Inlägg

Inlägg som Harddrive har skrivit i forumet
Av Harddrive

3840x1600 38" eller 4K till detta pris.. jag är okej om det är 144Hz..

Av Harddrive
Skrivet av Nicklidstrom:

Att köra 7800X3D med en ramsticka @ 4800mhz är som att köra V75 med en kossa.

Ah, den detaljen missade jag när jag filtrerade. Ja, men 6000Mhz CL32 är mycket rimligare

Skrivet av funkadelic:

Bra tips detta med! Angående fläktar glömde jag fråga om det för har dålig koll själv men uppfattar det som att det generellt räcker med de som ingår i chassit och de som hör till CPU och GPU för att hålla bra flöde? Bra att kolla temperaturerna såklart och enkelt att installera fler i efterhand.

Just som någon nämnt borde RAM-stickan köras i snabbare hastighet gärna med så låg "CL" värde som möjligt. Ang. fläkt skulle jag säga att generellt sätt räcker med de inbyggda . En 7800X3D och RTX4070 har slukar inte mycket ström, det är 120W och 200W respektive man klarar sig så länge man inte dummar sig och har datorn intryckt i ett hörn på en dammig matta eller nått sånt. Man kan med fördel byta ut fläktarna till 2st 140mm på framsidan, då blir det tystare och ett "positivt tryck" i chassit som man vill ha.

Du har även chassi alternativ som t.ex.

https://www.inet.se/produkt/6905189/cooler-master-haf-500-sva...

Två större 200mm fläktar inblås som i princip inte kommer höras pga låga varvtal, samt kommer ge extremt med luftflöde. Dock är priset högre och imo inte lika snygg. Sånt där får man ta ställning till själv.

Av Harddrive

https://www.inet.se/kundvagn/visa/sbElAW--3GulWnhIlF324ZboraQ...

Utöka med en RAM-sticka eller fläktar i framtiden efter behov

Av Harddrive

Gör som i Kina, stäng ner skiten bara

Av Harddrive

Gav upp på spelutveckling tills vidare. Om man liksom mig vill tjäna pengar är det en riktigt tuff bransch såvida du inte har ett team du litar på med mycket talang som är villiga att lägga ner mycket tid och ork under flera år. Det blir allt svårare att marknadsföra sig och sticka ut vilket betyder att du även måste ha lite tur, en bra publicist, följare och så vidare. Men i princip vem som helst kan bygga spel så länge man kan hålla igång motivationen. En bra sida jag kan tipsa om är https://www.develop.games . Alternativet är att söka in sig på ett större företag , men det medför sina egna utmaningar och kompromisser. Kan vara kul med mindre projekt som en hobby eller för att visa upp i sin portfölj, men för min del tar mitt heltidsjobb all ork och kraft.

Av Harddrive

Vad för sorts emotionell upplevelse är man ute efter när man handlar in en strömsladd för $3500 ?
Är ju bara en grej för folk som verkligen inte vet vad de ska göra av med sina pengar, och det är väl inte konstigt att man gör pik av sådant konsumptionsbeteende. Dock så länge det inte påverkar pris eller efterfrågan för mina egna intressen så kan jag bry mig mindre om vad folk gör med sina pengar.

https://www.theabsolutesound.com/articles/shunyata-research-s...

Av Harddrive

“A feature, not a bug"

Av Harddrive

Kan vi få tillbaka Warcraft III på Battle.net?

Av Harddrive

Toppen, nu hoppas jag bara vi ändrar lagstiftningen i tryckfrihetsförordningen så att vi slipper få alla våra uppgifter publicerade på skummiga sajter som "mrkoll" och liknande utan tillstånd.

Av Harddrive

Från Webhallen.com till Webhallen till Webhallen.rip

Av Harddrive
Skrivet av hölmiz:

Sedan tar AMD sina laptop cpu:er och släpper dem som en desktop cpu med lämplig socket.

Det är just detta jag inte förstår, varför vill man lansera med desktop. Men finns det en marknad så finns det en marknad..

Av Harddrive
Skrivet av hölmiz:

Ok, vill du också ha tillbaka nordbryggan, dedikerade ljudkort etc?

Ja, en digital signal ut från datorn som du kan koppla till ett externt ljudkort i valfri prisklass som du själv får välja låter kalas i mina öron, (skillnaden är bara att att ljudkortet inte sitter i själva datorn som kan påverkas av elektriska störningar).

Däremot brukar inte den kretsen kosta mycket att bygga in på moderkortet och vi har tillräckligt med komponenter och konfigurationer att välja på , så därför gnäller jag inte på det.

En "G" processor från AMD kan landa 1000kr dyrare. För någon som inte kommer använda APU funktionerna är det helt och hållet bortkastade pengar så därför kommer jag aldrig motivera ett sådant köp. Är dessa funktioner verkligen så populära och eftertraktade och behöver vi lägga ner forskning och tid på att utveckla dessa funktioner när man kan lägga ner tid på annat som är relaterat till CPU?

Av Harddrive

Två heltidsjobb.. nä skoja bara.. tre

Av Harddrive

Aj då, varför har alla kort den där gräsliga 12VHPWR kontakten...

Av Harddrive

Jag har aldrig riktigt fattat grejen med APU eller liknande i en stationär dator. I en bärbar dator så finns det poäng, men jag tycker att en komponent ska vara designad för att göra en sak.

Av Harddrive

D för "Dra ut denna pin för att låsa upp"

Av Harddrive

Hur kunde alla gå på detta ?

Av Harddrive
Skrivet av wargreymon:

Att skicka fakturor/inbetalningsblankett med nya erbjudanden som reklam borde vara olagligt. Detta är helt psykologiskt att man ser detta papper och man instinktivt måste betala. Nu är jag ju mer uppväxt med autogiro, men känner fortfarande "tvånget" när man ser ett sånt här papper och när man läser det "Om du vill ta del av detta erbjudande". USCH!

Det är säkert många äldre som går på det också, rent av jävelskap

Av Harddrive

Bra drag av MS

Av Harddrive

it's a feature not a burn