Inlägg

Inlägg som TheSLASH har skrivit i forumet
Av TheSLASH

Skapa ett enkelt konto med 1 stream i 4k, varför ska man behöva betala för fler konton då man inte använder det? Men folk verkar vilja ha kvantitet före kvalitet. Skapa även ett paket med endast film, plocka bort alla dyra TV-serier, det kan va ett annat paket. Och var är grejen med "premiumhyrfilm" som är dyrare än att gå på bio, dessutom i sämre kvalitet (Viaplay).

Av TheSLASH
Skrivet av Lembritt:

Jag försökte via webbsidan, men det verkar inte gå.
Hittar inte ens mina spel via webbsidan.

Man kan se sina spel på denna sida: https://ubisoftconnect.com/sv-SE/games/
Det utelämnas vissa titlar av någon anledning, men Syndicate syns där (för mig).

Av TheSLASH

Synd att det inte var Death Stranding Director's Cut denna gång, som jag missade för dom hade något problem så alla kunde inte lösa ut det.

Av TheSLASH

Hur kan kortet testats med Nvidia Geforce Drivers 531.42, då dom senaste är 531.41 och inga nyare finns varken via Nvidia GeForce Experience eller deras webb, var det beta-drivisar?

Av TheSLASH

Jag kollade lite standard varumärken som många säljer och kom fram till att det är på öret samma pris hos NetOnNet, Elgiganten och Komplett, jag ser ingen konkurrens alls!? Är inte själva grejen med konkurrens att man har olika marginaler, som NetOnNet har som tanke att inte ha dyra fina lokaler som ligger mitt i centrum och varor i butiken som man kan se (då de ligger i "kartong") och testa på det spar in pengar/ökar vinst på detta!? Så det verkar mer som att dessa varumärken styr återförsäljarna eller så har ledningen tappat deras egna tankar om hur de ska fungera jämfört med konkurrenterna.

Samsung Galaxy S23 128GB : 11 490:-
LG 65" CS 4K OLED TV : 15 990:-
Asus GeForce RTX 4080 TUF OC GAMING : 18 590:-
Apple Watch SE GPS 40mm : 3 390:-

Sen undrar man vad "Expert" ska in i Sverige och göra igen, det gick inte så bra förra gången, och de ser ut att ha samma priser som dom andra butikerna i Sverige, sen har jag inte hört att Komplett har fysiska butiker och ska alla online-butiker kallas konkurrenter så finns det många och en del av dom har inte ens en adress eller telefonnummer och säger att dom har populära varor i lager som inte dom stora butikerna har, då efterfrågan är större är produktionen. Jag är ingen expert inom området, men för mig är konkurrens att jag kan åka till en annan butik och få ett bättre pris, sen kanske Sverige nu fungerar som Sydeuropa - att man ska pruta på varorna, då har jag helt missat det.

Av TheSLASH
Skrivet av Printscreen:

Komplett äger Netonnet och webhallen

Så vart är den hårda konkurrensen, hur kan detta oligopol godkännas? Det är precis som dagligvaruhandeln, Tele m.m.

Av TheSLASH

Läste någon annan stans att NVidia gått ut med detta i ett mail, men jag har inte fått något mail. Ja, dom jobbar inte för att bli mer populära nu för tiden.
Jag använder det dagligen, och det har princip alltid fungerat felfritt för mig, även nu när jag kör 4k via WIFI. Dom har inte uppdaterat det på flera år, så varför plocka bort denna möjlighet, då den fungerar mycket bättre än SteamLink, där jag har haft mycket problem med SteamLinken och XBOX Gamepads, den mappar fel och har även köp till Virtualhere, som ibland fungerar något bättre. Sen så saknar GameStream Force Feedback, som tydligen måste implementeras av Google i android, vilket är märkligt och låter som en bortförklaring. Sen har XBox Game Pass spel slutat fungera att starta via GameStream, men tror det är MS fel, då dom låser vissa mappar för normal access, men går att gå runt via andra lösningar som Playnite.
Detta var anledningen att jag köpte en Shield, annars kan man köpa en billig Android-box/sticka som gör samma sak, men märker att Shielden börjar bli gammal då t.ex. Youtube inte stödjer HDR på den, så kanske dags att pensionera denna burk.

Av TheSLASH
Skrivet av Fulci:

Vad menar dom med "[Up to]" 109 FPS i Assassin's Creed Valhalla? Det kan även jag få om jag kollar upp i himlen med mitt GTX 980, man vill se medelvärdet på FPS'n, inte max-värdet!

