Inlägg

Inlägg som Cresvo har skrivit i forumet
Av Cresvo

Tjena,

Ja det var ett tag sedan jag skrev, igen.

Jag sitter i princip bara och vantar pa nya 10.3 drivisar. Det har maste vara det mest tragiska bygge jag nagonsin varit med om.

Delar for 10.000 kr och allt bara star. Fy fan.

Kvittot hittar jag heller inte och vet inte om jag kan nyttja garantin da, aven om det inte ska vara nagot fel pa kortet men man vet ju aldrig...det kanske har blivit nagot.

Jag skickade ivag ett mail till Sapphire for att se om jag kan fa garanti pa kortet anda. Det ju inte gammalt.

Annars, nagon som vill kopa ett till synes felande 4870X2?

Forsta AMD kortet jag koper och sa hander detta...

/Cresvo

Av Cresvo

Tjenare,

Det har gått ett tag sedan jag sist skrev.

För att besvara Hunter så sätter jag alltid in drivisar först efter en formatering av ett nybygge. DOn't worry about that.

Det visar sig att det är ett mjukvaruproblem med AMDs drivrutiner.

AMD släppte en "hotfix" till 10.2 drivisarna för 4800 serien. Jag laddade ner den igår och prövade att köra spelen efter-- det fungerar. Men inte felfritt. Jag får fortfarande flimmrande skärm, vissa deadspots på skärmen (alltså färgfel) och det är helt enkelt inte stabilt.

Detta är trots allt en hotfix, så jag väntar på nyare drivrutiner som förhoppningsvis innehåller en komplett fix till detta.

Hotfixen är för 4800-serien kort som inte är helt överens med DirectX 11, vilket är den versionen av DirectX jag har.

Gud vad man kan bli galen på sådana här problem...

Av Cresvo

Bytte just nätagg för att kolla om det skulle spela någon roll.

Bytte från det som satt i (850W Cooler Master) till mitt äldre 620W Corsair.

Samma problem kvarstod. Det verkar som att när kortet ska till att jobba...då lägger det ner.

Misstänker antingen kort självt, eller moderkortet. Det skulle kanske förklara det skumma minnesproblemen jag haft om moderkortet är det som är kaputt.

Nu senaste körde jag med senaste drivrutinerna från ATI, senaste DirectX 11 uppdatering och ett helt annat nätagg. Mucho Problemo. Skiten går inte i spelen.

Lite trött håller man ju på att bli...

Ska se om jag kan ta kortet till en polare och se om han får det att spruta kräm eller om det säger HALT! där också.

On through the never...

/Cresvo

Av Cresvo

Då måste det ju vara hårdvaran eller drivisarna som spökar.

Jag har prövat tre olika drivrutiner men ingen av dem fungerar.

Ska ta och pröva med ett annat nätagg nu för att se om det kan vara det...

Kan det vara moderkortet som är bäng, och i så fall hur kollar jag det lättast? är det att byta ut det och sätta in ett annat? För det saknar jag...

Av Cresvo

Tjena igen,

Jag har försökt få bort detta förbaskade DirectX 11 som är installerat på min dator, men utan lycka.

Det visar sig vara sjukt svårt att få bort och jag hittar inte uninstallers som stödjer Windows 7 och även tar bort DirectX 11.

This sucks....

Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

8+6pin kontakerna sitter i.

Yes det är tripple channel på kortet, men jag undrade bara om en dålig sticka kunde slå ut hela trippel-kanalen med stickor beroende på vilken ordning man sätter dem i.

Ev kan jag pröva med ett annat nätagg (har ett Corsair 620W liggandes) som strömkälla istället för att se att det inte är nätagget som inte kan leverera.

I och med att jag har dessa andra problem så misstänker jag moderkortet litegrann...strulet med minnena och strömförsörjningen i början var grymt mysko.

Carry on my wayward son...

Av Cresvo

Ska prova

Tjena,

DirectX 11 kom förinstallerat med Windows 7 (that's how they get ya).

Och jag såg det där förut och tänkte att eftersom DirectX är ett arkiv med nödvändiga komponenter (hade jag fått för mig) så tänkte jag att det inte skulle göra något. Men visst, jag har velat avinstallera DirectX 11 och pröva en tidigare version, men frågan är hur tusan man gör det?

