Inlägg

Inlägg som Sparking har skrivit i forumet
Av Sparking

hej igen! jag vill inte skicka den på service... så jag köpte en vga sladd istället, men det var samma skit där... fungerade inte på den andra vga kontakten, så jag bestämde mig för att öppna skitet och se hur det såg ut där inne, alla dem här extra komponenter satt fast i moderkortet, det konstiga är att usb portarna som sitter fast där också fungerar... men varken hdmi porten eller vga..

så förlåt min noobhet.. men vad betyder det? kan man lösa det på något sett? hörde med en kompis som sa att man kanske kan gå in i bios och aktivera det där, så jag tryckte på tab och kom in i bios, men kunde inte hitta nått där... kan en bios uppdatering fungera? om det gör det hur gör jag det?

Av Sparking
Skrivet av Lullebulle:

Ska du inte uppdatera specsen i tråden?
1,2GHz är fel, 1GHz är rätt.

om ni nu snackar om galaxy s2 så är det Dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 proccessor

enligt många stabila källor som till exempel:

http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-3621.php

Av Sparking
Skrivet av nmc:

Testat att sluta tänka?

att sluta tänka ger en lycka!

Av Sparking

igen torkade munstycken? vad menas med det?

aa har hört talas om selphy skrivare, men jag skulle vilja ha nått större där jag kan få ut A4 foton också!

Av Sparking

Grym skrivare för lite pengar?

Hejsan, jag ska köpa min första skrivare, för att jag är trött på att framkalla mina bilder i en butik.
har ni några bra tips på skrivare som ger grymma utskrifter? priset ska helst ligga mellan 2-3000 kronor.

vad använder ni själva?

(jag fotar med en nikon d7000, om det ska vara till någon hjälp!)

Av Sparking

Inspelningsprogram?

Hej är det någon som har ett bra tips på ett inspelningsprogram till pc, nått som är gratis och lättanvänd är ju bara ett plus!

Av Sparking
Skrivet av ante_ante:

Tyckte det abonnemanget lät kanon också, 99 spänn i månaden kan man ju ta, sen läste jag att det bara gäller i 6månader, sen blir månadskostnaden 169 spänn. Bort med det !

169 kr för 1000 fria minuter är jätte billigt om du jämför med comviq kontantkort, där du ringer för 2.49 kr minuten till övriga operatörer vid 75 kr påfyllnad!

Av Sparking

lite sent svar..

kanske lite sent svar, men man kan alltid begära milersättning ifall man kör i onödan..
sen kan man tyvärr inte gnälla till någon högre chef än butikschefen nu när man hade muntligt avtal, men man kan alltid smöra för butikschefen och höra varför hon inte håller det som flyger ut ur munnen?!

Av Sparking

nej inget av alla tipsen fungerar, nu är det bara att ta det till återförsäljaren och bli utan dator i 7 år! och får en ofungerande dator tillbaka:P önska mig lycka till!

tack för alla svar!

Av Sparking
Skrivet av Tauri:

http://i.imgur.com/RmtUY.jpg
Så kan man inte se om HDMI porten är installerad i enhetshanteraren du ser all hårdvara, ex vilken sorts CPU/grafikkort/ du har och så

Drivrutin: http://us.download.nvidia.com/Windows/270.61/270.61-desktop-w...

tack för länken, det är nog 14e gången jag installerar den drivrutinen, jag får fortfarande INTE upp samma bild som du får upp.. kan det vara fel på tvn då? jag stör mig riktigt ordentligt nu!

Av Sparking

okej nu tror jag seriöst att hdmi porten INTE är installerad, hittar inte den i enhetshanteraren... jag köpte datorn på expert stormarknad i Helsingborg.. har kollat runt på nvidias hemsida, men hittar inte nån installationsfil.. hur löser jag detta problem då? för jag tror att detta kan vara lösningen?!

