Inlägg

Inlägg som Fruktstund har skrivit i forumet
Av Fruktstund
Skrivet av Infiniti:

Min plånbok kommer inte bli glad... Sitter på en i5-3570K, en 2TB 5400RPM HDD och ett GTX 970 :'( Lägga ut 15k på nya komponenter eller nöja sig med 30 fps? Jag tror jag väljer det senare alternativet tills vidare...

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av downup:

Är det ens lönt att köpa när man har ett 970?

Skickades från m.sweclockers.com

Även jag sitter med ett 970 och i5-processor (4670K heter den va?). Jag har varit ute ur loopen för länge nu och känner inte riktigt för att göra en större uppgradering av komponenter... Men är otroligt sugen på RDR2.

Tror ni det kan vara ett alternativ att köpa ett till 970 begagnat och köra SLI?

Av Fruktstund

Skulle vara kul att spela det igen, men samtidigt känns faktiskt inte som något betala 200 kr för då jag är rätt säker på att jag minns hur man löser de allra flesta momenten i spelet så det skulle bli en ganska kort nostalgitripp...

...jag hade inte så många spel som barn. 😅

Av Fruktstund
Skrivet av Ozzed:

Jag förstår inte riktigt vad det är ör fördel med att det skall vara analogt.

För att lämna lite konstruktiv kritik så måste jag säga att det hade varit lämpligt att beskriva detta i artikeln. Visst, majoriteten av läsarna vet/kan lista ut vad det innebär, men med tanke på att det är en teknik som inte använts tidigare i ett tangentbord skulle en kortare förklaring av analoga brytare och parallellen med exempelvis en Xbox-dosa varit bra.

Hur som helst så är detta något som tilltalar mig väldigt mycket då jag har drömt om det sedan jag var liten. Ni vet när man spelar GTA och man är så uttråkad att man försöker köra lagligt? Well, då vet ni också att man alltid tröttnar efter en minut p.g.a. att man är tvungen att välja mellan inget eller fullt gaspådrag.

Samma sak när man spelade Assassin's Creed och aldrig kunde hålla ett jämnt tempo med NPC!

Av Fruktstund
Skrivet av Lessismore:

Vad skulle vi ha för anledning att anmäla den? Ifall någon är villig att betala 2499 kr så är det dennes val.

Av Fruktstund
Skrivet av Dem8n:

Helt ärligt är det precis lika illa när företag ska tigga via kickstarter och liknande tjänster. Har man inte råd att utveckla en produkt får man fan i mig se till att ge tillbaks till de som skänkt pengar, i form av aktier i företaget. Och egentligen borde kickstarter portionerna ut pengarna till företaget i fråga efter att delmålen nåtts.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast equity crowdfunding är ju en grej, och då erhåller man aktier i bolaget precis som du säger. När man backar en crowdfundingkampanj så vet man ju själv vad man ger sig in på. Har produkten inte kunnat bli finansierad via traditionella sätt såsom banklån och professionella investerare så är det ju ett tydligt tecken på att den som backar kampanjen tar en mycket stor risk.

Det du skrev om att portionera ut pengarna är egentligen ganska smart, för cynikern i mig känner att många personer bakom lyckade crowdfundingkampanjer har en tendens att bränna pengarna på ett stort kontor (gärna med en rutschkana i som Youtube har), en för stor och ineffektiv personalstyrka, fussball-spel, dyrbara "teambuilding"-dagar och så vidare. Men det kan ju inte ligga i Kickstarters intresse att styra hur pengarna ska användas. Vidare är det väl också helt realistiskt att tänka sig att de mesta pengarna behövs just vid uppstarten av bolaget p.g.a. etablering av bolaget och produktionsstart o.s.v. så det är ju helt rimligt att det betalas ut i en klumpsumma.

Förstår inte hur du över huvud taget kan jämföra privatpersoner som tigger pengar till sitt leverne med näringsidkare som söker finansiering till en affärsidé.

Nåväl, själv skulle jag inte skänka pengar till en privatperson som vill ha ett körkort. OP, du har blivit av med ditt jobb och jag förstår att det känns deppigt som fan, men du kommer kunna få ett nytt jobb framöver och då är det bara att börja spara. Om inte annat så har ju regeringen föreslagit att man ska få ta CSN-lån när man pluggar till körkortet, så det kanske kan bli ett alternativ framöver.

Av Fruktstund
Skrivet av Rajat:

Lite lustigt att folk påpekar vad de ska ha dem till, är inte direkt så att någon bryr sig över huvud taget (speciellt inte säljaren) vad de ska användas till.

Skrivet av Aeig:

Berätta gärna vad dom ska användas till.

Av Fruktstund
Skrivet av HermitoZ:

P.S. $500k var ju sämst som förbokningsbonus, vill ju börja på $0, hur slänger jag bort pengarna snabbast på något jag inte får något för? Att det dessutom endast är Franklin som får cash är ju också konstigt.

Köp någon slumpad aktie... Eller LifeInvader.

Av Fruktstund

Jag har samma router med FW 3.0.0.4.374_5656 och det fungerar ganska svajigt när jag använder min Chromecast. Ser att tråden är några månader gammal... Är den CFW som länkades här i tråden fortfarande den som gäller?

