Inlägg

Inlägg som [Thorondor] har skrivit i forumet
Av [Thorondor]

Uppfattat, det är helt bisarrt att man är så out of touch med hårdvarumarknaden numera. För en sex sju år sedan hade man stenhård koll på allt som kom ut. Tack för svaren.

Av [Thorondor]

Det har snackats en hel del i umgängeskretsen om sandy bridge, i3, i5 och i7 men jag har verkligen inte lyssnat noga alls. Den datorn du föreslog, är den starkare än mitt förstaval? För om så är fallet och jag har möjligheten att vid behov slå av vissa funktioner för att förlänga batteritiden blir det nog ett köp här i dagarna som kommer.

Någon annan som har erfarenhet av detta och vill vara schysst och slänga in en rad?

Av [Thorondor]

ASUS X52JT 5500:- Bra alternativ för SC2, plugg etc?

Tjenare,

Long time lurker här. Söker en ny laptop inför sommaren då jag ska åka och arbeta i Norge. Min gamla laptop är av många anledningar på upphällningen och obekväm att under längre perioder ha som enda alternativ.

De krav jag har är;

1. Ljudingångar 3.5" på sidan - någonting jag lärt mig av mina senaste två bärbara är att alla som har ingångarna på framsidan är förbannat osmidigt designade och man inte vill ha sladdar sticka ut där du vilar handlederna.

2. Rimlig batteritid. Med rimlig menar jag att den i minimalt strömläge med WLAN avstängt ska kunna klara att vara aktiv under två normallånga föreläsningar (4x45 min) på universitetet.

3. Kraftfull nog att utan ansträngning kunna hantera starcraft 2 på low-medium upplösning, även om zergjävlarna sprider sitt äckliga creep över hela kartan och rullar banelings på patrol.

4. TYST. Jag kan inte beskriva nog hur irriterande och distraherande det är när folk i närheten har högljudda datorer som varvar RPMen på fläkten upp och ner en hel föreläsning. Den ska alltså ha möjligheten att via program öka thresholden för när fläkten ska gå igång. Detta är inte avgörande om den är tyst i i övrigt, men den latopen jag har nu (Presario V6500) har inte ens möjligheten att via sensorer ta reda på RPMen. Kanske inte är någonting man har i laptops numera, men oavsett - finns det blir jag helnöjd.

5. 15"6' skärm. Det är jättetrevligt med större, men det ska inte vara för omständigt att bära omkring på härket.

Vad tror ni, mina mednördar, är detta en rimlig maskin med mina krav? Måste man lägga mer flis för att få tag i det jag söker?
Hur pass högljudda är de nyare lapparna?

Väl mött,
Richard

Edit: Det är nog fördelaktigt om jag postar länken till maskinen i fråga.
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/as...

Ni som köpt nya laptops på senaste tiden kanske ger fullständigt fan i att logga in här nu när ni redan handlat, men om mi mot förmodan råkar snubbla över den här tråden vore det kul om ni tipsade om vad ni köpte, varför ni valde den och om vi hade ungefär samma krav.

Av [Thorondor]
Skrivet av Mr_Lazy:

Hur ska programmet vet om du tagit bort filen av misstag eller med mening?

KurreKulas förslag är annars bra, Windows egna Sync Center (Vista / W7) eller Offlinefiles (2000 / XP)

Jag kanske var otydlig. Jag vill inte att nätverksdisken ska ta bort dokument när jag tar bort någonting på tex laptopen. Det är mycket möjlilgt att det redan fungerar på det sättet, att om man använder funktionen "alltid tillgänglig offline" sätts eg laptopen som en slav-maskin till nätverksmappen.

Jag har dock ett problem med sync center. På min stationära maskin fungerar det utmärkt. Men på laptopen får jag inte upp någonting i listan, jag kan inte browsa till en mapp att markera som tillgänglig offline.
Är det någonting som saknas i mitt operativ, en funktion jag måste slå igång eller någonting sådant?

Tack för svaren än så länge. Sync center verkar vara det bästa alternativet, om jag kan få det att funka på min lapop.

