Inlägg

Inlägg som Felet har skrivit i forumet
Av Felet

Funderar på att köpa en begagnad speldator - vad är den värd?

Hej gott folk

Min åtta år gamla burk sjunger på sista versen, moderkort, processor och grafikkort behöver bytas ut.
En kompis har erbjudit sin gamla speldator till summan av 4000kr. Frågan är bara, är det värt att jag köper delarna nedan för den summan eller ska jag hellre lägga pengarna på nyare grejer? Givetvis räcker inte 4000kr till moderkort, processor, ramminnen (sitter på DDR3 nu) och grafikkort, summan lär nog blir närmare 8000kr innan jag är färdig.

Listan är som följer:
Gigabyte GA-Z77X-D3H ATX
Intel Core i5 3570 3.4GHz (Ivy Bridge)
Corsair 16GB (2x8GB) CL10 1600MHz
EVGA GeForce GTX 780 3GB
Cooler Master 692 II Advanced Nvidia version
Corsair RM 750W 80+ Gold Modulär

Vad ska spelas då? WoW, StarCraft 2, Far Cry 5, Civ 5.
Vilka grafikkrav har jag då? High eller medium räcker gott.

Tack på förhand.

Av Felet

in a bodybag: Jag kanske missförstod dig nu, men kan du inte dra en kabel direkt från förstärkaren till subben?
Utanpåliggande då om du inte vill fräsa upp ett spår i taket/väggen, men nog en nödvändig lösning för att få allt på kabel i stället.
Då blir kabeln mellan våningsplanen ledig till "vanligt" nätverk och du slipper Mesh/Air-Mesh. Det är ju ändå "bara" analogt ljud till subben från förstärkaren i dagsläget.

Bara nyfiken, vad var det för fel på dina Unifi?

Skrivet av jocke92:

Angående din lustiga koppling till subwoofer och bara ett uttag dit så får du sätta ditt hopp till att en UTP-splitt fungerar. Det vill säga att den kör 4 trådar för subwoofer och 4 för 100mbit nätverk.

Det borde fungera med splittern, i specsen för hans RJ45 till RCA står det att paren 2 och 3 används (pin 1,2 samt 3,6). Då har han 2 par över till 100mbit. Två splitters och några korta kablar så är det i hamn sedan.

Av Felet

Du tänker att det sliter på skärmen?
Det enda som händer är att du betalat för något du inte använder fullt ut.

Av Felet

Hej
Gammal necro, men jag undrar - har du löst probloemet och hur löste du det?
Sitter i en liknande sits atm som jag söker idéer till.

Av Felet
Skrivet av DrRaspys:

4G och Telia.

Kolla här för en guide.

Av Felet
Skrivet av stanikz:

Men det är omöjligt att att sätta ditt ett PCI kort på PCI platsen i moderkortet för att chassin har ingen utrymme för det på baksidan?

Enligt både tillverkaren och de bilder jag sett så verkar det vara fullt möjligt att sätta in en Slim-dvd. Den borde väl dessutom rimligtvis kopplas via sata och inte PCI? Hålet för DVD-spelaren sitter på den främre sidan, dvs kortsidan med power-button, power-led etc.

Edit: Fast du kanske inte anmärkte på hans kommentar om DVD-spelare, utan det var bara ett allmänt klagomål på utrymmmet?

Av Felet
Skrivet av panpo98:

Dom funkade för mig vid tidpunkten du svarade i morse och funkar fortfarande för mig så testa igen.

Testade imorse och då var alla tip-top, så det var nog bara en "tillfällig" svacka

Av Felet
Skrivet av anon81912:

Länka gärna till papper som styrker exakt vad som gäller när du påstår detta.

Sluta larva dig, alla vet att man måste ha tillstånd för kameror som filmar på allmän plats. Men bara för att göra dig nöjd så får du ett urklipp från wiki:

"Kameraövervakning på allmän plats är i Sverige reglerat med en lag som gäller från 1 juli 1998 och heter SFS 1998:150 (lagen.nu) "Lag om allmän kameraövervakning". Lagen gäller endast då övervakningskameran har ett blickfång som på något sätt kan fjärrövervaka och identifiera en person på allmän plats. Med allmän plats menas gator, torg och alla andra platser och lokaler dit allmänheten har tillträde.

Kameraövervakning i banklokaler, postkontor och butiker undantas från kravet på tillstånd, för dessa kategorier erfordras enbart en anmälan till länsstyrelsen. Denna förenkling har gjorts mot bakgrund av behovet av skydd mot rån och stölder i sådana lokaler.

Området innanför ett inhägnat område på en industri till exempel är inte allmän plats och behöver inget tillstånd från Länsstyrelsen, om kamera inte ser utanför inhägnaden.

Tillstånd ges enbart när övervakningen har till enda syfte att förebygga och avslöja brott.
Butiker behöver söka tillstånd hos Länsstyrelsen som kontrollerar om utrustningen övervakar allmän plats. Om exempelvis ett företag har en parkeringsplats på sin egen tomtmark där det går en allmän väg bredvid måste kamerabilden skärmas av så att inte vägen övervakas. Övervakning av exempelvis allmänna vägar, busstationer med mera ges bara tillstånd för i undantagsfall.