Jag har läst att det ska vara svårt att avinstallera DirectX. Ska googla runt lite och se om jag hittar något.

Vad gäller minnena så hade jag en minnensmodul som jag tror är trasig; jag köpte 8 gig och satte in allihopa med datorn registrerade bara 4gb. jag mixade och matchade tills jag fick den att registrera 6gb, men aldrig den 4:e och sista minnesmodulen oavsett hur jag kopplade den.

Kan det vara så att om du har två minnen inkopplade på en dual-channel och en av dem är trasig, så kommer varken av dem synas, eller är det parallell-kopplade så att bara en av dem inte syns? Iaf så var det konstigt som attan. Kan det vara moderkortet?

/Cresvo

Av Cresvo

Tjena,

Här är GPU-Z på kortet, finns två flikar (eftersom det finns två GPUs på kortet) men de är detsamma båda två.

http://i229.photobucket.com/albums/ee48/Cresvo/gpuz-4870x2.png

Ska försöka med ännu äldre drivisar imorgon.

Go kväll!

/Cresvo

Av Cresvo

Jaha........inga tips eller ideér på varför jag inte får mitt 4870X2 att fungera som det ska?

Prövade just Dragon Age också, precis samma sak...kommer in på startfilmen och då börjar det hacka långsamt som f*n.

Kan det vara fel på själva hårdvaran?

/Cresvo

Av Cresvo

4870X2 - inga spel fungerar

Tjenare,

Jo, jag har just satt ihop mitt senaste bygge av denna el versiono:

850W Cooler Master Silent

i7 920 - 2.66 ghz CPU

Asus P6TD Deluxe mobo

6 gig DDR3 a 1600mhz RAM

2x 250gb western digital GREEN POWAH! HDDs

ATI Radeon 4870X2 grafikkort

Now, let the show begin.

Jag kör Windows 7 Professional 64-bitars med (eugh) DirectX 11, och problemet är att så fort jag försöker köra ett spel så går det åt h-vete.

Jag försökte köra spelet Prototype - jag hade en FPS på kanske...0.1?

Jag försökte köra Far Cry - ville inte ens starta när det kom till kritan.

Saken är den att jag kan installera och ta mig in i spelen finfint (till menyer och så), men sedan så bryter den ihop när själva spelandet ska börja.

Jag har försökt med att byta från de absolut nyaste drivrutinerna (10.2) för graffet till ett par äldre (9.12), men problemet kvarstod.

Det jag funderar är....could it be DirectX 11? Jag minns att när jag tryckte in chipset drivisar så ville den trycka in DirectX 9.0c, men som jag förstått det är så DirectX bara ett arkiv med filer som egentligen bara uppdateras med det den saknar och därför borde det kanske inte gjort något?

Jag skulle ändå vilja pröva att kanske avinstallera DirectX (har läst att det skall vara rätt svårt) och sedan köra in en äldre DirectX, typ 9 eller 10.

Det strulade som tusan i början av bygget också -- graffet klagade på att det inte fick kräm, så jag prövade ett annant, då fungerade det. Satte dit det gamla...då fungerade det. Den registrerade 6gb RAM trots att jag köpt 8 (en ligger nu på posten för garanti-inhämtning), och fann att oavsett vilka minnesportar jag stoppade en skärskild i så blev det ingen skillnad, och ibland registrerade den bara 4 gig rent av. Kan en trippelchannel total ödeläggas bara för att det sitter ett dåligt minne i?

Alla tips är välkommna, tack på förhand grabs and girls!

/Cresvo

Av Cresvo

Sitter fast i 800x600 och 4bitars färg

Hej igen,

Nej jag kör inte båda korten samtidigt utan kör ett åt gången (köpte 8400GS när 7950GX2 "gav upp" som jag trodde).

Hårdvarukonflikt kan väl vara en möjlighet men låter osannolik eftersom jag körde 7950GX2 i säkert...ett år innan problemet dök upp. Jag är starkt, starkt misstänksam mot någon mjukvara av något slag som vill göra livet besvärligt men jag vet inte vad det kan vara.