Av [Thorondor]

Synka två datorer med nätverksdisk.

Hej,

Varit medlem sedan gud vet hur länge och lurkat i ännu fler år än så. Tack vare det så har man tillgodogjort sig en närmast löjlig mängd tips och tricks. Man har blivit något av en teknokrat i ögonen på de andra lektorerna. Stort tack för min posterade proffsighet! <3

Nu har det dock dykt upp ett problem som jag aldrig stött på förut. Jag skriver ned mycket på laptopen på dagarna, (universitet / jobbet) och på kvällarna bearbetar jag den text jag fått med mig hem på min stora dator. Normalt använder jag mig av USB-minnen för att kontrollera så att jag har samma arbetsmaterial på både min stationära och bärbara dator, men det blir meckigt i längden och häromkvällen glömde jag mitt minne hos en kollega. Så jag fick sitta och traggla långa texter på min 15.4"-skärm, och det är tröttsamt både för ögon och arbetsställning.

Jag har en Maxtor Shared Storage onetouch som jag länge bara haft som filstation för musik och sådant. Jag kan mappa upp den som en nätverksdrive och sedan komma åt den från bägge maskinerna, vilket är strålande. Det som slog mig är att med alla synkfunktioner och program som finns ute, är det möjligt att enkelt få till ett tillstånd där följande händer;

*Filer som jag sparar i tex "föreläsningar vårtermin 2011"-mappen på min stationära dator sparas även på nätverksdisken

*Dito för laptop

*Tar jag bort ett dokument av misstag på laptopen så auto-deletar inte nätverksdisken motsvarande dokument

*Vid dubbelfiler (händer ofta tex med schemanamn) så döps den ena om till schemaVT(1)?

Finns det enkla vägar att gå för att lösa det här?

Båda datorerna är relativt(!) moderna, under Windows 7.

Tacksam för er assistans!

Väl mött,
Richard.

Av [Thorondor]
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guiseppe
Det var på tiden det :P. Sett sönder de fyra första säsongerna :).

Det finns väl fem säsonger eller kommer jag ihåg fel?

Av [Thorondor]

Hm, jag hade ett liknande problem. Fick inget ljud ur VLC eller systemet. Visserligen kör jag Debian, så jag vet inte om den här lösningen är aktuell för kubuntu. Men jag fick apt-get install alsa-vlc plugins. Efter det så rullar ljudet fint.

Det var ett integrerat chip på moderkakan kan väl nämnas.

Av [Thorondor]

En binär för ventriloklienten som går att kompilera på debian så emigrerar jag totalt, finns inget jag kommer sakna med windows utom möjligen photoshop. Det kan man dessutom emulera med marginell prestandaförlust, så jag klagar inte.

Ropen skalla - ventrilo för alla.

Av [Thorondor]
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lunke

# man Xvnc # vncserver -rfbport 27015

RTFM

Skall testas. RTFMa inte mig här, jag har faktiskt inte hittat nån manual.

Edit. Tack så mycket, problemet är löst och jag skriver det här svaret genom vnc-tunneln.

Av [Thorondor]

Konfigurera om portar för VNC via SSH

Tjena.

Har ett stort problem med min server. Det börjar bli för mycket att sitta i ssh och hålla reda på allt som händer borta på min linuxburk. Jag tänkte då installera vnc för linux och därigenom kunna ändra inställningar i den lokala routern (lokal för linuxdatorn) etc för att kunna lägga ut fler servrar.

MEN! Här kommer det roliga, jag hittar fanimej inte vart jag ändrar portar för anslutning till vncserver på linuxburken. Jag har tillgång till de portar jag öppnade när jag ställde dit datorn första gången, dvs 27015 - 27020.

Så jag kan plocka någon server eller tre offline för att få plats in till datorn, för att sedan lokalt administrera routern.

Nu till själva frågan. Hur och var ändrar jag inställningarna för vilken port vncservern på linuxdatorn ska lyssna till? Jag har googlat mig åksjuk nu och tycker det är dags att fråga swec.

Kör debian, fö.

