Inlägg

Inlägg som Mycel har skrivit i forumet
Av Mycel

Väljer du en populär emulator till PC så har den oftast, för att inte säga alltid, inställningar för att ändra upplösning så att den passar just din TV. Har du en modern TV är ju 'risken' att den har en betydligt högre native-upplösning än vad Xboxen ö.h.t. klarar av att rendera i, och då kommer det förmodligen se grötigt ut, i synnerhet om det rör sig om en LCD-TV.

På en PC-emulator har du som sagt möjlighet att själv ändra upplösning, precis som i vilket spel som helst. Då åtminstone SNES- och N64-spel har ett annat bildförhållande (vanligtvis 4:3, eller 8:7 om man ska vara petig) än de flesta moderna bildskärmar och TV-apparater, kommer du förmodligen behöva ändra detta, brukar också finnas i videoinställningarna för emulatorn.

Av Mycel

Fast det är ju på just den punkten en PC-baserad emulator lyser lite starkare, då de ofta har stöd för filter som - på gott och ont - kan resultera i en skarpare bild.

Ytterligare en fördel med att emulera via PC är ju att du kan ställa in rätt upplösning för din TV, medan krysslådan förmodligen kommer skala upp bilden.

Se bara till att ha en hyfsad handkontroll i din ägo.

Av Mycel
Av Mycel

Ett 4850 i sig besitter mer prestanda än en hel PS3, men det finns ju naturligtvis många aspekter att ta hänsyn till här.

Först får du ha i åtanke att Assassin's Creed Brotherhood inte släpps på PC förrän någon gång i vår, så vill du spela i jul får du nog införskaffa det till PS3.

Mig veterligen blir prestandan på en MAC inte riktigt densamma som på en PC med identiska komponenter (rätta mig om jag har fel), även om det sannolikt, så länge det rör sig om en någorlunda okej konsollport, ser bättre ut och flyter bättre än på din konsoll. Detta inte minst tack vare att grafikkortet i fråga utnyttjar skärmens nativa upplösning betydligt effektivare än PS3an (720p ser inte särskilt vackert ut på en 27", om vi utgår ifrån att maxupplösningen är åtminstone dubbelt så hög).

Jag kör själv med PS3an på min 26-tummare (1920*1200), och även om det för det mesta funkar helt okej, kan det ibland se riktigt illa ut, dels p.g.a. det korta betraktningsavståndet, dels för att konsollen som sagt sällan renderar i högre än 720p.

Konklusionen är helt enkelt att ett 4850 kan prestera bra mycket bättre än PS3 i de allra flesta multiplattformspel, och om de tidigare Assassin's Creed-portarna är något att gå på torde inte Brotherhood vara något undantag. Och att konsoller ter sig bäst på större TV-apparater.

Av Mycel
Av Mycel
Skrivet av Zeuxlarsson:

Finns GT5 till PC eller är det bara PS3? Ser för snyggt ut för att vara från PS3.

Stämmer bra det. Kantutjämning, högre upplösning och intensivare post processing är väl bara några av de filter som läggs på när man tar bilder ur Photo Mode/Photo Travel-lägena. Därmed inte sagt att spelet är fult när man väl spelar, i synnerhet inte nattetid, när man kör i ösregn.

Av Mycel
Av Mycel
Skrivet av noobonur:

Ja men snälla!! Drifta typ 3KM i 300km/h är lite överdrivet och inte ens Arcade!! Det är något mycket värre som gör spelet ospelbart.. Sen att man varvat spelet på 5timmars spelande gör det bara löjligt och inte värt ett öre av dem 500:- jag betalade för spelet!

För det första får du skylla dig själv om du köper ett PC-spel för smått hutlösa 500 spänn, när ett dussin onlinebutiker erbjuder betydligt bättre priser. Att du sedan (och det verkar du inte vara ensam om) inte har brytt dig om att på förhand kolla upp vad det är för typ av spel du införskaffar är ju oerhört beklagligt, även om det dessvärre verkar vara ganska vanligt.

Jag har personligen under en längre tid känt till att spelet i fråga skulle komma att bli en fullfjädrad arkadracer, och vore det inte tack vare den uppsjö av recensioner och inte minst förhandstittar som funnits tillgängliga på nätet ett bra tag vid det här laget, så hade jag förmodligen åtminstone kunnat räkna ut det i den stund det stod klart att Criterion skulle stå för utvecklingen av spelet (jag menar, även om man bara är flyktigt insatt i spelbranschen borde väl Burnout åtminstone klinga någorlunda bekant).

