Inlägg

Inlägg som sarlucic har skrivit i forumet
Av sarlucic
Skrivet av TotalF:

Är på jakt efter en ryggsäck där ett krav är att den ska gå som det extra handbagaget du kan ta med ombord på flyget, förutom kabinväskan. Den bör alltså, ungefärligt, hålla sig inom måtten 40x30x15 cm.

Förutom det får den gärna vara trevlig att se på, vara icke-svart, genomtänkt och kanske ha innbyggd powerbank.

Allt behöver såklart inte uppfyllas men det vore nice att se vad ni har att säga.

När jag började flyga en del i jobbet så köpte jag https://www.ospreyeurope.com/shop/se_sv/osprey-porter-30-2020

Du kan pilla in en egen powerbank

Men för mig finns det ingen bättre, använder den dagligen nu när jag pendlar också. Man kan stoppa undan axelbanden och bära den i handtag, finns massor av smarta förvaringsfack, den rymmer mer än man tror och är perfekta mått för flyget.

Av sarlucic
Skrivet av Petlag:

Körde hem en Mg marvel r Performece till Umeå från Hedin bil i uppsala.. gick riktigt smidigt dock ingen rusnings dag. Måndag började 16.00 stannde i Tönnebro å käka å ladda 40 min var ensam på laddning.. sedan sundsvall innan bron 35min å en sista i övik 20 min mest för säkerhet då det hade gått från +2 till -10 så vågade inte chansa.betalar 4450:- för 24 mån.. köpte egna fälgar å vinrerdäck. Har märkt lite brister men efter en vecka väger det positiva över..återkommer med mer info om en månad.. om nån har någon fråga är det bara å skriva.

Nemen vad trevligt, får man fråga hur lång väntetid?

Av sarlucic

köp nu för 1000 plus frakt på tangentbordet

Av sarlucic

Fråga för folk med Tesla M3 utan värmepump, hur mycket påverkas räckvidden i en bil man kört med 1-2 år eller så?

Av sarlucic
Skrivet av Mandrake:

Mg marvels fyrhjulsdrift är inte fyrhjulsdrift enligt test i vibilägare. Undvik just den.

Begagnad model3 kanske, men den har ju inte speciellt hög markfrigång. En nybil med fyrhjulsdrift finns nog inte under 500k. Inte om man vill ha markfrigång som faktiskt ger nånting när det är 2dm nysnö på morgonen.

Jag har faktiskt turen att bo mellan 3 st pensionerade bondar som tävlar om att skotta tidigast på morgonen, så just det har inte varit ett problem, jag får också komma lite när jag vill till jobbet.

Begagnad model 3 ser ju faktiskt ut att vara ett bra alternativ, jag är dock så feg, begagnad kia har fortfarande 7 års nybilsgaranti, etc. Tesla kan ju ha lite problem, men samtidigt kan man inte få allt och vara snål. Hmmm

Tack för svar!

Av sarlucic
Skrivet av MP-Jan:

En begagnad bil upp till 500kkr gör att du kan sikta på rätt höga månadskostnader om du skulle välja en leasingdeal istället. Kom ihåg det.

Finns rätt många MEB-bilar i lager, EQB har jag sett för "omedelbar leverans" och Volvo har sina C40 Twin för leverans inom fem veckor.

Jag vill ju komma undan betydligt billigare, min E-niro var 350 000 kr. Men ja EQB var ju faktiskt inte så dyr att leasa som jag trott, dock väldigt stor. Grejen är ju också att jag kör gärna 2000-2500 mil om året.

MG marvel hade varit perfekt om det faktiskt hade varit 4hjulsdrift och om den gick att få tag på ...

Av sarlucic

Jag bor ute i skogen i Norrland, känner att min E-niro slirar lite väl mycket för det ska kännas helt ok att köra 9 mil till jobbet, bättre däck kan kanske göra en del? Men jag har förhållandevis nya märkesdäck.

Funderar på en bil som är 4-hjulsdriven. Gärna begagnad då jag är dels vill låtsas vara ekonomisk och miljövänlig.

Enda som kostar under 500 000 verkar vara Tesla model 3 AWD long range. Är leasing rätt väg att gå? FInns det någon elbil som inte har 30 års leveranstid nu?

Hur tänker ni andra i liknande situation?

Av sarlucic
Skrivet av Bankai:

Jo, sitter och kikar på EV6, E-Niro och Model 3 lite nu, skillnaden är väl att jag köper i så fall en model 3(beg) istället för att leasa en Kia, men frågan är om det verkligen är värt det. Man lever ju bara en gång och det hade varit svinkul att köra en lite sportigare bil, men rent praktiskt så känns det som en Kia är mer prisvärd/rimlig(iaf E-Niro).

Jag måste påpeka att en Eniro inte är så stor som man kanske kan tro när det kommer till packning. Så testa en i verkliga livet om du inte gjort det.

EV6 är väldigt sportig och rimlig, min nästa bil efter Eniron kastar in handduken.

Av sarlucic
Skrivet av Def_Dog:

Ni som åker nuvarande modell av E-niro, hur upplever ni den på motorväg, är den relativt tyst och vad har ni isf för referens?

Jag har ingen annan elbil som referens men gick ifrån en Ford kuga FWD till E-niro och det är så otroligt skönt att åka 9 mil till jobbet. Riktigt tyst. Enligt säljaren som rekommenderade den över Kona sa att komforten var mycket bättre. Test köra skulle jag dock rekommendera, mitt största problem med bilen som är fantastisk är om man bor i Norrland som mig och det är väldigt halt så måste man ha en bra strategi för att köra ut i rondeller (hjulen raka lite längre än man normalt hade) för den har för mycket kraft om man inte är otroligt lättfotad.