Av [Thorondor]
Citat:

Ursprungligen inskrivet av symetric
är det jag som ser i syne, eller står alla tre och pressar fram skrevet?

Hahaha, man ser väl vad man vill se, eller hur. Ska definitivt testa detta, skrevframhävande missfoster online tänder jag på som fan.

Av [Thorondor]

crash_M: folk som du borde inte ha tillgång till forum på internet, ni postar bara skit iallafall.

Av [Thorondor]

"Radeon X19000 XTX" :-s

Av [Thorondor]

När man ringer ett nummer i sverige, säg ett 08-#, skrivs det ut som följande

0046 8 123 45 67

Av [Thorondor]

Men gör som folk säger och testa CLI-mode istället. GUI-läget är helt värdelöst. Gör en genväg till din HLDS-fil och i "target" [mål - sv. windows] skriver du vad Phobious föreslog. Då bör det utan vidare problem bli rätt port.

Av [Thorondor]

Vi sätter upp en mailkedja här på swec. Jag skickar ett brev till tex airhead, det ska gärna vara långt också, säg första delen av sagan om ringen eller nåt.

Sen trycker vi in ord som TERROR MUSLIM CHRISTIANITY UNITED STATES HOMOSEXUALITY och IRAN TEHERAN osv osv i texten, så ifall nån får för sig att läsa den kanske det verkar grymt suspekt.

Sen varje person som får mailet kopierar lite och flyttar om texten så att filstorleken ändras, lägg gärna till ett utropstecken eller nåt i ämnesrade också.

Skicka sen till massa folk här.

Om vi fixar en exponentiellt ökande massa e-mail, kan vi nog iaf - om inte sänka systemet - så iaf tvinga dom att lägga en jävla massa pengar på hårddiskar

Av [Thorondor]

Lätt, jag är sjukt nöjd med twisten på min slutkläm. Dags att byta signatur tror jag minsann ;D

Sådärja.

Av [Thorondor]

Från fjortiswikin susning.nu (Ibland har dom faktiskt rätt. )

Citat:

Sport är ett samlingsbegrepp för olika fysiska aktiviteter med tävlingsmoment. De största sporterna i Sverige är fotboll, ishockey och bandy. Nästan varje sport har ett eget idrottsförbund. Den sport som är störst eller mest älskad i ett land brukar benämnas som en nationalsport?.

_FYSISKA_ Aktiviteter var det ja. Personligen har jag aldrig blivit svettig av CS. Inte ens när jag drog ett tjockt glock-HS på lången @ D2.

Så nej, jag anser nog att datorspelande är högst en hobby. Däremot kan man ju framlägga (vilka fina ord jag hittar på - nöjd - ) att de som är professionella spelare, typ HeatoN och gänget, alltså de som faktiskt tjänar pengar på skiten, skulle kunna vara någon form av sportmänniskor och jämföras med tex golfare eller skidåkare.

Men jag antar att de som spelar för mycket gärna förgyller spelandet och har goda anledningar att göra det, för eftersom expressen och aftonbladet överdriver "risken" för den svenska svenssonfamiljen. OBS Risk är sällan definierat, utan hålls hemligt av pressen. Andra termer som förekommer är "Sociala problem" samt "familjehälsa". Det gör självklart 'datormissbrukarna' skäl att kalla sitt spelande för sport, så att mamma inte gnäller så mkt, eller dammsuger när man ska pracca sitt aim.

Skitsamma, nu känner jag att jag kom helt av spår och dravlade ut i nå annan diskussion. Hursom, kontentan då;

Nej! Datorspelande är inte sport. Sport blir man svettig av. Blir man svettig av datorspel behöver man sporta mer.

Ser ni logiken i det hela?

Kram.

Av [Thorondor]
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lappa
Ska du överklocka? Kan vara bra att nämna i så fall när folk ska rekomendera prylar

Citat:

[B]"OBS! jag vill inte klocka för det kan jag inget om. "[/B]

Ja vad tror du Lappa, känner han sig klocksugen?

Av [Thorondor]

Baldurs gate. Håller måååååånga timmar