Jag kan inte begripa varför så många förväntar sig något annat än ren arkadracing. Det tyder ju bara på en oerhörd nonchalans. Inför dylika framtida scenarion föreslår jag att du bekostar dig en stunds läsning i någon av de flertaliga TV-spelstidningar som säljs i nästan varenda kiosk värd namnet. Eller, om budgeten mot förmodan inte tillåter, i alla fall plocka upp ett gratisex av GameReactor. Sen finns ju alltid utländska, onlinebaserade diton som GameSpot och IGN att tillgå. Förhoppningsvis lär du dig någonting och slipper begå samma misstag igen.

Av Mycel

Spelet saknar "inbyggt" stöd för kantutjämning, vilket gör att det kan se förfärligt ut, i synnerhet i lägre upplösningar. Man har med största sannolikhet tvingat AA i skärmdumparna ovan, vilket ju bevisligen gör en hel del för bildkvaliteten.

Av Mycel
Skrivet av Airikr:

Sjukligt snyggt! Nått du har gjort?

Njae, det är kartor som finns i UDKn. Du hittar den här.

Jag är inte alls insatt i det hela, men jag antar att det på något sätt skulle gå att applicera de senare versionerna av motorn på Unreal Tournament 3, om man vill. Någon som är mer bevandrad kan ju få klargöra, ifall jag sitter och ljuger nu.

Av Mycel
Av Mycel

Då spelet nu gått guld, passar utvecklarna även på att delge oss vad som får antas vara minimikraven för PC-versionen:

http://static.zenimax.com/bethblog/upload/2010/10/osimg.jpg

Av Mycel

Svårt att utröna något när ingen dialogruta dyker upp. En god start kan vara att se till att senaste versionen av DirectX är installerad, tillika de senaste drivrutinerna för ditt GTX 460.

Av Mycel
Skrivet av Morganrone93:

Släpptes inte DR2 nu i veckan? Och du vill redan fuska? Sigh..

Oj. Det här har ju aldrig diskuterats tidigare...

Det är oerhört tröttsamt och beklagligt att folk inte kan låta andra spela sina spel på det vis de själva önskar, i synnerhet när det gäller spel som till stor del bygger på ett enspelarläge. Det är helt och hållet upp till trådskaparen vad han eller hon vill göra med och få ut av sitt spel.

Vad gäller just Dead Rising 2 har ju till och med mer 'ärliga' spelare visat intresse av trainers eller moddar, inte minst i syfte att eliminera tidsbegränsningen och göra diverse tillhyggen oförstörbara.

Det handlar för många om att få ut mer av spelet, och tycker man som jag att det finns en stor tjusning i att meja ner odöda obehindrat - utan tidspress - är 'fusk' som dessa mycket välkomna. Förstå det.

Av Mycel

Ja, det finns en +15-trainer (av h4x0r). Jag föreslår att du googlar fram den, då jag förmodligen inte får länka.

Av Mycel
Av Mycel

Om det inte vore för att Criterion (Burnout-serien) ligger bakom spelet hade mitt intresse varit ganska svalt. Förhoppningsvis lyckas de ta tillbaka NFS-serien till sina rötter, med bravur.

Av Mycel
Skrivet av Mupp3n:

Tog bort spelet och la till det igen, aktiverade samma moddar som innan, och nu fungerar allting av någon anledning. Men spelet är väl mer stabilt än Oblivion? Men det kan ha varit min unofficial patch som buggade ur.

Jag vet inte riktigt, av egen erfarenhet har Oblivion varit näst intill problemfritt, även med en drös moddar installerade, medan jag i Fallout 3 knappt vågar alt-tabba av rädsla för att jag ska få en dialogruta med kraschrapport i nyllet. Då ska dock nämnas att jag spelat Fallout 3 betydligt mer än jag spelat Oblivion. Motorn är väl helt enkelt inte den bästa, milt uttryckt.

Av Mycel

Av skärmdumpen att döma förefaller det att du använder dig av moddar. Med tanke på att Fallout 3 även i vaniljutförande är ett av de mest instabila spelen som någonsin gjorts vore det inte konstigt om problem uppstod. Testa först att inaktivera samtliga moddar och se om problemet kvarstår.

Av Mycel
Skrivet av lambdaN:

Hur i helv, fick du HL2 så där snyggt? Jag kör på 1920x1080, högsta AA ja, allt på högsta, men det ser absolut inte ut så där!

Jag använde en mod som implementerar de grafiska förbättringar som bl.a. Half-Life 2: Episode One och Half-Life 2: Episode Two fick ta del av, men som Valve aldrig uppdaterade PC-versionen med (konsollversionerna hade redan den nyare versionen av sourcemotorn då de släpptes betydligt senare). Det innebär bl.a. rörelseoskärpa, skarpare texturer, dynamiska skuggor, HDR, och annat smått och gott.

Modden lägger även till achievements, du hittar den här.