Inlägg

Inlägg som Maango har skrivit i forumet
Av Maango

Vad är grejen med likna datorer med bilar hela tiden?

OnT: AVG free...vad tycker ni om det? Och inga korta "DET ÄGER!112" eller "DET SUUUUGER!!222!§§!" svar nu, lite längre än så vill jag ha

Av Maango

Min första dator jag byggde helt själv var med en P4 på 2.66Ghz... jag saknar den inte ett dugg.

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nc1224
Körde just Memtest 2 "pass", den hittade inga fel. Om det är hårddisken, kan jag koppla in en ny, installera vista på den och försöka rädda alla filer från den första?

Tar för givet att du har en stationär dator och japp, bara att du drar in en ny hårddisk i datorn, installerar det nya operativsystemet på den och sen bläddrar runt i din gamla hårddisk i utforskaren som vanligt.
Detta förutsätter såklart att din nuvarande hårddisk inte har kraschat totalt såklart, då kan det bli lite svårare.

Rekommenderar att du kopplar ur din befintliga hårddisk när du installera Windows på din nya hårddisk för att undvika problem.

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Twiggeh
En släkting till mig fick det problemet pga att han hade en oärlig kopia som insåg att det inte var en äkta licens.

Då tog det ungefär 5min att komma förbi det stadiet, sen var nätverket helt avklippt.

Nu ar ju inte det mitt problem riktigt. Men att det dessutom tog honom fem min kanns ratt orelevant for min del, spelar ingen roll om den star igang i fem timmar, kommer anda ingenstans

Jaja, nu har jag iaf bootat fran ett USB minne med Ubuntu pa, kopierar allting och sen sa blaser jag om datorn. Har absolut noll koll pa det har OSet, vet fan inte ens hur jag andrar sprak, som ni nog marker
Men slutar nog bra det har tillslut

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Boota nån linux-dist från USB-sticka och kopiera det du vill spara därifrån kanske?

Spelar det någon roll vilken linux dist? Nån du rekommenderar särskilt? Har alltid varit en Windows människa

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Möjligen är det virus och sånt som sabbat allt. Du får hoppas att Recovery partitionen fortfarande funkar (så att du kan installera om ifall du inte bränt skivor med via USB brännare) men först var det att rädda dina filer.

Virussökning av allt gjordes bara någon dag innan det här hände, så tror inte det är problemet. Men helt säker kan man ju inte vara.

Recovery partitionen är borta sen länge då det låg XP på den, har kört W7 sen bra länge på den här. Har istället en USB-sticka som är bootbar som jag har Windows 7 på. Plus alla installationsfiler till alla program som jag vill ha på datorn direkt efter installation. Riktigt smidigt (:

Av Maango

Windows bootar...men ändå inte

Problemet:
Windows laddar allt precis som vanligt men fastnar efter att denna

http://www.johntp.com/wp-content/uploads/vista-default-boot-scre...

har laddat klart. Skärmen blir svart och efter någon sekund dyker muspekaren upp som går att röra runt utan några som helst problem. Men sedan är det stopp. Spelar ingen roll hur länge jag väntar, datorn kommer inte längre.
Det hela började i torsdags när jag kom hem sent på kvällen, hade låtit datorn vara igång (precis som alltid) men när jag nu kom hem så stod det att jag behövde starta en reparation av startfilerna, vilket jag då gjorde. Och den reparationen startade helt plötsligt om om sig och sen på andra försöket så fastnade reparationen. Efter att ha tröttnat på att väntat på datorn att komma igång igen i drygt en timme så stängde jag av och startade sen datorn på nytt. Då kom den till skärmen där jag kan välja att starta i felsäkert läge, med nätverk eller kommandotolken. Eller i normalt läge, spelar det ingen roll vad jag väljer, den kommer bara till den svarta skärmen med muspekaren.

Jag har prövat att boota från min USB-sticka med W7 installationen på och därifrån reparera startfiler med Windows egna verktyg, men Windows säger att det inte finns några som helst problem utan allt är som det ska. Inte heller deras minnestest rapporterar några som helst problem. Jag kan inte heller välja att hoppa tillbaka till en återställningspunkt, den påstår nämligen att det inte finns några.
Har prövat att plocka ur batteriet, hjälper inte heller.

För att göra mitt problem lite värre så har jag filer på hårddisken som jag måste komma åt. Vilket inte hade varit något problem om det inte vore för att jag sitter med en bärbar dator. Vill inte skruva isär den eftersom jag då sabbar garantin. Och att formatera om är inget alternativ pga filerna jag behöver...

