Inlägg

Inlägg som Selmalagerlöf har skrivit i forumet
Av Selmalagerlöf

det tog mig inte ens 20 sec att googla efter en lösning, tog mig 1 min att verifiera att det funkar... om du inte är villig att lägga ner tiden så varför skulle någon annan vara det?

Av Selmalagerlöf

jag har känt exakt vad du har gjort. Spel har blivit sämre med tiden (antigen för att man har spelat samma genre om och om igen, eller att dom bara är rent skit producerat för pengar och inte det minsta entusiasm). Satsade på små indiespel och märkte av att spelglädjen fortfarande fanns kvar om man lyckades hitta ett spel av entusiaster (dock så är 99% av dom early access).

Det som fick mig att gilla spel igen var att göra trainers/bottar/mods för att se spel på andra sätt. Jag gick ifrån att spela spel 90% och programmering 10%, samtidigt som jag kände att spel bara blev tråkigare och tråkigare. Till 10%spel och 90% programmering samtidigt som spelen helt plötsligt blev roligare och roligare för att jag fick en annan typ av utmaning (där min egna kreativitet sätter gränser i spel och inte profiten)

Av Selmalagerlöf

Diablo 2 :), 8 player om ni inte vill köra fps, Mario kart Double dash om jag minns rätt så kan man spela 8 på det med?, minecraft, 7daystodie, enshrouded, rust är spel som man kan köra mer än 8 på om man känner för det.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Finkelzvin:

På vilket sätt skulle vind/solenergi orsaka problem?

problemet är att vi har akut effektbrist... för kretstillverkning så behövs det pålitlig elförsörjning 24/7 7dagar i veckan 365 dagar om året. Effektbristen är en direkt konsekvens av att man bygger sol + vind samtidigt som man monterar ner kärnkraft.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Wizbro:

Det borde byggas kretsfabriker i svenska Norrland där det inte finns risk för varken jordbävning eller tromb.

Skrivet av oooskar:

Och dessutom inga problem med tillgång till vatten och ren el, och de svenska temperaturerna ger mindre behov för kylning.

Det finns utan tvekan stabila geografiska områden skulle jag tippa på uppe i norrland.

Det som sätter stopp för utveckling + produktion är denna skiten som orsakar problem.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av bytetyd:

Har en kompis som använder HP-räknare. Han har dessutom en imponerande fin samling kvalitetsräknare! (kanske bästa samlingen i Sverige)

Den räknare jag använder är en Casio från 1981-82. Behövde för ett par veckor sedan putsa strömbrytarens kontaktbleck som hade oxiderat, och nu fortsätter den fungera som den gjort i 22-23 år. Bra serviceintervall!

<Uppladdad bildlänk>

har en likadan som har varit en god trotjänare tills ti-83+ dök upp

Av Selmalagerlöf

hur kan dom fortfarande inte inse... HUR MYCKET PENGAR DOM HAR ATT HÄMTA HOS EMULATORER!
Hade dom gjort en emu (ägd av nintendo, utveklad av nintendo) så hade dom dragit in mer än 500 mille! på bara alla som "piratade/piratar" tears of kingdom... FRÅN 1 SPEL!.. och inte nog med det... folk hade garanterat köpt mer än 1 spel på pc.. "tänk alla som gillar gb pokemon".

Av Selmalagerlöf
Skrivet av tintinj:

Köttfärssås på krossade tomater är så vattnigt och äckligt, och puré går ju inte heller. Vitlök i köttfärssås? Eww. Grönsaker likaså, de hör hemma i en grönsaksrätt och inte en köttfärsrätt.

du har inte hört talas om något som heter: låt det puttra/reducera, för att koka bort vattnet ur vätskorna? så alla smaker koncentreras