Som privatperson krävs inga tillstånd eller kontroller av anläggningen under förutsättning att man endast övervakar sin egen tomt eller bostad. Det krävs dock fortfarande att de som vistas inom det övervakade området görs medvetna om detta genom skyltning."

Skrivet av jakob55:

Hmm, den ska bara riktad ut i trapphuset. Det är ju lite konstigt att det inte står något om det i produktens beskrivning. Vart måste man då söka detta tillstånd och är det svårt/dyrt att så??

Det är inte varken tillverkaren/återförsäljaren har någon som helst skyldighet att informera om. För allt vad de vet kanske du ska kolla rörkrökar i ditt nya datorbygge
Länsstyrelsen är det man ska ta kontakt med.

Av Felet

Tänkte bara uppa tråden och inflika med samma sak som janee säger, dock så fungerar inte länkarna till Windows 7 Home Premium SP1.

Av Felet

Facebook har också en funktion för att synka foton från din telefon, dock är dropbox/google drive nog bättre alternativ om du inte har fb sedan innan

Av Felet
Skrivet av Kantal:

Om det är Windows 7 du menar och med usbminne så är det bara att avbryta installationen på röda krysset och sen börja om så funkar det.

Jag försöker installera Win7 på en laptop och får samma felmeddelande. Den säger att drivrutiner till CD/DVD-saknas. Jag har ett tiotal gånger avbrutit och startat om, men den stanar på samme ställe. Har försökt byta usb-port, vilket andra har tipsat om, men det hjälper ej heller. Någon som har några tips?

Av Felet

Om man på fullaste allvar tror att alla saker som beställs mindre än en vecka innan julafton ska komma fram till jul så har man lite väl stor tilltro på världen. Antingen det eller så har man aldrig funderat på hur många miljoner försändelser som snurrar varje dag under resten av året, adderar man dessa med allt extra som beställs på jul hade man insett att det tyvärr inte går att garantera någonting en vecka innan jul.

Vad händer om en lastbil går sönder? Då kommer en ersättningsbil. Vad händer om en till går sönder? Då kommer en till ersättare. Vad händer om en tredje går sönder? Ja, finns det inga fler lastbilar är det lätt att räkna ut vad som händer - ens paket kommer inte fram.

Av Felet
Skrivet av Slapinator:

Mer skitsnack från Aftonblaskan..
http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article18086824.ab

Det är så härligt att de har en fotnot om att flera läsare har hört av sig att det är två olika modeller; SMU50S12SK och SMU50D12SK - som de väljer att avfärda som att det är möjligt att det är en felskrivning från Media Markt själva, men de tar inte hänsyn till att det kan ha varit felskrivning när de skrev 4990:- istället för 3990:-

Rätt löjligt egentligen. Sen att folk inte kan se skillnad på svart och rött är också rätt konstigt. Rött signalerar oftast rea-priser och svart normal-priser Jag jobbar på en mindre elekronikkedja som säljer mindre elektronik mm. Jag råkade ut för en liknande grej för ett tag sedan; en kund kommer in och säger att han vill ha produkt X, jag tar fram den och säger 40kr. Han påpekar då att den kostade 25kr två veckor tidigare och undrar varför vi höjt priset "normalpriset" till 80kr. Jag påpekar då att 25kr var en tidsbegränsad kampanj i samband mad att kedjan firade jämn födelsedag och att produkt X är på kampanj för 40kr i stället för normlpriset 80kr. Han säger då att jag kan behålla produkten och lämnar därefter butiken.

Vad har vi då lärt oss av detta? Läs/fråga hur lång kampanjen är om du väljer att bara köpa ett exemplar av en produkt, en rea brukar oftast inte räcka mer än en vecka eller två.

Skrivet av john_doe:

Till ni som arbetar i butikerna stackars satar som får stå ut med julmusik i månader innan jul, jag skulle bryta ihop.

Som tur är börjar vår kedja inte med julmusiken för än runt den 24e November ^^

Av Felet
Skrivet av Affeskate13:

Den blev så av värmen från strykjärnet

Kanske är det för att jag inte har lekt med plastpärlor på mer än 20 år, som gör att jag inte förstår, men vad använde du strykjärnet till i detta projekt?

Av Felet

Fet, cool, häftig, frän och awesome - allt på samma gång. +1 osv

Hur mycket gick kalaset på ungefär?