Av Sparking
Skrivet av Villor:

Prova att koppla ur din vanliga skärm och ha bara hdmi'n i när du startar datorn.

det testade jag precis innan jag skrev det här inlägget!! funkar inte..
kan det vara fel på hdmi porten? köpte datorn på expert, kan det vara så att skitet finns med men inte är inkopplat? kan man testa hdmi porten på nått sätt så att man får svar på att den fungerar iallafall?

Av Sparking

ja? kopplade in hdmi sladden innan jag startade datorn!??

Av Sparking

Dator till tv via hdmi??

Hallå ja.. jag är inte alls en nybörjare när det gäller datorer men jag känner mig som 5 år igen nu när jag har ett problem. (haha)

Har kortet geforce gt220 med hdmi, har en platt tv med hdmi såklart, och jag har en 5 meters hdmi sladd.
1+1 är väldigt enkelt men jag får det inte till att fungera?!

Jag har varit inne i skärmupplösning (win 7 64 bit.) och försökt hitta en extra skärm när sladden varit inkopplad, men hittar inget där. har varit inne i nvidia control panel och försökt hitta tvn där men den hittar inget, kompisar säger nått om att man ska aktivera hdmi porten, men ingen vet hur?

har försökt googla skitet men jag hittar inget.. är det nån som kan hjälpa mig eller tipsa om nått jag kan testa så skriv en rad, jätte tacksam om jag får det till att fungera, håller på att bli skallig!!

Av Sparking

Elektronikbranschen...

Hej.
Som ni kanske redan vet så är elektronikbranschen ett väldigt känsligt och ett omtalande ämne. Men jag skulle vilja reda ut saker.

Nu undrar ni säkert; "aah, men varför på sweclockers.com??".
- För att Sweclockers är ett av de största elektronikforum i Sverige.

Det är så att, som ett år i elektronikbranschen så har jag tröttnat otroligt mycket på det, vi säljare behandlas inte som människor längre. Vi säljare behandlas som tjuvar, lögnhalsar, egoister osv... det finns många namn men så lite tid.

Varför är det så då?

Punkt 1. "Försäkringar"
- Detta är för många en väldigt känslig punkt då vissa anser det vara helt onödigt och då helt plötsligt är det vi säljare som är lögnhalsarna.
Det vi berättar om är ett såkallat serviceavtal till produkterna du vill köpa, en typ av en försäkring men ungefär två gånger bättre än en försäkring.
I en hemförsäkring har du vanligtvis värdeminskning, avskrivning och en självrisk över 1 000 kronor, dessutom täcker inte hemförsäkringen tekniska fel.

Ett service avtal är då ett komplement för just hemförsäkringen.

Ett bra exempel. Du köper en fin kamera för 2 999 kronor av märket Nikon, du väljer att hoppa över försäkringen.
Nikon har ett års garanti på kameran. 2 år senare fastnar objektivet i kameran och blir helt livlös.
Nypris på kameran två år senare är 1 499 kronor, (nu vet jag inte säkert men...) 30% avskrivning efter 2 år och en självrisk på 1 000 kronor säger vi. Då får du tillbaka om du har tur 25 kronor att handla en ny kamera för, om vi nu räknar med hemförsäkringen.

Med serviceavtal. Du köper en fin kamera för 2 999 kronor av märket Nikon, du väljer serviceavtalet för 400 kronor som gäller i 3 år.
Nikon har ett års garanti på kameran. 2 år senare fastnar objektivet i kameran och blir helt livlös.
Du går tillbaka till återförsäljaren, visar kvitto och försäkringsbevis. Kameran skickas till verkstaden, 3-5 veckor får du antigen besked av försäkringsbolaget att återvända till butiken för uthämtning av en ny likvärdig kamera eller besked av återförsäljaren att kameran är lagad.
du betalar självrisken mellan 0 - 250 kr (beroende på återförsäljare) och får tillbaka en hel kamera.
Du har sammanlagt betalat 650 kronor för detta besvär och fått tillbaka din kamera eller en ny kamera.

