Inlägg

Inlägg som tartkennet har skrivit i forumet
Av tartkennet
Skrivet av chucknorris:

RIKTIGT SOFT! Funderade på att beställa från Komplett igår, men nu är jag bra glad att jag väntade och såg ditt inlägg. Har lagt in en order hos Onoff nu och sparat 1 761 kr över en natt

Ja det var ju roligt att någon lyckades få det priset iaf=) Skulle beställa min i morse men då var det som sagt 8700 kr nånting. Men grattis till dig! Jag beställde en i alla fall. Eller jobbet beställde en åt mig.

Hoppas den blir till belåtenhet iaf!

Av tartkennet
Skrivet av jocke89:

Jag är förbannat sugen på denna, du kan väll säga till när du fått den hur den verkar och vad du tycker. Är mycket nyfiken på batteritiden då den bara har ett 6 cells den du valt. Intressant och se om det är 8 timmar. Sen gärna info om tangentbordet känns så budget som många säger.

Instämmer med föregående talare. Kommer troligtvis köpa den men skulle vilja ha lite tycke från någon som har den.

Av tartkennet
Skrivet av golanisheli:

Beklagar, det är på japanska. Men det är bara att göra som resten av oss, lära sig!

Ok, kanske uttryckte mig fel. Menade om det finns å ä och ö med på tangentbordet? Svenska bokstäver ser jag ju att det är.

Av tartkennet
Skrivet av MisfitMuppet:

Jag har också beställt denna modellen nu: Komplett.se - Acer Aspire TimelineX 3820TG 13.3"HD LED

Finns det någon som kan verifiera att windows-nyckeln som följer med dessa datorer går att använda om man installerar windows från en ren image utan all bloatware o sån dynga?

Har oxå tänkt att köpa denna dator och jag är lite nyfiken på om det är svenskt tangentbord på den?? På bilderna är det ju inte det nämligen. Någon som kan verifiera?

Av tartkennet
Skrivet av DjHypnoz:

Ja den med 3G modemet är top modellen, men troligen kommer den ej till Sverige om man vågar lita på vad komplett säger iaf. Gör den inte det beställer jag datorn från Tysklan.

Ska jag lägga ca 10 000 för en bärbar dator vill jag ha med 3G modemet (vilket är ju värt minst 1000 för min del och kostar säkert 3000kr om man vill ha det eftermonterat)

Hatar den där J***A 3g dongeln som jämnt är i vägen, dödar usb portar och alltid krånglar när man ska koppla upp sig.

själv fattar inte varför det finns bärbara datorer år 2010 utan 3G modul inbyggd, minst lika självklart behov som wifi för min del. och särskilt i Sverige där 3G är stort, fan ALL mobiltelefoner har ju 3g modul i sig i dag ....

Visst vore det gött att slippa den där dongeln, men har man ständigt tillgång till wifi är 3G-modem inte lika viktigt väl? Men dock helt riktigt, konsitgt att datorerna inte är utrustade med det när alla mobiler är det. Men det är ju på G ser du iaf i och med denna dator=)

Av tartkennet

Nä nu ger jag mig in i detta oxå faktiskt=) Har länge följt denna tråd och även gjort en egen tråd där jag skulle köpa en jobbdator men har velat fram och tillbaka hela tiden. har nu bestämt mig för att jag ska köpa en 3820 då jag tycker den är klockren! Men som sagt verkar som värstingmodellen där inte är lanserad än eller? Är nyfiken på hur det går och när den kommer. Är inte helt klar på vilken av modellerna 3820 jag ska ha men den med BT 3.0 och 3G modem. Är detta man får top of the line nu då?

Av tartkennet

Kan även meddela att som arbetare som skadereglerare på ett försäkringsbolag så har man ju ofta en drulleförsäkring i hemförsäkringen. Hos vissa bolag kallas den för drulle, hos andra allriskförsäkring osv. Den täcker för det mesta såvida det är en plötslig och oförutsedd händelse som datorn råkar ut för. Kruxet är ju att sjlävrisken på hemförsäkringen oftast är högre än självrisken på den drullen man kan teckna vid köp av datorn. Skillnaden är även att du betalar en försäkring (drullen) för just bara datorn i det ena fallet och i det andra så ingår ju även allt ditt andra lösöre du har i hemmet.

Kort och gott, har man en drulle/allrisk på sin hemförsäkring och det som händer med datorn är en plötslig oförutsedd händelse så ersätts det av denna försäkring och man behöver egentligen inte tecka till någon extra på bara datorn. Sedan får man avgöra med självrisken där. På hemförsäkringen ligger den ofta på 1 500 kr.