Av Felet

Mycket bra. +5

Av Felet
Skrivet av Knuckles:

Din försäkring kommer att gå upp i pris för flera år frammåt om du anmäler skador till dom. Beroende på vilken summa du får tillbaks så är det kanske inte värt att anmäla

Om dina premier går upp i taket efter en sådan händelse är det nog hög tid att att byta försäkringsbolag. har inte hört talas om att sådant händer på drulle/allrisk. Brukade väl hända för 10-15 år sedan på bilförsäkringar (högrisk för olyckor så det är därför det är dyrt med bilförsäkring). Nuförtiden slås det ut på alla kunderas premier, de går upp med (påhittad summa btw) 0,001 öre för varje grej som händer en av deras försäkringstagare för att kompensera den ekonomiska förlusten. Annars skulle folk byta bolag efter varje grej som händer för att få ner priserna igen, förutsatt att man inte fick fördelar av att ha skadefria år hos ett och samma bolag dvs. Svärfar har kört bil utan olyckor och haft samma bolag i över 20 år, han kan köra på någon och även om det är 100% hans fel så täcker försäkringen allt för bara självrisken.

Sambons cykel blev stulen för några år sedan.
Den kostade 6000kr, låset som var stöldskyddsmärkt och godkänt av SFF, Stöldskyddsföreningen godkändes inte av Länsförsäkringar, därför uppgick ersättning bara till 50% av varans värde. 50% av 6000kr är 3000kr, minus självrisken på 1500kr blir det 1500kr i handen. A slap in the face enligt mig. Turligt nog var cykeln bara några månader gammal, annars hade den bara varit värd varit 50% av ursprungspriset. Vad hände med premien då undrar ni? Ingenting.

Till trådskaparen: Om du inte ljuger om när det hände; anmäl olyckan och säg som det är, om du ljög; chansa och lycka till

Av Felet
Skrivet av Langelus:

Sök på google på Click of death.. Du ska nog byta den där HDD'n snarast och inte spara några viktiga saker på den.

Sökte, såg och hörde precis vad som pågick hos mig för några timmar sedan.

Skrivet av QwQ:

eftersom den låter konstig så är det antagligen fel på den.
hade själv en segate 500 gigare som jag lämnade in efter 3 års användande efter som disken försvan helt från systemet i emellanåt
fick en ny 1 terabytes samsung disk istället
så gör en backup på det du vill ha kvar på disken och lämna sedan in den till återförsäljaren

I nya datorn sitter HDDracket så att diskarna hänger på sidan i stället för att ligga ner som i den gamla datorn. Sedan disken satts in i den gamla datorn har den inte klickat en enda gång, dock så har vi tagit oss förbi FAS 4 (tog 50min) och är inne på 5an nu som den hållit på med i ca två timmar. Den låter mig inte avbryta eller stänga programmet och när jag försöker öppna disken säger den F:/ inte tillgänglig. Åtkomst nekad

10.20 är det jag som parkerar utanför Elgiganten med min Seagate och kvittot i handen. Tack grabbar

Av Felet

Ber om ursäkt för att jag tränger mig på, men jag har ett liknande problem;
ibland laggar filmer, filöverföringar eller firefox på min nya dator (en disk, Seagate Barracuda 2TB). När det laggar (allt ifrån 2-10 sekunder varje gång) låser sig allt som är på disken. Sedan hörs ett metalliskt klickande, klick klick klick klick osv så länge som lagget pågår. Kan inte komma åt filer och filmen jag tittar på låser sig. Fick bluescreen två gånger tidigare idag, startade om och kunde inte komma in i Windows.

Har stoppat in disken i en annan dator (med 2 diskar, tog ut en för att få plats med Seagate), den hittades direkt, ändrade bootordning i bios till Seagate > den andra - Datorn kunde inte ladda Win 7, ändrade bootordning och kom in i Win (XP på den datorn) på första försöket. Datorn hittar disken, står att den är på 1863 gig och är tom... var runt 800 gig film, spel etc. på den alldeles nyss. Just nu håller jag på med en felkontroll men den står på Fas 4 och har stått så ungefär 30minuter.

Dax att lämna igen den eller är det värt att försöka formatera och installera på nytt?

Av Felet

Ring hyresvärden och säg att du vill att de felsöker dina kablar. Någon klåfingring hyresgäst, elektriker eller annan efterbliven hantverkare kan ha försökt hemmafixa

Om huset är gammalt är troligtvis ledningarna också det. När Bostaden (Umeås kommunala bostadsbolag) släppte på sitt internetmonopol (Kommunicera) så hade vårat hus (byggår 79) fått fiber installerade (någon gång under 90-talet). Valde T3 och fick en 100/100-lina utan begränsning för 149kr/månad. Från början hade vi massor med downtime och sjukt segt internet.

Problemet var att tapetseraren hade slitit sönder kabeln, kontakten och lyckats rycka lös hela kabelkanalen som ska sitta på väggen. Fick kanske ut 30-40mb beroende på när man testade. Efter lite samtal till hyresvärden så bytte de kabel och dosa. Efter några fler samtal dök en riktigt tekniker upp (i stället för en elektriker). Han felsökte i två timmar och kom fram till att kopplingen nere i skåpet i trapphuset in till oss var glappande (därav våra frekventa driftstörningar) - han bytte ut den och när jag kom hem från skolan hade hastigheten ökat rätt bra. Ligg på som fasiken är mitt tips, begär/kräv felsökning.