Av TheSLASH

Är inte själva iden med streamingtjänster att man ska slippa ha en dator för 50000 kr (i dagens prisläge) och använda servrar (molnet), tänker på t.ex. Steam remote play, då är det väl bara In-Home, eller har det kommit något nytt där som jag missat?
Intressant att så få testat Nvidia GeForce Now, kan kanske va för att dom markandförde det med sina Shield's? Nu finns appen till både Android/TV och iOS. Jag tycker det fungerar bra i de flesta fallen, med låg latens (i mitt fall) och då har dom inga servrar i Sverige. Finns några saker som inte är så bra, som att köerna blivit väldigt långa (ett par minuter) och att dom begränsat det till 1080p, skulle va bra med 1440p, men det är väl dessa saker som ska locka till prenumeration (+ RTX), som är lite dyr idag tycker jag och att många speltillverkare inte gillar detta av någon konstig anledning, så nu läggs det till 5-10 spel i veckan av Nvidia, som man innan kunde köra alla sina Steam, Epic och Ubisoft som man äger. Kan tillägga att spel som kräver snabb respons, som snabba plattformsspel kan va en utmaning att spela.

Av TheSLASH

Blank skärm till Desktop då man får bättre svärta och starkare färger och inget fönster eller stark ljuskälla bakom ryggen som reflekteras, men helt klart matt skärm på en laptop då skärmen oftast är lite vinklad uppåt och där är ofta lampor eller en himmel.
Kommer ihåg hur Telia gjorde reklam för många år sedan att man skulle sitta ute och jobba, vilket var i princip omöjligt på den tiden då skärmarna inte var så ljusstarka, vilket är rätt svårt fortfarande i ljuset av en stark sommarsol.

Av TheSLASH

Får man inte med drivrutiner till grafikkortet, brukar man få, eller kräver det att man har datorn kopplad till internet och tankar ner ca 800MB?

Av TheSLASH
Skrivet av Maaxan:

Rätt fantastiskt ändå, hur otåliga folk kan vara. Samma människor som levt med bara två tillverkare av gpu's (för alltid), och allt vad det innebär prismässigt.

Glöm inte Matrox, dom var ledande ett tag, men gav tyvärr upp, hoppas inte samma saga händer för Intel's grafikkort.

Av TheSLASH

Inte ofta komponenter inte är kompatibla, men vad händer om man valt ett par sådana?
Så Emil bor i Norge nu?!

Av TheSLASH

Då DX11-12+ överlåter optimeringen till spelutvecklarna, som oftast har fullt upp med annat och mång väljer t.ex UE så tycker jag det är en dålig lösning, kolla spelen från dom små studiorna, deras spel är ofta väldigt krävande då dom ofta hoppar på det senaste tekniken då tror den är bäst och inte ha en optimerad motor som dom gamla/stora studiorna har, om man jämför prestandan i ett DX9 spel som kör med Managed DirectX (där Microsoft optimerat minnesanvändningen och sköter inladdning av 3D modeller och texturer etc) så är det oftast bättre prestanda, många DX11-12+ ham många problem, då utvecklare måste ha koll på all optimering, där det ofta slutar med mycket minneanvändning i onödan (fast det finns streaming av t.ex. texturer), och som stutter problem med realtime shaderkopilering (fast det går att gör innan spelet startat, som i COD och Forza) som Unreal Engine har problem med och många andra spel på PC, sen kan man välja att inte köra management, men varför uppfinna hjulet igen, nu har MS och NVidia/AMD/Intel överlämnat ansvaret till utvecklarna helt.

Av TheSLASH

Despotism 3k

Despotism 3k gratis på Steam.

Av TheSLASH
Skrivet av Cadzon:

Om man redan har en smart tv, vad är poängen med denna?

Jag har en Panasonic Smart-TV och den hade Youtube, men den kraschade och var seg som klister, sedan fick Panasonic för sig att plocka bort stödet för appen, så den gick inte att köra längre eller hämta hem en nyare/samma version, många andra appar fungerar inte heller längre och inga nya kommer, så köper du inte en ny TV varje år, så är detta en smidig lösning, jag har äldre Chromecast och dom fungerar fortfarande utan problem.

Av TheSLASH

Den variant som Inet säljer har inte stöd för nätverkskabel och ser inte att Google själva skriver att det är möjligt heller, men Wifi funkar fint. Något som är märkligt är att Disney+ och HBO Max gör reklam på halva skärmen, även om man inte är inloggad i deras app eller ens har appen installerad, men så är det överallt idag på webben med dessa två annonsörer.