Av sarlucic

Har toyota bz4x pris släppts? Fick upp en Facebook annons med vad jag antar är leasing priset? 5000 kr i månaden. Stod inget om mil per månad eller så utan bara 10 års batteri etc. Någon annan som fått den? Hittar inget när jag googlar

Av sarlucic
Skrivet av pulverboi:

Tack för rådet.

Dock så kanske de är begränsat att uppgradera den datorn när de väl är dags?

Inte mer än någon annan då chassit fungerar, vanligt grafikkort och så, 500 watt nätagg är helt ok. Däremot så är det som alltid när man står inför generationsbyte, moderkort, eventuellt minnen, processor osv kommer behöva bytas ut. Men med tanke på att ett 3060ti kostar nästan 8500 I dagsläget så är det en överlägsen maskin för pengarna.

Förra mining crazen fick vi köpa in färdiga system till mitt dåvarande jobb och vi körde på samma slags modell serie och det fungerade helt ok.

Av sarlucic

men vafarao missade precis

Av sarlucic

Köpt en begagnad Kia E-niro, 2019 modell. 349 000 för den högst specade versionen.hade tidigare en Ford kuga. Har 9 mil till jobbet (är i norrland, bor i skogen för jag vill vara en biodlande hippy) är I regel på kontoret 2 gånger i veckan.

Åkte på bilsemester, Skellefteå - Dalarna - Uppsala - mölby - kinna - Göteborg - Åmål - Dalarna - 5 mil utanför Umeå. Hem.

Behövde aldrig stå i kö, planerade laddningen lite löst när jag började få ont om batteri. Laddade på ionity vid 1 tillfälle. Aldrig värt det. Bättre ha tålamod och ladda på något av de andra ställena med 50kwh till 100 kWh. Lyckades t om åka Dalarna, Uppsala ä, Göteborg utan att spendera en krona pga gratis laddning på 3 ställen. (Volvo Ladd och provkörning kampanj) en mack som var gratis av någon anledning jag inte vet? och sist hotell parkering. Hela semestern blev billigare än jag brukade betala för bara bränsle för bara Dalarna och Uppsala semestern. Då fick vi även 2 nätter på 4 stjärnigt hotell inräknat denna gången också.

Hade över 2000 I bara bränsle kostnader per månad innan. Månadskosrnaderna blev direkt lägre och jag är så oändligt nöjd. Önskar bara jag sladdar elbil innan och inte blivit övertalad av alla ma jag kan inte ha elbil I Norrland människor.

Har inte ens laddare hemma än, laddar på jobbet med Skellefteå energi som är i princip gratis.

Av sarlucic

Får ni också hålltider inställda? Verkar som de råkade lägga ut alla?

Av sarlucic

Pluggade för ca 11 år sedan. Fick praktik på paradox och har haft jobb sen dess på olika ställen där jag till 90% jobbat med spel och 10 % marknadsföring. Har även aldrig bott i de stötte spel regionerna men ändå alltid haft över medel i lön.

Nu jobbar jag som huvudlärare inom fältet. Just nu som man kan kolla upp i svenska spelutvecklare index så är det otrolig kompetensbrist och det saknas många mer än vi klarar utbilda därav öppnar nya utbildningar hela tiden. Vi har över 90% som får jobb efter praktik/utbildningen.

Sen är lönerna för programmerare lägre än för systemutvecklare men det ändras snabbt pga kompetensbristen och det är roligare. Lovar.

Jobba som grafiker är väl betalt och otroligt roligt. Utmärkt karriär för folk som är kreativa. Projektledare ger cross over skills som man sedan kan ta till andra företag och industrier. Tex Erikssons för en av våra elever. Så jag tror rent krast att man får jobb om man är medelduktig och garanterat jobb om man är normalsocial och går in för att få ett jobb efter praktiken och tar studietiden seriöst. Rekommenderar egentligen vilken yrkesutbildning som helst. Jobbat på två av de största i Sverige och det var liknande % på båda.

Stanna inom Sverige så får man även bra arbetsvilkor. Finns det btw någon här som jobbat som projektledare inom spel eller programmerare och vill byta till att jobba som lärare med 50% hemmajobb och fly till västerbotten. Hit me up!

Av sarlucic

Lägger skambud på en tusenlapp då ingen annan skriver något 8)

Av sarlucic

Normalt, njaaaah. I dagsläget då det inte går att få tag i saker för att bygga så skulle jag säga att det där är ett kap till det priset.

Av sarlucic
Skrivet av DucksMatter:

kör på 200 + frakt

Ja det låter utmärkt det, forfarande intresserad? I såfall kan vi avsluta budgivningen !

Av sarlucic
Skrivet av ResarXam:

är det bud fårn 100 för båda ?

Stämmer bra det, kontrollen följer med "gratis" oavsett vinnande bud om man vill ha den

Av sarlucic

Steam Link

Säljes fullt fungerande steam link, köptes här på marknaden för 1 år sedan för 300 eller så kr.
Bud över 100 kr + frakt tas emot.

Man kan få med en xbox one control med det ökända drifting joystick problemet, vilket man kan laga om man är händig och har tid och ork till skillnad ifrån mig (Värde ca 500kr ny eller liknande)

Läs hela annonsen här