Inlägg

Inlägg som UnkeN har skrivit i forumet
Av UnkeN
Skrivet av MystiX:

Deras rea började för 2 år sedan, och 3930k var väl aldrig nere under 4k? Eller iaf inte långt under, då den bara hade 15% rabatten. Men det var fortfarande över 1000kr billigare än närmsta konkurrent. Kanske jag minns fel dock.

Är oerhört sugen på att göra min huvudburk till mITX, och det vore konstigt att köpa nya prylar som inte är nya. Så det är nära att jag köper mig en ASRock Z77E-ITX + 4770k. Dock lite oroad över värmeutvecklingen med en liten OC i ett node 304...

z77 och haswell passar väl inte? Socket 1155 och 1150.

Mvh /Jakob

Av UnkeN
Skrivet av Ture6600:

Trevligt att höra, tyvärr fick inte jag till det alls. Testat i både v60 och v40, sökte flertalet gånger via bilens stereo startat om Bluetooth osv. Hur gjorde du?

Hej.
Vi fick göra tvärtom, vi gick in i bilens telefonmeny och gjorde den synlig, sen sökte vi efter bilens telefon med mobilen.
hoppas det funkar för dig också!

Mvh /Jakob

Av UnkeN
Skrivet av MrM3:

Förresten vad skulle ni säga om man jämför FR Define mini med Arc Mini, vad skulle ni föredra då? Båda chassina ser intressanta ut tycker jag.

De är ju ganska snarlika varandra. Define mini är ljuddämpat och får då en begränsning på cpukylarens maxhöjd på 160mm där Arc mini har samma begränsning på 165mm.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej
Ett FD Define mini passar även in i din beskrivining.
http://www.fractal-design.com/?view=product&category=2&prod=5...

Fint chassi att bygga i, använde ett sådant till min svärmors nya dator, tyst och bra.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

How about: Winter is coming.

Av UnkeN
Skrivet av Ture6600:

Kan ni se youtube i HD via ie i telefonen eller måste man använda appen för detta? Använder "desktop" versionen av youtbe och på valfritt 1080p HD klipp kan jag välja mellan 360p, 720p eller 1080p. Men det är samma dåliga kvalitet vad jag än väljer.

Har den senaste. Funkar det smidigt? Har du samma funktionalitet som med iPhone, se låtnamn samt byta låt eller detta kanske bara funkar vi USB. Föresten ska det gå att koppla wp8 till bilstereo via USB eller är det endast iphone/ipod som stödjer detta?

Hej
Det funkar fint för mig i min XC70, det krävdes dock att para ihop den lite mer manuellt än brukligt men efter det ansluter den som den ska varje gång.
Att spela upp musik från t.ex. Nokia Music fungerar fint, kan byta låt från ratten och jag ser artist och låt i displayen.
Ett stort plus är ju såklart att Volvo on Call appen finns till WP8 också. Klockrent!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hello!

I really like your build! And the details are awesome!

Keep up the very good work!

/Jakob

Av UnkeN

Hej

Har du både RCA ingång och RCA utgång på din nuvarande subwoofer så kan du koppla från den till den andra du tänkt koppla in.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av bobinush:

Tjena! Jag skrev för ett tag sen men fick inget svar.
Fläktkontrollen som följer med Arc Mini (och säkert andra chassin), kan man köpa en till sådan på något sätt? Det är den man sätter i pci-platsen jag menar. Hittar inget i de flesta datorbutikerna..

Hej

Jag har ställt samma fråga till supporten och fick till svar att man kan köpa den som reservdel genom deras tyska sida. Man köper lådan med skruvar och dyligt som följer med chassit alltså. Kostade endast 3 Euro, dock var frakten hem till mig på 15 Euro.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!

Det ser ut att kunna blir riktigt bra det där, jag har dock en fråga:
Har du bara fläktar som blåser ut luft ur chassit?

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!

Det ser ut som att du glömde montera gummipluttarna till det andra fästet som följer med kylaren, alltså till fläkten till vänster. De sätter man fast på plasten som du skruvar fast fläkten i och som sedan trycks fast på kylaren.
Kan vara därför som det låter!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Asrock är märket på det moderkort som användes till guiden.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av Freemaan92:

Tja
Undrar om cooler master hyper 212 EVO skulle kunna kyla en intel core i5 3570K om man klockar upp den till 4Ghz den ligger nu på 3,4Ghz

Tacksam för svar

Hej
Det gör min iaf! Jag bytte bort originalfläkten först men den jag satte dit (corsair SP120 performance) var inte så tystgående så jag monterade tillbaka originalfläkten igen.
Funkade för mig på 4.2Ghz och ca 73 grader max i load OCCT

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av KeVVa:

Låter som om du har SpeedFan eller något installerat på datorn och inte låter EUFI/BIOS styra fläktarna. Kan det vara så?

Hej KeVVa.
Har inget fläktstyrningsprogram installerat, gjorde en ominstallation med formatering som en del av felsökningen.
Datorn stängde av sig korrekt igår igen!
hoppas det fortsätter så här..

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Tror ni att jag blev förvånad när jag igår stänger av datorn och alla fläktar faktiskt stängs av!!! Otroligt! Jag har inte gjort några ändringar på flera dagar heller...