Av Selmalagerlöf

jag brukar göra taco köttfärssås när det inte är tacos

500g blandfärs 50/50
Lök
1pkt 400g krossade tomater med örter/vitlök
2 burkar ananassalsa
1 pkt taco krydda + lite örter
1-2 morötter beroende på storlek som är skivade i tunna medaljonger
1 ox buljong
tomatpure
salta med vegeta
grädde
majsstärkelse

stek morötterna så dom blir mjuka sedan i med lök+kryddor och 1.5 litet glas vatten så det puttrar samtidigt som du mosar lite lätt med en träslev så du får en enkel grönsaksbujlong.
i med färsen och fräs tills allt är genomlagat
i med tomat+salsa+2msk tomatpure och sedan låt puttra, 10 min innan servering så i med grädde, 5 min innan blir det lite utblandad majsstärkelse så det får en najs konsistens.
Servera med gnocci så det samlas sås i pastan

Av Selmalagerlöf

vad är det för skillnad mellan denna och remake?
spelade 7an för läänge sedan och 9'an är favvon

Av Selmalagerlöf

tror du kommer ha svårt att hitta en stor mus som du kan köra palm-grip med. Den musen du har är bland dom större om jag inte minns fel.

Jag tror att om du inte hittar en likadan mus som du hade innan så kan det nog vara dags att börja använda fingertopparna för att greppa musen. Jag har problem med musstorlek också efter min intellimouse gick i graven, gick och köpte en steelseries rival 600 som funkar utmärkt med fingertip-grip

Av Selmalagerlöf
Skrivet av tompatomp:

Är det här ironi eller seriöst?

snubben är inte seriös xD, även om det finns folk som är så pantade

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Mio-3513:

Japp testat memtest86 också finns inget fel där heller körde det över en hel natt utan problem fick godkänt (passed)

som post ovan säger, kolla så du har uppdaterat moderkortet med senaste drivers + bios

Av Selmalagerlöf
Skrivet av BM-Mods:

Hade ju var så satans kul, men 51mil var lite långt för mig

72 för mig T.T :/

Av Selmalagerlöf
Skrivet av iknight:

Inte ett problem med tanke på att koden är open source. Det är bara att kolla igenom den, kopilera, och bygga verktygen själv lokalt.

och du tror att alla besitter den kunskapen att verifiera kod som laddar ner detta?, bara för att saker är open-source betyder det inte att det är säkert :/. Du kan ha obskyra buggar eller medvetet introducera kod som kan utnyttjas men som ser normalt ut.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Falcon:

Hej alla,
kan någon smartare än mig, säga var jag ska trycka för att avsluta min Facebook?

Tack!

dom tar aldrig bort helt och hållet, jag avslutade min FB permanent för 7-8 år sedan och tydligen finns den fortfarande kvar. (och ja jag gjorde det rätt)

Av Selmalagerlöf

100MB --> 1.9GB.. dålig clickbait är dålig...

Av Selmalagerlöf
Skrivet av ReMemberMe:

Jag funderade på det - men tyckte att det var för fult för att kunna vara det och började därför googla. Men ja, det kanske bara är jag som ogillar RGB och började nojja, kanske är helt normalt.

Tar dock gärna mer input och någon kan bekräfta/dementera den teorin.

kan du ta en bild och ladda upp på hur det ser ut?

Av Selmalagerlöf

detta försvinner för mig om man kör med privat surfning i firefox,
Sätt på en spellista med musik i privat surfning med firefox så försvinner allt lagg

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Grumie:

Varför är t.ex. CPUer alltid till en yta av ca 4x4 cm och inte 4x4 dm?

Genuin fråga.. jag har alltid undrat varför man inte "bygger på bredden" för att få in fler? Säkert jätteuppenbart när man kan sånt men skola mig gärna ^^

det är en kostnadsfråga, när du tillverkar chippet så finns det en fysisk begränsning på hur stora platterna kan vara som man gör CPU's på, när man vet max storleken så kostoptimerar man produkten och minskar storleken per chipp. Blir det någon defekt så kan man vara tvungen att skrota chippet så det är mera värt att göra massa mindre som har större chans för att bli en färdig produkt.