Såg inga konflikter överhuvudtaget i grafikkortets enhetshanterare-- däremot har jag sett märkliga saker ske i loggboken på sistone. Bland annat ATK Keyboard Service har ofta uppträtt som "Fel" i loggboken under system IEXPLORE.EXE har varit upp ett par gånger.

Jag håller på att tappa håret över det här alltså. Sitter _totalt_ låst i 800x600 och 4bit efter att drivisarna åker in.

Jag ska ta och trigga felet igen och se vad loggboken säger då samt vad enhetshanterar säger då på graffet, så återkommer jag snart med det. Tack för svaret dock!

/Cresvo

Av Cresvo

Sitter fast i 800x600 och 4bitars färg

Alltså så har jag nu bevisligen (än så länge) löst detta problem genom att ladda ner Omega Drivers till mitt nvidia kort istället för nvidias drivers från deras hemsida. Allt fungerar åter igen prima och jag är 100% nöjd. Måste nog ge en slant åt killen som knåpar och ordnar omega drivers...uppskattas varmt.

/Cresvo

Tjena,

Nåväl. Mitt problem består av att jag sitter fast i 800x600s upplösning och 4bitars färg efter att jag installerar nya drivrutiner till grafikkortet. Jag har prövat både de nyaste och äldre drivisar till 7950GX2 och medföljande samt nyaste drivisarna till ett 8400GS: båda med samma resultat.

Första gången det hände trodde jag att grafikkortet (7950GX2) gett upp, så jag prövade 8400GS och då fungerade det bra men bara ett tag. Efter ungefär en vecka var jag tillbaka på ruta ett även med det kortet.

Jag kan alltså komma upp i 32bitars färg och 1280x1024 när jag inte har några drivrutiner överhuvudtaget för grafikkortet installerade.

Jag har knåpat och knåpat men har nu kommit till vägens slut där jag inte kan tänka längre själv, och tänkte därför be om hjälp här.

Datorn fungerar utmärkt i alla avseenden förutom detta, och jag har t.o.m. prövat med att formatera hela disken med ny installation av Windows XP Pro och SP1, dock till ingen nytta.

Finns det några tips eller förslag till vad jag kan göra? Jag läste någonstans att ett ev. byte av monitor skulle göra susen, men det låter helt sjukt osannolikt.

Specs:

Core 2 Duo 6700ES 2.67ghz med Scythe Ninja Plus heatsink(120mm fan)
2048MB Corsair Titanium Alpha PC8000
Asus P5N32-E SLI Plus moderkort + medföljande separat ljudkort
Samsung Spinpoint 250GB
Nvidia Geforce 7950GX2 1GB samt 8400GS 256MB
Corsair 620W PSU
4x120mm fläktar i ett Antec P182

Jag är hjärtligt tacksam för all hjälp jag kan få. Tack på förhand.

/Cresvo

Av Cresvo

La just om till "Default settings" på BIOSen, ska se om det hjälper. Drivisarna är snuskigt heta från nvidia.com till graffet (175.19_geforce_winxp_32bit_english_whql)

Moderkortsdrivisar ska väl vara...uppdaterade. Tror inte det är det faktiskt. I och med att datorn rullat på helt okej förut och helt plötsligt blivit bäng...så fattar jag inte vad som är felet.

Kan väl eventuellt vara ett hårdvarufel...men jag vet inte vad det skulle vara; kan fel på CPU eller minnen eller hårddisk eller graffe spöka sådär? Skulle suga att behöva byta något nu igen...men men.

Av Cresvo

Datorn fryser på mofo och visar blue screen

Tjena allesammans,

Mitt problem består av detta:

Ett fel uppstod och Windows har stängts för att förebygga problem.

MEMORY_MANAGEMENT

Teknisk information: *** STOP: 0x0000001A (0x00041284, 0xC152B000, 0x00003D17, 0xC0C00000)

Påbörjar dumpning av fysiskt minne. Dumpningen är klar. Kontakta datoradministratör eller support för hjälp.

Rätt snabbt efter att jag startar upp datorn får jag detta BSOD (Blue Screen of Death), den hänger sig totalt och jag måste resetta varje gång. Den beskriver att om det är första gången jag fått felet så ska jag starta om, och om jag får felet igen bör jag kolla så att jag har nog med plats på hårddisken. Sedan bör jag kolla eventuella drivrutiner om något sådant nämns (ibland har win32k.exe nämnts i BSOD:en och ibland inte), och slutligen att jag bör pröva att ta ut grafikkortet.

