Inlägg

Inlägg som tartkennet har skrivit i forumet
Av tartkennet
Skrivet av Rydisen:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/801806/2011-08-29 Mitt förslag
Tror du att du kanske ska spela lite mer kan du ta http://www.inet.se/artikel/5308682/amd-a8-x4-3850-2-9ghz-fm1 istället, lite bättre grafikdel.

Tackar för det där förslaget oxå. Var ju helt ok prismässigt även om man väljer den bättre grafikdelen. Har läst lite granna det här med fläkt till htpc. Behövs det 300w fläkt? Vill som sagt inte att det ska låta för mycket.

Vad huvudbry jag fick nu ang. att använda ps3 som htpc eller att köpa en htpc. Pengarna i sig spelar kanske inte så stor roll, men dumt att lägga pengar på något man inte behöver.

Av tartkennet
Skrivet av Cindori:

Om du har en PS3, vad ska du med en HTPC till? Tycker du borde gå till botten med ditt nätverksproblem istället för att lägga 5k på onödig hårdvara. XBMC finns ju till PS3 osv.

Hmm visste faktiskt inte att xbmc fanns till PS3, kan ju faktiskt ta och kolla upp det först. Men jag borde väl även då kunna surfa, tanka hem filmer osv och lägga dem på hdd i ps3:an och köra via den vägen? Har inte tänkt på det förut faktiskt.

En tanke som slagit mig har kanske varit och ta bort ps3:an helt men det är ju å andra sidan inte nödvändigt. Tack för tipset.

Av tartkennet

Alltså spela på den, jag kommer troligtvis inte spela speciellt mycket på den. Mer att jag kanske skulle vilja kunna det om andan skulle falla på någon gång. Jag har även en PS3 som jag kan använda till det, lika så blueray i den om det skulle behövas.

Huvudsysftet är ju alltså att ta hem film, spela upp dem på tvn, använda mig av xbmc, och även lyssna på spotify. Detta är the main stuff så att säga.

Av tartkennet

Hur är det med fjärr då, hur sköter man det?

Ser väl trevlig ut det du länkade till. Antar att den kan göra det mesta jag efterfrågar.

Hur är storleken och ljudet från fläkten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tartkennet

Ja budgeten är väl runt 5 000kr har jag tänkt. Men jag tänkte att jag inte behöver köpa mer än nödvändigt så att säga.

Problemet är som sagt att jag kör trådlöst och har ställt in mig på en htpc. Kommer vilja spela musik, se på film och använda xbmc. Den får gärna va tyst oxå. I exemplet ovan, är det tillräckligt eller overkill för mig?
Får man fjärrkontroll till? Är det svårt att bygga själv? Har aldrig gjort det förut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av tartkennet

Ingen som kan bidra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tartkennet

Förstagångsköpare

Hej,

Ska just till att köpa min första htpc har jag tänkt men är helt grön i ämnet och frågar därför om råd här. Provade att skriva i "Köpråd" tråden utan framgång och provar här ist.

Min tanke är först och främst att jag ska kunna titta på film genom den, gärna 1080p. Kanske spela något spel oxå dock troligtvis inte så tunga spel.

När jag ser film idag streamar jag den trådlöst från datorn till routern och därifrån via nätverkskabel till PS3 och sedan in i tvn. Går oftast inte att titta på 720p eller bättre då bilden hackar otroligt.

Vill nu ha det lite enklare och köra från htpc direkt till tv och ut i hemmabiosystemet om ni förstår vad jag menar.

Film är det primära. Kommer kanske bli en del surf oxå men troligtvis inga spel, om det inte går att spela PS3 spel på då?

Har tittat lite på en sån här, men vet inte om det kanske är för "mycket för mig"?

Jag är inte främmande för att bygga själv, om det inte är för svårt förstås då jag inte har gjort nåt sånt innan.

Någon som har något tips till mig som ny, men nyfiken?

Av tartkennet

Förstagångsköpare

Hej,

Ska just till att köpa min första htpc har jag tänkt men är helt grön i ämnet och frågar därför om råd här.

