Inlägg

Inlägg som Chrisj har skrivit i forumet
Av Chrisj
Skrivet av kallandes:

Tror inte @tjofritz efter 20 år här på Swec kunde ha tolkat CP som Cerebral Pares heller? Då är ju båda ni totalt pantade! Med era år här, 9 respektive 20 år. Och ingen av er fattar att Cp är ett spel? Jag tar mig för pannan!!

Är ju rätt uppenbart att han skämtade, lite förvånad att du är så uppe i varv över det. Ta ett glas vatten och ett djupt andetag

Av Chrisj
Skrivet av DG77:

Fast nu tog du i från stortån

Hade likväl kunnat skriva Intel RL8P6E2KS.
Och även om det inte ser "Fancy" ut för gemene man, så kan man iaf direkt se utan att googla intels spec sheets vad man får.

Ser inte någon frekvens med i den du skrev och för en lekman som inte är typen som hänger på SweC så kommer RL8P6E2KS betyda väldigt lite och ärligt talat vara mindre tilltalande än "i9 14900KS".

Av Chrisj
Skrivet av DG77:

Kejsarens nya kläder!

Magiskt att man kan ha så svårt att hitta på ett passande namn som relaterar till vad produkten är för något.
Varför inte bara Arkitektur/Antalkärnor/klockhastighet/upplåst multipel..

Antagligen för att RaptorLake8PC16EC6200000HzUnlocked inte kommer säga de flesta slutanvändare något som core i9-14900K inte säger dem samtidigt som det är ganska tradigt att skriva.

Av Chrisj
Skrivet av Honk:

Hos företaget jag är på ligger 27-28 åriga programmerare på ca 45-48 papp beroende på kompetens.
Men i Norrbotten är det nog svårt att nå dit, även för äldre och erfarnare, samt beroende på företag och ort.

Det som är mysigt som utvecklare är väl att man rätt lätt kan hitta distansarbete så även om man bor i Norrbotten behöver man inte nödvändigtvis jobba mot ett företag som betalar Norrbottenslöner.

Av Chrisj

Med tanke på att GPUn inte låter som den får jobba och R7 2700 inte är en urstark cpu så skulle jag gissa på att det är en cpuflaskhals du drabbats av. Går ju att kolla belastning i t.ex. afterburner och se hur det ser ut.

Total War spelen är väl för övrigt ganska CPUintensiva där 5600H är en väldigt mycket snabbare processor än R7 2700.

Av Chrisj
Skrivet av str8forthakill:

Jag räknar inte "små kärnor" så 8

Även om jag gillar tanken, de små kärnorna i nuvarande intel gen är väl kraftfullare än kärnorna i t.ex. en 4770K? Betyder det att det är 0 kärnor i den?

Av Chrisj

12900k, långt fler kärnor än jag har behov av.

Av Chrisj

Annonsen är avslutad

Av Chrisj

Meta Quest 3 128gb

Säljer en Quest 3 som inköptes på Webhallen i November 2023. Har använts i ~5h totalt men har insett att jag tyvärr inte har tiden att latja med den.

Kvitto finns, betalning sker via Swish och hämtning är att föredra.
Säljer till vem jag vill eller inte alls som är brukligt!

Läs hela annonsen här

Av Chrisj

12900K
32gb ram
Win10
Chrome

27.4
+-1.2

Tyckte det såg ut som att den jobbade mycket hårdare på första rundan i testsviten sen räfflade igenom resterande väldigt mycket snabbare, eventuellt att saker cacheas som någon tidigare nämnde?

Av Chrisj
Skrivet av Yoshman:

Apples datorer är dyra, men finns absolut varianter som är väldigt prisvärda då likvärdigt presterande konkurrenter kostar minst lika mycket. Och i allt fler fall finns inte ens någon konkurrens från Intel/AMD på laptopsidan när prestanda är kritiskt i ett kompakt format.

Kanske är så, vilket betyder att M1 MacMini i så fall har långt bättre kylning då det knappt går att höra fläkten hos den även vid spel. Men håller med om att GPUn i standard M1 är i klenaste laget för spel, GPU-delen är det som fått störst prestandaboost vid varje generation.

Men låter ändå lite märkligt att en M1 Pro skulle låta så mycket med fläkten. Har en 16" M1 Pro som jobbdator, den använder fläkten rätt sparsamt även vid spelande (och GPU-mässigt är den ett rätt stort steg upp från M1, ~dubbla prestandan).

M3 Max drar igång fläkten vid speladen, men den har en GPU-prestanda på en helt annan nivå än de andra två. Däremot kör den fläkten förvånadsvärt lite vid ren CPU-tung last, även när man lastar >=8 kärnor! Det kan inte sägas om konkurrenterna...

Är vanliga M1an jag testat med, i en macbook pro. Precis som en annan användare beskrev med M3 här så blir den tokvarm och börjar throttla rejält. Tänkte mer som svar på att "få användare belastar både cpu och gpu hårt" eftersom spel är en rätt vanlig aktivitet som belastar båda hårt, även om man inte lastar alla kärnor på CPU. Därtill verkar det i apple silicons fall räcka med att lasta GPU hårt för att det ska bli tungrott i kylningen även på de aktivt kylda laptopsen och på de passivt kylda ska man nog glömma att ha en bra spelupplevelse om det inte är grafiskt väldigt lättdrivna saker man kör.