Av tartkennet
Skrivet av thereal_twisted:

Inte jag heller, är det inte typ bättre support och service avtal. osv som drar upp priset på företagsdatorer också? När ett företag går in och köper större volymer av datorer så kommer dom säkert ner i pris. Detta med service och support är väl det viktigaste för många företag, funkar inte datorerna så funkar ju inte företaget numera. Och det kan bli väldigt dyrt i slutändan.

Men som sagt så verkar du ju inte använda datorn på det sätte, dvs du är inte ute med datorn i fält varje dag och är beroende av att den alltid funkar då. Du verkar inte ha ngt behov av det helt enkelt, så ta en dator som är prisvärd för dig. Dvs en sån acer timeline tex

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att det är supporten och serviceavtalen som gör att dessa datorer är dyrare och tycker dock inte att det motiverar det högre priset. Precis som du säger så måste ju företagen satsa på att göra bra datorer och inte sånna som måste komma in på service med jämna mellanrum. De skulle i sådana fall bli överhopade med datorer och inte kunna fixa till dem ändå tror jag.

Nä jag har nog inget behov av en sådan tror jag. Läste dock i en annan tråd här att datorn jag tänkt köpa, dvs Acer Aspire TimelineX 4820 nu är slut på Netonnet och de kommer inte ta in någon mer heller?? Hmm det blev ju ett litet dilemma för mig eftersom jag hade tänkt att köpa just en sådan dator... Vad ska jag göra nu???

Av tartkennet
Skrivet av thereal_twisted:

Precis som du säger så är det allt som oftast mjukvaran som det är problem med när det gäller support ärenden.

Vet inte alls hur dom nya probook kommer prissättas, men som vanligt med probook så är det väl ett par tusen mer än "vanliga" laptops.

Precis, ett par tusen mer än vanliga laptops. Motiverar det då att välja en sådan framför en billigare men kanske t.o.m. bättre prestanda? Jag tycker ju personligen inte det...

Av tartkennet
Skrivet av thereal_twisted:

Grejen med företagsdatorerna är att dom ofta har lite kraftigare chassie för att tåla att åka i golvet, och extremt funktionell(ful) design. Dåliga högtalare osv, ja dom har skalat bort sånt som du inte behöver när du kör word/excel. Hårdvaran i själva datorn är exakt samma, det finns inga speciella intel företags cpu som håller bättre. Sen så ingår det väl bättre support och ev. service avtal kanske.

Men det låter inte som att du kommer släpa med din laptop överallt ute i fält osv. Så jag tycker inte det låter som att du har behov av den typen av dator helt enkelt. HP kommer ju med nya probook ganska snart med vassare processorer,

http://www.sweclockers.com/nyhet/11965-hp-storsatsar-pa-barba...

Men jag skulle köra på en sån acer om jag vore dig, då du typ ändå bara ska ha med den till kontoret typ.

Tack, var nog lite det där jag behövde höra tror jag. Kommer ta med mig datorn till och från jobbet dock inte varje dag. Och skulle man vara mindre försiktig med företagsdatorer? Hmm inte jag iaf. Är varsam med vilken dator det nu än må vara.

Och har jag fel när jag säger att det oftast är mjukvaran det är fel på? Har haft min Dell Studio 15 i snart två år nu och aldrig haft nåt problelm med hårdvaran. Dock med mjukvaran.

Om det skulle bli nåt tjafs med hårdvaran så finns det säkert nåt sätt att lösa det med en lånedator eller liknande.

Vet du möjligtvis när de nya HP-datorerna kommer komma? Hmm såg att det stod inom kort...Undrar dock vad prislappen kommer ligga på. Har ju som sagt en budget på 10 000 kr. Men som det ser ut nu så lutar det åt en Acer TimelineX 4820 tror jag. Får ta någon sån universal dockningsgrej med usb=)

Av tartkennet

Elitebook är nog lite dyrare än min budget som ligger på 10 000 kr max inkl. moms. Har kikat lite på probook men inte hittat någon som faller mig i smaken riktigt.

Ja visst kan det vara bra att ha HP eller Dell om något skulle hända? Men av min erfarenhet så om det händer nåt så brukar det ofta vara mjukvara det är fel på och inte själva datorn.

Är nyfiken på om företagsdatorerna är så mycket bättre i kvalitét än en vanlig dator så att säga. För samma peng så får du ju inte alls lika bra prestanda som hos en "privat" dator. Motiverar kvalitéten på det avkall man får göra på prestandan?

Av tartkennet

Skulle verkligen behöva lite råd om någon vill?

Av tartkennet

Ja nu får jag nog ta upp den här tråden igen. Har en liten fråga.

