Inlägg

Inlägg som Gix har skrivit i forumet
Av Gix
Skrivet av Tizzue:

Tack jag får ta och kolla på det 😁.

Någon i Huskvarna / Jönköping som kan tänka sig vara min handledare 😅 har egen hoj och utrustning 😁

Bra val av hoj! Jag lärde mig och körde upp själv på en ER6F 2008 som jag köpte för att ta kortet med. Mycket lättkörd.

Handledarskap är sedan årsskiftet begränsad till max 5 elever. Handledarskapet är låst i 5 år oavsett om eleven tar kortet eller inte, och du kan inte ta bort en elev i efterhand utan får gott vänta 5 år på att handledarskapet ska löpa ut.

Detta har gjort att det tyvärr är ännu svårare numera att få någon att ställa upp som handledare, om du inte redan känner personen. Tips för att förbättra oddsen är att visa att du verkligen är seriös på att ta kortet. Någon typ av tidsplan, fika/bränsle som kompensation för tiden en handledare kommer lägga ned, etc, är nog bra att ha med.

Av Gix

Genererar detta fler utvecklare och kundsupport? Man kan alltid hoppas..

Av Gix
Skrivet av Icte:

Kul! Använde du någon parcel forwarder för att få telefonen hem till Sverige, eller går det att beställa dessa direkt hit?

En forwarder (mailboxde) användes i detta fall. Får se om det går att ta del av erbjudandet med Bose-lurarna denna gång. Har gått bra med tidigare erbjudanden.

Edit: Ser nu att vissa har haft problem med just mailboxde när man läser runt lite. Får se om det blir problem här också.

Av Gix

Beställt en Pixel 5 + skal som ersättare till min Pixel 2 XL. Fingeravtrycksläsare ett måste, ansiktsigenkänning funkar ju inte hälften av gångerna.

Av Gix

Råkade bli en ny(are) hoj i helgen även för mig.

https://i.imgur.com/uvAuIJk.jpg

Av Gix
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jodå, jag förstår den tekniska biten med kolvarna etc men hur man gör det är lite olika. Beror också lite på motor till motor men vad jag förstått såläne man inte råvarvar så är det ganska lugnt men jag vill ta det lugnt så det kommer gå bra.

Grattis till kortet och nya hojen!

RyanF9 har gjort en, i mitt tycke, rätt bra video på hur man ska agera under inkörningsperioden - och varför:

I övrigt en av mina favoritkanaler för motorcykelrelaterade ämnen.

Av Gix

Till den stationära så är det 4 st kablar - ström, bild, nätverk, samt en USB som går till bildskärmen. Laptopen har i sin tur en enda USB-C som kopplas in och går till samma bildskärm.

I skärmen så sitter alla tillbehör kopplade som tangentbord, mus och headset. Inbyggd dockningsstation och KVM-switch, smidigt när man ska byta mellan stationär och laptop!

Av Gix

Hoppas att Metro flyter på bra. Inte spelat Metro-spelen tidigare så ska bli intressant.

Av Gix
Skrivet av t90tho:

900 kr inkl frakt?

Skickades från m.sweclockers.com

Har en som du kan få för 900, bor på Kungsholmen.

Av Gix

Har annat under kvällen men dyker nog upp på efterfesten! Ska försöka att dra med mig @bl0m1!

Av Gix

Ojdå, har helt missat denna tråd!

Köpte mig en MC på sensommaren förra året efter lång tids berarbetning av ett par kollegor som kör. En ER-6F 2008 ABS blev det. Den har visserligen ett par år på nacken men är trevlig att åka på för att lära sig tycker jag. Har uppkörning inom en månad så förhoppningsvis så kan man snart åka utan handledare. Har redan ett par idéer om roadtrips som jag vill göra i sommar!

https://i.imgur.com/poPVaCq.jpg

Av Gix

Intressant läsning. Har själv funderat lite på att mecka med Looking Glass. Hade en idé tidigare om att använda Packer för att med jämna mellanrum automatiskt baka Windows-images för användning i Looking Glass. Packer kan hjälpa med att uppdatera Windows, installera Steam och de spel jag vill ha med hjälp av steamcmd direkt in i en image. Det enda persistenta data som man kan tänkas vilja behålla är väl dina sparningar i spelen. Det kan man låta Steam Cloud saves hantera. Just för att få bort så mycket av Windows som möjligt och behandla det som en "vanlig" applikation i Linux.

Dock så kan man väl inte riktigt säga att man spelar på Linux om man använder en Windows-VM..

Det ligger en "etisk" fråga i det hela också, och nu kanske vissa tycker jag är lite väl extrem (håll i er nu!). Genom att försöka forcera in spel kompilerade för Windows in i Linux, antingen med virtualisering eller något klister som Wine för att förstå Windows-instruktioner i Linux, så främjas inte direkt utvecklingen av Linux-native spel. Jättebra för en själv om man får det att fungera tillfredsställande. Dock så ger det utvecklarna ett kryphål för att undvika att skriva direkt Linux-stöd. Varför ska de lägga ned tid och resurser om du ändå kör ett virtualiserat OS ovanpå eller något annat mellan? Ifall försäljningen registreras som en Windows-användare så får det andelen Linux-användare att se ännu mindre ut.

Nu kanske jag är helt ute och cyklar. I det bästa scenariot så ser utvecklare "vår" kamp och mer satsningar för spel på Linux kommer i framtiden. Min förhoppning är att i och med Googles inträde med Stadia (körs på Linux) så minskar tröskeln för utvecklare att ta hela steget ut till att stödja native Linux!