Av Chrisj
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Bra vore väl att tillägga att väldigt få människor använder datorer på sätt som belastar CPU och GPU maximalt mer än mycket korta stunder i sträck.

Om man inte vet att man behöver en Pro, är Air troligen ändå modellen man bör köpa: Den kommer vara snabb nog, och den kommer fortfarande springa ifrån Intelbaserade bärbara i de flesta fall trots passiv kylning. 😆

Räcker väl med att spela wow på den i ett par minuter så går fläkten igång ordentligt, iaf på M1 macbook pro. Den får inte direkt världsbäst fps heller så kan tänka mig att både M2 och M3 blir rätt varma vid faktisk gaming och inte går att kyla passivt på ett adekvat sätt.

Av Chrisj

Blir upcykling eller vad man ska kalla det. Är jag klar med det så hamnar det i grabbens eller kompisars dator, alternativt säljs på SweCmarknaden. Enda undantaget är väl lagring som jag kör tills den är slut då man ändå alltid tycks ha för lite av det.

Av Chrisj
Skrivet av nimbus:

Informationen kom senare när fler sa vilka levels de hade och om de såg erbjudandet eller ej. Tyckte det var värt att tipsa här eftersom det var 500kr billigare är normalt och någon rätt nyligen hade efterlyst 2TB SSD:er. Men då en del verkar känsliga av att se ett erbjudande de inte är kvalificerade till får det väl vara sista gången.

Nappade på erbjudandet iaf, tack som fan!

Av Chrisj

Är den 1 vecka gammal borde du väl kunna returnera den till ÅF för de 11k du köpte den för?

Av Chrisj
Skrivet av dagas:

Tråkigt tycker jag. Så länge de fungerar är det synd att slänga. Finns många som skulle tycka det var en jättebra TV.

Man kan skänka dem om man inte vill ha dem och inte tycker det är värt sälja. Någon blir glad och man gör en insats för miljön.

Själv kör jag fortfarande med en Sony 52 tum LCD från 2008 i vardagsrummet. Två döda pixlar som varit sen jag köpte den begagnad 2013 men var länge sedan de störde en för man är så van med dem.

Men det slängs mycket fungerande saker i dagens samhälle.

Går ju bra att lägga upp en skänkesannons här på SweC om man vill bli av med den typen av TV också, går snabbt att hitta någon som hämtar den och den får några års användning till istället för att hamna på tippen direkt.

Av Chrisj
Skrivet av Neon:

Okokok! Det var inget flaggskepp uppenbarligen men den låg iallafall i det lite högre segmentet. Prislappen avslöjar dock inte alltid toppmodeller, ibland kommer man över dem billigt. I helgen kunde man köpa en LG C3 77 för 16 000 kr, men visst, numera kanske den anses medelmåttig.

Ja, men det är nog så, även om marknaden anser att plasman är värd 0 kr (vilket jag förövrig inte motsätter mig) så har den ett mycket högre värde inom familjen. Så frågan vi får ställa oss är om den är värd priset vi kan få för OLEDen.

Men då har vi nått fram till slutsatsen som tråden handlade om, d.v.s gamla plasma apparater har praktiskt taget inget värde idag att prata om. Det ser till och med ut att var så lågt att man gör bättre i att köra den till tippen än att försöka sälja.

Ja alltså, C3 är en grym TV men den är varken flaggskepp eller toppmodell. ST60 var det inte heller även om den också var (och ärligt talat är) en riktigt bra TV.

Av Chrisj
Skrivet av jnsson:

Jag har fortfarande mitt fysiska kort. Men jag gillar teknik och är inte bakåtsträvande när det gäller betalning och annan teknik som inte innefattar AI

Samma, betalar uteslutande med mobilen numera, men har ändå ett fysiskt kort med mig och har haft samma femhundring i plånboken i 3+ år nu, utifall att den behövs.

Av Chrisj
Skrivet av rwkk:

möss, tangentbort, ssd, moderkort, vbios.. säkert firmware på ram och psu snart också hah.
Varför ska inte bara saker och ting fungera från början

Visst, ifall ny cpu generation på samma plattform kräver bios uppdatering är det ok, men nu behöver man i princip uppdatera så att ens köpta system fungerar.

Hade komponenter släppts i sånt skick någon decennium sedan hade de fått stor kritik och knappt sålt

Snarare så att det såldes i alla fall och man fick leva med problemen permanent istället för att kanske få en lösning.

Av Chrisj
Skrivet av aMp:

Oh yeah, precis vad jag väntat på! Äntligen platta 32" 4K OLED 240 Hz+ datorskärmar. Avvaktar lite med köp för att se vilken tillverkare som får bäst recensioner, garantier, har de funktioner som jag föredrar osv.

Frågan jag ställer mig dock är om just QD-OLED är det man vill ha.. Vilka nackdelar de har mot "vanlig" OLED då jag använder skärmen till mycket utöver spel, där en stor del är att läsa text och använda Adobe CC suiten.

Efter att ha haft både WOLED och QD-OLED (har numera QD-OLED) så vill jag påstå att WOLED är att föredra, det ger en för mig behagligare bild, även om jag inte riktigt kan sätta fingret på varför.