano

Fråga om tulpanen/macroläget på digital kompaktkamera.

Skaffade en billig nikon digital kompaktkamera för ett tag sedan, mest för att ha något litet som är lätt att ha med sig. Funderade på tulpanen, vad är nackdelen om den skulle vara påslagen hela tiden?

Av ekano

Køp av xbox 360

Har nu bestæmt mig før att slå till på ett xbox 360 før att jag bara måste spela igenom gta iv...

Funderar lite på vad som kan vara skillnad på de hær två lænkarna.. premium eller någon bundle som kostar lika mycket. Premiumen har bara 20 gb hd medan bundlen har 60. Ær det något jag missar eller varfør ær de lika billiga?

Ær det samma prestanda i alla xbox 360s eller?

http://www.computercity.no/Products/Product.aspx?id=2027418

http://www.computercity.no/Products/Product.aspx?id=1521475

Vilken hade ni valt?

Av ekano

Min macbook skärm beter sig lite underligt

Märkte idag att när jag på min snart ett år gamla macbook kör viloläge för skärmen så blir det några slags konstiga skiftningar innan den blir helt svart.. ungefär som man kunde se ibland på gamla tv-apparater när man stängde av dem om ni förstår... luddig förklaring men funderar på om det är någon slags hårdvarudefekt eller något som kan uppstå och lösas? Om jag drar när skärmljuset manuellt i botten så går det dessutom att se fortfarande, bara att det är väldigt svagt.

Av ekano
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hundeeen
Jag fick igång mitt skit snabbt när jag posta på helgen.

Som sagt bara maila steam och hoppas på att du får det funka tills ikväll!

Annars kanske du kan låna någons du känner eller lägga ut 99 kr på det?

Ok, låter sjukt lat men kan inte hitta någon bra mailadress direkt för detta typ av ärende? Minns du vilken du använde?

Edit: Fixade till lite dåligt språk

Av ekano

Tack för svar men hittade inga bra sidor på deras support, massa döda länka för mig :/

Oavsett lär man inte hinna få det att funka ikväll eller hur snabba brukar supporten vara?

Av ekano

Få tillbaka mitt steam account igen

Har inte spelat CS 1.6 på flera år men blev sugen idag. Laddade hem steam men problemet är det att jag har glömt mitt gamla användarnamn och troligtvis hade jag en annan mail på den tiden också :/

Har min productnyckel kvar dock men när jag skapade ett nytt account och ska aktivera så säger den såklart att nyckeln redan är aktiverad hos en annan user.

Hur går jag tillväga? Går det ens lösa? Tänkte ha lite nostalgi-kväll med polarna.

Av ekano

Det blev en HP 550

Har precis installerat den och måste tacka fiskmasen för tipset om teckenstorleken, jättebra!

Eftersom jag sitter med Mac OS X själv så har jag inte så bra koll på Vista. Bör man köra med Windows Defender, Brandvägg, Nätfiskefilter samt McAfee som följde med?

Av ekano

Tack för feedaback! Känns som att det nästan alltid är bra stämning på sweclockers trots närmast identiska trådar.

Efter jag skapat den här tråden började jag kolla in vanliga bärbara på olika ställen och fastnade för HP 550 som jag nu också såg "nickhe" rekommendera. Den verkar helt klart uppfylla kraven.

Precis som ni nämnt så är en stor skärm att rekommendera men funderar på ifall det kanske hade varit enklare att köpa en beg. tft och koppla in och likaså köra externt tgnt-bord och mus.

Av ekano

Vilken bärbar till farfar?

Min farfar har suttit på en stationär dator med windows 95 ett bra tag nu och det han gör enbart är att skriva word, väldigt mycket dessutom. Datorn är dock slö och otrevlig så han undrade om jag kunde kolla lite åt honom.

Min tanke är att skaffa en bärbar åt honom och ha denna med extern skärm och tangentbord inkopplad. Han kommer att sitta i Word och eventuellt lite internet också.