Av Fruktstund

Hittade tio år gamla screenshots på datorn. Mitt dåvarande sinne för styling gör att de helt klart kan klassas som sjuka bilar... Det är smärtsamt att se filnamnen också: "ännu en bild på min fräscha eclipse.jpg", "feting-bil.jpg" och "[respect].jpg" etc.

ALBUM

Av Fruktstund
Skrivet av ingulf:

http://cdon.se/hemelektronik/amethyst/amethyst-m3-mini-block-...

Funderar ju på en Amethyst M3 som finns i cdons julkalender. Men hittar den varken på prisjakt eller pricerunner. Dock verkar den finnas på Amazon där den får mestadels bra reviews.

Dock har jag lite svårt att bedöma om det är bortslängda pengar eller ej, någon annan som funderar i liknande banor?

Jag äger en snarlik högtalare som jag köpte för 200 spänn på Groupon och jag använder den mycket mer än jag hade förväntat mig. Använder den när jag sitter på toan/duschar och när jag står i köket och diskar! Batteriet är suveränt, så den kommer nog få följa med till stranden i sommar. Ljudet är väl "bara okej", vilket man kan förvänta sig, men det här är ju inte en produkt man köper för ljudupplevelsens skull...

Av Fruktstund
Skrivet av Disney:

Intel 910 Series PCIe 400GB för 2 999 kr

har dom inte haft den ute med en 120gb ssd också? ink i priset? isåfall är det dyrare än förra gången dom hade rea...

Jodå, den dealen har jag sett ett par gånger. Ifall någon är intresserad av denna så ska ni tänka på att den inte går att ha som primär disk (vilket nog också är anledningen till att den bundlades med en vanlig SSD).

Av Fruktstund

Snälla DICE, var nu lite taktiska och gör Bad Company 3 för att göra alla glada...

Av Fruktstund
Skrivet av Steinmarkh:

Såg att det där kostar (kostade) 3095 kr på komplett men är nu prissänkt till 2695 kr. Om man kan köpa det för 2249 känns ju det spontant som ett bra pris för mig som är n00b. Är det någon som kan säga något om kortet? Värt?

Du får inget mer prisvärt i den prisklassen. Ifall man inte vill lägga cirka 3000-3500 för ett Geforce GTX 970 så känns det som att ett 290 för 2250 är det enda vettiga alternativet.

Edit: Ska dock tilläggas att kortet har legat på 2695 i några veckor nu, men det är fortfarande en bra prissänkning. Sitter själv och överväger hur jag ska göra...

Av Fruktstund

Har handlat från F2P en gång och det var inför BF4-släppet. De hade inte tillräckligt med nycklar och man fick så gott som noll återkoppling från deras support. Ifall de hade sagt NÄR man skulle få sin nyckel, eller i alla fall hur långt ned i väntelistan man låg, så hade jag funnit mig i att vänta, men den gången var allt så ovisst att jag tog tillbaka pengarna via PayPal och handlade i en annan butik. Det kan ha varit en engångsföreteelse, men jag tänker ändå inte handla från dem igen.

Av Fruktstund
Skrivet av marmeladov:

Rätta mig gärna om jag har fel, men var det inte ganska länge sedan som Dustinhome tog bort gratis frakt för studenter?
Det finns då inte kvar på mitt konto längre iaf.

Fraktfritt vid order på över 500 kronor tror jag.

Av Fruktstund
Skrivet av Reckonzz:

Om man säljer dom snyggt typ i pm så är det inga problem säkert

Tack för svaret. Har läst marknadens regler och utgår ifrån att en sådan annons inte skulle strida mot dem!

Skrivet av Timelord Sloth:

Det går att sälja vidare koderna, men nvidia vill inte att man gör det

Man skriver in koden från kupongen på nvidia's hemsida, sen får man en rabatt-kod som sänker priset på spelet man valt till 0kr.

Okej, då förstår jag. Tack!

Av Fruktstund

Då kan jag passa på att fråga.
Själv är jag intresserad av alla tre, men jag kommer ju bara köpa ett grafikkort. Hade tänkt lägga upp en annons framöver där jag erbjuder mig att köpa två koder. Men kommer det att funka? På nVidias hemsida står det att man inte får sälja vidare koderna, men betyder det att man inte kan?

Alltså: Är koderna i sig helt vanliga uplay-nycklar eller är det gjort på något sätt så att personen som har köpt grafikkortet inte kan ge dem vidare till någon annan?

Av Fruktstund

Själv har jag varit med om något som nästan är det motsatta. Den första och sista gången som jag släppte in en försäljare i mitt hem så var det en kille från AllTele som lovade att han skulle kunna fixa en schysst deal åt mig på bredband. När jag berättade vad jag betalar hos Bahnhof så trodde han inte på mig först. Visade fakturan för honom och då sade han uppriktigt: "Ja, då tycker jag verkligen inte att du ska byta. Ha en bra dag!"

Av Fruktstund

Jag hade samma problem, men det försvann när jag bytte från Windows 7 till Windows 8.1. Samma drivrutiner till grafikkorten på de båda Windows-installationerna. Två 6950 i crossfire.

Av Fruktstund

Känns klassiskt Apple att sälja in 1080p-display som något nytt och fräscht... Jag tvivlar inte på att den håller fantastisk kvalité, men vafan... Kom igen.