Inlägg

Inlägg som WeMeRA har skrivit i forumet
Av WeMeRA

switch + routerproblem

God Kväll! Vi är 6 herrar som sitter på LAN just nu och vi har enorma problem med vårat internet.

Problemet började då vi kopplade i våran Switch (Linksys SRW 224) mellan datorerna våran router. Vi sitter på 30 mbit/ADSL. Till en början fick vi bara internet på 2 av datorerna. Men sedan helt mirakulöst fick ytterligare 2 datorer internet. Dvs vi är 4 med internet just nu och ingen aning om varför de resterande 2 inte får det.

Ingen default gateway är tillgänglig. DHCP server är aktiverad för de 4 med internet och vi två som är helt utan så är den avaktiverad för, användandet utav "net start DHCP" fungerar inte riktigt, kommandotolken påstår att tjänsten redan är startad men är ändå avaktiverad då vi kollar i "ipconfig /all". De 4 som sitter uppkopplade med switchen har även helt olika IP adresser. Exempel; 79.133.14.58 och 213.49.82.102. Helt skumt. Att sätta statisk IP adress fungerar inte heller. Vid diagnostisering av nätverket så blir vi tillsagda att vi saknar IP Konfiguration.

Ber om ursäkt för röran vi skrapat ihop i brist på kunskap och håller tummarna att vi får det här löst.

Av WeMeRA

Det var ju inte mycket att hänga i julgranen den där datorn iaf, förvånar mig faktiskt att du får Bad Company 2 på högsta utan lagg. Men vill du kunna lira BF3 på bättre grafik så behöver du köpa hem en del nytt, ja. Skulle gissa på grafikkort och processor, fast du kommer högst antagligen behöva köpa nytt moderkort och även nätaggregat ifall du byter ut dom delarna.

Av WeMeRA
Skrivet av _AntiherO:

inte lätt med så lite info, vad är det du har bytt? vad är det för grejer du har?

spontant kan jag bara säga att det låter som minne's/annat hårdvaru fel, men felsökning kan bara du göra.

Edit* det du kallar 8-bitars är igentligen hela 16!! och det kallas oftast felsäkert läge datorn startar så när något är fel och du "pushar" på uppstart endå (enkelt förklarat)

Har inte bytt nånting, köpte allting nytt. Men de grejer jag har köpt är:
GPU: Gainward Geforce GTX580 PhsyX
CPU: Intel i5 2500K 3,3Ghz
Moderkort: ASUS P8P67 PRO B3
RAM: Corsair Vengeance? DDR3 1600MHz 8GB
HDD(s): Corsair SSD Force Series™ GT 120GB, Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

Och det är ännu värre ä 16-bit det kan jag lova dig.
Vet inte vad mer info jag skulle kunna ge dig. Tack ändå! x)

Av WeMeRA

Kan tillägga att jag har formaterat om datorn ett antal gånger, men inget hjälper. :/

Av WeMeRA

Gainward GTX580 PhysX Problem!

Hejsan alla Sweclockare!

Nu är det så att jag har just köpt en ny dator och byggt ihop den själv. I början funkade den helt okej, kanske 2, 3 dagar. Men sen så efter jag installerade BattleField 3 och spelade de lite så slutade grafikkorts drivrutinerna att svara (och de slutade inte fungera bara när jag spelar, när jag surfar på nätet också) och startades om och ibland fick jag starta om datorn helt.

Men problem förvärrades och när Windows har laddat klart så bluescreenar datorn och starta om sig själv. Ibland bluescreenar den och ibland inte. Men när den bluescreenar så visas det "$" sådana tecken vid starten, det är ganska många tecken också och några av dem blinkar. Kan försöka fixa en bild på det ifall det skulle behövas.

Nu är det helt stopp med drivrutinerna, jag installerar dem och får en förfrågan om att jag ska starta om datorn vilket jag gör för jag vill ju så klart kunna få ut det jag betalat för. Men då vid omstarten och Windows laddat klart så blir det bluescreen igen och datorn startas om, fast andra gången nu kommer jag in men inga drivrutiner installerade och det ser ut som att det skulle vara 8-bit eller någonting.

Kan det kanske vara något fel på grafikkortet i sig eller något annat? Tänkte höra här så kanske jag får en lösningen på det och slipper betala en förmögenhet för en felsökning!

Drivrutinen jag brukar installera: http://www.geforce.com/Drivers/Results/38916 (det fungerar inte heller dock med drivrutinen i skivan jag fick med)
Grafikkortet: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=647766

Tack i förhand. Mvh. WeMeRA

Av WeMeRA

[HJÄLP] Mic-problem

Hej SweClockers!

Jag flyttade tidigare idag min dator från min lägenhet till min flickväns. Nu fungerar inte min mikrofon.

Jag har mikrofonen som följde med SteelSeries Siberia Full-size Headset White (http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=60).

Jag har startat om datorn väldigt många gånger, installerat om mikrofonen. Kopplat ur och kopplat i den.

Varje gång så står det att den är ikopplad och att allting fungerar som det ska. Jag har inte micen mute:ad någonstans eller någonting sånt. Allting borde fungera.

Allting annat fungerar perfekt. Bara mikrofonen, alltså.

Jag har SoundMAX och använder dess kontrollpanel. Jag har också Windows XP.

Det konstiga är ju att den fungerade lysande innan jag flyttade datorn. Jag har inte "våldat" eller något sånt.

Kan ju tillägga att jag ska på LAN-Party imorgon, så det vore skönt med en mikrofon..

Tack på förhand, med oerhört vänliga hälsningar;

WeMeRA

Av WeMeRA

ok tack för all hjälp

Av WeMeRA

har graffekortet nått med fpsen o göra?

Hej, jag har ett nvidia 8600gt geforce men det är så när jag spelar cs 1.6 så ibland är min fps 95 - 100 sen helt plötsligt fps droppar det till 60 - 70 kan det ha o göra med grafik kortet , elr ska man bara skaffa ny skärm , kanske låte lite noobig men behöver den här hjälpen och undrar om någon kan länka ett billigt grafik kort som är bättre en mitt nividia 8600gt geforce, är inte så bra på o söka :P..

tack i förväg.

Av WeMeRA

GustavRonne, vet du hur mycket ett sådant grafikkort kostar?

Av WeMeRA

Du kan ju köpa Nvidia 8600gt (graffe kort) , det är riktigt najs. fast kostar en del..

Av WeMeRA

Kommer du ihåg din email så ska du ju kunna skicka ett email till dom.