Där säger kunden såklart att han/hon vågar chansa, går kameran sönder så köper dem en ny kamera. En vacker nyhet är ju att pengarna du betalar för serviceavtalet är grymt billigt.
400 kronor / 3 år = 133 kronor om året.
133 kronor / 12 mån = 11 kronor i månaden.
((Behöver jag räkna ut dagskostnaden också för att ni ska förstå hur billigt det verkligen är för att vara helförsäkrad med produkten i si och så många år?) Seriöst, det är dyrare att ha en kondom på sig vid samlag).

Är det då en kund som blir arg, och säger att det vi säljare gör är bara att tjäna pengar. Det är väl klart som f*n att vi tjänar pengar på serviceavtalet/försäkringar. Man är väl inte korkad och säljer något man inte tjänar pengar på. Säg istället vad vi inte tjänar på i butiken, alla jobbar väl för att tjäna pengar, eller? Om ni tror att vi säljare tjänar så grymt mycket pengar, att vi nu får jätte härliga förmåner som 50% i personalköp osv så är det en fantasivärld ni bor i, tyvärr!

Nu till punkt 2. "Konsten att pruta"
Att pruta bevisar igentligen hur snåla kunder är. Om man sätter ett pris så är de det priset man vill ha betalt.

Om nu en kund vill köpa en dator för 13 000 kronor, är det bara för kundens behov. Kunden behöver datorn, och jag behöver pengarna så att jag kan få lön, leverantören kan få lön, hyran kan betalas och varor som ska köpas in. Så är det överallt, pizzerior, apoteket, Ford, IF Försäkringar osv...

Du som kund går inte in på folksam och prutar på en dyr meningslös hemförsäkring som du troligen använder en gång på fem år.
Men du går in i en elektronikbutik och prutar på en tv som kostar 18 000 kronor. Tvn kostar ju 18 000 kronor pga en anledning, och det är ju inte för att ni ska pruta.

Du som kund går inte in i Coop konsum och prutar vid godishyllan, det är ju rätt sjukt.
Men du går in i en elektronikbutik och prutar på en rakapparat som kostar 699 kronor.
(Jag kan hålla på hur länge som helst, men jag har tid för ett sista exempel)

Du som kund går inte in i en pizzeria och beställer en pizza för 100 kronor och tycker att du borde få extra ost och en två liters Fanta exotic på köpet.
Men du går in i en elektronikbutik och väljer en ovanligt dyr tv och tycker att du ska få en DVD spelare och en HDMI kabel på köpet.
(Och ett stort JA till frågan; finns det så dyra pizzor?)

Ser ni en liknelse bland dessa exempel?

Och nu till sist punkt 3. "Ärlighet"
Ja det är klart, det finns idioter till säljare som försöker lura på kunder en massa skit som dem inte behöver, och så finns där säljare (som mig bland annat) som har pluggat till att bli en bra försäljare, varit på säljutbildningar och till slut sökt jobb som säljare för att man tycker det är kul att hjälpa folk med just elektronik, kläder eller andra saker, man känner sig lite som en från Heroes och blir glad av att hjälpa andra.
MEN...
När man nu blir behandlad som om man vore pengahungrig, så är det inte lika roligt längre. Dagens människor är så pengakåta, snåla och envisa.

Vi försöker ju bara hjälpa till, det är ju därför ni kommer till oss försäljare!

Av Sparking

JOKKE har helt rätt där.

sen är det så också att vissa väljer att köra på sin hemförsäkring, det respekteras, men när dem då köpte en dyr tv för 20 000 år 2007, som går sönder idag år 2010, Inte nog med att självrisken ligger på över 1000 kronor men även där har dem värdeminskning och avskrivningar på upp mot 60% av vad varan kostar år 2010, säg då att TVn idag kostar 10 000 kr, ca 60% avdrag, plus en självrisk på över 1000 lappen, vad får du då att handla en tv för? 3000 kronor om du har tur.