Var i kontakt med killen som sköter datasuppurten på företaget jag ska börja arbeta på. Sa till honom att jag så gott som hade bestämt mig för en Acer Aspire TimelineX 4820 eller vad den heter. Spelar inte så stor roll. Han nämner då att han skulle rekommendera HP till mig och då deras Probook som är företagsanpassade. De var mer stabila och bättre support här i Sverige än Acer sa han vilket säkert stämmer.

Men jag undrar nu, hur mycket stabilare en HP Probook är en den Acern som jag skulle vilja ha? Tycker oxå att om man väljer en företagsanpassad dator så sjunker prestandan på datorn så mycket trots att priserna är detsamma.

Har ju bestämt mig för att jag ska köpa en 13,3" - 14". Han sa att jag fick ta en Acer om jag ville men han skulle helt klart rekommendera en HP. Är det värt att ta en HP eller funkar det egentligen lika bra med en Acer?
Tilläggas ska även att tar jag en HP så kan han serva den om det skulle behövas. Med Acer sa han att de måste skickas iväg eftersom supporten i Sverige inte var så bra.

Ja så nu står jag och undrar här hur jag ska göra. Någon som har lust att ge mig lite input=)?

Av tartkennet
Skrivet av thereal_twisted:

Här är ett par till, den första har vga och 3xusb

Misco.se - USB-ansluten dockningsstation med VGA- och USB-anslutningar, vit

Och denna har ps2, seriell, paralell, ethernet osv osv

Misco.se - Targus Notebook Docking Station - dockningsstation

Kolla under dockningsstationer på miscos sida, det fanns massa olika men dessa var dom två billigaste där.

Och här är den Asus som jag länkade ovan, finns på flera olika butiker.

Misco.se - ASUS Universal Docking Station - USB-dockningsstation

Ja se där, det fanns ju en hel del andra oxå som var lite billigare. Det kommer nog arbetsgivaren tycka om=) Tack för att du tar dig tid och kollar runt verkligen:)

Av tartkennet
Skrivet av thereal_twisted:

Kolla på denna dockan

ASUS Commercial Products | UNIVERSAL USB DOCKING STATION

Det verkar alltså som man bara ansluter via usb och sen har man vga, dvi, ethernet, ljud, ja rubbet. Och verkar funka till alla datorer, eller har jag missat ngt?

KLOCKREN!!! Den där får det ju helt enkelt bli. Otroligt smidig lösning msåte jag säga. Skulle dock vara intressant att veta vad den kostar men man kanske kan ringa till asus och kolla.

Tack för tipset verkligen!!

Av tartkennet
Skrivet av Racemouse:

Ja, vi talade lite om den i den här tråden: #10065634

Jag är faktiskt inne på att köpa den också.

Ja jag har oxå läst den tråden, kanske ska fortsätta diskussionen där där inne i stället? Har dock inte till fullo bestämt mig för att köpa någon av datorerna som det pratas om där inne, men de ser ju onekligen mycket trevliga ut:)

Av tartkennet
Skrivet av Asaska:

Om jag skulle köpa en arbetsdator för 10 000 som inte var för spel, så skulle jag nog köpa en sony.

Nu sätter du griller i huvudet på mig kan jag tala om:) Varför skulle du köpa en Sony? Och vilken sony skulle du köpa då?

Av tartkennet
Skrivet av thereal_twisted:

Eftersom det är så liten prisskillnad på dom så skulle jag ta den med bäst prestanda, dvs:

Acer Aspire TimelineX 4820TG-434G64Mn (LX.PSE02.022) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

430m är snabbare än 520um.

Finns det någon som har erfarenhet från denna dator? Är den tyst eller låter den mycket? Har en Dell Studio 15 nu och fläkten där kan gå igång när jag surfar på rätt högt varv och det är ganska irriterande faktiskt.

Av tartkennet

Tack för tipset. Detta börjar nog närma sig ett avslut tror jag efter många om och men;) Hoppas nu bara det är en bra dator oxå=)

Av tartkennet

Jaha, nu kommer lite flera frågor här. Har tittat och gjort en jämförese på dessa datorer Produktjämförelse hos Prisjakt

Kanske är några datorer för många men tar med dem bara för att göra jämförelsen.

Hur stor är skillnaden på en core i5 430M och en core i5 520UM? Ser att processorhastigheten på den senare är lägre. Vilken av dessa är bäst?

Ser att några av modellerna inte har någon cd/dvd-enhet i datorn heller, men det är väl en smaksak om man vill ha det eller inte.

De har även lite olika grafikkort, men detta kanske jag inte behöver bry mig så mycket om då jag inte kommer spela på datorn?

Vilken av dessa ska man välja tro?