Min tanke är först och främst att jag ska kunna titta på film genom den, gärna 1080p.

När jag ser film idag streamar jag den trådlöst från datorn till routern och därifrån via nätverkskabel till PS3 och sedan in i tvn. Går oftast inte att titta på 720p eller bättre då bilden hackar otroligt.

Vill nu ha det lite enklare och köra från htpc direkt till tv och ut i hemmabiosystemet om ni förstår vad jag menar.

Det är det primära. Kommer kanske bli en del surf oxå men troligtvis inga spel, om det inte går att spela PS3 spel på då?

Har tittat lite på en sån här, men vet inte om det kanske är för "mycket för mig"?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=739172

Någon som har något tips till mig som ny, men nyfiken?

Av tartkennet

Fick ordning på det. Var glapp i någon kontakt som jag fick trycka till.

Av tartkennet

Röd skärm på Dell Studio 15

Hej,

Har en Dell Studio 15 som är drygt två år gammal.

Numer när jag ska starta den så när skärmen kommer igång så är den väldigt rödaktig. Jag ser dell-loggan och windows-loggan och även skrivbordet när jag kommer in i det. Men allt är väldigt rödaktigt. Det flimrar lite granna på skärmen hela tiden oxå.

Någon som kan veta vad detta kan vara och om det går att göra nåt åt? Nåt fel på skärmen är det då datorn funkar som den sak i övrigt.

Av tartkennet

Jag har ingen släde utan en sån slot in. Ofta när jag startar dator så lyser eject-knappen och går således inte att trycka in. Det händer ju inget då eftersom den redan lyser. Ofta säger jag, den lyser varje gång jag startar knappen och lyser säkert i fem tio minuter, även då när jag kommit in i windows och börjar surfa. Finns heller inget hål brevid ejectknappen.

Vart ska den synas i bios? Enda ställena jag ser den på är när datorn startar upp trycker jag F12 för boot menu, och där ser jag Internal HDD, CD/DVD/CD RW Drive, Onboard NIC.
När datorn startar upp och jag trycker F2, setup, så enda stället enheten syns där är under System - Boot Sequence. Där ligger den och det är samma val som jag hade ovan...
Funkar inte heller att trycka på eject när datorn startar...Suck.... Vad är felet tro?

Av tartkennet

Dell Studio 15 hittar ej dvd-enheten

Hej,

Har en Dell studio 15. Skulle härom dagen kolla på en dvd-film i datorn och tryckte i en skiva. Till min förvåning så hände det ingenting. Man hör att dvd-läsaren börjar snurra igång, sedan eftern ett par sekunder så typ gnäller det till och så slutar skivan att snurra låter det som. Ungefär som att datorn försöker starta upp skivan. Men detta går inte och efter ett par gånger så slutar den att snurra helt.

Enheten dyker heller inte upp i utforskaren så den syns inte där heller.

Vad kan detta bero på? Går det att lösa eller är det bara att byta ut läsaren?

Men sedan undrar jag ju även hur fasen jag får ut skivan ur läsaren?? Den lilla touch-knappen på datorn funkar inte. Har även provat "på något ställe i datorn" klicka på "mata ut" men det händer inget där heller. Jag måste ju på något sätt kunna få ut skivan men hur gör jag????

Någon som kan hjälpa mig?

Av tartkennet

Hallå folks,

Har en liten fråga ang. denna dator. Jag har den i jobbet och kopplar upp den mot en extern skärm varje dag till jobbet. Min fråga är om det går att spara skärminställningarna för skärmen på jobbet fast utan att skärmen på den bärbara får samma upplösning? Jag har fått ställa ner skärmupplösningen på den externa skärmen, men då ställs ju även laptopskärmen ner. Går det att ha dem separata så när jag kopplar in den externa skärmen så justeras denna till korrekt upplösning och min laptop har kvar maxupplösningen som den ska ha. Hmm lite luddigt jag vet men ni kanske förstår ändå?

Så om detta går hur gör jag i sådana fall detta?

Av tartkennet
Skrivet av chong4oo:

ja den här datorn har 2 grafik kort pga att den ena e för performance och ena är för att maximera batteri tiden.