Så, någon som vet något sätt att lösa problemet? Eller att komma åt filerna utan att skruva isär datorn? Om jag väl får in filerna på en bärbar dator kan jag formatera om den utan problem

EDIT: Sitter på en Acer Aspire One. En netbook.

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svartsmurfen
Kul med lite nytt.
En funktion som jag skulle vilja ha är en lista på komponenter, exempelvis SSD:er eller grafikkort. Sedan ska man kunna välja en och komma till relevanta nyhetssidor (och kanske to.m. forumposter, men det kanske blir för mycket).
Helst skulle jag vilja kunna välja två komponenter för en jämförelse, exempelvis en ATI Radeon 9800 PRO och Nvidia GTX 280.
Någonting att se fram emot till Swec 6.0 kanske?

Det vore nog inte helt omöjligt, speciellt med tanke på att dom har ju ett visst samarbete med Prisjakt.nu. Tror dom två sidorna kanske kan få ihop en bra lösning... men vad vet jag, kan inget om webbutveckling

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas D
Finns fler roliga detaljer i bilden om man granskar den noga.

Jodå, speciellt dom två flikarna brevid forum. Vad gömmer sig där?
Och jag vill också testa!

Men sen undrar jag...vad hände med byggloggen? Eller ska man helt enkelt lägga in sin bygglogg i den kategori den berör?

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moflon
var för inte kala det "skräp"?

Skulle man också kunna göra

Nu när jag studerade bilden ett litet tag så såg jag att galleriet hade fått en massa olika kategorier, bla en "datorhörna"
Trevligt trevligt!

Av Maango

Hoppas att galleriet fått en bra uppdatering, inte bara ny design utan kanske en kategori i stil med "min hörna", för att kunna sålla ut de ointressant gallerierna

EDIT: Nu när jag studerade bilden riktigt noggrant så såg jag att det jag efterfrågade faktiskt fanns med

Blir nog bra det här!

Av Maango

Okey, eftersom du inte har möjlighet att felsöka hårdvaran så får vi väl ge oss på mjukvaran...
Om du nu har kopierat allt så kan du ju faktiskt pröva att blåsa om datorn, även om det känns rätt drygt.

Annars kanske en registerrensning med registry booster samt CCleaner vara en lösning, kör på det först, sen blåsa om systemet.

Av Maango

Spontan tanke:

Har du prövat att installera om drivrutinerna till grafikkortet samt se till att du har de nyaste?

EDIT: Nu kom det upp att du hade prövat det

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saddl3r
Någon som kan göra något coolt i photoshop som man sen kan göra schabloner av och måla på dörren? Har en silverfärgad r2 Tänkte mig runt 3 färger

http://www.gatukonst.se/2009/09/10/smidiga-och-snygga-stencil...

Där har du all info du behöver för att göra stenciler (schabloner). Vilket motiv du ska ha får du själv komma fram till, gör det personligt, be ingen annan fixa bilden åt dig
GLHF!

Av Maango

Finns fler som redan har sagt det men tycker det kan sägas igen:

Mät ljudnivån också! Jag är en av dom som gärna vill kunna ha datorn på bordet en halvmeter från sig

Av Maango

Jag har slagit sönder en av mina möss när jag lirade CS på ett lan, men mer än så har det inte blivit. Blir inte så arg av mig, bara ibland

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Naton
Gissar att det var mer jobb med att lägga upp bilderna än att hänga upp din hårddisk i Hårsnoddar. 0P

Bara för att väga upp din bitterhet ger jag honom en tia

Av Maango
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TampongTomte
Har du prövat att ändra bootordningen?

fy fan vilken pest det är att surfa på sweclockers med iPhone....

Självklart har jag gjort det, hjälpte inte ett dugg.
Hade skrivit det i texten men förstår dig om du sitter med en iPhone

Fick höra av en annan Sweclockers medlem att Windows kan ha skrivit filer till min IDE hårddisk när jag installerade W7 på SATA hårddisken. Något som kan ha orsakat det här felet. Vilket det antagligen var, jag chansade och formaterade om SATA hårddisken, drog in W7 utan IDE hårddisken inkopplad och nu funkar det galant.

Kopplade in den andra IDE hårddisken för att lägga tillbaka en massa filer och kopplade sedan ur den. Funkar utan problem.

Hoppas att detta kan hjälpa nån annan stackare

Over n out!