Ska jag satsa på en Netbook åt honom tycker ni eller borde jag köpa en "vanlig" bärbar dator?

Har kollat runt och läst i trådar här på Sweclockers om netbooks och fått en del bra information.

Vad säger ni, hade ni skaffat en netbook åt honom? Finns det någon med tre usb-ingångar för tangentbord, mus och mobilt bredband? Några direkta kap som finns just nu som ni kanske rentav kan tipsa om?

Förresten, tanken är väl att den ska köpas i fysisk affär.

Av ekano

Fråga om Apple Mail

Jag skaffade för inte så länge sedan Apple Mail kopplat till mitt Gmail-konto. Det är mycket smidigt och jag kör IMAP-synkroniserat.

Min fråga är dock, när jag första gången synkroniserade Mail med Gmail hamnade alla mail från Gmailen i min inkorg på Mail. En stor del av dessa mail (flera hundra) hade jag på min Gmail tidigare haft som "arkiverade". Därför skapade jag en mapp på min Mail som heter "Gamla mail" där jag flyttade över alla dessa som tidigare varit arkiverade på Gmailen.

När jag kollade Gmailen nästa gång såg jag att alla dessa tidigare Gmail-arkiverade mail jag flyttat till min nya mapp på datorn hade hamnat i Papperskorgen på Gmailen.

Min fråga är: När dessa mail som nu ligger i papperskorgen på Gmailen försvinner efter 30 dagar, kommer då också samma mail försvinna från min mapp "Gamla mail" på mitt Mail-konto på macen? Mappen ligger under fliken "På min mac". Innebär det att dessa är helt safe och obereonde imap-synkroniseringen mellan Mail och Gmail?

Kan jag sova gott?

En riktig röra att läsa kanske men all typ av tips är välkommet!

Av ekano

Tack för hjälpen alla! Hur blir värmeutvecklingen i fodfralet? Vågar man stoppa i datorn när den är på eller bör den vara avstängd när den är ilagd?

Av ekano
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Borde väl gå att virtualisera på nåt sätt?

Kanske det. Var någon som löst det genom att "nedgradera" grafikuppdateringarna men det är man ju inge sugen på. Verkar som en del fått problem med uppstart efter det också. Hur kan apple vara så pantade och ta bort det stödet.. av vilken anledning liksom. Deras bästa spel som är mac os x kompitabla är just de äldre spelen, starcraft, fallout, diablo osv och de är väl 256 color-baserade allihop.

Men nu gick jag väldigt off topic här.

Av ekano

Typiskt, när jag slutligen fått tag i Fallout till mac os x så visar det sig att att 256 color-stödet tagits bort i någon av de senaste leopard-uppdateringarna

Av ekano

Fråga om macbookfodral

Funderar på att skaffa ett sådant till min 13" vita macbook.

Dessa två är olika märken men kostar lika mycket. Finns det någon hemlighet om något av märkena (dålig kvalté osv)?

http://store.apple.com/se/product/TJ871ZM/A?fnode=MTY1NDA2Ng&...

http://store.apple.com/se/product/TJ653ZM/A?fnode=MTY1NDA2Ng&...

Jag är mest sugen på den röda Tucano.

Annars tipsa gärna om något annat. Är det tillräckligt bra skydd, kan man ha den rätt ner i ryggsäcken om man har skyddet?

Av ekano

Lite off-topic men såg att både Fallout 1 och 2 fanns kompitabla med mac. Aldrig direkt spelat men vart sugen nu, kan man hoppa på 2an direkt om den ser lite fräschare ut eller bör man ta ettan först och vänja sig vid den grafiken?

Av ekano

Lirade igen om det här på pc först men har senare lirat det ett par varv på ps2 och kan lugnt säga att ifall man verkligen gillar just det här spelet så är konsoll det enda rätta

Ang. problemet med knapparna. Minns också det där men har för mig att jag löste det genom att gå in i configen som ligger i katalogen. Där kan du se vilka knappar som är vilka på tangentbordet! Hoppas jag minns rätt.