Aha, då är jag med. Tack så mycket=)

Av tartkennet
Skrivet av leffo1:

När skärmen flimrar byter datorn grafikkort.

Jo det har jag förstått, men varför gör datorn så? Vad är syftet med det? Och finns det två grafikkort?? Är inte så jätteinsatt som ni kanske märker men skulle gärna vilja lära mig=)

Av tartkennet
Skrivet av leffo1:

1. Officenyckeln finns inte eftersom man inte får med Microsoft Office utan nån trial-version.
2. Drivrutinerna för grafikkortet är förmodligen något du ständigt vill uppdatera. Det finns en nyare version av realteks ljudkortsdrivrutiner. Vad gäller andra drivrutiner så tror jag inte det finns nyare, eller om man ens behöver uppdatera dem.

Angående programmen, ja det är svårt att svara på. Jag har kvar typ alla men kommer väl att ta bort dem allt eftersom jag inte använder dem.

Aha, ingen officenyckel säger du. Då får man väl lösa det på annat sätt i stället. Tack iaf.

Angående grafikkortet så har jag läst att det på nåt sätt skiftar eller vad det handlar om. Vad innebär detta egentligen? Jag har märkt att skärmen blir svart ibland men jag hänger inte med varför och vad det innebär.

Får kika igenom programmen igen och se om man kan ta bort nåt mer där.

Av tartkennet

Mors,

Någon som vet vart produktnyckeln till Office-paketet finns? Varje gång jag ska in i Word eller Excel så frågar han om jag vill skriva in produktnyckeln. Men vart hittar jag den? Det står en "product key" under datorn, men den verkar inte funka. Någon som vet får gärna skriva.

Undrar även som ovan vad som behövs uppdatera och även Om man kan ta bort alla program som acer har förinstallerat eller om man måste spara några?

Av tartkennet
Skrivet av Nisse977:

Om webcamen funkar som andra webcams så fungerar den väl bra i tex skype och msn utan en massa extra programvara?

Ja det är ju det jag undrar, men det borde den väl nästan göra va?

Av tartkennet

Nu har jag fått hem den efterlängtade=)

Skulle bara höra med er som fått hem den och hållt på och meckat med den lite granna. Sitter och avinstallerar lite bloatware i burken nu och kommer då till denna fråga. Är det några förinstallerade program som man måste spara? Som t.ex. Acer Backup Manager, Acer Crystal Eye Webcam, Acer e-Recovery Management, Acer uppdater etc. Är det nåt man behöver spara? Och som sagt inte bara dessa uppräknade program alltså utan även flera. Spel och sånt tar jag bort utan att blinka, men tänkte just på programmen.

I övrigt vill jag bara säga att jag än så länge är helnöjd! Datorn känns solid och tangentbordet är skönt att skriva på. Hör inte heller ett endaste ljud från datorn vid installation av program, musiklyssning eller surfande. Me like=)

Av tartkennet
Skrivet av chucknorris:

Bir ännu mer nöjd nu när jag läser detta, men lider förstås med er! Jag misstänkte faktiskt att det var något "fel" på priset och det var därför jag slog till på direkten. Egentligen hade jag velat ringa banken morgonen efter och kolla så att brytdatum hade infallit på kreditkortet, men vågade inte riskera att priset skulle justeras uppåt, vilket det ju visade sig att de gjorde så här i efterhand. Sällan jag har tur, men denna gång hade jag tydligen det

Ja jag förstår att du är nöjd, skulle jag oxå vara=) Kommer att få min dator idag vilket ska bli spännande. Jag betalar ju inte min själv i alla fall så det spelar väl inte så jättestor roll att det blev för ordinarie pris. Men man kan ju va snäll mot sin arbetsgivare oxå=)

Vet att datorn levereras med W7 home premium och är tveksam till att jag kan köra denna version av W7 i jobbet. Behöver nog en uppgraderad version av det. Någon som vet vad som är nästa version och vad det möjligtvis skulle kosta att uppgradera till denna?

Några flera inputs om datorn? Positiva och negativa?