Av Maango

Din största reducering av ljudnivån får du antagligen genom att byta processorkylare. Har ingen erfarenhet av Cooler masters fläkter men rent generellt så brukar processorfläkten som följer med vara den som låter mest.

Du kan ju alltid ta reda på vad det är i systemet som låter mest genom att du stoppar varje fläkt i taget _försiktigt_ medans datorn är igång.

Av Maango

RCA kabel

http://www.rueducommerce.fr/hifi/images/produits/info/xl/HRCA...

Där har du lösningen. Finns att köpa i stort sett överallt, tom på de större mataffärerna

Av Maango

Kan inte boota från SATA om inte IDE är inkopplad

Har ett litet udda problem här som jag har försökt lösa utan några större framgångar.
Problemet är att datorn inte bootar Windows 7 när jag plockar ur min gamla IDE hårddisk med en gammal Windows XP installation på. Att plocka bort min andra gamla IDE hårddisk funkar dock utan problem. Misstänker att nått är fel i BIOS men vet inte vad.

Det som händer om jag plockar bort IDE hårddisk 1 (med den gamla XP på) är att den kommer bara fram till när den ska boota Windows. Väl där så blinkar det ett litet tag och sen kommer texten Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected bood device and press a key”
Att SATA hårddisken med Windows 7 på är installerad i datorn verkar inte spela någon roll. Och ja, den finns inne i BIOS. Och ja, den står som boot device 1.
Om jag har IDE 1 inkopplad så kommer jag fram till en meny där jag får välja Windows XP eller Windows 7. Och härifrån är det inget som helst problem att boota upp W7.
SATA hårddisken finns med inne i BIOS även när IDE hårddisken är urkopplad.

Om jag kopplar ur min XP hårddisk och låter min extra IDE hårddisk (lagring) sitta i så får jag felmeddelandet ”Bootmgr saknas”. Detta vare sig jag har SATA hårddisken inkopplad eller ej.
Om jag låter samma hårddisk stå som master via IDE kabeln får jag
Missing operating system

Har:
Kontrollerat alla kablar x3
Prövat med olika SATA- och IDE kablar
Prövat att ändra SATA port på moderkortet
Prövat med olika strömkablar, både för SATA hårddisken och IDE hårddiskarna.
Prövat att bara ha en RAM sticka och använda det inbyggda grafikkortet. Dessutom har jag använt en annan minnessticka (annan modell) utan framgång.
Nollställt BIOS, både genom att plocka ur batteriet samt att ändra bygeln(?) x2
Load optimized default settings inne i BIOS...typ 27ggr
Petat runt med de flesta inställningarna inne i BIOS utan någon som helst framgång
Kontrollerat att SATA hårddisken står som boot 1

Har inte:

Flashat BIOS (undviker helst)
Formaterat IDE hårddisken (inget jag vill göra eftersom risken finns att jag sen inte alls kan boota windows)
Formaterat SATA hårddisken (inget jag vill göra eftersom risken finns att jag sen inte alls kan boota windows)

Övriga problem:
Nyligen har jag börjat få

Pri Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status BAD, backup and replace
Press F1 to resume
och efter jag tyckt F1 så får jag:
A disk read error occurred
Press CTRL+ALT+DEL to restart

Förstår att det är problem med den gamla håddisken men det ska ju ändå inte påverka varifrån min dator bootar.

Operativsystem: Windows 7 64 bit.
Processor: AMD Athlon64 X2 6000+
Processorkylare: Stock
Moderkort: MSI K9AGM2 (Chipset AMD 690G)
Minne: 2x 1024mb Corsair
Grafikkort: Radeon X1950PRO 512 MB med en Accelero SI
Hårddisk: Systemdisk (Windows 7) Western Digital Caviar Black 750gb/ IDE hårddisk 1: Maxtor 200gb (med den gamla XP installationen) IDE hårddisk 2: Western Digital 250gb.
Nätaggregat: Corsair VX 550W
Övrig kylning: 1x120mm Noctua insug och 1x120mm Noctua utblås i lådan
Övriga komponenter: SATA DVD-läsare
Temperaturer: Sällan över 50grader även vid hård belastning. Max 55grader uppnått på grafikkortet.

Så, nån som har en lösning på problemet? Jag vill bara ha kvar min SATA hårddisk i datorn och bli av med de här jävla IDE hårddiskarna.

Hoppas att jag har skrivit tillräckligt tydligt, är ni något ni undrar är det bara att fråga på, är oändligt tacksam för all hjälp jag får.
Just nu står jag nämligen i valet och kvalet mellan om jag ska köra en yxa eller hammare genom datorn.