Inlägg

Inlägg som tartkennet har skrivit i forumet
Av tartkennet

Har nu kommit in till menyn som jag behöver komma till för att göra återställningen.

Dock har ytterligare ett problem uppstått nu.

När jag kommer till en meny där jag ska logga in står det att jag ska logga in som lokal användare eller administratör.
Användarnamnalternativen som finns är dock bara "Ducken(det jag döpt min dator till)", Homegroup user och LogMeInRemotUser.

Sedan ska man ange ett lösenord till varje. Väljer jag Ducken behöver jag inte ange lösen utan kommer in i menyn där jag sedan kan välja hur jag ska ominstallera datorn. Dock finns inte alternativet Dell Factory... vad det nu står, med vilket gör att jag inte kan göra en återställning av datorn till fabriksinställning. Bara återställningstidpunkt och lite andra alterantiv.

Väljer jag Homegroup user eller LogMeInRemoteUser så måste jag ange lösen och kommer därför inte in...

Hmm någon idé?

Av tartkennet

Fast min dator reagerar inte på F8 under uppstart av någon konstig anledning.
Jag har F2 för setup och F12 för reboot meny.

Av tartkennet

Mors igen, provade att upprepade gånger trycka på F8 men inget hände. Hmm kan det vara så att även jag måste aktivera den knappen i BIOS? Men vart i BIOS gör jag det då?

Av tartkennet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jdad
RTFM

http://support.dell.com/support/edocs/systems/xlob/dtg/sw/sw_... Sidan 262 och framåt

F8 ett par ggr under uppstart, resten får du läsa i länken

Hej och stort tack!

Ringde till supporten och de sa jag skulle trycka F8 men de nämnde inte att man skulle trycka på den flera gånger. Men nu ska jag prova får vi se.

Manualen är ju inte dum att ha fakt;) tack ska du ha!

Av tartkennet

Hej, ja det hjälper mig lite granna det svaret fakt=) Jag har partitionen kvar, men hur går jag till väga? Det har inte funkat att klicka F11 vid omstart. Men hur ska jag gå till väga för att kunna återställa datorn på min Dell?

Du skriver även att det brukar vara F11 vid POST? Vad menar du med POST?

Vad är det jag egentligen behöver göra?

Av tartkennet

Tack för tipset men tyvärr så hände det inget hos mig. Jag provade att trycka ner Ctrl + F11 vid uppstart och provade även att hålla in dessa tangenter men utan resultat.

Något annat som någon vet man kan göra?

Av tartkennet

Återställning av datorn till fabriksinställning

Hej,

Jag har en Dell Studio 1535 som jag köpte med Vista. Härom veckan så installerade jag Windows 7 i datorn och gjorde samtidigt en formatering av C:.

Nu vill jag dock återställa datorn så jag kör med Vista igen, men hur gör jag det?

Fick inte någon cd-skiva med windows på när jag köpte datorn utan jag har en partition i datorn som heter D:/Recovery där det verkar ligga nåt windows bland annat.

Min fråga är nu hur jag ska göra för att återinstallera Vista? Går det att starta datorn från D:? Ska jag bränna ut någon fil som finns på D:? Finns det någon programfil på D: som jag ska öppna och så sköter sig allt av sig själv?

Vore riktigt tacksam för snabbt svar.

Av tartkennet

PMS och Jamcast för spotify

Hej,

Håller på och styr med att få igång så jag kan kolla på film via Playstation Media Server och även så jag kan få igång Spotify via Jamcast.

Får det inte riktigt att funka och har fått information av en kille att jag ska:

Disable the WMP sharing service på min pc
och att jag ska se till att följande tjänster stoppas:

Windows media network sharing
UPnP device host
SSDP

För det första vet jag inte riktigt vad de är men framför allt, vart hittar jag dem i datorn??? Förstår att det borde vara någonstans i Nätverks- och Delningscenter, men jag finner dem verkligen inte.

Är det någon som kan hjälpa mig med detta tro?

Av tartkennet

Fint, tack för alla svar. jag tar bort hela mappen och defragmenterar efteråt. Nån bra defragmenterare? Vet ju den som finns under tillbehör, men kanske någon ännu bättre och smidigare?

Av tartkennet

Hur menar du att jag är redo?

Av tartkennet

Scannade igenom datorn nu med verktyget jag fick länk om ovan.

Visade sig att Windows.old tog 82,6 Gb från hdd. Är detta verkligen möjligt??? Tror mitt nu installerade W7 tog ungefär 3 Gb.

Min fråga är då om jag måste installera om windows och formatera C: eller skulle det funka att bara ta bort mappen Windows.old?

Av tartkennet

Tack för tipset Jocke ska prova det programmet.

Chimpen: Tänkte att jag skulle slippa och göra det där med högerklick och egenskaper. Verkar som det fattas mer utrymme än jag kan hitta. Som jag skrev så är det runt 100 GB som jag inte vet vart det är.

Skulle ni rek. mig att installera om windows och blåsa helt rent vilket jag inte verkar ha gjort nu då? Har dock för mig att jag sa till om att jag ville formatera partition C:

Av tartkennet

Har som ni säger en mapp som heter old windows.

Jaha så jag formaterade alltså inte den? Hmm det var ju min tanke men det kanske inte gör så mycket.

Men vet ni något program där man ser vad det är som tar plats då? Under program i kontrollpanelen ser jag inte särskilt mycket såg jag...

Av tartkennet

Jag gjorde en clean install och formaterade även hdd, tror jag.

Dock när jag efter installation gick in på C: så låg det kvar en mapp där jag tidigare har haft alla mina filmer, musik etc. och alla filmer och musik var kvar i den filen. Trodde allt skulle försvinna när man formaterade?

Tilläggas ska väl göras oxå att det kanske är ca 100 GB som jag inte vet vart de är. Har mest filmer och musik på datorn och kanske drygt tio program installerade typ, spotify, dc++, ccleaner och sånna.

Av tartkennet

Vad tar plats och hur mycket plats tar programmen?

Hej,

Jag har installerat Windows 7 just och lagt in de applikationerna som jag hade innan. Nu upplever jag att det har gått åt mycket mer av min hdd:s kapacitet än tidigare.

Min fråga är nu om det finns någon program som man kan se vad det är som tar plats på hårdddisken? Vilket program och hur stor plats det tar i MB och GB räknat.

Av tartkennet

Klockrent ju=) Tack för denna=)

Har en liten följdfråga på detta. Varje gång jag loggar in på min hotmail så dyker live messenger upp och den vanliga inloggningen till detta. Går det att ta bort detta så jag inte får upp windows live messenger när jag startar hotmail?

Av tartkennet

Nä, vet egentligen inte, men tänkte om det kunde vara bra att ha? Alltid är det nåt man kanske behöver läsa om.

Av tartkennet

Måste bara fråga, köpte en PS3 härom dagen men fick ingen instruktionsbok till. Finns det någon på nätet man kan ladda hem?

Av tartkennet

Please, hjälp mig nu är ni snälla, det brinner lite i knutarna för jag ska iväg...

Av tartkennet

Ja men men det är ju två handkontroller och fyra trådlösa buzzrar oxå, Borde det inte vara ok pris då?
Spelen verkar väl vara ok tror jag. Har inte spelat så mycket men det verkar funka tycker jag.

Ska jag slå till?

Du skriver att priset verkar vara lite väl lågt? Vad menar du med det?