Jag har nu formaterat hela systemet och allt verkade bra ända tills jag skulle sätta in drivisar till GPU:n, när jag då tryckte för omstart så frös den upp om samma problem började visa sig igen.

Specs på systemet:

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core 2 Duo 6700ES @ 3.3ghz på 1.25Vcore
Processorkylare: Scythe Ninja Plus
Moderkort: ASUS P5N32-E SLI Plus
Minne: 2x 1024MB OCZ Titanium Alpha PC8000
Grafikkort: XFX Geforce 7950GX2 1024MB PCI-E 16x
Hårddisk: Samsung Spinpoint 7200.9 250GB SATA
Nätaggregat: Corsair 620W
Övrig kylning: 2x120mm insug och 2x120mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Audiomax Ljudkort
Temperaturer: 60C processor med full belastning, kring 32C i lådan

Jag har överklockat CPU: från 2.67ghz till 3.3ghz och den har gått jättebra i flera månader, och påvisar inte vara problemet då nedclockning inte tar bort problemet, eller sänkning av Vcore för den delen. Tempen har dock blivit högre på sistone i och med att jag flyttat lådan från utanför bordet till under bordet där det är rätt så dålig lufttillförsel...så tempen steg från 42C IDLE till ca 55C IDLE...vilket är mycket, men jag körde den aldrig hårt så jag tänkte att det var okej så länge jag inte våldbelastade den.

Jag är nu rätt osäker på vad jag bör ta för nästa steg, så ge mig jättegärna tips och ideér på vad jag bör kolla...det jag tänkt göra nu iaf är att just byta grafikkort för att se om det gör någon skillnad. Saker och ting började som sagt hända igen efter formateringen när drivisarna till GPU:n skulle in.

Älskar detta forum. Tusen tack på förhad för all hjälp!

/Cresvo

Av Cresvo

BSOD-- kan överclockad CPU störa GPU:n?

Tjena allesammans,

Mitt problem består av detta:

Rätt snabbt efter att jag startar upp datorn får jag BSOD (Blue Screen of Death) som talar om att den måste utföra en minnesdumpning då det ej fins tillräckligt med minne, den hänger sig totalt och jag måste resetta varje gång. Den beskriver att om det är första gången jag fått felet så ska jag starta om, och om jag får felet igen bör jag kolla så att jag har nog med plats på hårddisken. Sedan bör jag kolla eventuella drivrutiner om något sådant nämns (ibland har win32k.exe nämnts i BSOD:en och ibland inte), och slutligen att jag bör pröva att ta ut grafikkortet.

Jag har nu formaterat hela systemet och allt verkade bra ända tills jag skulle sätta in drivisar till GPU:n, när jag då tryckte för omstart så frös den upp om samma problem började visa sig igen.

Specs på systemet:

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core 2 Duo 6700ES @ 3.3ghz på 1.25Vcore
Processorkylare: Scythe Ninja Plus
Moderkort: ASUS P5N32-E SLI Plus
Minne: 2x 1024MB OCZ Titanium Alpha PC8000
Grafikkort: XFX Geforce 7950GX2 1024MB PCI-E 16x
Hårddisk: Samsung Spinpoint 7200.9 250GB SATA
Nätaggregat: Corsair 620W
Övrig kylning: 2x120mm insug och 2x120mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Audiomax Ljudkort
Temperaturer: 60C processor med full belastning, kring 32C i lådan

Jag har överklockat CPU: från 2.67ghz till 3.3ghz och den har gått jättebra i flera månader, och påvisar inte vara problemet då nedclockning inte tar bort problemet, eller sänkning av Vcore för den delen. Tempen har dock blivit högre på sistone i och med att jag flyttat lådan från utanför bordet till under bordet där det är rätt så dålig lufttillförsel...så tempen steg från 42C IDLE till ca 55C IDLE...vilket är mycket, men jag körde den aldrig hårt så jag tänkte att det var okej så länge jag inte våldbelastade den.

