Inlägg

Inlägg som Hellraiser har skrivit i forumet
Av Hellraiser

MP3-spelare med R6-Batteri (AA)

Hej.

Har en Iriver T10 som funkar kanon. Skulle vilja köpa en till morsan i julklapp, men säljs tydligen inte längre. Hittar en Iriver T60 med R03-batteri (AAA), men skulle vara kanon med R6-batteri. Någon som har tips?

Tack på förhand.

Mvh H

Av Hellraiser

Du snackar med en total novis på linux, en nykonverterad Micro$oft-hatare. Ubuntu verkar snyggt faktiskt, med massa bra fijtjörs. Hur och var?

Av Hellraiser

Okänd skärm i Ubuntu

Har just installerat Ubuntu. Gick utan problem, men när jag skall ställa in skärmen är den satt som "okänd", och jag kan inte välja annat än 71, 72, 73 Hz. Inte bra. Hur får jag "rätt" inställd.

Ha det bra.

Av Hellraiser

Jag har diskettläsare, men var får jag tag i drivis för XP-installations-CD? har en SATA Barracuda 500Gb.

/H

Av Hellraiser

Asus E78n-e moderkort
Corsair 2 st 512 Mb minnen
Gäng olika diskar
DVD-brännare SATA
Tagan-nätagg.
Windows XP

Ja, datorn visar minnesstatus och sedan direkt in i bios. Oavsett vad jag ändrar, sparar och startar om, den går in i bios igen och försöker inte dra igång operativsystemet

Av Hellraiser

Moderkort med TV-out?

Finns en del moderkort med grafikkort, men har inte sett nåt med tv-utgång, eller svhs. Nån som har koll?

Av Hellraiser

Kommer inte förbi BIOS i uppstarten

Hej.

Rätt var det var gick datorn in i bios och visade fel datum (år 2083 eller nåt sånt). Satte det rätt, men varje uppstart slutari bios och jag kommer inte förbi. Har testat att byta klockbatteriet på moderkortet, ta ur alla diskar å skit, tvättat minnen, grafikkort osv. Nu har jag slut på idéer. Nån annan som har löst detta?

F ö kan jag säga att den tidigare vägrar starta med SATA-diskar, så två nya diskar ligger i en låda...

Ha det bra.

/H

Av Hellraiser

Jobbigt.

Tack ändå.

Av Hellraiser

AGP på moderkort typ PCI?

Tjena.

Skall uppgradera datorn pga ett SATA-fel och måste fråga en grej innan jag handlar grejor.

Mitt nuvarande grafikkort är detta: http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=9&l3=17&l4=0&model=...

,alltså ett AGP-kort. Kan jag använda detta i ett nytt moderkort som alla verkar ha PCI-fack?

Undantag? Problem? Övriga tips?

Tack på förhand.

/H

Av Hellraiser

Strul med SATA-disk med Asus-moderkort?

Hej.

Har ett projekt att installera Linux, men innan detta behöver jag mer utrymme. Köpte en Seagate 500Gb Sata-disk och smällde i den. Uppgraderade bios och blåste (ghostade) om en annan disk för att pigga upp Windows lite. Detta gick bra och allt lirar. Men med SATA-disken i startar inte windows, och OM den råkar göra det startar hela datorn om efter några sekunder. Testat att byta SATA-kabel, plats, strömkabel osv.
Faktum är att detta hände med en 160Gb-disk för typ ett år sedan. har även en SATA-DVD-läsare som går utan problem, så platsen verkar funka.

Kabeln är alltså ok, moderkortet är ok, datorn och windows hittar disken, kablarna är ok. Vad borde man mer testa?

tacksam för svar. Ha det bra.

Moderkort: Asus A7N8X-E Delux
Disk: Seagate Barracuda 5 SATA 500Gb http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344091

Av Hellraiser

Jag kan ta det. Verkar helt otroligt hantverk.

Av Hellraiser

Funkar inte. Automagiskt väljer den administrator. Kass.

Av Hellraiser

A, det funkar. Dock loggar den in Administrator istället för min användare. Inte heller detta hittar jag, så vet någon får ni gärna skriva det.

/H

Av Hellraiser

Automatisk inloggning XP

Tjena.

Vet inte vad jag kan ha gjort, men nu måste jag logga in varje uppstart ac Windows XP. Har inte ens ett lösenord och tidigare har jag bara kunnat slå på och kommit tillbaka lite senare och börjat fippla. Säkert en inställning, men jag hittar inte den. Har däremot raderat alla andra användare än min. Tips vore kanon.

/Tackar.

Av Hellraiser

Hårddisk startar om datorn, men ändå ok

Hej.

har en 160Gb Barracuda som funkat bra, men gnällt om trasiga filer lite till och från. Nu till slut har den packat ihop och stänger datorn inom en minut när XP startat. det onstiga är att det funkar klockrent i safe mode. Alltså har jag kunnat ta en backup så för filernas skull är det lugnt. Jag har kraschat ett hundratal diskar hittills (har varit it-konsult), men aldrig sett detta innan. Ok att det varit läsfel osv, men aldrig stängt av datorn helt. Nu har jag raderat partitionerna helt på den disken, men kan verkligen inte starta upp XP med disken inkopplad. Idéer?

Jag är inte ute efter att rädda disken, bara lära mig nåt.

Mvh H

Av Hellraiser

Har Tagan efter att ett Chieftec gett upp. Funkar kanon och är tyst. Har kört ett år nu utan problem alls. 480W tror jag specen är på. Det räcker.

Av Hellraiser

Windows laddar hyfsat snabbt på min burk. Det är bios som tar tid.

Av Hellraiser

När du ändå håller på och fipplar där inne, kolla ventilationhålens position. Bärbara har plasthölje och plåt under, som inte passar så bra alltid. Toshiba var helt värdelösa på detta t ex. Deras helpdesk gav tipset att placera datorn i fönstret. BRA TIPS!

Hursomhelst, inte svårt att öppna en bärbar. femtielva skuvar (många gånger pilmarkerade), och pilla bort tangetbordet, så har du ändå inte plockat bort något allvarligt, men kommer åt att städa.

Av Hellraiser

Har en 1 Gb Iriver som är kanon. Har en fråga bara: Finns det regler för max utsignal? Alltså så att man inte skall kunna bli döv bara för att man är korkad och spelar på max.
Volymen på pluggar funkar bra, men kan bli lite lågt med stora lurar.

Av Hellraiser

Hittar det, men funktionen är borta i firefox 2 och framåt. hmmm.