Inlägg

Inlägg som Chrisj har skrivit i forumet
Av Chrisj
Skrivet av effekthero:

CPU - AMD Phenom2 X4 965 3,4GHz Black Edition - Inet.se
MOBBO - Asus M4N75TDAMD - Inet.se
RAM - Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3 - Inet.se

= 3137kr

då haru cpu osv så det duger ett tag, sen bara köpa typ ett 460gtx 1GB när du har råd och sen kan du köpa ett till när du behöver mer kräm (moderkortet är "SLI redo")

(bara ett förslag, ni får gärna kommentera ändringar osv.. )

Frågan är ju vad det är för kvalitet på hans No-Name 400w nätagg dock...

Av Chrisj
Skrivet av WDac:

hur som hällst så kan man vänta tills man sparat några extra 100:- lappar å köper en SSD för OS disk, eller väntar tills dem trillat ner i pris,, sitter själv på en hederlig magnetdisk och känner inte att behovet är så jävla stort att jag måste köpa en hybrid, jag sparar hällre tills jag har råd med en riktig SSD...

Målgruppen verkar ju dock vara laptops, där det ofta är knepigt att få in mer än en disk.

Av Chrisj
Skrivet av Asheileon:

Då jag inte håller på med det själv så vet jag inte dem exakta gaser som används, och då säger jag gaser för att det är det det är fast tillräkligt kylt för att få flytande form... så jo jag hade helt rätt, tror jag

En gas defineras ju av att den är just en gas och inte flytande. Att det som du säger rör sig om ämnen som vanligtvis förekommer i gasform men kylts ner till flytande form är ju mer korrekt!

Av Chrisj

I5 riggen i mitt tycke, ser riktigt bra ut. Det är nog mycket smaksak dock. Det bör nog nämnas att du inte kommer att utnyttja dem 6 kärnorna på en speldator.

Av Chrisj

Sitter och väntar på QoiN på b.net, so far no show dock.

Edit: har nu väntat från 20:50 till 21:40 och inte sett röken av honom. WO?

Av Chrisj
Av Chrisj
Skrivet av Eduardo:

Tänkta bara uppdatera lite med benchmark i Mafia 2.
Mina tidigare resultat var ju;
Gigabyte GTX 260 OC 216SP 896MB 32.4 average FPS
XFX HD5850 Black 1024MB 46.5 average FPS, men testade även med tjejens gamla kort, för skojs skull;
Asus HD4850 512MB 17,1 averege FPS
Samtliga i 1920x1200 Upplösning, full Antistrophic filtering, Anti Aliasing och övriga grafikinställningar på högsta men v-sync av.

Sen kan jag tillägga att det fungerade fint att köra XFX 5850´n på tjejens dator med 400W Corsair PSU.

Du ahr inget GTX460 1GB OC från gigabyte att testa med? Vore trevligt o veta hur det står sig så jag vet vilket kort jag ska behålla själv....

Av Chrisj

Tar och snor denna tråd. Sitter och funderar lite över om jag ska köpa en Dell U2311H eller en Dell U2711. Är det verkligen motiverat med prishoppet för att få U27? Är det stor skillnad i färgerna? Hur mycket mer krävs av grafikkortet för att driva den högre upplösningen?

Av Chrisj

Tycker du verkligen det är rätt att du ska bestämma vem som använder linan när det gissningsvis är dina föräldrar som betalar den, antagligen med tanken att alla i hushållet ska nyttja den?

Av Chrisj
Skrivet av Kogster:

vart ultralisks nerfade också?

Lite lägre damage, gör splash mot byggnader.

Av Chrisj
Skrivet av -=Mr_B=-:

Nä, jag argumenterar mot någon som tror att två olika modeller av en CPU kräver dubbel uppsättning utveckling och produktion. Clarkdale säljs som fem (5 !!!) helt olika modeller, Celeron, Pentium, Core i3, Core i5, och Xeon. Olika funktioner är aktiverade för de olika varianterna. Pris från 800-900kr, och upp mot ett par tusen. Tillverknings, och utvecklingskostnad för de olika varianterna skiljer inte nämnvärt förens vi kommer till packetering, då de olika varianterna inte levereras med samma kylare alla gånger.
Det kostar alltså inte extra att utveckla och hålla de olika modellerna i produktion, eftersom de är exakt samma fysiska bitar.
B!