Av Gix

Jag kommer!

Av Gix

Inväntar ivrigt på första testet av våffeljärn och hur man bäst överklockar dessa för att få ut maximal prestanda!

Av Gix

Jag har haft Carbon X1 G3 tidigare, idag XPS 9360. Skulle ta en X1:a idag utan tvekan. Egentligen enda anledningen till varför jag har XPS idag är för att Lenovo inte hade släppt en X1 med USB-C när jag behövde köpa ny dator.

Mycket högre kvalité och genomgående känsla på X1:an. Till exempel så är ramen på min XPS sned så den "vickar" fram och tillbaka när jag skriver på den - samt så fort jag använder mer än 50-60% CPU så går fläkten i högsta varv och processorn börjar throttla på grund av värmen.

Om du skulle bestämma dig för en XPS så välj INTE en med Killer NIC, ta Intel. På jobbet så har vi behövt byta ut wifi-kretsen på 3 av 3 XPS-maskiner för att Killer tappar anslutning konstant.

Av Gix

Hoppas på att det blir bättre signalstyrka i bägge. Jag har stundtals problem med att även den högra tappar anslutning om det inte är direkt sikt på bara 4 meters avstånd.

Skrivet av LeVvE:

Beställde en Switch själv idag med Xenoblade 2 och BotW, ska bli kul att spela

Bra val! Bägge spelen räcker 100+ timmar utan problem. Jag är inne på snart 100 timmar Xenoblade och har långt kvar på main story. Bra många timmar till utöver det om du vill klara spelen till 100%.

Av Gix
Skrivet av JonasT:

Jag kör helt docklöst, eftersom jag främst använder den i fält och kör stationärt på kontoret. Men Emil kikar på en Thunderbolt-baserad docka från Lenovo.

Har provkört Lenovodockerna tidigare och dem strulade en del i Linux. Nu var det över ett år sedan så möjligt att stödet är bättre nu.

Kan rekommendera Dell WD15. Finns både som 130W och 180W. Vi kör såna på kontoret och dem fungerar bra med alla datorer (Dell XPS, Lenovo X1, MBP) och operativsystem (Linux, MacOS, Windows) vi har testat. Vi använder dock endast 1 Ultrawide skärm per plats så vet inte hur dem presterar i en flerskärmslösning och det är ett behov ni har.

Av Gix
Skrivet av napahlm:

Är väldigt sugen att hoppa på kickstartern. Men hur fungerar det?
När ska man betala? I samband med att man backar ett projekt eller i samband med leveransen?

Skickades från m.sweclockers.com

Pengarna reserveras idag och dras endast vid en lyckad finansiering när tidsfristen på kickstarter har löpt ut, det vill säga den 29/12 i detta fall. Det garanterar dock inte att projektet lyckas och du får vad du nu har backat. Du ligger ute med pengarna tills varan (förhoppningsvis) levereras till dig. Det är en risk man får bedöma om den är värd att ta.

Av Gix

@raoul_duke: Jag jämförde den med en laptop ur Lenovos X-serie. Kan ha varit lite väl kritisk. Om man jämför XPS med en billigare laptop så håller den bra kvalité. Vet ej hur väl den håller om man är vårdslös. USB-C porten (finns bara en) gav upp efter ca 1 år på en kollegas dator, en person som jag tycker skulle kunna vårda sina prylar bättre.

Av Gix

Jag har en 9360 med extra allt. i7-7500U, QHD+ med touch, 512GB SSD, 16GB ram. Har haft Lenovo X-serien i 10 år innan. Om man inte kommer från Lenovo så är XPSen antagligen ett bra val. Kan vara jag som är lite väl kinkig i mitt omdöme, en Lenovo X1:a med motsvarande hårdvaruspec kostar trots allt ett par tusenlappar till.

Detta är min sammanfattning när man jämför med Lenovo X-serien:
+ Om man väljer Developer Edition så slipper man betala för Windowslicens. Stort plus för mig som uteslutande kör Linux. Går inte att komma undan licensen på en Lenovo.
+ Kompakt, tunna ramar på skärmen. Ger dock en udda placering på webbkameran om det är något man använder sig av.
+ Billigare, mer hårdvara för samma pris än motsvarande Lenovo, men på bekostnad av...

+/- Tangentbordslayouten. Den är OK men är van med tydligare och fler knappar. Vill inte behöva kolla ned på tangentbordet för att veta vart jag har händerna.

- Dålig byggkvalité i jämförelse med motsvarande Lenovo X. Ramen på min XPS är sned så hela datorn vobblar när jag använder den på ett plant underlag.
- Dålig kylning. Vid över 50% last och fläkten i 100% hastighet (högljudd!) så når processorn thermal limit och börjar throttla. Vid lättare användning så är datorn tyst.
- Coil whine på laddaren.

Sen något som jag stör mig väldigt mycket på men nästan ingen annan gör:
XPS har ingen TrackPoint vilket är en stor nackdel för mig som vant mig att använda den. Kan inte uttala mig om trackpaden på XPS då jag stör mig enormt på vilken trackpad som helst. Den är inaktiverad för man råkar komma åt den för ofta när man skriver. Jag kör med dedikerad mus och/eller enbart tangentbord (använder sällan muspekaren).

TL;DR: XPS fungerar säkert för dem flesta, men jag kommer gå tillbaka till Lenovos X-serie nästa gång jag köper nytt.