Jag är nu rätt osäker på vad jag bör ta för nästa steg, så ge mig jättegärna tips och ideér på vad jag bör kolla...det jag tänkt göra nu iaf är att just byta grafikkort för att se om det gör någon skillnad. Saker och ting började som sagt hända igen efter formateringen när drivisarna till GPU:n skulle in.

Älskar detta forum. Tusen tack på förhad för all hjälp!

/Cresvo

Av Cresvo

Vcore

Mjo, jag har ett Asus P5N32-E SLI PLUS med nForce-680i. Fattar dock inte varför den gör som den gör...jag skulle ju vilja sänka Vcore från 1.376V då det är på tok för mycket för vad som behövs till min överklockning. Tempen ligger på 42grader IDLE och 61grader LOAD. 42 grader IDLE känns som mycket då chassit i sig bara är 27grader varmt...

Tycker du inte det är lite störande med Speedstep som hela tiden drygar sig? Jag märker iaf en viss förskjutning av processorkraften i och med att den måste anpassa sig hela tiden.

Av Cresvo

Vcore

Tjena,

Jag har ett problem med min Vcore och även med Intels Speedstep...

Problemet med Vcore är att jag överklockade min Core 2 Duo 6700ES för ett tag sedan och höjde då Vcore successivt från 1.2V för att hitta CPU:ns maximum. Detta maximum nåddes vid drygt 3500mhz och därför blev 3400mhz en ypperlig hastighet.

Jag höjde Vcore två gånger efter att jag nått 3500mhz med 0.05V och det gjorde ju ingenting bättre så då drog jag tillbaka 0.1V till 1.25V totalt och 3400mhz flöt på ypperligt ändå-- Orthos hade inga klagomål efter 10 timmar.

Men nu när jag tittar efter vad för Vcore jag ligger på så säger min BIOS att det är 1.29V, och CPU-Z säger att det är 1.376V-- vad ska jag lita på och varför ligger inte min Vcore på 1.25V som jag satt den till i BIOS? Har ett väldigt bra nätagg...ett Corsair 620W.

Sedan märker jag även att denna störande Intel Speedstep technology som ska höja och sänka multiplierna efter arbetsbörda är påslagen trots att jag stängt av den i BIOS-- den sänker konstant ned multiplierna till absolut lägsta så jag undrar finns det något annat som gör att multiplierna höjs och sänks efter arbetsbörda?

Jag börjar undra om det är min BIOS som är f-ed up då den inte gör som jag vill!!

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av Cresvo

Inte många som köper renderfarmar för att fixa röda ögon på diggen...

Av Cresvo

Men det är ju just det-- relativt få program skrivs för 4 kärnor idag när marknaden överses och inte minst spel; Quadcore har absolut en fördel för komprimeringen och även till viss del vid 3D-rendering (åter igen--> marknaden).

Jag tycker en jämförelse kan dras till biodiesel-- visst det är väl bättre för naturen och kan även ge bättre mil/L mot bensin, men till vilket pris? Och hur ofta hittar du biodiesel överallt? Samma sak med Quadcore så varför köpa 4-kärnigt när i stort sett allt inte ens är skrivet för 4 kärnor; uppenbarligen är prestandan bättre i vissa program också när det väl är gjort för 4 kärnor, men jag håller med BurningHeretic och synar det där...aldrig att den fördubblar. Du påvisade 41% (rätt långt från dubbelt) bättre tidsmarginal, inte 70, du kan ju inte utgå från den snabbares hastighet, då är den tidigare ju 70% långsammare. och jag har då aldrig sett sådana siffror när jag väl vittnat videokomprimering i jämförelse mellan 2-kärnigt och 4-kärnigt.

Av Cresvo

Quadcore - Ett försäljningsjippo?

Tjena,

Quadcore alltså-- är det någon som verkligen tror på dessa processorer? Om du inte kör ett väldigt avancerat vetenskapligt beräkningsprogram så tycks quadcore inte vara värt pengarna. Naturligtvis är det beroende på vad man gör men jag "förmodar" att de flesta här surfar, spelar spel, tankar fett ^^) och överklockar sina riggar något precis som jag.

Någon annan som tycker nyttan med quadcore är fruktansvärt svår att se?

Av Cresvo

Med annan kylare...har en Scythe Ninja Plus. tempen ligger på ca 40 grader IDLE och 60 grader LOAD.