Det var ju det som är hela poängen. Clarkdale är EN modell. Sedan stryper/deaktiverar man den för att få fram de produkter man säljer som budget. Det är dock inte så att det är en helt annan kiselbit med annan arkitektur i en i3 jämfört med en i5, vilket en del här har efterfrågat för att inte känna sig lurade.

Av Chrisj
Skrivet av XBJonte:

Lätt att damma av en bärbar..

Öppna upp skiten o kolla fläktarna. Är ett par skruvar på undersidan. Inte markant svårare än o fixa en stationär.

Av Chrisj

Börjar tro att det är grafikkortet som spökar. Alla inlägg jag sett som har fryslagg sitter på ett 8800GT kort.

Av Chrisj

Om jag inte minns fel så är väl 1gb versionen närmare 20% bättre än 768mb versionen pga den bredare minnesbussen?

Av Chrisj
Skrivet av Mårten C:

Orkade inte läsa allt eftersom det är ungefär samma saker som skrivs hela tiden.
Det som jag ser som det ALLRA största problemet är att Intel idag befinner sig i en oligopolställning som i vissa fall nästan också är monopol.
Hade det funnits 3-4 företag som producerade processorer med ungefär samma prestanda till ungefär samma pris hade det varit en helt annan sak.
Men nu kan Intel i vissa segment prissätta väldigt högt eftersom det inte finns någon riktig konkurrens och detta skadar kunden oerhört mycket.

Visst, jag kan välja att INTE köpa av Intel men detta skadar utvecklingen på längre sikt vilket då de kunder som väljer att köpa förlorar på ytterliggare eftersom Intel då inte får in mina pengar och därför försämras utvecklingen medan prissättningen förblir densamma eftersom konkurrensen inte är tillräckligt stor.

Nu har jag inte 100% koll på vad AMD håller på med, uppfattningen jag fått är att de inte har lika mycket resurser att lägga på R&D vilket leder till att de får sänka priserna på sina produkter eftersom de inte kan tävla på ren prestandabasis. Detta är ur ett ekonomiskt perspektiv väldigt bra eftersom det inte finns en 3:e aktör som gör samma sak och därför finns de kvar.

Vad Intel väljer att göra, gör dom för att dom KAN. Inte för att de tycker det är kul eller eftersom det finns en efterfrågan.

Vad Intel väljer att göra, gör de för att tjäna pengar. Tjänar de inte pengar på en sak, så slutar de med den. Det är inte så att de gör saker på pin kiv bara för att de "KAN". Det finns aktieägare som kräver resultat.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Fel igen, eftersom tillverkningskostnaden på de båda modellerna är identisk. Det går inte ens att hävda att man spar pengar på att de olika delarna inte måste sorteras i olika högar efter förmåga, eftersom man fortfarande måste testa så att de chip man säljer faktiskt fungerar som önskat.

B!

Där argumenterar du mot någon som säger samma sak som dig. Det är dyrare för intel att UTVECKLA två modeller än en, och det är dyrare att hålla igång produktion av 2 olika modeller. Däremot är det säkert lika dyrt i materialkostnad.

Av Chrisj
Skrivet av m1n1h0p:

Den var meningslös, gör ingen skillnad alls mot zerg (oneshottar fortfarande banelings/zerglings, roaches är opåverkade, hydras används ändå inte osv). Fånig patch

Det jag kände också, enda skillnaden den gör är mot protoss, där man ändå har ghosts för att ta ner skölden och inte lider mkt av det, och mot just M&M med terran, som redan är tillräckligt op...

Av Chrisj

Siege Tank nerfen

Är det bara jag som tycker dem tog i lite väl med siege tank nerfen? Blivit riktigt knepigt att använda dem mot M&Ms nu känner jag, då det är en riktigt stor skillnad att behöva 1 extra skott för o sänka en marine. NÅn annan som tycker att 45+10 hade varit rimligare eller är det bara jag som är gnällig?

Av Chrisj

Förstår inte alla som klagar på sneda bokstäver etc. Tycker det ser helt underbart ut delvis på grund av det, nästan som något man skulle hitta i ett gammalt vault i fallout. Underbar retro feel i utseendet, riktigt snyggt gjort!

Av Chrisj

Jag maxar BFBC2 på 1680x1050 med mitt gigabyte 460 1gb OC, så du borde kunna med det kortet med.

Av Chrisj
Skrivet av taha:

En uppgradering till ett S1366 system sitter inte fel just nu men jag har inte råd till det. Så det enda jag kan uppgradera just nu är CPU och ett q9650 är det bästa jag kan få för min sockel och är det värt 3 lax ?

Nej.