Jag hoppas att den fortsätter på det här sättet, då blir jag nöjd!

(För att förtydliga, fläktarna snurrade alltså inte bara lite, utan snurrade med minst 700rpm)
Fläkt i nätagg - 120mm
2*120mm chassifläktar
1*200mm chassifläkt
1*92mm chassifläkt

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av antbob:

Även om jag nu köper FX-6300 som jag tänkte göra, så kommer den va lika dålig som FX-4100 i de spel FX-4100 presterar dåligt i. Den är inte bättre för att den har mer 2 kärnor OM DEN inte kan använda mer än två kärnor, den är bara bra i typ BF3 och ngra lite nyare spel, df vill jag byta till intel, så att man får ngt som är bra från början.

Hade köpt FX-6300 eller FX-8320 men jag anser att de är usla i vissa spel, då de aldrig används till full capacitet (alla kärnor används inte i alla spel jag spelar).
Df vill jag byta till intel, men vore inte en I5 3470 ngt att ha? Får gå upp 500 i pris men jag vill iaf slippa amd just nu.

FX-6300 är bättre än FX-4100, även FX-4300 är bättre än den du har. FX-6300 är av en nyare serie Vishera och din nuvarande är Zambezi. Vishera har jag för mig var ca 5-8% snabbare än Zambezi (fx-8350 mot fx-8150).

"Intressant är även att jämföra FX-8350 med fjolårets FX-8150. AMD lovar förbättrad IPC med Piledriver, något som avspeglas i tabellerna. Den förnyade arkitekturen i Vishera ger 5-8 procent bättre prestanda vid samma klockfrekvens."
Från: http://www.sweclockers.com/recension/15973-amd-fx-8350-visher...

Tänk också så här, ifall du köper en billig intel processor och moderkort och som du säger byta processor till hösten till en snabbare sådan. Moderkortet du köper nu är dock så dåligt så då kan du inte få nytta av den upplåsta värre processorn du köper senare. (i5-3570k tycktes jag komma ihåg nämnas)
Ifall jag var i ditt läge skulle jag nog byta upp mig till en nyare AMD processor, FX-8320 t.ex. Jag har själv haft fx-8120 som min fru använder nu och jag gillade den skarpt.

Hoppas det löser sig!

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av Bakgrund:

Emil i videon trodde ju att det var en kondensator med laddning kvar, men det kan ju såklart finnas andra förklaringar.

Jag skulle kört uteslutningsmetoden här, grafikkortet är rätt otroligt att det är, cpu'n likaså, minnena också. Har du tillgång till ett annat moderkort?

Jag har tyvärr inte tillgång till något annat moderkort, blir ju lite svårare eftersom det är matx på chassit.

Har läst några forumtrådar om liknande problem men jag har aldrig sett någon lösning. En del pekade på Asrock och nvidia grafikkort men jag har ju AMD som sagt. Jag blev ju dock förvånad när problemet försvann efter drivrutinsbyte till grafikkortet. Tror det funkade i 2-3 dagar sedan när jag flyttade ner datorn till TVn så kom problemet tillbaka.

Av UnkeN
Skrivet av Bakgrund:

Fortsätter de även om du stänger av agget?

http://www.youtube.com/watch?v=qV3kEN9sINU

Hej.
det är bara genom att dra ur strömkabeln som jag får datorn helt avstängd. Kommer inte åt knappen på agget pga chassits layout.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Stänger av dator, fläktarna fortsätter att snurra

Hej!

Problem: Jag stänger av datorn och den gör sin avstängning, skärmen går i vänteläge och hårddiskarna stängs av, fläktarna fortsätter att snurra på nätagg, cpukylaren och de 4 chassifläktarna. PowerLed fortsätter lysa konstant.

Jag har haft detta problemet sedan jag byggde ihop en för mig ny dator.
Datorspec:

Moderkort: Asrock Z77 Extreme4-m
CPU: i5 3570k
Minnen: Corsair Ven... 1600mhz LP
GPU: Asus HD7950 DCII
PSU: Fractal Design Newton R2 650w
Chassi: Silverstone Sugo SG09
OS: Win 8 pro

Moderkort, cpu och minnen köptes begagnat här på Swec marknad.
PSU och gpu har jag haft sedan tidigare och de har fungerat utan problem.
Chassit är nytt.

Jag har uppdaterat bios, gjort en ominstallation av OS, uppdaterat grafikdrivrutiner, provat med linux på usb (som fungerade att stänga ner datorn korrekt med) och bytt moderkortets batteri och samtidigt då lät det vara utanför nog länge för att cmos skulle nollas.

Jag vet faktiskt inte vad som kan vara problemet något mer. Jag fick det att fungerade i någon dag och det var efter att jag uppdaterat grafikdrivrutin, sen slutade det att fungera igen. Min tanke är dock att eftersom datorn stängdes av korrekt med linux så borde hårdvaran vara ok.

Något tips?

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Jag byggde ihop en dator åt min svärmor och då blev det Win8 på den så för att jag själv skulle ha koll och kunna ge support så blev det win 8 för mig med, såklart hade priset (279:-) en medverkan också.