DESSUTOM täcker inte hemförsäkringen tekniska fel på tvn. ska du då medvetet slänga ner den från bordet? det kallas försäkringsbedrägeri;)

Nä men seriöst, trygghetsförsäkring hos elgiganten är som alla andra butiker, fast den är lite dyrare dock pga. självrisken som ligger på 0 kr.

Av Sparking

Hejsan, underbar läsning med många skrattanfall.

Jag har också lite erfarenhet med korkade kunder.

1.
Oavsett hur många gånger man hör det så blir det aldrig gammalt, den såkallade "LSD istället för LCD"- kunden.

2.
En rolig kund jag hade är en lite äldre gubbe som ville köpa en sony tv, han undrade ifall den tvn han pekade på hade minneskortplats. Jag svarade att dem Sony tv apparaterna vi har, har INTE minneskortplats. Efter många om och men om nu Sony har minneskortplats i deras tvapparater, sa kunden; "Ja, Jag vet att alla Sony har minneskortplats för min son jobbar på Sony Ericsson".

Där som en proffsig säljare man är, måste man hålla masken och låta kunden tro att han har rätt.

3.
En annan kund fick inte igång tvn när hon kom hem efter köpet.
därför körde hon flera mil tillbaka till butiken med tvn, vi kopplade in tvn, och startade den som vanligt från strömbrytaren på tvn. och den startade som vanligt, jätte bra.

kunden som var en dam i 40 års åldern, kände sig dum och sa, jag viste inte att man skulle sätta igång den från tvn.

det var då man ville säga, varför läser du inte instuktionsmanualen pucko??

Av Sparking

lite problem med min hemsida.

Hejsan, finns det någon med webdesign kunskap som kan hjälpa/guida mig genom att konfigurera ett javascript gallery från grunden?

jag har absolut inga kunskaper inom det, har aldrig lyckats lära mig själv det. och jag förstår mig inte på alla tutorials på nätet.

om någon snäll själ vill ställa upp så är detta min msn adress: anvar86@live.se

tacktack

Av Sparking

Javascript hjälp!?!?!?!

Hejsan, jag är ganska så ny med det här webdesign möget.

jag har fått ordning på allt vanligt vis, gjort en väldigt lätt hemsida i macromedia dreamweaver, lärt mig det programmet så gott jag kan på egen hand.

helt godkänd är jag, men när det kommer till att hitta ett bra webgalleri, så kläms min sko igen! jag har hittat ett jätte coolt galleri, men så är den i javascript, jquery? (vet inte ens vad det är)

till min fråga, är det något program man behöver för att lägga in java scriptet in i hemsidan, eller finns det nått enkelt sätt att göra det på?

är det någon villig trevlig själ som kan tänka sig att guida mig online?

/MVH

(orkar inte skriva mer, precis klar med en jävla tenta och jag är grymt besviken. hoppas ni förstår mitt flum)

Av Sparking

Javascript hjälp!?!?

Hejsan, jag är ganska så ny med det här webdesign möget.

jag har fått ordning på allt vanligt vis, gjort en väldigt lätt hemsida i macromedia dreamweaver, lärt mig det programmet så gott jag kan på egen hand.

helt godkänd är jag, men när det kommer till att hitta ett bra webgalleri, så kläms min sko igen! jag har hittat ett jätte coolt galleri, men så är den i javascript, jquery? (vet inte ens vad det är)

till min fråga, är det något program man behöver för att lägga in java scriptet in i hemsidan, eller finns det nått enkelt sätt att göra det på?

är det någon villig trevlig själ som kan tänka sig att guida mig online?

/MVH

(orkar inte skriva mer, precis klar med en jävla tenta och jag är grymt besviken. hoppas ni förstår mitt flum)